Quantcast
Channel: Nyheter – HSMAI Norway
Viewing all 1998 articles
Browse latest View live

Utviklingsministeren er med Norwegian og Unicef til Tsjad

$
0
0

17. september går årets viktigste flyvning til Tsjad i Sentral-Afrika. Norwegian og Unicef skal sende et fly med nødhjelp til barn rammet av konflikt i denne regionen. Utviklingsminister Nikolai Astrup er også med på flyvningen.

– Partnerskapsmodellen Unicef og Norwegian har valgt, er en av mange mulige måter å bidra i utviklingsarbeidet, og jeg håper også andre bedrifter lar seg inspirere, sier Astrup i en pressemelding fra flyselskapet.

Dette er femte gang Norwegian og Unicef sender et fullastet fly med medisin, skolemateriell og annen nødhjelp til deler av verden der krig og konflikt er normalen. Tsjad er én av verdens glemte kriser: det er et av de fattigste landene i Afrika, og konflikten med Boko Haram, kombinert med kraftig tørke, har ført til en humanitær krise, og flere hundre tusen barn står i fare for å dø, på grunn av alvorlig underernæring.

– Norge er en betydelig bidragsyter til Unicefs arbeid. Denne reisen gir en god mulighet til å se med egne øyne hvordan Unicef jobber i felt. Dersom vi skal nå bærekraftsmålene, er det helt avgjørende å få privat sektor med på laget. Partnerskapsmodellen Unicef og Norwegian har valgt, er én av mange mulige måter å bidra i utviklingsarbeidet, og jeg håper også andre bedrifter lar seg inspirere, fortsetter utviklingsministeren.

– Landene i Sahel og rundt Tsjadsjøen er blant verdens aller fattigste. De er hardt rammet av klimaendringene og konflikt. Det er viktig for alle – også oss i Europa – at disse landene lykkes bedre. Derfor er både akutt humanitær bistand, sikkerhetssamarbeid og det mer langsiktige utviklingsarbeidet Norge bidrar til i denne regionen viktig. Uten internasjonal støtte, vil flere av disse landene ikke kunne nå FNs bærekraftsmål.

Årets viktigste flyvning

– Årets viktigste Norwegian-flyvning i år går til Tsjad. Mange av barna som er blitt fanget i konflikten, har mistet hjem, familie og år med utdannelse. Derfor stiller vi med fly og mannskap, og håper at alle våre kunder og samarbeidspartnere vil hjelpe oss å fylle et fly med medisiner, skolemateriell og annen nødhjelp, slik at barna i Tsjad én dag skal kunne forsørge seg selv, og bygge opp lokalsamfunnene sine. Så langt har vi fått inn nesten 1,5 millioner. Vi oppfordrer alle til å bli med på aksjonen, slik at vi når målet om å samle inn to millioner, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

– Jeg har selv sett hvor alvorlig den humanitære situasjonen er i den delen av Afrika. Denne flyvningen vil utgjøre en enorm forskjell for barna i Tsjad. Jeg håper så mange som mulig bidrar, slik at vi får fylt opp lasterommene med livsnødvendig medisin, vannrenseutstyr og andre nødhjelpsartikler. Behovet for barna i Tsjad er mye større enn det Unicef alene kan dekke. Derfor betyr det mye at Norwegian flyr ned skolesaker, vaksiner og høy-næringsrik mat fra Unicef. Engasjementet fra Norwegian er ubetalelig. Mange av de Norwegian-ansatte som er med på turen, støtter vårt arbeid etterpå, og det er helt fantastisk, sier generalsekretær Camilla Viken i Unicef Norge.

Enkelt å bidra

Flyet med nødhjelp og skoleutstyr tar av den 17. september. Innen det skal vi samle inn to millioner kroner, slik at vi kan fylle lasterom, hattehyller og seter med medisin, annen nødhjelp og skoleutstyr. Norwegian vil fly fra Oslo til København, hvor utstyr fra Unicefs verdenslager lastes ombord. Deretter settes kursen mot Tsjads hovedstad, N’Djamena.

En rekke av Norwegians medarbeidere bidrar til å fylle flyet, ved å samle inn penger og gjennom frivillig arbeid. Selskapet vil også, gjennom en rekke kanaler, be sine passasjerer om hjelp til å fylle flyet. Man kan bidra ved å donere et beløp når man bestiller flybillett på norwegian.no, eller ved å sende sms med kodeord FLY til 2040. 200 kroner vil da, i regi av Unicef, gå uavkortet til trengende barn i Tsjad. Det er også mulig å donere et valgfritt beløp via Vipps, ved å legge til #UNICEF Fyll et fly, med vippsnummer 88343, eller ved å besøke kampanjesiden www.unicef.no/fyll-et-fly.

Tidligere år har Unicef og Norwegian samarbeidet om å sende fly med nødhjelp til verdens nest største flyktningleir, Za’atari i Jordan, Den sentralafrikanske republikk, Mali og Jemen.

Unicef Norge og Norwegian har i tolv år hatt et tett samarbeid, for å hjelpe vanskeligstilte barn verden over. Avtalen mellom Unicef og flyselskapet er også blitt utvidet til å omfatte Unicef i Sverige, Danmark og USA. Det innebærer flere kampanjer, og gir enda flere medarbeidere i Norwegian mulighet til å være med og hjelpe.

Bakgrunn

(Konseptnotat fra internasjonal konferanse om Tsjad, i Berlin, 2. – 3. september 2018)

Fattigdom, klimaendringer og voldsomme konflikter har påvirket livet og levebrødet i området rundt Tsjad-sjøen, spesielt kvinner og barn. Massiv fremvekst av bevæpnede, ikke-statlige aktivistgrupper har ødelagt livet til millioner av mennesker, og tvunget dem på flukt. Infrastruktur og livsgrunnlag er lagt i ruiner, og brudd på menneskerettigheter skjer konstant.

Mer enn ti millioner mennesker trenger i 2018 livreddende hjelp og beskyttelse. Behovet for humanitær hjelp overstiger USD 1,56 milliarder. Behovet for øyeblikkelig hjelp og langsiktig utviklingshjelp er også omfattende.

I etterkant av den humanitære konferansenom Tsjad-regionen i Oslo i februar 2017, der det ble lovet USD 672 millioner for 2017 og fremover, ble humanitær hjelp betydelig oppskalert: mer enn seks millioner mennesker mottok hjelp i 2017, og nordøst i Nigeria ble hungersnød avverget.

En sentral prioritering er å styrke den kollektive innsatsen blant de mange aktørene som jobber med den komplekse krisen i området rundt Tsjadsjøen. Humanitær hjelp har reddet liv, og forhindret at millioner av mennesker har trengt nødhjelp, og må opprettholdes.

