Quantcast
Channel: Nyheter – HSMAI Norway
Viewing all 1998 articles
Browse latest View live

Åpner direkterute mellom Oslo og Beijing

$
0
0

Det kinesiske flyselskapet Hainan Airlines åpner våren 2019 en direkterute mellom den kinesiske hovedstaden Beijing og Avinor Oslo lufthavn, med tre ukentlige avganger.

Med sine høye servicestandarder og kontinuerlig serviceinnovasjon, har Hainan Airlines vunnet Skytrax World’s 5-Star Airline-rating åtte år på rad. Etter å ha blitt medlem av Skytrax Worlds Top 10 Airlines for første gang i 2017, havnet Hainan Airlines på åttende plass i år, og ble det første flyselskapet fra Kina til å motta denne hedersbevisningen. Selskapet blir det første som flyr vanlig rutetrafikk mellom Norge og Kina, med oppstart våren 2019, skriver Avinor i en pressemelding.

– Den nye ruten fra Beijing til Oslo er den første direkteruten mellom Kina og Norge, som drives av et kinesisk selskap. Med dette får Hainan Airlines et forbedret rutetilbud mellom Kina og Europa, sier Liu Jichun, Vice President i Hainan Airlines.

– Denne nye ruten vil stimulere utviklingen av et godt økonomisk samarbeid for Kina og Norge, samt Norden, fortsetter han.

Norge mest populært for kinesiske turister

– Dette er en svært god nyhet for norsk reiseliv, næringsliv, og turisme. Hainan er et stort internasjonalt flyselskap, og dette vil også bety at enda flere kinesiske turister får muligheten til å oppleve alt Norge har å by på, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas ved Oslo lufthavn.

For Norge vil forbindelsene ha stor betydning:

– Norge er det landet i Norden med det høyeste antallet kinesiske turister. Denne trenden har utviklet seg svært positivt de siste årene. Derfor er det naturlig at et så stort og anerkjent flyselskap som Hainan ønsker å åpne en direkteforbindelse til Oslo lufthavn, mener Hasaas.

Gode forbindelser fra Beijing

Fra Beijing er forbindelsene videre til andre kinesiske og asiatiske reisemål veldig gode.

– Med Hainan får man veldig gode forbindelser videre til millionbyen Shanghai. Det er også gode forbindelser til mange andre byer i Kina og Asia, som er aktuelle reisemål for både norske turister og ikke minst norsk næringsliv, forklarer lufthavndirektøren.

Positivt for reiselivet

Innovasjon Norge mener direkteruter til Kina er viktig for norske turisme og reiseliv.

– Sammen med Avinor og reiselivsnæringen har vi jobbet langsiktig og målrettet på det kinesiske markedet, for å skape interesse for Norge. Det har vi lykkes med, men direkteruter er essensielt for å gjøre Norge mer relevant som reisemål hele året. Med den nye ruten tror vi at tilreisende vil bruke både mer tid og penger på å oppleve Norge, sier reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Bente Bratland Holm.

Kort reisevei for norsk sjømat

Etterspørselen etter norsk sjømat har skutt i været de siste årene, med 2017 som et rekordår. Den nye ruten mellom Oslo og Beijing vil bety at norsk fisk kommer enda ferskere ut til butikkene og restaurantene i den kinesiske hovedstaden og andre omkringliggende områder.

– Direkte flyrute til Kina vil være veldig positivt for eksporten av fersk norsk sjømat til det raskt voksende kinesiske markedet. Fersk fisk har kort holdbarhet, og raskere transporttid vil sikre kvaliteten på varene. Ruten er forventet å frakte sjømat til en årlig verdi av nesten 200 millioner kroner, sier Martin Langaas, direktør for flyfrakt i Avinor.

Ruten mellom Oslo og Kina vil opereres av en A330-300 med 292 seter, fordelt på 32 i businessklasse og 260 i økonomiklasse, med avganger fra Oslo lufthavn tre ganger i uken.

Bli bedre kjent med Hainan Airlines her.

Fakta om Hainan Airlines

Har over 1400 ruter i inn- og utland, til 110 byer.
Selskapet har sitt hovedsete er i Haikou.
Eneste flyselskap i Kina med fem stjerner på Skytrax-målingene.
Flyflåten består hovedsakelig av Boeing 737 og 787, samt Airbus A330.
Hainan har over 400 fly i flåten, som frakter både passasjerer og flyfrakt.

Foto: Hainan Airlines starter opp direkterute fra Oslo lufthavn til Beijing våren 2019. Foto fra Hainan Airlines.


Ny bærekraft-sjef hos Nordic Choice Hotels

$
0
0

Nordic Choice Hotels har ansatt Harald Bjugstad-Holm som ny direktør for selskapets miljø- og bærekrafts-arbeid, WeCare. Bjugstad-Holm kommer fra Storebrand, hvor han har jobbet med bærekraft-spørsmål knyttet til kommersialitet og forretningsutvikling.

– Hotellbransjen er en virkelig spennende bransje, og med 16.000 ansatte og nærmere 200 hoteller, har Nordic Choice en enorm påvirkningskraft. Bærekraftig reiseliv blir viktigere og viktigere fremover, både for Nordic Choice og for hele reiselivsnæringen i Norden, og vi ser at folk blir stadig mer opptatt av dette. Jeg ser virkelig frem til å begynne i et et selskap som er så pass langt fremme i arbeidet med bærekraft, og videreutvikle bærekraft-strategien, for å styrke konkurransekraften til konsernet, sier Bjugstad-Holm i en pressemelding.

Berømmer engasjementet

Hotellkonsernet jobber kontinuerlig for å redusere virksomhetens klimapåvirkning mest mulig, men ønsker med ansettelsen av Bjugstad-Holm å sette nye, offensive målsettinger for arbeidet.

– Harald har en veldig spennende bakgrunn, med bred erfaring fra hvordan næringslivet kan ta ansvar, med en miljøvennlig drift. Enda viktigere er hans personlige engasjement for disse livsviktige spørsmålene. Sammen vil disse egenskapene tilføre Nordic Choice svært verdifull kompetanse i vårt arbeid for å sikre at vi leverer på vårt løfte om å tilby de mest bærekraftige gjesteopplevelsene, sier Torgeir Silseth (under), administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth, under selskapets Vinterkonferanse. Foto fra Nordic Choice Hotels.
Administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth, under selskapets Vinterkonferanse. Foto fra Nordic Choice Hotels.

Skal vise verden vei

Nordic Choice Hotels har valgt seks fokusområder for sitt bærekraftsarbeid: Mangfold; etisk og bærekraftig leverandørkjeder; globalt samfunnsansvar, med kamp mot trafficking; god, sunn og bærekraftig mat; lokalt samfunnsansvar i hotellenes nabolag; og miljøvennlig drift. Samtlige hoteller jobber målrettet for å redusere vannforbruk, matavfall, energiforbruk, transport av varer, og bruk av kjemikalier. Dette arbeidet sikres gjennom ISO 14001-sertifisering, som revideres av en ekstern bedrift.

– Arbeidet som er gjort til nå i Nordic Choice, viser at selskapet tør å gå foran og ta tydelig standpunkt i svært viktige saker. Dette er et fantastisk utgangspunkt, når vi nå ser fremover mot 2030, da FNs bærekrafts-mål skal være nådd. Nordic Choice har alle forutsetninger for å være en global ledestjerne i dette arbeidet, og jeg ser frem til å brette opp ermene og sette igang, sier Bjugstad-Holm.

