Quantcast
Channel: Nyheter – HSMAI Norway
Viewing all 1998 articles
Browse latest View live

flybmi øker kapasiteten på Stavanger – Newcastle

$
0
0

flybmi kunngjør i dag at de vil øke kapasiteten på ruter fra Stavanger lufthavn til Newcastle med 30 prosent fra 28. oktober 2018, samt på videreforbindelser til Brussel fra Newcastle.

Den økte kapasiteten vil bidra til høyere trafikk til Newcastle gjennom hele julesesongen, spesielt når europeiske reisende samles for å oppleve byens eget julemarked, som åpner fredag 16. november, på attraksjonen Grey’s Monument i sentrum av Newcastle. Et kulturelt knutepunkt som Newcastle er også inngangsporten til det pittoreske nordøst-området i England. Priser starter fra kr 902,- én vei. Kapasitetsøkningen vil fortsette i 2019, for å møte økende etterspørsel fra forretningsreisende og fritidsreisende for hyppige frekvenser på helårlig basis, skriver Avinor i en pressemelding.

Kapasitetsøkningen vil også gjøre det mulig for kunder å reise enda enklere til julemarkeder og vinterfestivaler i Brussel. I Brussel starter julesesongen 30. november, med åpningen av Brussel vinterkunst- og julemarked, som varer til 6. januar. På dette markedet er det over 200 utstillere, som selger unik kunst og håndverk på festplassen, sammen med et tradisjonelt messeområde, i tillegg til et spektakulært lyd- og lysshow.

Det kan også forventes økt turisme fra Newcastle-området til Stavanger. Det er blant annet interesse for dem som foretrekker en mer tradisjonell atmosfære, som julemarkedet i Egersund. Her tilbys en autentisk og mer avslappet juleby-opplevelse, som preges av snødekte fjell, tradisjonelle trehus og et varmt fellesskap. Markedet går over to langhelger, fra 6. til 9. og 13. til 16. desember.

– Stavanger er et populært valg for reisende fra hele regionen. Videreforbindelser til Brussel gir god tilknytning for forretningsreisende fra Stavanger. Det er fantastiske nyheter, både for Newcastle lufthavn og våre passasjerer at flybmi har økt kapasitet til Stavanger lufthavn. Vi gleder oss til å se flere mennesker enn noensinne få oppleve denne destinasjonene i vinter, sier Leon McQuaid, leder av ruteutvikling ved Newcastle lufthavn.

– flybmi har fokus på å sikre et godt tilbud til Newcastles forretnings- og fritidsreisende, samt å knytte byen direkte til viktige forretnings- og kulturdestinasjoner i hele Europa, og plasserer også Newcastle på kartet for internasjonale reisende. Rutene i Brussel og Stavanger har vært spesielt gode operasjoner, og vi er glade for å øke kapasiteten på rutene i overskuelig fremtid, sier Antony Price, direktør for markedsføring og kunde i flybmi.

Foto: Parti fra Newcastle. Foto fra Avinor.


Hurtigruten bestiller nytt revolusjonerende hybridskip

$
0
0

Hurtigruten fortsetter å flytte grensene for bærekraftig shipping og reiseliv. Nå bestiller de enda et hybriddrevet ekspedisjonscruiseskip fra Kleven verft.

Hurtigruten, som er verdens største ekspedisjonscruise-rederi, har skrevet en intensjonsavtale om å bygge det tredje hybriddrevne ekspedisjonscruiseskipet på rad ved Kleven Verft AS i Ulsteinvik, skriver rederiet i en pressemelding.

– Vi er strålende fornøyd med å kunne gå ut med planene om å bygge enda et revolusjonerende, hybriddrevet ekspedisjonsskip. Dette grensesprengende skipet vil ta gjestene våre til noen av de mest spektakulære stedene på kloden – på en mer bærekraftig måte enn noen gang tidligere, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

Skipet vil bli basert på de to avanserte, nestegenerasjons ekspedisjons-cruiseskipene Hurtigruten har under bygging ved Kleven Verft i Ulsteinvik – spekket med grønn teknologi og avanserte løsninger.

Som MS «Roald Amundsen» og MS «Fridtjof Nansen» vil også det nye hybriddrevne ekspedisjonsskipet være spesialbygget for noen av verdens mest ekstreme områder, med spesialdesignet og isforsterket skrog.

– Flytter grenser

– Dette er de grønneste og mest avanserte cruiseskipene verden noensinne har sett. Det er skip som flytter grenser, og som setter en ny standard for hele den globale cruiseindustrien, sier Skjeldam.

Det nye hybridskipet skal etter planen leveres i løpet av andre kvartal 2021.

Grønn teknologi og større batteripakker

Skipet er planlagt med flere nyvinninger, blant annet ny teknologi og betydelig større batteripakker, for å gjøre ekspedisjonsseilingene enda mer bærekraftige.

– Vi er takknemlige for tilliten Hurtigruten viser oss, ved å signere intensjonsavtalen for et tredje, avansert ekspedisjonsskip, der vi kombinerer grønn teknologi med premium gjestekomfort. Dette er en bekreftelse på den unike kompetansen og fasilitetene vi har her på Kleven, sier administrerende direktør Olav Nakken ved Kleven Verft.

– Store ringvirkninger

– Avtalen om et tredje ekspedisjonsskip vil også sikre arbeid til våre egne ansatte, og skape store ringvirkninger for lokale leverandører. Det er svært viktig for hele regionen, sier Nakken.

Med en voksende flåte på 17 spesialbygde ekspedisjonsskip, er Hurtigruten verdens største ekspedisjonscruise-rederi. I 2018 seiler rederiets skip og gjester til 30 land og over 200 reisemål fra pol til pol – som Antarktis, Sør-Amerika, Norskekysten, Svalbard, Grønland, Nordvestpassasjen og andre arktiske destinasjoner.

– Vi ser en sterk vekst på tvers av alle markeder. Ekspansjonen vi har sett over de siste årene, er bare en liten begynnelse. Vi er sikre på at Hurtigruten – og vår ansvarlige og nyskapende satsing på verdens råeste skip og bærekraftig reiseliv – er en perfekt match for moderne, eventyrlystne gjester, sier Skjeldam.

Hurtigruten og Kleven Verft jobber videre med detaljer og avklaringer i intensjonsavtalen. Disse avklaringene er forventet i løpet av første kvartal 2019.

Foto: Hurtigrutens nye hybridskip, MS «Roald Amundsen» og MS «Fridtjof Nansen», skal ta gjester fra hele verden nærmere naturen, med grønn teknologi. De blir verdens første ekspedisjons-cruiseskip med batteripakker og hybridfremdrift. Foto fra Hurtigruten.

Havila Kystruten med nytt markedsføringsbyrå

$
0
0

Havila Kystruten vil fra januar 2021 seile med fire skip på kystruten mellom Bergen og Kirkenes. Rederiet skal operere med fire splitter nye skip, som vil være de mest miljøvennlige skipene som seiler på kystruten.

– Havila Kystruten er nå det mest spennende reiselivsprosjektet i Norge. Vi er strålende fornøyd med å bli valgt som hovedsamarbeidspartner, sier leder i I&M Kommunikasjon AS, Runar Haugen i en pressemelding, i forbindelse med at byrået skal levere merkevarestrategi, posisjoneringsstrategi – og bistå rederiet med markedsføring, nasjonalt og internasjonalt.