Basert på det oppnådde, har deltagerne fra konferansen – Tyskland, Nigeria, Norge og FN – avgjort å organisere en oppfølgingskonferanse om Tsjadsjøen. I tillegg til humanitære tiltak, vil målsettingen være å fremme bærekraft, i tillegg til å jobbe mot stabilitet.

Overordnede mål:

  1. Styrke den kollektive, mangesidige tilnærmingen til å takle krisen og dens grunnleggende årsaker
  2. Støtte myndighetene i de berørte landene, og styrke deres samarbeid med regionale og internasjonale partnere
  3. Mobilisere internasjonale ressurser, for å ta tak i de umiddelbare og langsiktige behovene for dem som er berørt av krisen, spesielt de mest vanskeligstilte og sårbare gruppene
  4. Stimulere støtte for humanitær hjelp, uhindret og ubundet humanitær tilgang til dem som er rammet av krisen, og styrket beskyttelse av sivile
  5. Følge opp behovene på kort og lang sikt, for dem som er berørt av krisen, gjennom å bygge styrke, forebygge kriser og stabilisere tilstanden, samt fremme bærekraftig utvikling

Fakta om Tsjad:

1,28 millioner kvadratkilometer (det tilsvarer Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Nederland til sammen)

Antall innbyggere: 12 millioner

Uten kystlinje i Sentral-Afrika

Offisielle språk: arabisk og fransk

Humanitær situasjon:

Overlappende kriser, inkludert mangel på mat, flyktninger og epidemier.

4,4 millioner mennesker trenger nødhjelp

2,5 millioner av disse er barn

1,6 millioner trenger trygt drikkevann og hygiene- og sanitære fasiliteter

13,9 % barn under 5 år lider av akutt underernæring

Flyktninger

Nærmere 410.000 flyktninger fra Den sentralafrikanske republikk (DSR), Nigeria og Sudan

96.000 tilbakevendte fra DSR

123.200 mennesker som er interne flyktninger

Informasjon om krisen i Tsjad (på engelsk).

Foto: Camilla Viken, generalsekretær i Unicef Norge, utviklingsminister Nikolai Astrup, og konsernsjef i Norwegian, Bjørn Kjos. Foto fra Norwegian.


Julie is joining the HSMAI Europe Culture & People Advisory Board

$
0
0

Julie Grieve, Founder and CEO of Criton, is the first intuitive app builder for the hospitality sector in the UK. Criton allows hoteliers to digitize their guest information and wrap all their guest-facing technology into a branded portal that guests can download on their own phone. Before starting her own business she was the CEO of Lateral City, a luxury serviced apartment operator in the heart of Edinburgh. Before moving into hospitality she was Managing Director and shareholder of Abbey Business Centres, an EU wide serviced office operator, which she successfully sold in 2011.

Q: You have a demanding job. What made you accept a seat on the Culture & People Advisory Board?

A: I founded Criton to help hoteliers and serviced apartment operators face the challenges of our time and provide them with an easy-to-use, affordable solution that enables them to embrace technology, enhance their guest experience and drive more revenue. I believe that technology can only improve the guest experience, when it is implemented and embedded correctly into a hotel’s processes and that our people will play a key part in that, hospitality will however always be about the people, so therefore I am interested in how technology can drive efficiencies without losing the heart of our product.

I am honoured to be part of the Culture & People Advisory Board and to be able to play a part in supporting the industry through the many activities HSMAI runs every year, from professional development to sales growth, revenue optimization, marketing and branding.

Q: You have a background from another industry, too. How do you see the travel and hospitality industry can benefit from that?

A: Having not come through the traditional route, I will approach issues from a different angle. It’s important as an industry that we don’t get stuck thinking “we’ve always done it this way” and I bring 16 years of experience from the serviced office industry, which is highly cyclical, meaning the industry has to be light on its feet. Many industries aspire to treat their customers like guests, so we have a lot to be proud of. I am interested in how we continue to improve our margins whilst maintaining the highest level of service, even in light touch environments.

Q: What do you consider to be your personal strengths?

A: My resilience. I come from an entrepreneurial family, which went well on the whole, but occasionally didn’t; one business ended up in bankruptcy and we lost everything and yet survived. It was a very good grounding for my career, where I have been involved in turnarounds and start-ups.

Q: What does it take to become a successful executive in today’s travel and hospitality sector?

A: A thirst for knowledge and a network. Successful executives will always be looking forward, wanting to learn from within their industry and from outwith. They will also have a strong network on which they can rely.

Q: As member of this Advisory Board you will also be helping out with the Mike Leven Mentor program and the Service Pledge. Please share your experiences in mentorship.

A: I started mentoring in 2000, working with women who were returning to working life and had decided to start up a business. I then moved into mentoring via The Princes Scottish Youth Business Trust, where I mentored many startups led by young people, eventually becoming the Chair of the Edinburgh Region.

In my experience the mentor usually gets just as much out of the relationship as the mentee, that’s because working through someone else’s issues is often a good way to work subconsciously on one’s own. And finally, through mentoring I have made some friends for life.

Q: How may HSMAI members benefit from the Advisory Board’s work?

A: I will work with other Board Members to encourage members to consider how they can influence their culture. As a start-up I am often asked about our culture and it’s hard to define because it’s constantly changing and growing, as we add new and more members to the team. However, I can impact on it significantly, I focus on key touch points with the team, how we onboard them, do they need a mentor, reviewing their first week, month, three months, do they have the right tools, and more.

Within our industry, recruitment and retention is continually an issue. Working on your culture and not taking it for granted is going to be crucial as we all work to change the perception that hospitality isn’t a profession. Personally, I don’t know any other industry where good people can progress as quickly. So I’m keen to see our messaging change as a whole.

Q: Could you tell us what a day at work looks like?

A: No two days are the same, which is just how I like it. I meet regularly with members of the Senior Management Team to discuss our strategies, current and future activities in different areas of the business, from sales to marketing, product development and recruitment. We launched Criton less than two years ago and the business is evolving quickly, which is exciting and challenging at the same time. I travel to London at least every second week for meetings, to work with our London sales team and we are attending a lot of industry events where I present and we can demo Criton to raise awareness of our product.

Q: What is the best part of your job?

A: Although relatively new, we have been able to promote internally on several occasions and that is very satisfying, a testament to the determination and passion of our team. And our clients, some of them have been with us since the very beginning, and their belief in the product and how they use it has been humbling and fascinating.

Q: Is there anyone you’ve been looking up to?

A: Within the industry I am fortunate to call Peter Lederer, ex CEO and then Chair of Gleneagles, my mentor. I can’t begin to explain how much of an impact he has had on my career since meeting him. He really is truly inspirational, someone who thinks outside of the box. I also hugely admire David Bowd of Salt Hotels and how he is revising the model, engaging with the community, bringing locals into his hotel and turning them into a real and identifiable segment.