Vil engasjere gjestene

Nordic Choice Hotels ble i år bransjevinner for sjette år på rad i Sustainable Brand Index i Norge. Hotellkonsernet har vært en pådriver i bransjen i bærekraftspørsmål, blant annet gjennom å innføre krav om MSC- eller ASC-sertifisering av sjømat, verdens første palmeolje-frie hotell, i Quality Hotel Fredrikstad, og tilby gjestene valget mellom rengjøring av rom eller en donasjon fra Nordic Choice Hotels til Unicef.

– Vi er stolte over den innsatsen våre medarbeidere legger ned hver eneste dag, men dette er et område der vi stadig må fornye og forbedre oss. I tillegg er det helt avgjørende å nå frem til gjestene med budskapet, og der har Harald svært verdifull erfaring, avslutter Silseth.

Toppfoto: Harald Bjugstad-Holm blir ny direktør for bærekraft i Nordic Choice Hotels. Foto fra Storebrand.

Condé Nast Traveler kårer SAS til et av verdens beste flyselskaper

$
0
0

I over 30 år har reisemagasinet Condé Nast Traveler bedt sine lesere om å utpeke verdens beste destinasjoner, hoteller og flyselskaper, i konkurransen Readers Choice Awards. I år er SAS med på den attraktive listen over verdens 20 beste flyselskaper.

Condé Nast Travelers er godt ansett i bransjen, dels fordi dette reisemagasinet holder så høy kvalitet, og takket være det store antall reisende som stemmer hvert år, i år 429.000 personer, skriver SAS i en pressemelding.

– Det finnes flere hundre kommersielle flyselskaper i verden. Da er det en stor ære å bli rangert som det 16. beste i verden. Det viser at våre satsinger har vært riktige, men fremfor alt at våre flere tusen medarbeidere har gjort et fantastisk fint arbeid. Dette er deres pris, sier Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial i SAS.

Flyselskapet har alltid arbeidet med bærekraft og med reiseopplevelsen. De siste lanseringene er nye fly, lettere interiører, matkonseptet New Nordic, med sesongtilpassede og lokalt produserte råvarer, og raskere WiFi ombord på kortdistanserutene.

Foto: SAS-crew i den nye uniformen av høsten 2016. Foto fra SAS.

Radisson Blu Hotel i Nydalen i ny drakt

$
0
0

Etter måneder med omfattende renovering, fremstår Radisson Blu Hotel Nydalen i Oslo som nytt. Hotelldirektøren er sikker på at kombinasjonen nyrenovert hotell, uslåelig beliggenhet og årelang erfaring, er oppskriften på suksess i Nydalen.

Flertallet av de 185 gjesterommene, lobbyen, restauranten, baren og fellesområdene er nå oppgradert. Den nye romdesignen er i duse grå toner, med tregulv og mørke lenestoler, heter det i en pressemelding fra Radisson Hotel Group.

– Målsettingen er å fortsette å være det naturlige valget i Nydalen. Medarbeiderne her på hotellet vet hvordan de skal gi gjestene de beste opplevelsene og minnene her i Nydalen, så vi gleder oss til å hilse gjestene velkommen til vårt «nye» hotell, sier Kristine Tonning, General Manager ved Radisson Blu Hotel Nydalen.

Populært samlingssted

I fjor fikk N33 Bar & Restaurant en omfattende oppgradering, og står nå i stil til sine smakfulle, norske måltids-opplevelser, med internasjonalt tilsnitt. Også hotellobbyen er oppgradert, blant annet med en unik kunstinstallasjon, laget av den anerkjente norske fotografen Christian Houge.

– Lobbyområdet og restauranten er et populært samlingssted i hjertet av hotellet. Stadig flere av gjestene bruker lobbyen som en funksjonell møteplass, både til å jobbe og for å treffe gode venner og kolleger. Torsdag ettermiddag er spesielt populær, da arrangerer vi After work, ofte med levende musikk. Også innbyggerne i og rundt Nydalen bruker hotellet som et hyggelig og naturlig sted å møtes, sier Kristine Tonning.

Milla Boutique, en edgy livsstils-butikk på Aker Brygge, står bak den omfattende oppdateringen av restauranten og lobbyen. Elementer fra den gamle industristilen, som har vært typisk for Nydalen, er hentet inn i det nye hotellinteriøret. Mørke farger og materialer som skinn, marmor, messing og treverk, gjør at hotellet fremstår som innovativt, stilfullt og innbydende.

15 års erfaring

Radisson Blu var den første hotellkjeden til å etablere seg i Nydalen. Bydelen har i dag et yrende folkeliv. Det er mer enn 4000 innbyggere i område,t og nær 20.000 personer har området som sin arbeids- eller studieplass.

For 15 år siden slo hotellet opp dørene, som det aller første hotellet i Nydalen. Mange av medarbeiderne har jobbet på hotellet i en årrekke, og har dermed årelang erfaring, og vet hva gjestene foretrekker og ønsker seg.

– Vi har mange stamgjester. Størrelsen på hotellet gjør at det er lett å bli kjent med gjestene, og vi passer på å gi dem den servicen og de opplevelsene vi vet at de ønsker seg når de besøker oss, forteller hotelldirektøren.

Hotellet får mange positive tilbakemeldinger på TripAdvisor, og etter renoveringen er hotelldirektøren sikker på at gjestenes opplevelser vil forbedres ytterligere.

– Jeg må også få skryte av kjøkkenteamet vårt, og kjøkkensjefen, som har vært her i mer enn ti år. De er svært dyktige og dedikerte, og har som målsetting å gjøre hvert eneste måltid til en fest for gjestene. De serverer sunn, kortreist og god mat. Det er veldig hyggelig å høre når gjestene snakker om frokosten og forrettene, som måltider de aldri vil glemme, forteller Kristine Tonning entusiastisk.

Hun har vært direktør på Radisson Blu Hotel Nydalen i fem år, og har jobbet i hotellbransjen i mer enn 20 år. Før hun kom til Nydalen, jobbet hun blant annet på Radisson Blu Plaza Hotel, også i Oslo. I 2007 ble hun kåret til Årets Unge Hotelier.

Radisson Blu Hotel Nydalen tilbyr 185 elegante og moderne gjesterom. Hotellet har elleve møterom med moderne teknisk utstyr, de fleste med naturlig dagslys. Hotellets største møtesal kan ta opptil 180 personer i kinooppsett.

Hotellet ligger sentralt plassert, midt i hjertet av Nydalens forretningsstrøk, med Akerselva, Handelshøyskolen BI og Nydalen T-banestasjon som nærmeste nabo. Transportforbindelsene til Oslo sentrum og Gardermoen er ideelle. Med T-banen tar det kun ti minutter ned til sentrum.

– Radisson Blu Hotel Nydalen ligger så sentralt som det går an, med T-banen på den ene siden og Akerselven på den andre, sier Kristine Tonning.

Foto: Kristine Tonning, General Manager ved Radisson Blu Hotel Nydalen. Foto fra Radisson Hotel Group.

Stor begeistring i Argentina da Norwegians første innenriksfly tok av

$
0
0

Norwegians første argentinske innenriksflyvning tok av fra Buenos Aires tirsdag morgen lokal tid, med kurs mot Córdoba, landets nest største by. Argentinas transportminister deltok på lanseringsarrangementet: – Takket være Norwegian, blir det enklere for folk flest å fly, sier han.