Markedsdirektør i Havila Kystruten, Tor Johan Pedersen, forteller at I&M ble valgt på bakgrunn av både gode referanser og kompetanse på de områder som vil være viktig for selskapet, både i oppstarten og i operasjonell drift.

– Havila Kystruten skal hente reisende fra en rekke ulike markeder, og derfor er det viktig å ha en samarbeidspartner med markedskompetanse som sikrer god koordinering, effektiv kommunikasjon og synlighet på de markedene vi skal inn i, avslutter Pedersen.

Foto: Tor Johan Pedersen, markedsdirektør i Havila Kystruten (t.v.) og Runar Haugen, daglig leder i I&M Kommunikasjon, skal markedsføre den nye Havila Kystruten. Fotograf: Marthe Holkestad.

Topplassering til New Nordic by SAS i Monocle Travel Top 50

$
0
0

New Nordic by SAS-matkonseptet, som er laget med fokus på sesongbaserte og lokalproduserte kvalitetsråvarer fra små produsenter, hedres i Monocle Magazines attraktive undersøkelse av de beste initiativene i reisebransjen, Travel Top 50, 2018/2019.

Hvert år offentliggjør det berømte livsstils- og reisemagasinet Monocle Magazine sin attraktive undersøkelse, Travel Top 50, som er en samling og guide til de beste initiativene og produktene som skiller seg ut på kvalitet og innovasjon.

I Travel Top 50 for 2018/2019 kommer matkonseptet New Nordic by SAS på 16. plass. Monocle Magazine har kåret SAS-konseptet til Best in-flight meal packaging, og fremhever spesielt de sesongbaserte og lokalproduserte råvarene, funksjonaliteten og innovasjonen i designen av «SAS-kuben», som menyene serveres i, og ikke minst de unike pralinene/sjokoladene, heter det i en pressemelding fra flyselskapet.

– Hver dag sørger tusenvis av SAS-medarbeidere for at våre passasjerer får en service og en opplevelse i toppklasse. Det er deres fortjeneste at vi oppnår flotte resultater, og den flotte plasseringen viser også at våre initiativer, og arbeidet med å utvikle produkter og service for den moderne reisende, er riktig, sier Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial, som fortsetter:

– New Nordic by SAS løfter smaksopplevelsene ombord i flyene våre til nye høyder. Menyene består av skandinaviske spesialiteter med en vri, og der det er mulig bruker vi økologiske råvarer og bærekraftig fisk og skalldyr.

– Det er hard konkurranse i fly- og reisebransjen, og både store og små aktører introduserer hele tiden nyskapende og fantastiske produkter. At SAS blir rangert som nummer 16 av Monocle Magazine, som er eksperter på utviklingen i bransjen, er derfor en stor ære, avslutter Sandlund.

Matkonseptet New Nordic by SAS tilbys på over 80.000 flyvninger hvert år. Menyene er inkludert i reisen for passasjerer som reiser i SAS PLUS på kortdistanse-flyvninger på over 80 minutter. Passasjerer som reiser i SAS Go på skandinaviske og europeiske flyvninger over 80 minutter, kan forhåndsbestille matkonseptet.

Foto: Et in-flight SAS Go-måltid. Foto fra SAS.

Klart for Norsk Opplevelseskonferanse i Narvik

$
0
0

Neste uke går Norsk Opplevelseskonferanse av stabelen i Narvik. Konferansen tiltrekker seg mange spennende foredragsholdere. Lars Monsen, «museumshater» fra USA, og samisk turisme er noen stikkord.

Konferansen, som arrangeres for tolvte gang, er den viktigste møteplassen for norske opplevelsesbedrifter. Hit kommer 285 aktører fra hele Norge for å lære, diskutere, få inspirasjon og knytte nettverk. Det kommer flere interessante foredragsholdere til Narvik, også fra det store utland:

«Museums are f***ing awesome»»!

Museum Hack ble startet av «museumshateren» Nick Gray, som forelsket seg i museumsverdenen, og som nå har utviklet formidlingskonsepter som retter seg mot folk og turister som ikke ser på seg selv som museumsgjengere. Til Narvik kommer direktøren for selskapet, Tasia A. Duske, fra New York. Hun vil snakke om hvordan etablerte kulturinstitusjoner kan tilby guidede turer på helt nye måter, lagt opp for folk som ikke vanligvis besøker museer.

– Dette er et spennende formidlingskonsept, som foreløpig ikke finnes i Norge, som blir et av høydepunktene på konferansen. Skal vi satse på kultur som en ny bærebjelke for norsk turisme, må vi også utfordre oss selv på hvordan vi formidler, og at vi gjør det på en måte som engasjerer turistene, sier Bård Jervan fra næringsklyngen Innovative Opplevelser, som er en av arrangørene.

«Mr. Friluftsliv» kommer

Hvordan bør vi forme framtidens naturbaserte opplevelsesturisme i Norge? Til denne diskusjonen har konferansen invitert en nye stemme; hele Norges «Mr. Friluftsliv», Lars Monsen. Han vil bringe sine erfaringer fra andre land inn i diskusjonen om dette viktige temaet.

– Økende interesse for naturopplevelser øker behovet for god tilrettelegging og fremtidsrettet besøksforvaltning. Samtidig som det gir mer verdiskaping og flere nye arbeidsplasser, skaper det debatt om sikkerhet, allemannsrett og norske friluftstradisjoner. Jeg gleder meg til å høre om Lars Monsens erfaringer, og hans syn på både muligheter og utfordringer knyttet til dette, sier Dagny Øren, bransjeansvarlig for opplevelser i NHO Reiseliv, som er medarrangør av konferansen.

Samiske opplevelser i vinden

Lennart Pittja er samisk styremedlem i WINTA, verdensorganisasjonen for urbefolkningsturisme og har sin egen bedrift, Sapmi Nature Camp, i Gällivare i Sverige. Han er opptatt av potensialet i en opplevelsesbasert turisme som er bærekraftig i sitt møte med det samiske, og urbefolkninger verden over:

– I en tid der globalisering gjør land og verdensdeler mer og mer like, blir urbefolkningene viktigere som bærere av unike tradisjoner, levemåter, autentisitet og kulturelt mangfold, sier han.

Til konferansen kommer mange av bedriftene i Johtit – Samisk Reiseliv, som er et nettverk for fornyelse av samiske opplevelser i Nord-Norge. Det vil også være en festaften med lokal samiskinspirert mat, og en konsert med den samiske musikeren og regissøren Elle Márjá Eira.

Samarbeid

Norsk opplevelseskonferanse er et samarbeid mellom Innovative Opplevelser, Nordland fylkeskommune, Innovasjon Norge, NHO Reiseliv, Nordnorsk Reiseliv AS og Adventure Travel Trade Association. For mer informasjon om konferansen, se her.

Foto: Dagny Øren, bransjeansvarlig i NHO Reiseliv. Fotograf: Per Sollerman.

Bli med i konkurransen og send inn bidrag

$
0
0

Tirsdag 8. januar arrangeres de årlige HSMAI Markedsføringsprisene på Meet Ullevaal i Oslo. Dette er en konkurranse hvor vi skal kåre og feire de beste i bransjen i Norge. Det blir en dag og en helaften med festmiddag.

Vi har besluttet å slå Møte- og Eventbørsen og Markedsføringsprisene sammen med Eventprisene, og samle dette til et storslagent arrangementet i januar. Les alt om dette her.