“We are very pleased that Julie, with her background from mentoring and also her great entrepreneurial skills, is joining our new Advisory Board for Culture & People. One of the future challenges will be how to attract enough talent in the hospitality and travel related organizations, so this new Advisory Board will be very important for all of us moving forward,” says HSMAI Region Europe’s CEO and President Ingunn Hofseth, adding:

“In addition The Culture and People Advisory Board will be set up in relation with the two new initiatives that are now finalized for Europe: Winning for Customers – The Service Pledge program and the Mike Leven Mentor program.”

Ingunn Weekly: Få Mike Leven som coach!

$
0
0

Jeg har stor tro på en kultur som innebærer livslang læring. Selv ble jeg som 21-åring leder for 35 medarbeidere, men fortsatt har jeg mentorer.

Jeg har unge mentorer, slik at jeg kan holde meg à jour på det som betyr mye for dem, som også jeg burde vite mer om.

Hovedmentoren min er Mike Leven, som har vært mentoren min i nærmere fem år. Mike er et av de mest respekterte hotelikonene i USA, og en varm supporter av HSMAI Americas, og også oss i Europa. Han har også en fortid som HSMAIs internasjonale styreleder. Sammen med Las Vegas Sands Corporation donerte Mike generøst USD 1,5 millioner til HSMAI Amerika.

Av jobber han ellers har hatt, kan jeg nevne President og COO for Holiday Inn Worldwide, og President i Days Inn of America.

Frem til for tre år siden var Mike President og COO i Las Vegas Sands Corporation, der han brukte sine salgs- og lederferdigheter til å få verdens største hotell- og casino selskap til å bli det mest lønnsomme. Her må jeg også nevne at han ble rekruttert til den jobben i en alder av 72, og var i jobben i seks år.

Han er en av dem jeg respekterer aller mest, ikke fordi han er blitt så rik eller fordi han i mange år var den best betalte topplederen i Las Vegas. Han er blitt min venn og mentor på grunn av det han gjør for andre, og på grunn av hans ekstraordinære evner innen salg og ledelse, blant annet gjennom hans måte å behandle andre mennesker på.

Nå kan han bli din coach, dersom du blir en av mentorene våre. Vi kommer til å besøke ham igjen i Florida den 20. november, og igjen 28. mars neste år.

Som de aller fleste, antar jeg, motiveres jeg av den dypere meningen i ting. Det er mange som har funnet  dypere meningen i HSMAI-engasjementet sitt, gjennom ulike verv hos oss, hvor du kan du utvikle deg selv, i tillegg til selskapet du jobber for, men også fordi du kan påvirke og bidra til å utvikle en hel bransje, både nasjonalt og internasjonalt.

HSMAI føles ikke som arbeid, men en reise i konstant forandring – gjennom å bry seg om andre mennesker.

Dersom du vil vite mer om Mike Leven Mentor-programmet, ta kontakt med oss snarest mulig.

Denne uken er vi i London, med en mengde ulike aktiviteter. Mer om det senere.

Nyt helgen!

Med vennlig hilsen
Ingunn Hofseth
President & CEO
HSMAI Region Europe

Toppfoto: Mike Leven (arkivfoto).

Ny utstilling hyller norsk design

$
0
0

THE THIEF har åpnet dørene for noen av Norges mest spennende designere. Utstillingen New Norwegian design er en hyllest til norsk skaperkraft. De stemningsfulle lampene Lamella, av Hallgeir Homstvedt og Jonah Takagi, for Le Klint, lyser opp utstillingen, og gjestene kan slå seg ned i den populære lenestolen Bollo, designet av Andreas Engesvik.

THE THIEF og Noord har gått sammen om å presentere utstillingen. Det spennende prosjektet åpnet dørene forrige uke, og pop up-utstillingen vises frem til 2. november.

Det er et nøye selektert utvalg av møbler, lamper og mindre produkter fra Norges fremste og yngste designere, som blir vist.

New Norwegian Design er en hyllest til norske designere, med sitt sterke, karakteristiske formspråk, lekne uttrykk og kompromissløse blikk for kvalitet, forteller Siri Løining, kommunikasjonssjef ved THE THIEF.

Felles for designtalentene er at de allerede erobret den internasjonale designscenen, interiør og -trendmagasiner verden over, og vil med sine produkter gi hotellets gjester et innblikk i norsk design.

Ikke tilfeldig samarbeid

Det er Ragnhild Grytten fra Noord som har kuratert utstillingen, og det er på ingen måte tilfeldig at nettopp THE THIEF er valgt som arena.

– Da hotellet åpnet dørene for fem år siden, presenterte de den kuraterte utstillingen The List of The Thief, i samarbeid med DOGA, og viste at de ønsket å være et utstillingsvindu for ung, norsk design. Hotellet fikk også Merket for god design i kategorien visuell kommunikasjon, og har siden den gang fortsatt ambisjonen, med blant annet utstillingen Letters on food, forteller Grytten.

Nå var tiden inne for å fortsette jobben med bevisstgjøring, ifølge kuratoren.

New Norwegian Design er en naturlig fortsettelse av hotellets genuine satsing for å synliggjøre norsk design. Norsk design har et moment, og norske designere er ettertraktet verden over, med sitt særegne og sterke formspråk. Utstillingen er en hyllest til designernes reise, fra revitaliseringen av norsk design startet, med prosjektet Norway Says, på begynnelsen av 2000-tallet.

Stor interesse

Grytten sier det er stor interesse for norsk design, både her hjemme og internasjonalt.

– Bevisstheten og stoltheten rundt norsk design er absolutt økende. Medier er interesserte, og skriver i dag ofte om norsk design. Den bevisste norske satsingen i Milano har vært uvurderlig her. Internasjonale magasiner og designblogger lovpriser norsk design. Vi er på vei, forteller hun entusiastisk.

– Utstillingen viser nøye utvalgte, mindre produkter, belysning og møbler, alle kommersielle, ingen prototyper. Produktene er oppriktige, og skal gi en god opplevelse. Flere viser dessuten et møte mellom en industriell prosess og en kunstnerisk og eksperimenterende retning. Ønsket er at folk vil stoppe opp og si at nå er det ikke lenger noen unnskyldning for å ikke kjøpe norsk, håper Grytten.

Mange av gjestene på THE THIEF blir overrasket over at alt er norsk, og det viser igjen viktigheten av å fortsette formidlingen av god norsk design.

– Hoteller er en interessant arena for å fremme norsk design, men THE THIEF stiller i særklasse. Hotellet har hatt en strategisk satsing og innkjøpsordning for å fremme norsk design siden åpningen, og det gir det kredibilitet og integritet, avslutter Grytten.

Publikum vil møte følgende designere frem til 2. november.