De første innenriksflyvningene ble markert i Buenos Aires, Córdoba og Mendoza, med representanter fra nasjonale og lokale myndigheter til stede, blant annet den argentinske transportministeren, Guillermo Dietrich, skriver flyselskapet i en pressemelding.

– Dette er en historisk dag for argentinsk luftfart. Et av de største flyselskapene i verden bidrar med sysselsetting og investeringer i Argentina. Byene våre vil knyttes tettere sammen, ved at flere vil få muligheten til å fly. Takket være Norwegian blir det enklere for folk flest å fly, sier Argentinas transportminister Guillermo Dietrich.

Norwegian har blitt svært godt mottatt i Argentina, både av nasjonale og lokale myndigheter, turistnæringen og argentinere flest. Selskapets satsing har også skapt mye positiv medieoppmerksomhet.

– Dette er en stor dag for Norwegian, og jeg vil takke alle i selskapet som har gjort en formidabel jobb for å få dette til. Argentina, og Sør-Amerika generelt, har et stort potensial, og vi skal nå å bidra til økt turisme, flere arbeidsplasser og verdiskaping i Argentina, et land der flytilbudet har vært begrenset. Vårt mål er å gi alle muligheten til å fly, og disse rutene gjør det nå mulig å reise mellom flere byer i Argentina til en lav pris. Nå ser vi frem til å ønske mange nye passasjerer velkommen om bord i våre moderne, komfortable og mer miljøvennlige fly, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian tilbyr også en direkterute mellom London Gatwick og Buenos Aires fire ganger i uken. Flere av avgangene til Buenos Aires korresponderer med Norwegians flyvninger fra Oslo, slik at reisende fra Norge også lett kan benytte seg av dette rutetilbudet.

Om Norwegian Air Argentina

I januar fikk Norwegians heleide datterselskap Norwegian Air Argentina (NAA) en driftstillatelse (AOC) fra argentinske myndigheter. Innen utgangen av året vil NAA betjene seks innenriksruter fra Buenos Aires: Córdoba, Mendoza, Iguazú, Neuquén, Bariloche og Salta. Norwegian skal benytte fire Boeing 737-800, med en gjennomsnittsalder på halvannet år. I dag har Norwegians argentinske virksomhet 120 ansatte i Argentina, mens det forventes at 230 ansatte er på plass innen utgangen av 2019.

Foto: Aldo Elias, president i det argentinske turistrådet; Gustavo Santos, turistminister; Guillermo Dietrich, transportminister; og Ole Christian Melhus, administrerende direktør i Norwegian Air Argentina. Foto fra Norwegian.

Comfort Hotel strikket for et varmere samfunn

$
0
0

For å bidra til Kirkens Bymisjons #oransjeskjerf-dugnad, inviterte Comfort Hotel til strikkekvelder på tre av sine hoteller i Oslo, Drammen og Trondheim, der gjester og alle andre som ønsket kunne komme og strikke skjerf til årets TV-aksjon. Det resulterte i fantastisk oppmøte, stort engasjement og mange skjerf for et varmere samfunn.

– Vi syns det er viktig å være en god nabo, og vi vil utgjøre en forskjell for mennesker og miljø i våre nærområder og nabolag. Å bidra til #oransjeskjerf er viktig for oss, og vi ser at dette er noe som engasjerer stort blant våre gjester og andre i hotellenes nærmiljøer, sier Comfort Hotels Senior Vice President, Anna Spjuth i en pressemelding.

Om man ikke hadde mulighet til å møte på et av hotellenes strikkekvelder, var det mulighet for å hente strikketøy i Barception på hotellene, og det lå strikketøy fremme i lobbyen, slik at gjester kunne bidra med å strikke én rad eller mer. Hotellene ga til sammen ut garn nok til 110 skjerf, og leverte inn mange ferdige skjerf til sine lokale Kirkens Bymisjons-avdelinger.

16. oktober ble skjerfene delt ut i byer over hele landet. Med skjerfet følger det i år en oppfordring om å bli bøssebærer for Kirkens Bymisjon under årets TV-aksjon 21. oktober. Comfort Hotel oppfordrer med dette alle til å melde seg som bøssebærer på blimed.no eller ring 02025, og bli med på årets viktigste søndagstur.

Nordic Choice tilbyr gjester nyeste innovasjon innen klespleie

$
0
0

Nordic Choice Hotels har inngått samarbeid med LG om å ta i bruk deres nyeste innovasjon innen klespleie, LG Styler. Det smarte steamingskapet fresher opp de fleste typer klesplagg kjapt og enkelt. Gjennom dette samarbeidet vil Nordic Choice Hotels tilby sine gjester et enkelt og miljøvennlig alternativ til eksisterende vaskeritjenester.

Clarion-hotellene er de første som tar i bruk dette produktet. Tjenesten vil tilbys kostnadsfritt for Nordic Choice Clubs platinum-medlemmer, men vil også være tilgjengelig for alle medlemmer i en begrenset periode, skriver kjeden i en pressemelding.

– Da vi forsto at gjestene våre kunne tilbys en kjapp og dessuten miljøvennlig oppfriskning av klærne uten strykejern eller kjemisk rens, visste vi med én gang at dette var noe vi ville teste. Vi har sett et behov for dette hos gjestene våre, så det føles fantastisk at vi kan tilby dem en slik merverdi til hotelloppholdet, sier Terje Ropstad, Director of Operation Clarion Hotel i Norge.

Clarion Hotel Sign i Stockholm var først ute med å ta i bruk LG Styler. Nå installeres steamingskapet på utvalgte hoteller i Sverige, og på alle Clarion-hoteller i Norge.

– Nordic Choice Hotels er en perfekt samarbeidspartner for oss, siden de har mange hoteller med god beliggenhet og tilgjengelighet. Gjennom dette samarbeidet får LG muligheten til å nå alt fra familier på weekendtur, til forretningsreisende, på en helt ny måte, som er et spennende samarbeid for oss, sier Daniel Lamborn, Nordic Marketing Manager hos LG Home Appliances.

Helt siden LG Styler ble lansert i Norge i 2017, har interessen for produktet økt enormt. Produktet er det eneste av sitt slag, og kan brukes på alt fra skjorter, dresser og kjoler, til treningsklær og joggesko.

Foto: LG Styler installert i et Clarion-rom. Foto fra Nordic Choice Hotels.

Ethiopian Airlines øker på Avinor Oslo lufthavn

$
0
0

Siden åpningen 27. mars 2017, har Ethiopian Airlines etablert seg godt på Norges hovedflyplass. Ruten mellom Addis Abeba og Avinor Oslo lufthavn vil se en økning til seks ukentlige flyvninger, og Ethiopian Airlines utvider også rutetilbudet sitt med en ny rute mellom Asmara i Eritrea og Oslo lufthavn.

Fra 11. desember øker selskapet sin frekvens mellom Addis Abeba og Avinor Oslo lufthavn, og dermed blir ruten operert seks ganger i uken, med Ethiopians Boeing 787-8 Dreamliner.

– Vi har utviklet et veldig nært samarbeid med Ethiopian Airlines, og har jobbet tett med dem, for å gjøre denne ruten til en suksesshistorie. Dette er et bevis på at samarbeidet har fungert godt, og at Ethiopian har lykkes med å bygge en god portefølje på forretningsreisende og ferie- og fritidsreisende, sier Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

– Eksport og import mellom Afrika og Norge er en viktig del av denne suksessen, men vi ser også en økning i turister som kommer til Norge fra Afrika.