Vi skal dele ut følgende priser:

Markedsføringsprisene – Trykk her for å sende inn bidrag
Eventprisene – Trykk her for å sende inn bidrag
Salgspris
Årets unge Hoteliér
Årets Hoteliér
Årets Unge Leder

Vi inviterer alle i bransjen til å sende inn bidrag i konkurransen. De innsendte bidragene skal vurderes av en jury.

Bidrag må sendes inn snarest og senest innen mandag 26. november 2018!

Meld deg på årets prisfest

Du kan nå sikre deg deltagelse på prisutdelingen til redusert pris! Etter mandag 26. november øker vi billettprisene med kr 500,-.

Meld deg på prisfesten her!

 

Markedsføringsprisene
Bidrag må sendes inn snarest og senest innen mandag 26. november 2018!
Du finner kategoribeskrivelsene her. Klikk her for å sende inn bidrag.
Event Awards
Bidrag må sendes inn snarest og senest innen mandag 26. november 2018!
Du finner kategoribeskrivelsene her. Klikk her for å sende inn bidrag.
Møte- og Eventbørsen
Møte- og Eventbørsen 
har i en årrekke samlet kunder, eventbyråer og tilbydere for å inspirere og sikre at fremtidens møter blir en suksess.
Les mer her.
Venue og overnatting
Det er svært enkelt å komme seg til Meet Ullevaal. Se her for veibeskrivelse.
Trenger du overnatting? Trykk her.

 

Color Line lader opp til landstrømanlegg i Kiel

$
0
0

I samarbeid med Kiel havn tok Color Line denne uken det første spadetaket for bygging av et landstrømanlegg på Norwegenkai i Kiel. Fra april 2019 vil cruiseskipene «Color Magic» og «Color Fantasy» koble seg på når de ligger til kai. Landstrøm fjerner utslipp av skadelige stoffer, og reduserer støyen betydelig under landligge.

Color Line har vært en pådriver i arbeidet med bærekraftige løsninger, både om bord i skipene og i havnene. I samarbeid med havnemyndighetene og virkemiddelapparatet har selskapet vært en pioner i etablering av landstrømanlegg i de norske havnene selskapet trafikkerer, heter det i en pressemelding fra rederiet.

– En stor dag for miljøet, en stor dag for Kiel og en stor dag for Color Line, sa Dirk Huntermark, som er landssjef for Color Line i Tyskland, foran forsamlingen på Norwegenkai i Kiel.

Resultatet av å bruke landstrøm i de norske havnene, er at de årlige utslippene av CO2 er redusert med cirka 10.000 tonn, som tilsvarer utslipp fra mer enn 5000 biler.

– Det grønne skiftet til fornybar og utslippsfri sektor er i full gang. Color Line er det første selskapet som kobler seg til og benytter landstrøm i Kiel havn. Miljøgevinsten for byen og lokalsamfunnet er stor, sier Jan Helge Pile, som er konserndirektør for teknisk maritim drift i Color Line.

Null-utslipp og samfunnsansvar

Color Line er det eneste rederiet i den internasjonale passasjer- og godstrafikken til og fra Norge med skip i norsk register, med norsk hovedkontor og med norsk eierskap. Color Lines investeringer i landstrømanlegg, i miljøvennlige skip og satsing innen godstransport, bidrar til oppnåelse av politiske mål, med tanke på det grønne skiftet. Fra begynnelsen av januar setter rederiet inn ro-ro skipet M/S «Color Carrier» i trafikk mellom Oslo og Kiel. Denne satsingen styrker frakt som forretningsområde i Color Line, og skipet vil ha kapasitet til å flytte last tilsvarende 36.000 trailere fra vei til sjø.

Foto: Første spadetak for landstrømanlegg til «Color Magic» og «Color Fantasy» i Kiel. Fra venstre: Dirk Claus, leder av Kiel havn, Jan Helge Pile konserndirektør teknisk maritim drift i Color Line, Lars Nurnberger, områdesjef i Siemens, Dirk Huntermark, leder av Color Line i Tyskland, Bernd Buchholz, delstatsminister i Schleswig-Holstein, Ulf Kampfer, overborgermester i Kiel. Fotograf: Frank-Michael Peter/ Color Line.

Amadeus styrker stillingen i hotellsektoren

$
0
0

Amadeus meddeler at de har sluttført et oppkjøp av TravelClick, fra Thoma Bravo, til en verdi av USD 1,52 milliarder. Oppkjøpet er et viktig skritt for Amadeus’ forretningsområde innen hotellsektoren, som tilbyr innovative løsninger for hoteller og hotellkjeder i alle størrelser over hele verden.

– Oppkjøpet av TravelClick styrker vårt nærvær i hotellsektoren betraktelig, og utvider ikke bare vår produktportefølje, men øker også vår fagkunnskap og globale tilstedeværelse, sier Luis Maroto, styreleder og CEO i Amadeus. På et svært fragmentert marked har nå Amadeus de menneskene og den teknologien som trengs for å hjelpe hotelleiere med å tilby gjestene en enda bedre opplevelse, heter det i en pressemelding.

TravelClick vil inngå i Amadeus’ kundeenhet for hotellsektoren, som ledes av Francisco Pérez-Lozao. Innledningsvis vil TravelClick være en separat enhet, og kommer til å beholde sitt navn og varemerke, men med betegnelsen «TravelClick, an Amadeus company».

– Det finnes store muligheter på hotellmarkedet for en teknologileverandør som kan knytte sammen separate systemer og gi hotelleiere bedre oversikt over sine gjester, forklarer Pérez-Lozao. Dette gjør det enklere for hotelleiere å skape en bedre kundeopplevelse, øke salget og få bedre oversikt over kostnadene.

TravelClick har sitt hovedkontor i New York, og er en ledende leverandør innen hotellsektoren, med over 25.000 kunder i 176 land. Selskapet tilbyr innovative, skybaserte løsninger, deriblant et frittstående reservasjonssystem (CSR – Central Reservation System) og gjestehåndteringssystem (GMS – Guest Management System), samt forretningsanalyse- og medieløsninger. Denne produktporteføljen gir hoteller mulighet til å distribuere seg i alle kanaler, både digitale og tradisjonelle. Det gjør det også mulig for dem å forbedre sin digitale interaksjon med gjestene, øke omsetning og resultat, redusere kostnader og bygge et sterkt varemerke.

I forbindelse med oppkjøpet vil TravelClicks rundt 1100 ansatte bli direkte overflyttet til Amadeus.

Amadeus’ oppkjøp av TravelClick er godkjent av konkurransemyndighetene på alle relevante markeder.

Foto: Illustrasjonsbilde fra resepsjon. Foto fra Amadeus.


Scandic klare til å rocke Oslo med Tons of Rock

$
0
0

Når rockefestivalen Tons of Rock fra sommeren 2019 inntar Oslo og Ekebergsletta, er det med Scandic på laget, med dedikert festivalhotell og spesialtilpasset hotelltilbud for rockepublikummet. Legendene i Kiss og Def Leppard er allerede bekreftet til det som kan bli tidenes norske rockefestival.

Tons of Rock har som ambisjon å presentere det ypperste innen rock og metal i årene fremover, og mandag ble et av tidenes artistslipp på norsk jord presentert. Scandic gleder seg til å huse artister og stab, og i tillegg blir Scandic Vulkan offisielt festivalhotell for rockefansen, skriver Scandic Hotels i en pressemelding.