Sverre Uhnger
Runa Klock
Lars Tornøe
Hallgeir Homstvedt
Daniel Rybakken
Anderssen & Voll
Stine Aas
Erik Wester
Sara Polmar
Falke Svatun
Kristine Five Melvær
Thomas Jenkins
Andreas Engesvik
Lars Beller
Vera & Kyte
Andreas Bergsaker
Noidoi
Silje Nesdal
Ann- Kristin Einarsen
Gridy
Martin Solem
Bjørn Van Den Berg
Camilla Akersveen
Kristoffer Konings
Sigve Knutson
Børge Bredenbekk/ By Hands
Jonas Stokke
Øystein Aastad

Foto: New Norwegian Design-kurator Ragnhild Grytten fra Noord. Foto fra The Thief.

Wizz Air kommer til Avinor Oslo lufthavn

$
0
0

4. april 2019 åpner det ungarske flyselskapet Wizz Air en ny daglig direkterute fra Gdansk til Avinor Oslo lufthavn, og styrker med det rutetilbudet mellom Polen og Norge.

Gdansk er Polens sjette største by, og en populær destinasjon for norske reisende. Byen er kjent for å være et viktig kulturelt og vitenskapelig sentrum i Polen, og danner, sammen med nabobyene Gdynia og Sopot, storområdet «Trippelbyen», forteller lufthavnen i en pressemelding.

– Vi ser frem til å ta imot Wizz Air på sin første flyvning fra Gdansk her på Oslo lufthavn. Gdansk er et viktig transportknutepunkt nord i Polen, og vi er veldig glade for at Wizz Air nå lanserer en helårsrute til Norges hovedflyplass, sier Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

– Ruten vil gi en ekstra kapasitet på 130.000 seter, og vi har store forventninger til at ruten blir et godt tilskudd til vårt rutetilbud. Den vil bidra til å styrke Oslo lufthavns posisjon som et internasjonalt knutepunkt, vil bidra til økt konkurranse, og vil være samfunnsøkonomisk viktig. Vi gleder oss til et fruktbart samarbeid, fortsetter han.

Et praktisk og rimelig alternativ

Wizz har en kapasitet på nesten to millioner passasjerer på sine lavprisruter, fra åtte flyplasser i Norge i 2018, noe som representerer en vekst på 15 prosent fra samme tid i fjor. Sammen med den nye ruten, som kunngjøres nå, legger Wizz flere enn 125 nye ruter inn i sitt nettverk i 2019, og over 700 ekstra ukentlige flyvninger på tvers av det omfattende og varierte nettverket, som dekker 44 land.

– Vi er veldig glade for å legge til en ny rute fra Gdansk til Oslo lufthavn. Vår nye lavpris-rute vil gi et praktisk og rimelig reisealternativ for både forretningsreisende og fritidsreisende, sier Andras Rado, kommunikasjonssjef hos Wizz Air, og tilføyer:

– For å understreke vår forpliktelse, utvider vi kontinuerlig vårt norske nettverk, ved at vi allerede har kunngjort fire nye ruter fra Norge i år. Vi er sikre på at våre kunder vil sette pris på denne forbindelsen til vakre Gdansk, og denne ruten vil være like populær som de øvrige 31 i vårt norske nettverk. Vi vil fortsette å utvide vårt nettverk, og gi rimelige priser, samt å bidra til lokaløkonomien i områdene vi flyr til.

Ruten mellom Gdansk og Oslo lufthavn skal opereres av en Airbus A320, og billettene er allerede i salg hos www.wizzair.com.

Foto: En Wizz Air-maskin på bakken. Foto fra Wizz Air.

Blir Norges første kombinerte firmareise- og eventkjede

$
0
0

Get Together er Norges første landsdekkende kjede innen firmareiser, møter og events, med avdelinger fra Arendal i sør, til Alta i nord.

Kjeden får kontorer i Oslo, Kristiansand, Arendal, Alta, Ålesund, Sandefjord og Trondheim, men også et i Stockholm, vil ha 42 ansatte, og en estimert omsetning på i overkant av 280 millioner kroner i året, skriver den i en pressemelding.

– Med samlet kompetanse på reise- og eventplanlegging, kan vi gi et bredere og mer komplett tilbud til kundene våre, sier Finn Vetle Hansen, administrerende direktør i G Travel Norge.

Enklere å skreddersy

Get Together ønsker å skape mer helhetlige reise- og eventløsninger for små og store kunder innen privat og offentlig sektor.

– Med all kompetanse i kjeden, kan vi heller bruke egne ressurser på å sy sammen et opplegg for kundene våre. Da trenger vi ikke hyre inn andre aktører. Det gir naturlig nok også besparelser for kundene våre, sier administrerende direktør i Get Together, Håkon Wåge-Lorentzen.

Økt behov for begge deler

På det norske og nordiske markedet er det nå et økt behov for byråer som har spisskompetanse på både firmareiser og events.

– Skal man trekke folk til kundearrangementer nå, nytter det ikke med kun en middag. Folk sitter mer på hjemmekontor, og har et større behov for å treffes og å være sosiale, sier Hansen.

Han og Wåge-Lorentzen sier at virksomheter i dag ofte legger mye penger i kjente foredragsholdere og opplevelser.

– De ønsker å skape varige minner for kunder og ansatte. Mange vil gjerne ha hjelp til å planlegge et event som inkluderer både reise, overnatting, møter og underholdning. Her kommer vi inn, med erfaring og kompetanse fra alle områder, som blir ekstra nyttig for kundene, sier Håkon-Wåge Lorentzen.

Fakta

Kjeden er resultatet av en sammenslåing mellom gruppeavdelingen (G Travel Group & Meeting) til en av Nordens største reisebyråkjeder; G Travel, og et av Norges mest erfarne eventbyråer: Fotspor Event AS.

G Travel Group & Meeting og Fotspor Event opphører å eksistere, og danner nå nye Get Together.

G Travel er en av Nordens største reisebyråkjeder, bestående av 27 byråer i Norge, tolv byråer i Sverige, og 17 byråer globalt. Hovedkontorene ligger i Kristiansand og Oslo.

Fotspor Event ble stiftet i 2009 i Oslo, med kontorer i Oslo og Sverige.

Foto: Get Togethers Håkon Wåge Lorentzen og Finn Vetle Hansen. Fotograf: Charlotte Sverdrup.

NHO Reiselivs høstgallup: seks av ti skal på ferie i høst

$
0
0

Seks av ti nordmenn planlegger én eller flere fritidsreiser denne høsten. Når Ola og Kari blir bedt om å velge ett drømmefylke for en høstferie, er det Nord-Norge som tar alle pallplasseringene.

Kantar TNS Gallup har, på oppdrag for NHO Reiseliv, spurt 1081 nordmenn over 18 år om deres reiseplaner denne høsten, skriver NHO Reiseliv i en pressemelding.

60 prosent svarer at de skal reise bort, enten i høstferien eller i løpet av høsten. 23 prosent skal på flere reiser i løpet av høsten. 24 prosent skal på én reise som ikke er i høstferien, og elleve prosent skal feriere i selve høstferien.