Ethiopian Airlines er medlem av Star Alliance, og med det kan reisende enkelt bruke Oslo lufthavn som transferflyplass.

– Ethiopian har virkelig satt sitt preg på Oslo lufthavn siden oppstarten i fjor, og medlemskapet i Star Alliance er en faktor som har bidratt til at reisende har fått en effektiv reisevei mellom Norge og det afrikanske kontinentet, sier Spruit.

Asmara på rutekartet

I tillegg til seks ukentlige passasjeravganger fra Oslo lufthavn, starter Ethiopian Airlines 1. desember opp en ny rute, med to ukentlige flyvninger til og fra Eritreas hovedstad Asmara.

– Vi er glade for å se suksessen med flyet vårt fra Addis Abeba til Oslo, som nå øker til seks flyvninger per uke. Oslo-ruten har vist seg å lykkes innen et drøyt år etter lanseringen. Vi tror det snart blir daglige flyvninger på denne ruten, og vi planlegger oppstart av en ny rute til Asmara i desember 2018, sier Tewolde GebreMariam, Group CEO Ethiopian Airlines, som tilføyer:

– Med dette betjener vi det voksende reisebehovet mellom Afrika og Nord-Europa.

Disse ruteutvidelsene vil bety åtte ukentlige flyvninger til og fra Norges hovedflyplass med Ethiopian Airlines’ Boeing 787 Dreamliner.

– Med kunngjøringen av Asmara som nytt reisemål fra Oslo lufthavn, med Afrikas største flyselskap, vil totalt åtte ukentlige flyvninger bety enda bedre muligheter for forretningsreisende og fritidsreisende til og fra Afrika. Vi gleder oss til å videreutvikle et godt samarbeid med Ethiopian Airlines, sier Majid Khan, avdelingssjef i avdeling Trafikkutvikling i Avinor.

Foto: En Dreamliner fra Ethiopian Airlines. Foto fra Ethiopian Airlines.


TUI ansetter ny bærekraft-sjef

$
0
0

TUI Nordic retter økt fokus på bærekraft, og ansetter Anna Kiefer som ny Sustainability Manager. Med bred internasjonal erfaring fra bærekraftarbeid i blant annet Kina og Malaysia, vil hun nå være ansvarlig for TUIs bærekraftstrategi i Norden. TUI fokuserer på å redusere klimautslipp, skape positiv endring, og lede arbeidet innen mer bærekraftig turisme.

– Å reise gir oss en fantastisk mulighet til å se og oppleve andre deler av verden. Turisme skaper arbeidsplasser, og bidrar til velferd. Samtidig er miljøspørsmålet i vår bransje noe vi må ta på alvor. Å være en bærekraftig bedrift er viktigere enn noensinne. Mitt oppdrag er å bidra til å styrke vårt strategiarbeid, og at vi som selskap når de målene vi har satt oss. Jeg ser frem til å få bidra til at morgendagens reiser blir så bærekraftige som mulig, sier Anna Kiefer.

Internasjonal bakgrunn fra bærekraft og strategiutvikling

Tidligere har hun blant annet arbeidet med miljødrevet forretningsutvikling, fremtidsstudier og strategiutvikling. Hun har vært prosjektleder for Corporate Social Responsibility Centre (CSR) på den svenske ambassaden i Beijing, et senter som fremmer bærekraftig entreprenørskap i Kina, og posisjonering av Sverige innen bærekraft.

– Hos TUI er bærekraftig utvikling høyt prioritert. Vi har et ansvar overfor våre kunder og vår bransje. Vi jobber kontinuerlig med innovasjon og ny teknologi, digitalisering og ulike sertifiseringer, for å være i forkant. Med Anna Kiefer styrker vi vår beredskap for fremtiden, og fokuserer videre på miljø og samfunnsansvar. Annas internasjonale erfaring supplerer våre ambisjoner om bærekraftig turisme og utvikling, sier Alexander Huber, CEO TUI Nordic.

TUI vil fortsette å arbeide for å redusere utslipp. Selskapets forventninger til hotellene de jobber med, er at de følger sosial og miljømessig god praksis, respekterer lover og internasjonale konvensjoner om arbeidsrett, barnevern og menneskerettigheter. TUI utvikler sine egne bærekraftige utflukter, gjennom TUI Collection, og jobber med å beskytte dyrs rettigheter. De støtter ulike prosjekter innen miljø, utvikling og naturvern på destinasjoner i hele verden, gjennom sin egen stiftelse, TUI Care Foundation (www.tuicarefoundation.com). TUI-konsernet er en av verdens ledende reisearrangører, som anser det sitt ansvar å bidra til positiv utvikling for sine kunder og kolleger.

Foto: Anna Kiefer, Sustainability Manager i TUI Nordic. Foto fra TUI Nordic.

Norwegian tar i bruk ny teknologi, som reduserer CO2-utslipp med 16.000 tonn i året

$
0
0

Norwegian har i et testprosjekt med AVTECH Sweden AB brukt avansert vind- og temperaturinformasjon for å redusere CO2-utslipp. En sluttrapport publisert av Svenska Energimyndigheten, som har delfinansiert prosjektet, viser at drivstofforbruket blir redusert med 22 kilo per flyvning. Dette tilsvarer en årlig CO2-reduksjon på 16.000 tonn – eller en reduksjon på 5000 tonn drivstoff på Norwegians flyvninger per år. I tillegg bidrar det til reduserte kostnader.

Den nye teknologien består av værtjenesten Aventus Air, som gir Norwegians piloter nøyaktig vind- og temperaturinformasjon om ruten de skal fly. Data blir overført til flyets systemer, slik at flyruten kan justeres og optimaliseres, noe som reduserer drivstofforbruket ytterligere, skriver flyselskapet i en pressemelding.

– Vi arbeider aktivt for å redusere utslipp. Ved å ha en av de yngste og mest miljøvennlige flåtene i verden, har vi redusert utslipp med over 30 prosent siden 2008. Vår ambisjon er å fortsette å redusere utslippene per passasjer med drivstoffeffektive fly og med innovativ teknologi for fremtiden. AVTECH-prosjektet viser at drivstofforbruket kan reduseres ytterligere, ved hjelp av avanserte værdata. Vi ser frem til muligheten for et permanent samarbeid, som er bra for både miljøet og Norwegians kostnader, sier Tomas Hesthammer, Norwegians flygesjef.

Sparer 5000 tonn drivstoff

Prosjektet er delfinansiert av Svenska Energimyndigheten, som nå har publisert den endelige rapporten om samarbeidet. Data fra til sammen 29.000 flyvninger, gjennomført i november og desember 2017, er blitt analysert. Resultatene viser en besparelse på 640 tonn drivstoff på Norwegians flyvninger i løpet av denne perioden. Dette tilsvarer en årlig CO2-reduksjon på 16.000 tonn, eller en årlig reduksjon på 5000 tonn drivstoff på Norwegians flyvninger.

Arbeider aktivt med å redusere utslipp

Et redusert drivstofforbruk er avgjørende for å redusere utslipp. I påvente av at biodrivstoff skal bli kommersielt tilgjengelig, og produsert i storskala, er nye fly det aller viktigste tiltaket et flyselskap kan bidra med for å redusere utslipp.

I september i år ble Norwegian utnevnt til verdens mest drivstoffeffektive flyselskap på transatlantiske ruter, av det internasjonale miljøinstituttet The International Council on Clean Transportation (ICCT). Resultatet fra deres analyser viser at Norwegian har et drivstoffbruk på 44 passasjerkilometer per liter, noe som er 33 prosent mer drivstoffeffektivt enn bransjegjennomsnittet.