– På Scandic Vulkan blir det spesiallaget rockefrokost, vorspiel og nachspiel i tre dager til ende i juni. Vi gleder oss til å forvandle hotellet til et skikkelig rockehotell, men forhåpentligvis får vi ingen TV-er flyende ut vinduene, sier Monica Egeberg, hotelldirektør på Scandic Vulkan.

Tons of Rock er den ledende festivalen for hardrock og heavy metal i Norge, og festivalen ble i 2017 kåret til Årets festival av Norske konsertarrangører. Nå flytter rockefestivalen til Ekebergsletta. Der blir det konserter med mer enn 40 artister, handlegater, serveringstilbud og flere ulike aktiviteter.

– Tons of Rock er svært glade for å få Scandic med som samarbeidspartner til festivalen. Da er vi sikret det beste overnattingstilbudet til både publikummere, stab, gjester og artister. Rock blir mere morsomt med god søvn og deilig frokost, sier bookingsjef i Tons of Rock, Jarle Kvåle.

Kiss og Def Leppard kommer

Mandag ble de første 20 artistene klare, deriblant Kiss og Def Leppard. Etter 45 år har legendene i Kiss kunngjort at de i 2019 drar ut på sin siste turné noensinne, og 27. juni kommer de til Tons of Rock. 29. juni går Def Leppard på hovedscenen. Britene har solgt over 100 millioner album, og nylig avsluttet de en stadionturné i USA, med imponerende én million solgte billetter.

Tons of Rock arrangeres mellom 27. og 29. juni 2019. Hotellpakker med overnatting og festivalbilletter kan bestilles på www.showpakker.no fra onsdag 31. oktober kl. 09.00.

Foto: Full spiker på Tons of Rock, som sommeren 2019 flytter til Ekebergsletta. Foto fra Tons of Rock/Martinsen.

Opplevelsesbransjen i Nordland har vokst med 280 prosent

$
0
0

Denne uken går Norsk Opplevelseskonferanse av stabelen i Narvik. En fersk rapport viser at opplevelsesbransjen i Nordland har hatt en sterk vekst de siste årene, og at veksten ligger langt over landsgjennomsnittet.

NHO Reiseliv er medarrangør av konferansen, og lanserer i den forbindelse ferske tall fra rapporten Reiselivsnærings verdi, som Menon Economics har utarbeidet for NHO Reiseliv. Rapporten viser at det har skjedd en enorm vekst i opplevelsesbransjen de siste årene:

Det er omlag 3200 opplevelsesbedrifter i Norge, som har en samlet verdiskaping på ti milliarder kroner (2017). Verdiskapingen har vokst med 170 prosent siden 2004. I Nordland er det over 230 opplevelsesbedrifter, med en verdiskaping på 343 millioner kroner (2017). Det er en økning i verdiskaping på 280 prosent siden 2004, skriver NHO Reiseliv i en pressemelding.

– Opplevelsesbransjen i Nordland har hatt en voldsom vekst de siste årene, og veksten ligger langt over landsgjennomsnittet. Nordland er blitt et attraktivt reisemål gjennom hele året, og det er mye fordi reiselivsaktørene i denne regionen har lykkes med å utvikle og selge unike opplevelser året rundt, sier Ole Michael Bjørndal, næringspolitisk fagsjef i NHO Reiseliv.

Opplever økende aktivitet

Denne uken samles opplevelsesbransjen i Narvik – en by som har satset stort på opplevelser de siste årene. Sølvi Øgsnes, som driver overnattingsstedet Breidablikk Gjestehus i Narvik, opplever en stadig økende aktivitet og etterspørsel i opplevelsesbransjen i Narvik-regionen:

– Det er kommet flere seriøse og gode tilbydere, med varierte produkter innenfor naturbaserte opplevelser. Gjestene vil oppleve nordlyset, men helårsaktiviteter som «hiking og biking» blir også stadig mer populært. Narvikområdet har fantastiske muligheter i storslått natur, sier hun.

Millionbidrag til Nordlands kommuner

Reiselivsnæringen bidrar med arbeidsplasser og store inntekter til landets kommuner. Ifølge rapporten er personskatt-inntektene fra reiseliv (4,3 milliarder) større enn fra hele prosessindustrien, som inkluderer kraftkrevende foredling av tre, metall, mineraler og ulike typer kjemisk industri (3,5 milliarder). Inntektsskatten fra reiseliv er nesten tre ganger så høy som skatten fra sjømatnæringen (1,6 milliarder), som også inkluderer oppdrett, fiskeri og industriforedling.

I reiselivsfylket Nordland gir reiselivet nær 200 millioner kroner i personskatt-inntekter til kommunene. Sjømat ligger noe høyere, med 272 millioner, mens prosessindustri gir 184 millioner i personskatt-inntekter til kommunene i fylket.

I Nordland er det mange kommuner som nyter godt av reiselivet. Under følger noen eksempler:

Narvik: Reiseliv (12 millioner), sjømat (0 millioner), prosessindustri (4 millioner)
Bodø: Reiseliv (88 millioner), sjømat (15 millioner), prosessindustri (7 millioner)
Alstahaug: Reiseliv (17 millioner), sjømat (4 millioner), prosessindustri (2 millioner)
Vågan: Reiseliv (14 millioner), sjømat (16 millioner), prosessindustri (1 million)
Sortland: Reiseliv (6 millioner), sjømat (5 millioner), prosessindustri (4 millioner)
Fauske: Reiseliv (5 millioner), sjømat (2 millioner), prosessindustri (3 millioner)
Evenes: Reiseliv (3 millioner), sjømat (0 millioner), prosessindustri (0 millioner)

– En kommune uten reiseliv vil slite

– Ingen reiselivsbransjer vokser mer enn opplevelsesbransjen. En ordfører som tilrettelegger for, og spiller på lag med opplevelsesbedriftene i sin region, vil få flere arbeidsplasser og økte inntekter til kommunekassa. Reiselivet er også viktig for å skape bolyst. Det er restauranter, kafeer, kultur og opplevelser som skaper de sosiale arenaene som gjør at folk vil bli boende. En kommune uten reiseliv vil slite med å holde på sine innbyggere, sier Bjørndal.

– Med økt aktivitet følger mer arbeid

Veksten av opplevelser i Narvik har hatt stor betydning for Sølvi Øgsnes:

– Vi har i snart 20 år hatt besøkende fra USA, Nederland, Spania og ikke minst vår nabo, Sverige, som ønsker opplevelser, også gjerne knyttet til overnatting og servering – såkalte nisjetilbud. Reiseliv er en arbeidsskapende næring, og med økt aktivitet følger mer arbeid og ansatte, avslutter hun.

Foto: Ole Michael Bjørndal, næringspolitisk fagsjef i NHO Reiseliv. Foto fra NHO Reiseliv.

Mjölby Stadshotell er nytt familiemedlem i Best Western Hotels & Resorts

$
0
0

Mjölby Stadshotell slutter seg til Best Western Hotels & Resorts, under varemerket Sure Hotel Collection, som preges av sjarmerende hoteller i et fargerikt miljø. Med det nye tilskuddet styrker hotellkjeden sin posisjon i Östergötland.