Flest vil til Nord-Norge

I årets høstgallup har NHO Reiseliv stilt spørsmålet:

Tenk deg at du skulle reise på ferie i ett fylke i Norge i høst, hvilket ville du valgt?

Det er de tre nordligste fylkene som topper listen over hvor nordmenn kunne tenke seg å dra på ferie i høst, hvis de kunne velge fritt. 33 prosent ville valgt Nord-Norge, 24 prosent ville valgt Østlandet, mens 21 prosent er mest tiltrukket av Vestlandet. Av fylkene i Nord er det Nordland som topper listen, med 14 prosent, deretter følger Troms, med ti prosent, og Finnmark, med ni prosent.

– Nordland befester sin posisjon som det mest populære reisemålet i Norge. Vi stilte det samme spørsmålet i årets sommerundersøkelse, og da var det også Nordland som lå på topp. Fjellferie og friluftsaktiviteter er det de aller fleste av oss higer etter om høsten. Nordland har et bredt spekter av naturopplevelser året rundt, og skårer derfor høyt på listen hos aktive nordmenn, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Kombinerer storbyhelg i Europa og norsk hytteferie

De feste som skal på flere reiser i høst, reiser både til utlandet og i Norge. Blant dem som skal på flere reiser, skal 75 prosent til et land i Europa i løpet av høsten. Av dem som kun skal på én reise i selve høstferien, velger 57 prosent Norge.

– Høsten er en tid der mange velger både tradisjonell hytteferie og en storbyferie til utlandet. Denne sommeren var helt unik, og jeg vil tro det var mange som droppet den spontane «hoppe på-turen» til Syden, til fordel for Norge, på grunn av det fantastiske været. Da er det ikke så overraskende at en utenlandsferie i løpet av høsten frister mange, sier Krohn Devold.

Aktiv ferie er populært

Friluftslivsaktiviteter står høyt på listen hos nordmenn, når de skal planlegge opplevelser i høst.

De mest populære høstaktivitetene er:

Tur i nærmiljøet: 48 prosent
Tur i fjellet: 44 prosent
Tur i skog og mark eller langs kysten: 41 prosent
Restaurantbesøk: 39 prosent
Byvandring: 28 prosent
Sopp/bærtur: 17 prosent
Jakt og fiske: 15 prosent
Museumsbesøk: 15 prosent
Sightseeing: 13 prosent
Sykkelturer: 11 prosent

Foto: Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv. Foto fra NHO Reiseliv.

Air France-KLM i toppen på Dow Jones Sustainability Index

$
0
0

Bærekraft er en viktig del av Air France-KLMs virksomhet, og Dow Jones Sustainability’s ranking av selskapet er et bevis på det. For fjortende året på rad er selskapet blitt rangert som et av verdens mest bærekraftige flyselskap, og i årets rangering er Air France-KLM det eneste europeiske flyselskapet på listen.

Air France-KLM satser mye på å minske sitt klimaavtrykk, og tar helhetsgrep mot bærekraftig virksomhet. Alt fra måltider og resirkulering av plast, til investering i biodrivstoff og planting av regnskog, inngår i deres bærekraftarbeid. I Sverige undertegnet KLM nylig en intensjonsavtale om biodrivstoff-produksjon, sammen med blant annet Södra, Växjö kommune og LTU – noe de var de første til å gjøre, skriver selskapet i en pressemelding.

Air France-KLM har også satt et mål om å redusere sine CO2-utslipp per passasjer med 20 prosent innen 2020, sammenlignet med 2011. Dette er flyselskapet godt på vei til å realisere, ettersom reduksjonen allerede er rundt 17 prosent i 2018.

– Vi er stolte av å plassere oss i toppsjiktet i Dow Jones Sustainability Index for det fjortende året på rad. Dette er en bekreftelse på solid bærekraftarbeid, og vi konsoliderer vår posisjon som et av verdens mest bærekraftige flyselskaper, sier Paul Terstegge, Nord-Europeisk sjef for Air France-KLM.

Les mer om KLM´s bærekraftarbeid:

brand.klm.com/no_no

www.klm.com/travel/no_no/about/co2/together/index.htm

www.klm.com/corporate/en/topics/corporate-social-responsibility/index.html

Foto: En Air France- og en KLM-maskin på bakken. Foto fra Air France-KLM.


Kjøkkensjef på Thon Hotel Nordlys vant Arktisk Kokk 2018

$
0
0

Daniel Andreas Lind tok førsteplass i konkurransen Arktisk Kokk 2018, skriver Thon Hotels i en pressemelding.

– Etter å ha kommet på en andreplass under Arktisk Kokk i fjor, klarte jeg ikke å la det bli med det. Jeg ville ikke gi meg før jeg klarte å ta førsteplassen. I år klarte jeg det. Det var en fantastisk deilig følelse å vinne i år! Nå er det godt å være ferdig med treningen og konkurransen, for å gjøre Thon Hotel Nordlys klar for en hektisk sesong, sier Lind.

Konkurransen arrangeres av Arktisk Meny, og skal stimulere til bruk av arktiske råvarer. Målet er også å inspirere kokker og kjøkkensjefer til å lage nye og spennende retter.

– Daniel har gjort en kjempeinnsats, og har vært med på å posisjonere Thon Hotel Nordlys på matkartet i nord. Han er en stor inspirasjon for resten av hotellene våre, og er en fantastisk dyktig kokk, sier F&B Manager, Arne Marius Berg.

Spennende vinnermeny

Vinnermenyen til Lind besto blant annet av speket & sotet laks med gresskarpuré, syrlig grønnkål og vårløk. Tørrhengt entrecôte med brent purreløk fylt med potetkrem tilsmakt oksefett, potetkrisp, langtidsbakt sellerirot og syrlig rødbete og puré. Til dessert lagde Daniel Andreas sjokoladeganaché med blant annet solbær-cremeux, Multebær-Madeleines med hvit sjokolade og kesam-is.

Konkurransen Arktisk Kokk har vært arrangert i 18 år. Deltagerne består av kokker med arbeidssted i Nord-Norge, Svalbard eller på Hurtigruten. Førstepremien er en gavesjekk til en matfaglig reise eller opplevelse til en verdi av 15.000 kroner.

Les mer om Thon Hotel Nordlys her.

Foto: Daniel Andreas Lind jobber som kjøkkensjef ved Thon Hotel Nordlys i Bodø. Foto fra Thon Hotels.

Kundene har talt: Restaurant EDDA i Oslo, Foldvik Familiepark i Stavern, og Thon Hotel Stavanger helt til topps i HSMAI & Customer Alliance Guest Experience Award!

$
0
0

Under den norske HSMAI Dagen på Hotel Continental i går mandag 24. september delte HSMAI, i samarbeid med det tyskbaserte selskapet Customer Alliance, ut de første nasjonale Guest Experience Awards i Norge. Prisene er basert på kundetilfredshetsdata og anmeldelser i forskjellige portaler, som TripAdvisor, booking.com, Hotels.com, Google, Facebook og så videre, og er knyttet til HSMAI Region Europes nye Service Pledge Program – Winning for Customers.