Les mer om Norwegians miljøtiltak her.

Foto: To av Norwegians piloter i cocpiten på en Boeing 737. Fotograf: Bo Mathisen.

Tar vare på årets innhøsting gjennom Apple Week

$
0
0

I uke 43 gjennomfører alle Clarion-hoteller det kjeden har valgt å kalle Apple Week – et initiativ utviklet sammen med kjedens matleverandør, for å hylle de enorme mengdene epler som vokste frem etter årets rekordvarme sommer.

Sammen med norske BAMA og svenske Martin og Servera kommer alle nordiske Clarion-hoteller til å invitere både gjester og lokale på herlige epleopplevelser mellom 22. og 28. oktober, for å ta vare på årets store innhøsting, som er et resultat av den rekordvarme sommeren Norden har hatt i år, skriver Clarion Hotel i en pressemelding.

Apple week er en del av Clarion Hotels langsiktige strategi for å servere mer mat og drikke som er sesongbetont og kortreist. At vi kan gjøre dette sammen med våre leverandører, og samtidig øke våre gjesters livskvalitet med litt ekstra vitaminer, er for oss en vinn-vinnsituasjon, sier Magnus Jansson, F&B Controller, Clarion Hotel.

Clarion-hotellene kommer gjennom uken til å by gjester på alkoholfrie epleshots ved innsjekk, hjemmelaget eplemos til frokosten, ekstra mye epler under konferansepausene, og selvsagt blir det en hel del eplekake. Som et ledd i Clarions filosofi om å ta vare på hele kretsløpet, kommer selvsagt også såkalte «stygge frukter», som ofte ikke blir ansett «fine nok», på grunn av feil farge og fasong til å brukes, for det er tross alt det indre som teller, heter det videre i pressemeldingen.

Foto: Uke 43 2018 er epleuke hos Clarion Hotel i Norge og Sverige. Foto fra Clarion Hotel.

Spanderer julebord på frivillige

$
0
0

For mange er førjulstiden en travel periode, fylt med juleavslutninger, julebord og juleforberedelser, men dessverre ikke for alle. Noen har også fullt opp med å hjelpe andre i en vanskelig tid, står på uten noe særlig lønn, og får sjelden gjort stas på seg selv. Det ønsker Quality Hotel Edvard Grieg å gjøre noe med, og gir nå veldedige organisasjoner, frivillige arbeidere, dugnadsgrupper og lignende mulighet til å vinne fullt julebord med show.

– I fjor satt vi igjen med én enslig billett til julebord-showet vårt, og det endte med en morsom konkurranse, hvor utadvendte, modige bergensere kunne søke om å vinne. Søknadene rant inn, og enormt mange av disse hadde aldri vært på julebord før. Da vi i år utvidet til hele seks showkvelder, på grunn av de siste års pågang, kom ideen om å gi noen som aldri får unnet seg julebord, nettopp det. En pause i hverdagen, for å feire seg selv og det gode de gjør for andre, sier Kjetil Røed, hotelldirektør på Quality Hotel Edvard Grieg, i en pressemelding.

Julebordshowet på Quality Hotel Edvard Grieg har vokst fra to kvelder i 2016, som ble utsolgt på rekordtid, til seks kvelder i 2018. Gjestene får servert varm julebuffet med dessert, show fra scenen, med alt fra komikere til anerkjente norske artister, og til slutt dansemusikk med partyband på hotellet.

– Nå som vi har hele 4500 billetter å selge i år, har vi en gyllen mulighet til å gjøre noe fint for noen som gjør mye bra for andre. Dette er samtidig veldig i tråd med våre verdier, som inkluderer at vi har et samfunnsansvar utenfor hotelltrappen også. Vi håper så mange som mulig søker, uansett størrelse på organisasjonen eller gruppen – for vi har i utgangspunktet ingen begrensninger, så løp og søk, avslutter Kjetil Røed.

I korthet

Hva: Veldedige organisasjoner/frivillige arbeidere/dugnadsgrupper og lignende kan søke om å vinne billetter til Julebordshow på Quality Hotel Edvard Grieg. Inkluderer VIP-billetter med aperitif, tapas, vorspiel hvor alle artistene kommer innom, buffet med varm julemat og dessert, show med Hans Morten Hansen, Marit Voldsæter, Åge Sten Nilsen, Tone Damli, Need Music, Odee, og til slutt dans med partybandet Miami Vice Machine. Verdien er 1495,- per person.

Når: Fredag 23. november fra kl. 18.00.

Hvordan søke: Beskriv antall personer, og fortell kort om hva det frivillige/veldedige arbeidet går ut på, og hvorfor akkurat dere bør vinne, innen 1. november.

Foto: Quality Hotel Edvard Grieg spanderer julebord på organisasjon eller frivillige som gjør noe bra for andre. Foto fra Quality Hotel.

Blåser nytt liv i historien

$
0
0

Passasjerene skålte i håndslipte champagneglass, og leste i lyset av munnblåste lampetter på sine lugarer. Nå gjenopptar Hadeland Glassverk produksjonen av unike objekter fra Amerikalinjens storhetstid, til glede for nye gjester og oppdagere.

Det er snart bare et halvt år til Amerikalinjen på nytt legger til kai i Oslo. Ikke som luksustransportør for eventyrlystne turister, men som hotell-vertskap for oppdagelser i den norske hovedstaden, skriver hotellet i en pressemelding.

Og når det delikate boutique-hotellet åpner dørene 15. mars neste år, er det få tilfeldigheter som råder. Derfor er det også jobbet hardt i kulissene, for å børste støvet av gamle skatter fra Hadeland Glassverk.

– Glassverket produserte for Amerikalinjen gjennom mer enn 60 år. Da jeg fikk en henvendelse fra hotellprosjektet, visste jeg akkurat hvor jeg skulle lete, forteller Maud Gjeruldsen Bugge, designsjef ved Hadeland Glassverk.

Fant gull

Og det var ikke småtteri hun fant. Alt fra forseggjorte champagneglass, laget for spesielle anledninger, til hverdagsserviset som ble benyttet av reisende på tredje klasse, og kanskje også besetningen. Hadeland Glassverk leverte også lampetter til lugarene, lysekroner i spisesalene, vaser og askebegre med den karakteristiske logoen til NAL.

– Det er fantastisk å være med på å hente frem perlene, og revitalisere en liten bit av vår felles kulturarv, sier Wilhelm Hartwig, direktør for Amerikalinjen.

Hadeland Glassverk var aldri i tvil da forespørselen om et nytt samarbeid med Amerikalinjen kom.

– Det er utrolig gøy at det nå bokstavelig talt blåses nytt liv i Amerikalinjen, at de historiske objektene skal inngå i nye sosiale sammenhenger. Både champagneglassene og de kuleformede lampettene vi setter i produksjon igjen, er munnblåste, forteller Gjeruldsen Bugge.

– Harmoniserer med bygget og interiøret

Det er ingen overdrivelse å si at produktene er særdeles gjennomarbeidet.

– De munnblåste kuplene har en farget kjerne, slik at lyset skal skinne godt gjennom, og gi en spesiell varme til hotellrommene. Formen vi har valgt, kalles egentlig for «krystallkule». Uttrykksmessig er det en enkel form, men kuleformen går veldig godt inn i tidsepoken dette bygget er oppført i. Den er med andre ord tidsriktig, formmessig, og derfor harmoniserer den også med bygget og interiøret for øvrig, forteller designsjefen entusiastisk.