Da jernbanen kom til Mjölby for 135 år siden, innså byen behovet for et hotell. Kort tid etter åpnet Mjölby Stadshotell – en bygning med historie, beliggende rett ovenfor jernbanestasjonen. I dag ligger Mjölby Stadshotell fortsatt på samme sted, og er et viktig knutepunkt med nærhet til Linköping, Vadstena, Mantorp Park og andre velbesøkte destinasjoner i regionen, skriver hotellkjeden i en pressemelding.

– Vår ambisjon er å være førstevalget for alle som trenger et sted å bo i Mjölby og omegn. Vi ser frem til å dele erfaringer med øvrige medlemshoteller, og sammen utvikle vårt tilbud innen service, kvalitet og miljø, sier Markus Höglund, Direktør på Mjölby Stadshotell.

Hotellet har 73 rom, møtelokaler, gym og badstue. Fra mandag til fredag serveres lunsjbuffet i samarbeid med flere lokale landbruks- og matprodusenter. Hverdagskveldenes After Work-tilbud har gjort hotellet til en naturlig møteplass for Mjölby-boere, så vel som hotellgjester.

– Hoteller som Mjölby Stadshotell legemliggjør mye av det Best Western Hotels & Resorts står for; det personlige, i kombinasjon med et stort lokalt engasjement. Vi er veldig glade for å kunne ønske Mjölby Stadshotell velkommen til Best Western-familien og dermed styrke vårt tilbud av unike hoteller i regionen, sier Johan Michelson, sverigesjef i Best Western Hotels & Resorts.

Foto: Utsnitt fra spisesalen i Mjölby Stadshotell. Foto fra Best Western Hotels & Resorts.

Loganair er tilbake på rutekartet fra Bergen og Stavanger

$
0
0

For alle som er glade i Skottland har Avinor Bergen lufthavn gleden av å informere om at ruten til Edinburgh nå er tilbake, med Skottlands svar på Widerøe; Loganair.

Loganair dobler antallet ruter selskapet driver mellom Skottland og Norge i 2019, med åpningen av helårsflyvninger til den skotske hovedstaden Edinburgh, fra Avinors flyplasser i Bergen og Stavanger, forteller Avinor Bergen Lufthavn i en pressemelding.

– Med dette vil Loganair fortsette å styrke sin posisjon på det viktige markedet mellom Vestlandet og Skottland, sier Aslak Sverdrup, lufthavndirektør ved Bergen lufthavn Flesland.

Flyselskapet med den skotskrutede halen har 70 års fartstid, og er Skottlands største uavhengige flyselskap. Selskapet har lenge operert under merket Flybe her i Norge. At selskapet satser stort i Bergen, er spennende – da både Inverness og Manchester allerede er blitt mer tilgjengelig gjennom Loganairs nye ruter.

– Etter å ha lansert en vellykket direkte helårsrute mellom Inverness og Bergen i mai 2018, er Avinor nå glad for at Loganair innfører helårsrute til Edinburgh fra Bergen til sommeren, sier Aslak Sverdrup.

– Loganairs beslutning om å utvide driften, vil føre til at det kommer 17.000 flere seter på markedet mellom Skottland og Norge neste år. Vestlendinger er glade i Skottland, det er historisk gode relasjoner mellom oss, så vi ønsker den nye ruten hjertelig velkommen, sier lufthavndirektøren.

Loganair bruker sin flåte av 37-seters ERJ 135- fly, og vil starte flyvninger tre ganger i uken mellom Bergen og Edinburgh fra 9. mai. De samme flyene vil også bli benyttet på ruten fra Stavanger til den skotske hovedstaden fire ganger i uken, med oppstart 10. mai.

Foto: En av Loganairs Embraer-maskiner på bakken. Foto fra Avinor Bergen lufthavn Flesland.

Stena Lines gjester runder opp for veldedighet

$
0
0

Kampanjen Round Up for Charity finner sted fra 1. november til 27. november. Gjennom hele perioden vil gjestene om bord på Stena Lines skip kunne donere penger til Mercy Ships, ved å runde opp hvert kjøp.

Round Up for Charity er en enkel og effektiv måte for våre kunder til å bidra til Mercy Ships’ inspirerende arbeid. I fjor klarte vi å samle 123.734 svenske kroner i løpet av en to måneders kaffekampanje. I år håper vi på å samle minst like mye, men på halvparten av tiden, sier Niclas Mårtensson, administrerende direktør i Stena Line i en pressemelding.

Veldedighetsorganisasjonen og Stena Line begynte sitt samarbeid i februar 2017. Målet med samarbeidet er å øke bevisstheten rundt Mercy Ships, og interessen for å donere penger blant rederiets gjester og samarbeidspartnere. I tillegg vil man oppmuntre til frivillig arbeid hos Mercy Ships blant Stena Lines ansatte, slik at de kan dele sin unike erfaring innen teknologi og frakt.

– I Mercy Ships har vi funnet en partner som vil hjelpe dem som trenger det mest, og som, akkurat som oss, ser fordelene og fleksibiliteten i å jobbe på sjøen. Dette samarbeidet er vår viktigste satsing innen sosial bærekraft, da det gir oss en spennende mulighet til å involvere både våre ansatte, gjester og partnere i å gjøre en forskjell. Det er også i tråd med vår viktigste verdi i selskapet; omsorg, sier Niclas Mårtensson.

Samarbeidet har også resultert i at Stena Line har startet sitt eget frivillighetsprogram. Så langt har to Stena Line-ansatte jobbet frivillig om bord på Mercy Ships’ sykehusfartøy, «Africa Mercy». Der har hundrevis av mennesker fått gratis og livreddende omsorg, siden skipet kom til Guinea i august.

– Vi er stolte av og takknemlige for våre ansatte som valgte å jobbe frivillig for Mercy Ships, og dele sin unike erfaring innen teknologi og sjøfart. De har virkelig gjort en forskjell om bord på «Africa Mercy». Deres engasjement er inspirerende, fortsetter Mårtensson.

Mercy Ships er også fornøyd med samarbeidet så langt:

– Vi er veldig glade for dette samarbeidet. Round Up for Charity– kampanjen er enda et initiativ som Stena Line står bak, for å bidra til interesse og bevissthet rundt Mercy Ships, men også for å samle inn penger til en god sak, forklarer Tomas Fransson, administrerende direktør for Mercy Ships Sweden.

Den månedslange kampanjen avsluttes tirsdag 27. november, en dato som sammenfaller med årets #GivingTuesday – en dag som tilsvarer Black Friday eller Cyber Monday, der man i stedet for å handle blir bedt om å gi til veldedighet.

Om #GivingTuesday

#GivingTuesday er en global veldedighetsdag, drevet av kraften av samarbeid i sosiale medier. Dagen feires tirsdagen etter Black Friday og Cyber Monday. For mer informasjon, besøk www.givingtuesday.org.

Foto: Round up for charity ombord på et av Stena Lines’ fartøyer. Foto fra Stena Line.

Nå vil økonomene jobbe i hotellbransjen

$
0
0

Nordic Choice Hotels er kommet på Universums toppliste over norske økonomers foretrukne arbeidsgiver.

I den årlige Universum-undersøkelsen blant norske yrkesaktive, kommer Nordic Choice Hotels på en sterk sjetteplass av foretrukne arbeidsgivere for norske økonomer. Hotellkonsernet er med det den mest attraktive arbeidsgiveren i reiselivsbransjen, skriver det i en pressemelding.