Gratulerer til alle 30 finalistene, og en spesiell gratulasjon til gullvinnerne EDDA, Foldvik Familiepark og Thon Hotel Stavanger

Det er hedret vinnere i tre kategorier; Restaurant – Attraksjoner og Opplevelser og Hotell.

Vinnere i kategorien Restaurants:

Restaurant Edda stakk av med seieren i kategorien Restauranter.

Her er representanter fra Edda, sammen med Shane Forster fra Customer Alliance (t.v.) og Ulf Stigen fra Høyskolen Kristiania (t.h.).

Hederlig omtale gikk til Restaurant Curtisen og Restaurant Smak AS.

De øvrige finalistene var:

Fagn
Hos Thea
Marlene Bistro AS
Restaurant Fangst
Røst Teaterbistro
Stortorvet Gjestgiveri Hamar
Umami Harstad

Om vinnerne var begrunnelsen følgende:

«Our winner for the 2018 HSMAI & Customer Alliance Guest Experience Award for Restaurants goes to an establishment right here in Oslo. Delivering not only an incredible culinary and guest experience at their restaurant, this winner has again shown their commitment to the ongoing experience after the guest has left, interacting with over 50% of the feedback which was provided over the past 12 months.

We are proud to announce the 2018 HSMAI & Customer Alliance Guest Experience Award for Restaurants in Norway goes to Restaurant EDDA.»

«The first highly commended Restaurant for 2018, comes from Northern Norway. With a limited menu, focused on the finest of ingredients, this restaurant is firstly known for the culinary expertise, but they should absolutely be recognised for their dedication to the experience, achieving a 98.8% satisfaction over the past 12 months.

Please congratulate Restaurant Smak AS for being highly commended in 2018.»

«Our second highly commended Restaurant for 2018, is a located in a fortress in southern Norway. Sourcing ingredients from the local region, this restaurant has raised the bar for dining experiences in the region whilst also being a contributing member. Achieving an impressive 99.3% satisfaction rating over the past 12 months, it’s truly an impressive feat to deliver the consistent experience day in, day out.

Please congratulate Restaurant Curtisen for being highly commended in 2018.»

Vinnere i kategorien Attractions and experiences:

Vinneren i kategorien Attractions and experiences ble Foldvik Familiepark i Stavern.

Helene og Sigmund Foldvik fra Foldvik Familiepark, sammen med Shane Forster fra Customer Alliance (t.h.).

Hederlig omtale gikk til Supreme Roastworks AS og The Well.

De øvrige finalistene var:

BarBarista
Cardinal
Grieghallen
Norsk Oljemuseum/Norwegian Petroleum Museum
The Fram Museum
The Norwegian Museum of Cultural History
Troldhaugen

Om vinnerne var begrunnelsen følgende:

«Our winner for the 2018 HSMAI & Customer Alliance Guest Experience Award for Attractions goes to a family-friendly Amusement Park in southern Norway. From tractor rides, to mini-golf and animal petting, this is a favourite destination for many children and for those young at heart. Most of all, this amusement park demonstrated a commitment to a holistic guest experience approach beyond the park, responding to over 40% of the online feedback provided by guests. In addition to their outstanding guest experience, we’re certain that they will continue to entertain children for years to come!

With no further ado, we are proud to announce the 2018 HSMAI & Customer Alliance Guest Experience Award for Attractions in Norway goes to Foldvik Family Park.»

«The first highly commended Attraction for 2018, goes to one of the largest spas and bathhouses in the Nordic region. With over 700 online reviews over the past 12 months and a guest satisfaction of 93.2%, it’s no wonder why tourists come from far and wide to visits these spas.

Please congratulate The Well from Sofiemyr for being highly commended.»

«Our second highly commended Attraction for 2018, is a café and roasterie here in Oslo. Established in 2008 as a dedicated roasterie and later opening the café in 2013, the winner has received numerous international awards for their roasting expertise and is must-stop destination for any caffeine-fiends when in Oslo. With a guest satisfaction rating over 95% from the past 12 months, their guest experience is just as impressive.

Please congratulate Supreme Roastworks for being highly commended.»

Vinnere i kategorien Hotels:

Thon Hotel Stavanger ble årets vinner i kategorien Hotels.

Thon Hotels’ Kinga Kjeldaas, sammen med Ulf Stigen fra Høyskolen Kristiania (t.v.) og Shane Forster fra Customer Alliance (t.h.).

Hederlig omtale gikk til Scandic Flesland Airport Hotel og The Thief.

De øvrige finalistene var:

Clarion Hotel Energy
Clarion Hotel The Edge
Hotel Bristol
Radisson Blu Resort, Trysil
Radisson Blu Royal Hotel, Stavanger
Scandic Nidelven
Strand Hotel Fevik

Om vinnerne var begrunnelsen følgende:

«The Winner of the 2018 HSMAI & Customer Alliance Guest Experience Award for Hotels. To be expected, this hotel is rated #1 on TripAdvisor, Booking.com and Expedia for their city and is one of the premiere locations for the chain which they belong to. With almost 1,000 reviews over the past 12 months and achieving a 94% guest satisfaction rate, this hotel has showcased what it means to deliver an exceptional and consistent guest experience.

Ladies and Gentlemen, the 2018 HSMAI & Customer Alliance Guest Experience Award for Hotels in Norway goes to Thon Hotel Stavanger.»

«The first highly commended Hotel for 2018, is again from here in Oslo. A boutique hotel which also incorporate a restaurant, spa and meeting facilities, guests have every option available to them to make their stay a pleasure – and perhaps never even want to leave! The staff have done an exceptional job at delivering a first class guest experience, achieving a 90% guest satisfaction rate over the past rate whilst also responding to over 30% of the feedback.

Please congratulate The Thief for being highly commended in 2018.»

 

«Our second highly commended Hotel for 2018, proves that short-term stays can result in great experiences. Located at one of the largest airports in Norway, this hotel has not only delivered an outstanding guest experience but continues to listen and interact with guests after their departure, responding to 88% of all reviews left by guests over the past 12 months, whilst maintaining a satisfaction score of 91%.

Please congratulate Scandic Flesland Airport for being highly commended in 2018.»

Å ha innsikt og kundedata i alle stadier av kundereisen, blir bare viktigere og viktigere. Leverer vi på våre løfter? Håndterer vi misfornøyde kunder, før det får spre seg i sosiale medier?