Glassene er i tillegg håndslipte, og det er opptil åtte forskjellige personer som utfører oppgaver på hvert enkelt glass, forteller Gjeruldsen Bugge.

Skål for nye opplevelser!

Champagneglassene er flate, har dråpeformet fot med fasettslipninger, og en diskre sandblåst logo. I tillegg til et begrenset opplag med champagneglass, forbeholdt spesielle anledninger, blir det også produsert et festservise. Porselenet har motiv fra kart og ruter som er stiplet inn.

– Dette er et utrolig spennende prosjekt med dedikerte folk. Å ta inn elementer fra historien, og samtidig skape noe helt nytt, gjør konseptet både interessant og autentisk, sier Gjeruldsen Bugge.

Entusiasmen hos Hadeland Glassverk deles i høyeste grad også på motsatt side av bordet, hvor Wilhelm Hartwig setter ord på samarbeidet.

– Vi har vært med på en fantastisk reise sammen med Hadeland Glassverk. For oss er de en optimal partner, med en faktisk link til historien og produksjon i Norge. Det har vært magisk å dykke ned i arkivene, og se historien tre levende frem mellom nedstøvede hyller og arkivskap. Nå gleder vi oss til å invitere gjester til en eksklusiv åpningsskål med historisk sus, avslutter direktøren.

Fakta om Amerikalinjen

Amerikalinjen åpner 15.mars 2019.
Hotellet får 122 delikate rom og suiter.
Andreas Bjercke & Georg Eliassen var arkitekter for det opprinnelige bygget, som sto ferdig i 1919.
Arkitekt for ombyggingen til hotell er Kritt Arkitekter.
Finske Puroplan står for interiøret.
Hotelldirektør: Wilhelm Hartwig.
Gårdeier: Sparebank 1 Forsikring.
Operatør: Nordic Hotels & Resorts.

Foto: Amerikalinjen åpner i mars 2019. Fotograf: Marcin Ptak.

Fredrikke Næss forlater Grand Hotel Oslo by Scandic

$
0
0

Fredrikke Næss har valgt å si opp sin stilling som hotelldirektør på Grand Hotel Oslo by Scandic, etter snart seks år. Næss ble ansatt i 2013, og sammen med teamet på Grand, har hun ledet hotellet gjennom en betydelig fornyelsesprosess.

– Jeg ønsker å takke Fredrikke for en fantastisk innsats gjennom sine nesten seks år i det som trolig er Norges mest spennende hotelldirektør-stilling. Grand Hotel Oslo by Scandic har, under hennes ledelse, vært gjennom en betydelig fornyelsesprosess, der fokus har vært å bevare hotellets unike sjel og karakter, videreutvikle Grand som en attraktiv arbeidsplass, forsterke kundegrunnlaget med flere og nye kundesegmenter, og samtidig sørge for at hotellet har en sunn økonomi. Nå skal vi gå gang med jakten på hennes etterfølger som hotelldirektør på Norges mest ikoniske hotell, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold i en pressemelding.

Næss ser tilbake på sin tid på Grand Hotel Oslo med stolthet, og hun ser nå frem til nye utfordringer.

– Det er med stolthet jeg overlater hotellet til min etterfølger. Hotellet er virkelig blitt en perle, som skinner som aldri før. Team Grand er et fantastisk og serviceorientert hotellteam, og jeg takker for tilliten fra både ansatte, eiere og operatører. Det har vært en ære å få lede hotellet fra 2013 og frem til i dag. Nå er tiden inne for ny ledelse på Grand Hotel Oslo, og jeg skal videre i min karriere, sier hun.

Grand Hotel by Scandic i Oslo, sett fra Eidsvolls plass. Foto fra Grand Hotel by Scandic.
Grand Hotel by Scandic i Oslo, sett fra Eidsvolls plass. Foto fra Grand Hotel by Scandic.

I mer enn 140 år har Grand Hotel Oslo ønsket norske som internasjonale gjester, statsledere, kjente personligheter og fredsprisvinnere velkommen, og hver dag på Grand er spesiell.

– Et tips til min etterfølger er å alltid passe på å ha fremme den røde løperen. Du får alltid bruk for den her på Grand, avslutter Næss, som fratrer offisielt stillingen i midten av desember i år, og arbeidet med å finne hennes etterfølger har startet.

Inntil ny hotelldirektør er på plass, vil Toril Flåskjer ivareta rollen som hotelldirektør på Grand Hotel Oslo by Scandic. Toril Flåskjer har lang erfaring fra hotell- og reiselivsbransjen, og kommer fra stillingen som hotelldirektør ved Scandic Fornebu. I tillegg har hun engasjert seg med en rekke verv innen blant annet Kvinner i Business, HSMAI og Visit Oslo.

Toppfoto: Fredrikke Næss, avtroppende direktør ved Grand Hotel Oslo by Scandic. Foto fra Scandic Hotels.

Store ringvirkninger fra sykkelsatsing

$
0
0

I følge rapport fra Transportøkonomisk institutt, sto sykkelsatsingen i Trysil for en meromsetning på hele 55 millioner kroner i 2017, sammenlignet med 2014. I år rundet Trysil Bike Arena 200.000 syklede runder i anlegget sitt, som det er investert 19 millioner kroner i siden 2014.

I en ny rapport fra Transportøkonomisk institutt (TØI) kommer det frem at de økonomiske ringvirkningene fra sykkelsatsingen i fjellbygda Trysil er stor, heter det i en pressemelding fra Destinasjon Trysil.

– Vi har akkurat avsluttet vår femte sesong med satsing på stisykling. Rapporten som TØI har utført, er viktig for å vise at sykkelsatsingen nå gir de ringvirkningene som vi hadde som mål. Vi visste at satsingen har gitt resultater på bunnlinjen, for både små og store aktører i Trysil, og det er gledelig å se at meromsetningen er så stor, sier daglig leder i Destinasjon Trysil, Gudrun Sanaker Lohne.

Vokser for fjerde år på rad

Trysil er i ferd med å avslutte årets sykkelsesong. Tallene viser at Trysil fortsetter å vokse om sommeren. I år landet de på 53.000 sykkeldager, mot 40.300 i fjor, en økning på over 30 prosent. Og det er syklet hele 200.300 sykkelrunder i Trysil Bike Arena i år, mot 155.000 runder i fjor.

– Det er svært gledelig at vi fortsetter å vokse. Vi vokser i antall sommergjester, samt at sykkelproduktet vårt vokser. I år har vi bygd 5300 nye meter med sykkelsti. Det er blant annet fire nye hovedstier, som allerede har rukket å bli populære. Den siste stien vi åpnet, Fjellflyten, ligger i Fageråsen, hvor det i årene fremover vil skje mye spennende, smiler Sanaker Lohne.

136 millioner kroner i årlig vekst

Videre sier rapporten fra TØI at en økning i antall gjestedøg,n på 50 prosent fra 2017-tallene, vil generere 136 millioner kroner i året, i nyskapt, sykkelrelatert omsetning.

– Målet er å skape en helårsdestinasjon, med en jevnere fordeling i gjestedøgn mellom vinter og sommer. Vi har stor tro på at vi kommer til å vokse videre i antall gjestedøgn om sommeren. Vi ser et stort potensial i Sverige og Danmark, som allerede kjenner vinterproduktet vårt fra før. I tillegg åpner den nye flyplassen, Scandinavian Mountains Airport, opp muligheter på flere nye markeder. Det er spennende tider for oss. Vi håper at både gamle og nye aktører i Trysil fortsetter å se mulighetene for økt omsetning som sykkelgjestene gir. Det er ikke vi i destinasjonsselskapet som tjener på at det er flere sommergjester her, det er det aktørene og hele Trysil-samfunnet som gjør, sier Sanaker Lohne.