– Dette er en stor kompliment for oss. Hotellbransjen er en bransje i sterk vekst, som har behov for arbeidskraft. At økonomene oppfatter oss som en attraktiv arbeidsgiver, er vi stolte av og glade for, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Store fremtidsmuligheter

Det svenske selskapet Universum har i 30 år gjennomført årlige undersøkelser, for å kartlegge de mest attraktive arbeidsgiverne for studenter og yrkesaktive. Funnene i undersøkelsene brukes til å evaluere omdømme, synlighet og attraktiviteten til et bredt spekter av ulike bedrifter. I årets norske undersøkelse er nærmere 10.000 yrkesaktive med høyere akademisk bakgrunn fra økonomi, IT, rettsvitenskap og ingeniørvitenskap forespurt.

– Etter drøyt to år i hotellbransjen, kan jeg skrive under på at den er et spennende sted å være, også for økonomer. Med den veksten vi står foran i Nordic Choice Hotels de kommende årene, vil det være ypperlige muligheter for dyktige økonomer hos oss, sier Trine Marsdal, CFO i Nordic Choice Hotels.

Svært fornøyde økonomer

Hotellkonsernet har i dag drøyt 100 økonomer ansatt innenfor finans, regnskap, revenue management og drift. Også i Universums studentundersøkelse tidligere i år, endte Nordic Choice Hotels som den mest attraktive arbeidsgiveren i reiselivsbransjen, noe som lover godt for rekrutteringen fremover.

– Vi ser at når vi rekrutterer, er våre verdier innen miljø og sosialt ansvar et hovedargument for mange for å søke seg til oss. Vi er trygge på at vår dedikerte og langvarige forpliktelse innenfor disse områdene gir oss høy troverdighet på disse verdiene. Økonomiavdelingen er også en av dem som scorer aller best på medarbeider-tilfredshet, år etter år, og derfor tror vi også at våre ansatte er avgjørende ambassadører, som får andre til å se oss som en attraktiv arbeidsgiver, sier Silseth.

I høst har Clarion Hotel-kjeden i konsernet fått mye oppmerksomhet for sin måte å rekruttere ansatte på. Rundt 1700 stilte til åpen audition for én av 250 stillinger på Clarion Hotel The Hub, som åpner 1. mars 2019.

Foto: Nordic Choice Hotels er på topplisten over mest attraktive arbeidsgivere for norske økonomer. Foto fra Nordic Hotels.

HSMAI Region Europe Commercial Summer Camp 2019

$
0
0

A great idea, initiated by the Revenue Management Advisory Board and supported with a lot of enthusiasm by the other Advisory Boards, is now a reality! We are proud to present the:

HSMAI Region Europe
Commercial Summer Camp 2019
4th – 9th of August 2019
Amsterdam

The kick-off will be on Sunday afternoon and the program will last until Friday, including a two-day training ‘Executive Development’ focused on Leadership skills, by Cornell University!

In addition we will be working with European universities and hotel schools, as well as trainers and people from both inside and outside our industry.

It will be a network with industry peers across departments, countries and companies, since HSMAI is working more and more across disciplines and less in silos.

Potential candidate profile:

The Commercial Summer Camp focuses on developing cross-functional strategic thinking and leadership skills, to enable tomorrow’s commercial leaders in the hospitality industry. The ideal candidate is already a sales, marketing, or revenue management expert or a property leader with the ambition and desire to understand all of the specific disciplines and what it takes to keep them all running smoothly together.

Task force:

It will be an inspiring and insightful week. HSMAI will be supported by a special task force representing the six HSMAI Region Europe Advisory Boards:

Anant Vithlani, Vice President Sales, Nordic Choice Hotels
Chair of the HSMAI Region Europe Sales Advisory Board

Frederic Toitot, Vice President Learning & Development, Accor Hotels
Member of the HSMAI Region Europe Culture & People Advisory Board

Gil Mulders, Head of Learning Europe, Intercontinental Hotel Group
Member of the HSMAI Region Europe Culture & People Advisory Board

Josje van Dongen, Head of Innovation, Hotel Management School Maastricht
Member of the HSMAI Region Europe Innovation Advisory Board

Geoff Maree, Sr. Lecturer, Breda University
Member of the HSMAI Region Europe Innovation Advisory Board

Joanna Schröder, Vice President Revenue Management, Deutsche Hospitality
Member of the HSMAI Region Europe Revenue Management Advisory Board

Niklas Schlappkohl, Global Senior Director, Digital Travel Solutions
Member of the HSMAI Region Europe Marketing Advisory Board

Nina Nieminen, Director of Revenue Management and Distribution, Sokos Hotels – SOK Travel and Hospitality Industry Chain Management
Chair of the HSMAI Region Europe Distribution Advisory Board

Scott Dahl, Senior Lecturer, École Hôtelière de Lausanne
Member of the HSMAI Region Europe Revenue Management Advisory Board

Thomas Reinsborg, Head of Sales Norway, Scandinavian Airlines (SAS)
Member of the HSMAI Region Europe Sales Advisory Board

Pricing

Per person price for HSMAI Region Europe members: EUR 2900 ex VAT, including full day program, material, coffee, lunch and dinner.

Per person price for non-members: EUR 5900 ex VAT, including full day program, material, coffee, lunch and dinner.

You are one of the first persons we are informing about this great program, so secure space for you and/or your best team members already now!

A limited number of attendees and a limited number of vendors can take part in the program.

Please contact us at postbox@hsmai.eu

About the two-day Executive Development program by Cornell University:

Course Focus: Understanding yourself as a leader of others is a prerequisite for your success. Through experiential activities, personal assessments, and interactive feedback, this course will enhance participants’ understanding of their own individualized, leadership styles and strengthen their abilities to lead others in their hospitality organizations.


Fjerner 70 millioner plastartikler

$
0
0

Thomas Cook Group, som Ving er en del av, ønsker å minske plastforsøplingen i havet. Hver dag når åtte millioner plastartikler havet*, søppel som ødelegger havmiljøet, og som også når strendene rundt omkring i verden. Målet til Thomas Cook og Ving er at 70 tonn plast skal bort i løpet av 2019. Dette er et første steg i selskapets langsiktige initiativ, #noplaceforplastic.

I sommermånedene øker mengden plastsøppel med 40 prosent**, noe som viser en direkte kobling mellom turisme og plastforsøpling. På bakgrunn av dette innleder Thomas Cook Group et langsiktig arbeid med å minske bruken av plastartikler, skriver reisearrangøren i en pressemelding.

Viktig også for gjestene

En fersk undersøkelse gjennomført av Thomas Cook-gruppen i oktober, i Norden, Storbritannia og Tyskland, viser at ni av ti gjester bekymrer seg for plastforsøplingen i havet. 38 prosent sier de har sett forsøplede strender på sin siste ferie, og av disse svarer en tredjedel at det minsker lysten på å reise tilbake. Syv av ti svarer også at de foretrekker å reise med et selskap som tar tak i plastproblemet, og mange sier også at de kan tenke seg å avstå fra å bruke plastartikler, som sugerør, rørepinner til drinker og plastbestikk.