Kriterier:

Customer Alliance har samlet et overblikk over den norske reiselivsbransjen, som er så komplett som overhodet mulig. De har brukt et bredt spekter av kriterier for å bedømme kandidatene og komme frem til en innstilling på ti kandidater i hver av kategoriene. Det omfattet vurdering, ikke bare av forekomsten av anmeldelser og gjennomsnitts-score gjennom de siste tolv månedene, men også av ledelsens respons på gjestenes tilbakemeldinger, så vel som en intern og proprietær, semantisk analyse for å forstå gjestenes tilbakemeldinger.

Prisene ble delt ut av Shane Forster, Head of Marketing i Customer Alliance, og Ulf Stigen, Høyskolelektor, Institutt for ledelse og organisasjon, Høyskolen Kristiania.

Prisene vil deles ut årlig, med utgangspunkt i året som er gått, så kandidatene vil ikke ha anledning til å flyte på foregående års prestasjoner. Senere i år skal denne prisen også deles ut i en rekke andre land.

For mer informasjon, ta kontakt med:
Linda Ramberg, Project Manager, HSMAI Region Europe
E-post: lmr@hsmai.eu
Mobil: +47 928 03 694

Shane Forster, Head of Marketing Customer Alliance
E-post: shf@customer-alliance.com
Mobil: +49 30 762 89 00 – 44

Om HSMAI Region Europe:

HSMAI – Hospitality Sales and Marketing Association International (HSMAI) – is a global organization founded in the US in 1927. HSMAI Region Europe is the European arm of the organization.
The association provides practical tools, insights, and cutting-edge expertise to enable knowledge sharing and enhance professional development as well as fuel sales, inspire marketing, transform businesses digitally and optimize revenue. www.hsmai.eu

Om Customer Alliance:

Customer Alliance was founded in 2009 in Berlin and helps thousands of independent and chain businesses worldwide to manage and improve their online reputations and increase revenue. Within one industry-leading solution, businesses collect, distribute, and analyze their guest reviews from across the web, giving them a competitive insight into their company’s performance. www.customer-alliance.com

Thon Hotel Stavanger gir gjestene den beste hotellopplevelsen i Norge

$
0
0

Thon Hotel Stavanger har vunnet prisen Guest Experience Award Norway. Prisen deles ut av HSMAI og Customer Alliance, til det hotellet som skårer høyest på kundetilfredshet og positive anmeldelser på Tripadvisor, Hotels.com, Google, Facebook og andre.

– Å vinne denne prisen er helt fantastisk! Jeg er svært stolt over det fenomenale arbeidet  mine kolleger gjør hver eneste dag. Vårt mål er å levere minnerike gjesteopplevelser som er helt i toppsjiktet. Derfor er det ekstra gøy å vinne Guest Experience Award-prisen, som baseres på nettopp tilbakemeldinger om Thon Hotel Stavanger fra gjestene, sier hotelldirektør Olle Aulin (under) i en pressemelding.

Olle Aulin, direktør ved Thon Hotel Stavanger.

Ti hoteller i Norge var nominert til prisen, hvor Thon Hotel Stavanger tok førsteplassen.

– Thon Hotel Stavanger åpnet høsten 2016, og toppet raskt listen som byens beste hotell på Tripadvisor. Vi ser at gjester er svært fornøyd med service, mat og design, og med beliggenhet og hotellfasiliteter. Det er festlig å se hvor populært Thon Hotel Stavanger er blant gjester, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen (under).

Morten Thorvaldsen, konserndirektør for Thon Hotels. Fotograf: Gry Traaen.
Morten Thorvaldsen, konserndirektør for Thon Hotels. Fotograf: Gry Traaen.

I begrunnelsen sier HSMAI og Customer Alliance følgende:

Som forventet så er dette hotellet rangert som nummer én på Tripadvisor, Booking.com og Expedia i byen det ligger i. Hotellet har nesten 1000 anmeldelser de siste 12 månedene og har oppnådd en score på gjestetilfredshet på 94 %. Dette hotellet har virkelig vist hva det betyr å levere en eksepsjonelt bra og konsistent gjesteopplevelse. I kategorien for hotell skilte Thon Hotel Stavanger seg klart ut som en bedrift som leverer strålende kundeservice og gode kundeopplevelser over tid.

Thon Hotel Stavanger ligger i Klubbgata 6 i sentrum av Stavanger. Hotellet har 147 rom, med Smart-TV og Bose-anlegg, treningsrom og lounge. Frokost og kveldsmat er inkludert i prisen.

Les mer om Thon Hotel Stavanger her.

Foto: Utsnitt fra et av rommene på Thon Hotel Stavanger. Foto fra Thon Hotels.

SAS får gode skussmål av reisende i APEX Awards

$
0
0

SAS belønnes med fire av fem mulige stjerner i en global kundeundersøkelse. Helhetlig flyopplevelse, sittekomfort, kabinservice og underholdning er noen av kategoriene som vurderes av reisende, i appen TripIt. Prisen deles ut av den ideelle medlemsorganisasjonen APEX, Airline Passenger Experience Association.

SAS er et av 470 flyselskaper som ble vurdert. 15 prosent av flyselskapene fikk nok stemmer til å oppnå fire stjerner, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi er stolte over å bli tildelt denne prisen igjen i år, sier Gustaf Öholm, Head of on board product and service i SAS, og fortsetter:

– Det er et bevis på at passasjerene verdsetter våre anstrengelser for å gjøre det enklere for dem å bruke tiden ombord på den måten som passer dem best. I år har vi lansert markedets raskeste WiFi på våre flyvninger innenfor Europa, vi har fortsatt utrullingen av de nye A320neo-flyene, og forbedret komforten om bord med et helt nytt interiør og ladepunkter for hvert sete. Kundene på våre internasjonale flyvninger kan nå planlegge reisene sine enda bedre med vår online-katalog, som utgjør en lett tilgjengelig guide til all underholdning om bord.

Som en del av arbeidet for å forbedre produktene om bord, introduserer SAS en mulighet for passasjerene til å forhåndsbestille mat på dobbelt så mange ruter som tidligere. Menyene vil være spesielt tilpasset sesongen, og benytter lokale ingredienser som en del av det nye konseptet New Nordic by SAS.

Diplomet Four STAR Global Airline status by The Official Airline Ratings ble utdelt på APEX-messen i Boston den 24. september. SAS har som mål å få fem stjerner neste år, og oppfordrer alle reisende til å vurdere flyopplevelsene sine i appen TripIt.

APEX er en ideell medlemsorganisasjon, som jobber for å stadig forbedre opplevelsen til flyreisende. En del av den ambisjonen er å la reisende gi sitt syn på flyselskapets prestasjon. Til oppdraget brukte APEX en selvstendig plattform for personlig reiseplanlegging, TripIt. Vurderingen, som kalles Official Airline Ratings, pågikk frem til den 31. juli 2018, og klassifiseringen bygger på verifiserte tilbakemeldinger, der reisende og anmeldelser valideres mot bekreftede reiseplaner og geoposisjon.

Foto: En Airbus A330 fra SAS tar av fra Oslo lufthavn Gardermoen. Foto fra Avinor Oslo lufthavn.