Flere effekter av sykkelsatsingen

  1. Sykkelhotellet Radisson Blu Resort Trysil har en økning i antall gjestedøgn på 12 pst fra juni til uke 41, sammenlignet med samme periode i fjor
  2. Kiwi Trysilfjellet har omsetningsøkning på syv pst i sommer
  3. 77 nye arbeidsplasser om sommeren/høsten 2017, mot 2015
  4. Flere sommeråpne spisesteder. Økt helårig kvalitet.
  5. Nyetableringer som minigolf, klatrepark
  6. Økning i etterspørselen etter fritidsboliger
  7. Positiv befolkningsvekst i Trysil (for første gang på mange tiår)

Toppfoto: Sykling i Trysil er blitt stort, og det er sykling for hele familien som gjelder. Her fra Fjellrunden, en 13 kilometer lang tilrettelagt grusvei rundt Trysilfjellet. Fotograf: Hans Martin Nysæter/Destinasjon Trysil.


Thomas, Oline og Aleksander vil bli best på reiseliv i Yrkes-NM 2018

$
0
0

Onsdag går startskuddet for årets Yrkes-NM, hvor blant annet beste kokk, servitør og resepsjonist skal kåres.

350 lærlinger og unge faglærte fra over 35 yrker er påmeldt årets Yrkes-NM, som arrangeres på kongress- og messesenteret X Meeting Point Norway utenfor Oslo, fra onsdag 24. til fredag 26. oktober, heter det i en pressemelding fra NHO Reiseliv.

Målet med Yrkes-NM er å styrke rekrutteringen av ungdom til yrkesfag. Konkurransene arrangeres i forbindelse med en utdanningsmesse for niende- og tiendeklassinger i Oslo og Akershus. Cirka 30.000 ungdommer er ventet til messen fra onsdag til fredag.

Bygger stolthet

NHO Reiseliv har ansvar for å arrangere Yrkes-NM for kokk-, servitør- og resepsjonsfagene, godt hjulpet av samarbeidspartnere fra både skoler, leverandører, medlemsbedrifter og opplæringskontor. Vinnerne av hver disiplin kvalifiserer seg til Yrkes-EM om to år.

– Konkurranser er svært viktig for å få erfaring og bygge kunnskap og stolthet. Det bidrar også til å synliggjøre yrker der etterspørselen etter faglærte er høy. Særlig er faglærte kokker etterspurt over hele landet, så kokkeutdanning gir mange spennende jobbmuligheter, sier NHO Reiseliv-sjef Kristin Krohn Devold.

– Kjøkkenet har stått sentralt gjennom hele oppveksten

Tre av deltagerne i de ulike reiselivskonkurransene har uttalt seg, og har fått spørsmål om hvorfor de har valgt å bli – eller er i en prosess for å bli – kokk, servitør eller resepsjonist.

Navn: Oline Østebø Mæland
Alder: 22
Hjemkommune: Sola
Yrke: Kokk ved Restaurant Kommandanten i Trondheim

– Jeg har villet bli kokk fra jeg var liten. Å lage mat og stå på kjøkkenet, er der jeg alltid har følt meg hjemme. Gjennom hele oppveksten har kjøkkenet stått sentralt, og jeg har gode minner fra matlaging med bestemødre fra barndommen. Jeg liker at en alltid fortsetter å lære.

– Over snittet interessert i mat og drikkevarer

Navn: Thomas Brandtzæg Godø
Alder: 19
Hjemkommune: Ålesund
Yrke: Andreårs servitørlærling ved XL Diner  i Ålesund

– Jeg har lyst til å bli servitør på grunn av fascinasjonen jeg har for hvordan en kan skreddersy gjestens matopplevelse, gjennom delene av seg selv man legger i og viser gjennom arbeidet og servicen. Dette er selvfølgelig kombinert med en over gjennomsnittet stor interesse for mat og drikkevarer.

– Hva er dine forventninger til konkurransen?

– Først og fremst å ha det gøy med denne muligheten og de ulike oppgavene. Det kommer garantert til å være en unik opplevelse, som kommer til å gjøre meg oppmerksom på nye sider av meg selv, og få meg til å vokse, både som person og som servitør.

Stolt av ansvaret som resepsjonist

Navn: Aleksander Christensen
Alder: 20 år
Hjemkommune: Bergen
Yrke: Resepsjonist ved Thon Hotel Bergen Airport

– Resepsjonen er hotellets knutepunkt, der alt starter og slutter når det gjelder hver gjest. Man har et stort ansvar og en stor påvirkning på gjestenes opphold og inntrykk av hotellet. Det ansvaret er jeg veldig stolt av. Med riktig innstilling og kunnskap, kan resepsjonisten snu et opphold som ikke går bra, på kun minutter. Det syns jeg er veldig kult. Samtidig er ingen dag lik, og hver dag vil by på nye utfordringer.

– Hvordan foregår en resepsjonskonkurranse rent praktisk?

– Ut fra min forståelse, må man gjennom ulike scenarier med ulike «gjester», som har ulike behov og ønsker. Det kan være alt fra at hotellet er overbooket, og at man må ordne rom til gjesten et annet sted, klagehåndtering, eller at en gjest faller om og trenger umiddelbar assistanse, til vanlig innsjekk og utsjekk. Mye uforutsigbart kan skje i en hotellhverdag, så jeg tror nok det er viktig å forberede seg godt i forkant, og gå inn for å være tilpasningsdyktig. Man skal jo alltid ha denne «jobbmasken» på, og ikke vise at man er stresset, og den er det nok viktig å ha med i konkurransen.

Yrkesfagenes år 2018

Regjeringen bevilget i 2018 fem millioner kroner til WorldSkills Norway, for å fremme yrkesfagene gjennom kampanjen Yrkesfagenes år 2018. Målet med kampanjen er å gi økt innsikt om yrkesfag og arbeidsliv. Den skal også øke unges interesse for yrkesfaglige utdanningsvalg og øke antall lærebedrifter og læreplasser.

Foto: Tre av deltagerne i Yrkes-NM for kokk-, servitør- og resepsjonsfagene 2018: Oline Østebø Mæland (kokk), Aleksander Christensen (resepsjonist) og Thomas Brandtzæg Godø (servitørlærling). Foto: Privat.

Utvider vintertilbudet i Skandinavia

$
0
0

Skandinavia er fortsatt et viktig marked for Air France-KLM, og konsernet utvider nå sitt skandinaviske vintertilbud til Amsterdam (Schiphol) og Paris (Charles de Gaulle). Antallet ukentlige avganger øker med to prosent, til 502 avganger, og antallet plasser øker med fem prosent, sammenlignet med 2017.

Air France-KLM vil tilby reisende i Skandinavia flere ukentlige avganger, samt flere plasser, sammenlignet med samme periode i fjor. De reisende vil få glede av det nye vintertilbudet før vinteren 2019, skriver konsernet i en pressemelding.

– Vi fortsetter en god vekst i Skandinavia, og tror vårt attraktive rutenettverk og fleksible tilbud er en stor grunn til det, spesielt for våre forretningsreisende. Fremtiden ser lys ut, og jeg er trygg på vår utvidede kapasitet i Skandinavia, sier Paul Terstegge, nordeuropeisk direktør.