– Med dette initiativet øker vi fokuset vårt på å bidra til et mer bærekraftig reiseliv. Vi har mye vi ønsker å ta tak i, og ett sted må vi begynne. Første steg er å ta bort engangsprodukter av plast, som sugerør og rørepinner på våre egne konsepthoteller og i eget flyselskap, Thomas Cook Airlines. Det er der vi har mulighet til å gjøre størst forandring raskt. Parallelt med dette skal vi identifisere hvor mye både vi og våre underleverandører og partnere bruker av plast. Med den kunnskapen skal vi ta videre steg for å minske bruken av engangsartikler og plast, forteller informasjonssjef i Ving Norge, Siri Røhr-Staff.

Smugstart sommeren 2018

I sommer ble det gjennomført en kampanje på ti av Thomas Cook/Vings konsepthoteller, hvor man forsøkte å få gjestene til å unngå bruk av sugerør. Det resulterte i at bruken av sugerør sank med nesten 50 prosent, noe som tilsvarer over én million sugerør. Blandepinnene i plast, som brukes på flyene, er også et volumprodukt, som nå tas bort på alle flyvninger med Thomas Cook Airlines.

For å bidra til å holde reisemålene og havet fritt for plast, er det blitt satt konkrete mål frem mot 2020, som innebærer at selskapet skal:

  1. Ta bort 70 millioner engangsartikler av plast på egne kontor, egne konsepthoteller og fly (Thomas Cook Airlines). Det tilsvarer 70 tonn plast, som skal være fjernet innen slutten av 2019.
  2. Bytte ut engangsartikler med alternativer i resirkulert plast, biologisk nedbrytbare eller komposterbare alternativer, der det er mulig.
  3. Sikre at brukt plast gjenvinnes på riktig måte, der dette er mulig. Samarbeide med leverandører, myndigheter og reiseindustrien, for å forbedre mulighetene for avfallshåndtering og gjenvinning på destinasjonene.
  4. Bruke sin størrelse som selskap til å påvirke kunder, ansatte, leverandører og reiseindustrien til å spre kunnskap om dette.

To pilotprosjekt på Rhodos sommeren 2019

På Rhodos blir det startet et pilotprosjekt på flere hoteller, for å prøve å finne nye og bærekraftige alternativer til plastprodukter innen ulike bruksområder som kan implementeres bredere i virksomheten.

På Vings familiehotell, Sunwing Kallithea Beach, gjøres en test med å samle inn og gjenvinne ødelagte og kastede plastartikler, som badeballer, luftmadrasser og armringer. Thomas Cook har innledet et samarbeid med det engelske designselskapet Wyatt and Jack, som gjenvinner plast og lager artikler som badebager og vaskeposer av materialet. Gjestene får tilgang til en innsamlingsstasjon, hvor de kan legge igjen plastartikler som kan få et nytt liv gjennom Wyatt and Jack.

– Vi håper og regner med at engasjementet vårt skal påvirke andre til å samarbeide med oss, for å radikalt minske mengden av plast i reiseindustrien, for en mer bærekraftig fremtid for våre medarbeidere, reisemålene vi elsker, og selvsagt for gjestene våre, avslutter Siri Røhr-Staff.

Undersøkelse om plast

Hvordan forholder reisende seg til bruk av plast og forsøpling? Thomas Cook/Vings undersøkelse viser (norske tall):

  1. 93% er bekymret over forsøplingen av plast i havet
  2. 92% anser at det er viktig at reiseselskapene tar plastforsøplingen på alvor
  3. 77% svarer at de foretrekker et reiseselskap som setter i gang tiltak for å minske forsøplingen
  4. 19% svarer at det er sannsynlig at de kaster plastsøppel i stedet for å gjenvinne det
  5. 74% er mer klar over sitt eget plastbruk nå enn de var for tolv måneder siden
  6. De som svarte på undersøkelsen, har ingen problemer med å slutte å bruke engangsartikler, som sugerør, blandepinner og badeballer. Derimot vil mange beholde ting som plastfalsker med solkrem, shampo og såpe. Vannflasker er også viktig for mange, men på spørsmål om de i stedet kunne tenke seg å kjøpe en drikkeflaske som kan gjenbrukes, sier 72% at de kan tenke seg det.
  7. 66% av familiene kjøper leker og badeartikler av plast når de er på ferie. 62% tar dem med seg hjem, mens 35% lar de ligge igjen.

Thomas Cook-gruppen gjennomførte en undersøkelse med 3360 svar fra seks land (Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Storbritannia) i perioden 11. – 17. oktober 2018.

*2005 United Nations Environment Programme report «Marine Litter An analytical overview».

**2018 WWF report «The Holiday Plastic Choking Our Oceans».

Foto: Strand-ryddedag på Rhodos, i regi av Ving/Thomas Cook. Foto fra Ving Norge.

Passasjerveksten fortsatte for Norwegian i oktober

$
0
0

Stadig flere velger å fly med Norwegian. Totalt valgte nesten 3,4 millioner passasjer å reise med selskapet i oktober, en økning på åtte prosent, fra samme periode i fjor.

Totalt 3.388.898 passasjerer reiste med Norwegian i oktober, 240.387 (åtte prosent) flere enn samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 25 prosent, og kapasitetsveksten (ASK) med 29 prosent. Fyllingsgraden var 85 prosent i oktober, heter det i en pressemelding fra flyselskapet.

– Veksten er størst på selskapets langdistanseruter, og etterspørselen er stabilt god. I tråd med strategien, vil nå veksten flate ut fremover. Vi går nå inn i en periode preget av generelt lavere etterspørsel, tøff konkurranse og høy oljepris, noe som gjør at det blir enda viktigere å fortsette arbeidet med å redusere selskapets kostnader, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Generelt er utviklingen i «yield» positiv, men påvirkes av økt gjennomsnittslengde per flyvning. Ettersom inntekten per passasjerkilometer er lavere på lengre flyvninger, faller selskapets «yield» når langdistanserutene utgjør en økende andel av den totale trafikken.

Norwegian gjennomførte 99,4 prosent av de planlagte flyvningene i oktober. Punktligheten var på 79,7 prosent, opp 1,4 prosentpoeng fra samme periode i fjor.

Norwegians flåtefornyelse fortsetter i 2018. Selskapet fikk levert to fabrikknye Boeing 737 MAX 8 denne måneden. Totalt for året får Norwegian levert elleve Boeing 787-9 Dreamlinere, tolv Boeing 737 MAX 8, og to Boeing 737-800. Med en gjennomsnittsalder på 3,7 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøbesparende i verden. Det aller viktigste et flyselskap kan gjøre for å redusere utslippene, er å investere i ny teknologi og nye fly.

Foto: Norwegian-maskin på bakken. Foto fra Norwegian.

Comfort Hotel Karl Johan bygger ut

$
0
0

Comfort Hotel Karl Johan, som ligger i hjertet av Oslo, har vært en suksess fra dørene åpnet vinteren 2016, og allerede to år senere bygges hotellet ut med 83 nye rom, for å møte etterspørselen.

Høy kvalitet, lav pris, sentral beliggenhet og smarte løsninger er noe av det som kjennetegner Comfort Hotel, og behovet for flere rom på Comfort Hotel Karl Johan viser at konseptet Urban easy living er en favoritt hos gjestene, ifølge en pressemelding fra hotellkjeden.

– Våre gjester liker det vi gjør, og det er en herlig følelse. Å være et selected service-hotell, som tilbyr førsteklasses service, er litt uvanlig, men jeg er sikker på at det er et vinnende opplegg, som kommer til å bli mye vanligere fremover. Den bevisste og moderne hotellgjesten er smart, vet hvordan hun eller han vil bruke pengene sine, for å få mest mulig verdi – og det har vært ledestjernen når vi har utviklet Comfort. Her på mitt hotell får man boulevard på budsjett, midt på Karl Johan. Og snart får enda flere sjansen til å henge med oss, når 83 nye rom åpnes i 2020, sier Petter Kristiansen, General Manager på Comfort Hotel Karl Johan.

Etter utbyggingen vil hotellet ha totalt 264 rom, i tillegg til restaurant, gym, musikkstudio og barception, helt i tråd med Comfort Hotels moderne og uformelle hotellkonsept. Med en av Oslos flotteste bakgårder, og bistro med uteservering, er dette hotellet det beste utgangspunktet for å oppdage det yrende livet byen har å by på.

Fakta Comfort Hotel Karl Johan

181 rom (264 etter utbygging)
To bakgårder
Restaurant
Barception = kombinasjonen av bar, resepsjon, café, et sted du kan sjekke inn og en deli med deilig økologisk snacks og drikke. Åpen 24/7 – grab & go eller grab & sit.
Gym
Eget musikkstudio

Foto: Et utsnitt fra barsepsjonen på Comfort Hotel Karl Johan. Foto fra Comfort Hotel.

 

Nominér kandidater til Årets Unge Hoteliér, Årets Unge Leder i Reisebransjen og Årets Hoteliér

$
0
0

I tillegg til å kåre Årets Unge Hoteliér og Årets Unge Leder i Reisebransjen, vil HSMAI, i samarbeid med Cornell Hotel Society Norway Chapter, også kåre Årets Hoteliér, slik vi gjorde sist. Dermed vil alle ledere i norsk hotell- og reiselivsbransje kunne nomineres til én av prisene.

Årets Unge Hoteliér og Årets Unge Leder i Reisebransjen arrangeres av HSMAI, i samarbeid med HRR og andre partnere fra reiselivsbransjen og ellers.

Prisene deles ut årlig, og blir tildelt unge ledere som har utmerket seg spesielt det siste året, enten ved eksepsjonelt gode resultater i sin jobb, eller som har vært spesielt nytenkende i sin virksomhet og lederrolle. Kandidater blir vurdert i forhold til karriereløp, i tillegg til årets prestasjoner.

Formålet med prisene er å fremme resultatorientert og nytenkende lederskap blant unge ledere, samt å fokusere på viktigheten av lederrollen i hotell-, restaurant- og reiselivsbedrifter.

Konkurranseregler Årets Unge Hoteliér og Årets Unge Leder i Reisebransjen

Den som nomineres må:

– være bosatt i Norge
– være 35 år eller yngre per 31.12.2018
– inneha lederstilling i norsk hotell-, restaurant- og reisebransje
– ikke ha blitt tildelt prisen tidligere, men kandidater fra tidligere år kan delta

Prisen til Årets unge hoteliér er deltagelse på HSMAI Region Europe COMMERCIAL SUMMER CAMP 2019, inkludert reise og opphold i Amsterdam fra 4. til 9. august 2019.

Prisen til Årets unge leder i reisebransjen er deltagelse på HSMAI Region Europe COMMERCIAL SUMMER CAMP 2019, inkludert reise og opphold i Amsterdam fra 4. til 9. august 2019.

Mer om COMMERCIAL SUMMER CAMP:

The Commercial Summer Camp focuses on developing cross-functional strategic thinking and leadership skills, to enable tomorrow’s commercial leaders in the hospitality industry. The ideal candidate is already a sales, marketing, or revenue management expert or a property leader with the ambition and desire to understand all of the specific disciplines and what it takes to keep them all running smoothly together.

Årets Hoteliér


Årets Hoteliér arrangeres av HSMAI og Cornell Hotel Society Norway Chapter.

Prisen skal gå til en leder som har utmerket seg spesielt det siste året, enten ved eksepsjonelt gode resultater i sin jobb, eller har vært spesielt nytenkende i sin virksomhet og lederrolle. Kandidater blir vurdert i forhold til karriereløp, i tillegg til årets prestasjoner.

Konkurranseregler Årets Hoteliér

Den som nomineres må:

– være bosatt i Norge
– være over 35 år per 31.12. 2018
– inneha lederstilling i norsk hotellbransje
– ikke ha blitt tildelt prisen tidligere, men kandidater fra tidligere år kan delta

Nominasjon av kandidater skal sendes inn av overordnet i bedriften/konsernet, styreleder, eier eller lignende.

For å nominere en kandidat, send inn:

Navn, adresse, e-post, telefon, stilling, arbeidssted, CV, begrunnelse for nominasjon, og bilde, samt navn, e-post, telefon, arbeidssted og stilling på deg selv.

Kandidater som går videre i prosessen, vil bli invitert til et utfyllende intervju.

Nominasjonene av kandidater sendes på e-post til postbox@hsmai.no innen 26. november. E-posten merkes «Årets Unge Hoteliér», «Årets Unge Leder i Reisebransjen» eller «Årets Hoteliér».

Prisen til Årets Hoteliér er et studieopphold på Cornell’s General Managers Program (GMP) ved prestisjefylte Cornell School of Hotel Administration i New York.

Frist for nominasjoner: mandag 26. november

Prisene deles ut på Meet Ullevaal om kvelden tirsdag 8. januar, sammen med HSMAI-prisene og HSMAI Eventprisene. Tidligere samme dag arrangeres HSMAI Møte- og Eventbørsen.

Passasjerene fortsetter å strømme til toget

$
0
0

Etter årets åtte første måneder viser tallene at antall reiser med NSB fortsatt øker. NSB Persontog hadde ved utgangen av august 2018, 8,1 prosent flere reisende enn i samme periode i fjor.

NSB hadde 44.450.208 reiser de åtte første månedene i 2018, mot 41.131.781 reiser i samme periode 2017. NSB Gjøvikbanen hadde i samme periode 1.031.930 reisende, mot 979.000 reiser i samme periode 2017, skriver togoperatøren i en pressemelding.

– At veksten fortsetter år etter år, er svært gledelig, sier Arne Fosen, konserndirektør I NSB Persontog.

– Det understreker at vi har et tilbud det er et voksende behov for, og som folk benytter hver eneste dag. Det viser også at selv om mye omtalte arbeider på jernbanen over tid påvirker reisen, er toget et foretrukket fremkomstmiddel, som kundene vender tilbake til.

– At så mange tar toget, er viktig for miljøet, og for å få den totale trafikken, særlig rundt byene, til å flyte godt, mener Fosen.

Økningen i antall reisende innebærer at det er til tider er mange ombord, særlig i rushtiden og spesielt på Østlandet. Da opplever folk dessverre at det er trangt om plassen.

– Det kommer jevnlig nye tog på skinnene, og vi jobber for å benytte de togene og de rutetidene vi har, til beste for våre kunder, understreker persontogdirektøren.

For å få et enda bedre togtilbud, er Bane NORs arbeider med en bedre infrastruktur helt avgjørende.

– Den aller viktigste årsaken til fornøyde kunder, er at togene kommer og går når de skal. Derfor er også kvaliteten på strømforsyning, signalanlegg og skinner avgjørende for kundene våre og for oss i NSB, avslutter Arne Fosen.

Foto: NSBs lokaltog, type 75. Foto: Christian Niclas Nordmark.

Viewing all 1998 articles
Browse latest View live