Norge og Sverige skiller seg spesielt, ut dersom vi ser på flyselskapene hver for seg. For Air France skjer den største økningen av ukentlige avganger i Norge, med en økning på hele 41 prosent. Den største grunnen til økningen er det nye rutetilbudet mellom Bergen og Paris, lansert tidligere i år. Også antallet plasser øker kraftig, med 36 prosent flere plasser, takket være større flymodeller.

For KLM skjer den største økningen i ukentlige avganger i Sverige. Der øker antallet med fire prosent, noe ruten Växjö-Amsterdam har bidratt sterkt til.

Foto: En Air France- og en KLM-maskin på bakken. Foto fra Air France-KLM.

Roser Norwegians partnerskapsmodell med Unicef

$
0
0

I mer enn ti år har Unicef vært Norwegians viktigste partner innenfor samfunnsansvar. Utviklingsminister Nikolai Astrup fikk oppleve samarbeidet på nært hold, da han ble med på årets viktigste flyvning til Tsjad i forrige måned. – Jeg håper andre bedrifter lar seg inspirere, sier han.

– Partnerskapsmodellen Unicef og Norwegian har valgt, er en av mange måter å bidra i utviklingsarbeidet, og jeg håper andre bedrifter lar seg inspirere, sier utviklingsminister Nikolai Astrup i en pressemelding fra flyselskapet.

FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. FNs bærekraftsmål består av 17 mål, som skal fungere som en felles global retning for land, næringsliv og sivilsamfunn. Norwegian jobber mot flere av disse målene, men et spesielt fokus er mål nummer 17: «Samarbeid for å nå målene».

Sammen med passasjerer og dedikerte Norwegian-kolleger har selskapet samlet inn millioner av kroner, og hjulpet flere hundre tusen barn over hele verden. Siden 2014 har Norwegian utført fem humanitære flyvninger med Unicef til Den sentralafrikanske republikk (2014), Jordan (2015), Mali (2017), Jemen (2017) og Tsjad (2018).

Se flyselskapet nettside for mer informasjon: www.norwegian.no/unicef

Foto: Camilla Viken, generalsekretær i Unicef Norge, utviklingsminister Nikolai Astrup og konsernsjef i Norwegian, Bjørn Kjos. Foto fra Norwegian.

Norwegian-resultat på 1,6 milliarder i tredje kvartal

$
0
0

Norwegian legger torsdag frem et resultat før skatt på 1,6 milliarder kroner for tredje kvartal. Enhetskostnadene reduseres, selv med en kapasitetsvekst på 33 prosent. I tråd med selskapets strategi, vil veksten fremover avta, slik at kostnadene reduseres ytterligere.

Nettoresultatet i årets tredje kvartal var på 1,3 milliarder kroner, en forbedring på 18 prosent, sammenlignet med samme kvartal i fjor. Selskapets enhetskostnader, eksklusive drivstoff, er redusert med ti prosent, mens omsetningen økte med 33 prosent, til 13,4 milliarder kroner. Til sammen fløy nærmere elleve millioner passasjerer med Norwegian i tredje kvartal, som er en økning på elleve prosent. Fyllingsgraden i tredje kvartal har holdt seg på et høyt nivå, 90,5 prosent i år, mot 91,7 i fjor, skriver flyselskapet i en pressemelding.

Norwegian han gjort betydelige investeringer de siste årene, med etablering av nye baser internasjonalt og på nye markeder, rekruttering av flere tusen medarbeidere, fortrinnsvis piloter og kabinpersonale, lansering av mange nye ruter, og økning i frekvenser på godt etablerte ruter. Det sterke internasjonale fotavtrykket har blant annet bidratt til at USA nå representerer det største enkeltmarkedet etter Norge, i form av totalinntekter.

– Det er gledelig å legge frem et godt resultat med reduserte enhetskostnader, til tross for en sterk vekst, ikke minst internasjonalt. Fremover skal veksten avta, og vi skal se resultater av de store investeringene vi har gjort, noe som vil komme kunder, ansatte og aksjonærer til gode. Det er dog ingen tvil om at tøff konkurranse, høy oljepris og en sterk dollarkurs vil påvirke hele vår bransje i tiden framover, noe som gjør at det blir enda viktigere med ytterligere effektivisering av driften – og kostnadsreduksjoner, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Ny flyflåte reduserer miljøutslipp og kostnader

Norwegian har en av verdens yngste og mest moderne flyflåter, med en gjennomsnittsalder på 3,7 år. Takket være den unge flåten, har selskapet redusert utslippene per passasjer med 30 prosent siden 2008, og er blitt kåret til det mest miljøvennlige flyselskapet på transatlantiske ruter, av International Council on Clean Transportation, et internasjonalt og uavhengig miljøinstitutt.

– En ny rapport lagt frem dette kvartalet, viser at Norwegian er det mest drivstoffvennlige flyselskapet på transatlantiske ruter. Dette viser at vår investering i de nyeste flyene på markedet er det viktigste miljøtiltaket i luftfarten. Nye fly er vinn-vinn for miljøet, passasjerenes komfort om bord, og billettprisene – og bidrar til lavere kostnader for oss, fortsetter Kjos.

I løpet av dette kvartalet har Norwegian fått levert én fabrikkny Boeing 787-9 Dreamliner og fire nye Boeing 737 MAX-fly. Totalt for året får Norwegian levert elleve Boeing 787-9 Dreamlinere, tolv Boeing 737 MAX 8, og har allerede mottatt selskapets to siste Boeing 737-800.

Foto: Servering i kabinen på en Norwegian-maskin. Foto fra Norwegian.

Petter A. Stordalen tildelt mangfoldspris

$
0
0

Under årets DiversityIndex Award i Malmö onsdag kveld, ble Nordic Choice Hotels-gründer Petter A. Stordalen kåret til Årets forbilde. Prisen, som er en kategori under Mangfoldsprisen, fikk han for sitt betydelige samfunnsengasjement og inkluderende personalpolitikk.

DiversityIndex Award er en svensk ideell organisasjon, som arbeider aktivt med å sette fokus på mangfold og ulike aspekter ved samfunnsansvar, heter det i en pressemelding fra Nordic Choice Hotels.

Juryen, som består av representanter fra svensk næringsliv, media, innovasjon og sosiale entreprenører ga følgende begrunnelse for tildelingen:

Prisen går til en person med stort samfunnsengasjement og inkluderende personalpolitikk. Selskapet hans ser enkeltmenneskets verdi og potensial. Dette har de blant annet vist ved å ta imot og ansette 800 nyankomne [som er en vanlig svensk betegnelse på innvandrere, red. anm.] som praktikanter.

– Denne prisen betyr utrolig mye for oss som selskap, og jeg er stolt over at DiversityIndex Award tildeler oss denne fantastiske prisen, for vårt arbeid med mangfold. Nordic Choice Hotels har tatt et aktivt valg, og vi har valgt mangfold. Vi vet at mangfold gjør oss til et bedre selskap, og takket være det, har vi i dag bransjens beste kultur, sier Petter A. Stordalen selv.

DiversityIndex Award har siden 2012 delt ut Mangfoldsprisen innen åtte ulike kategorier. Organisasjonens formål er å løfte frem gode rollemodeller, som arbeider aktivt for et mer åpent og tolerant samfunn. Årlig prisutdeling finner sted i Malmö Rådhus.

Viewing all 1998 articles
Browse latest View live