Norwegian får fire stjerner i ny internasjonal kåring

$
0
0

Flypassasjerer over hele verden har rangert Norwegian som et firestjerners flyselskap, ifølge Airline Passengers Experience Association (APEX). Fire stjerner er den høyeste rangeringen et lavprisselskap kan få.

Mer enn en million flyvninger og 500 flyselskaper er blitt rangert i årets APEX-kåring. Norwegian var et av ti lavprisselskaper verden over som ble smykket med fire stjerner, heter det i en pressemelding fra flyselskapet.

– Det er en ære å bli rangert som et firestjerners flyselskap av passasjerene som har reist med oss. Jeg vil takke alle våre 10.000 medarbeidere, fra Bangkok i øst, til Los Angeles i vest, som hver dag gjør sitt ytterste for at våre kunder skal få en så god reiseopplevelse som mulig, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian har mottatt 13 priser så langt i år. Se hele listen her.

Om APEX

APEX rangerer flyselskaper over hele verden ved hjelp av tilbakemeldinger fra passasjerene selv. Flyselskapene deles inn i tre kategorier: Globale flyselskaper, regionale flyselskaper og lavprisselskaper. Mer enn en million flyvninger og 500 flyselskaper ble rangert mellom 1. juli 2017 og 30. juni 2018. Passasjerer har rangerer flyselskapene generelt, samt på fire underkategorier: komfort, service om bord, mat og drikke, samt underholdning og WiFi om bord. Fire stjerner er den høyeste rangeringen et lavprisselskap kan få.

Foto: Kabinbesetningen på en Norwegian-maskin. Foto fra Norwegian.

Clarion Hotel satser på nøkkel og chat via mobilen

$
0
0

Som første nordiske hotellkjede tilbyr Clarion Hotel nå sine gjester en chat-funksjon. Utover chat kan gjestene nå også bruke mobilen for både inn- og utsjekk, betaling, og som nøkkel for å låse opp rommet.

Hotellbransjen har lenge ligget etter transportselskapene i reiselivsindustrien. Innen både fly og tog har man kommet betydelig lengre med utviklingen. At hotellene ikke har holdt følge, skyldes i stor grad komplekse back office-systemer, men nå er teknikken på plass, og Clarion Hotel er først ute med flere nye tjenester, som definitivt kommer til å forenkle hotellgjestens opplevelser, skriver hotellkjeden i en pressemelding.

– Vi vil med automatiseringen gi mulighet til et mer differensiert gjestemøte. De gjestene som vil gjøre alt gjennom appen, gjør det, og de som vil ha personlig service, får det, sier Jessica Castegren, Head of Marketing & Communication Clarion Hotel.

Clarion Hotel ser store muligheter i å la personalet bli mer personlig i møtet med gjesten. Da flere administrative oppgaver automatiseres, gir det personalet større muligheter til å skreddersy, tilpasse og følge opp gjestenes ønsker og behov.

Følgende funksjoner rulles ut i disse dager:

Chat- funksjon: Gjesten får via Nordic Choice Hotels-appen tilgang til en chat, der han eller hun får direktekontakt med resepsjonen uten å stå i lange telefonkøer.

Inn- og utsjekk: Allerede på vei til hotellet kan gjesten sjekke inn via appen, for så å gå rett opp på rommet. Også ved utsjekk er det kun et tastetrykk i appen, før alt er klart.

Betaling: Appen støtter både kredittkort og Apple Pay.

Mobil nøkkel: I stedet for det elektroniske nøkkelkortet, holder du opp din mobil mot døren. Den mobile nøkkelen er tilgjengelig i appen.

Dette er også et steg i målet om å knytte gjestene nærmere lojalitetsprogrammet Nordic Choice Club. De nye funksjonene er alle tilgjengelige via Nordic Choice Hotels-appen.

Chatten er en utvikling av den nye concierge-servicen ALICE, som er hotellbransjens ledende driftssystem, som samler alle avdelinger på hotellet, gjennom en plattform for all personalkommunikasjon og dialog med gjesten. I fjor kjøpte ALICE GoConcierge, en leverandør av concierge-programvare, for å utvide sin teknologi og sitt utvalg av kundeservice. Avtalen med Nordic Choice Hotels er ALICEs andre store forretningsavtale, etter Grupo Posadas S.A.B. C.V., Mexicos største hotellkjede.

Nordic Choice Hotels’ app finnes tilgjengelig på App Store og Google Play.

Foto: Chat og romnøkkel i Nordic Choice Hotels’ app. Foto fra Clarion Hotel.

Celebrity Cruises øker satsingen med det andre Edge-klasseskipet, «Celebrity Apex»

$
0
0

Et av cruiseskipene verden knytter størst forventninger til, er «Celebrity Apex» fra den berømte Edge Class-serien til Celebrity Cruises, som vil bli lansert og døpt i Storbritannia i april 2020.

«Celebrity Apex» er det nest største Edge-class-skipet fra Celebrity Cruises – en innovativ ny skipsklasse, som kommer til å revolusjonere industrien og sette ny standard for moderne luksusreiser. Designere, som Kelly Hoppen MBE, Patricia Uriquiola og Jouin Manku, jobber med «Celebrity Apex». Skipet vil inneholde signaturområder, som Magic Carpet og Edge Stateroom, med Infinite Balcony, skriver rederiet i en pressemelding.

– Når «Celebrity Apex» lanseres i Southampton i 2020, vil det bli et nytt stort øyeblikk for selskapet vårt, og for markedet i Storbritannia og Irland, spesielt siden det er ti år siden vi sist døpte og lanserte et helt nytt skip som skal seile fra Storbritannia, forklarer Lisa Lutoff-Perlo, president og CEO hos Celebrity Cruises, og legger til:

– Våre nye Edge-klasseskip er en feiring av design og arkitektur, som bringer gjestene nærmere både havet og destinasjonene som besøkes, med sin unike, utadvendte design.

Edge-class-skipene, som kan vise til noen av de mest luksuriøse lugarer i flåten, inkludert «Celebrity Apex». Lugarene er bygget for å tilby den ultimate cruiseopplevelsen. Skipet har flere suiter enn noe annet Celebrity Cruise-skip, inkludert en toetasjes Edge Villas, med utendørs basseng. De to Iconic Suites-rommene vil være de største suitene i flåten, med hele 232 kvm inne og ute, lugarene utstyres også med panorama glassvinduer, som gir en fantastisk utsikt til havet, fra både stuen, spisestuen og soverommet.

Det kulinariske utvalget ombord på «Celebrity Apex» består av 29 steder i verdensklasse, til fryd for ganen. Alt fra en spennende Dinner on the Edge-opplevelse, 16 dekk over havet, til fengende teknologi, animasjoner og bespisning som det ikke finnes maken til på havet. Dette inkluderer fire hovedrestauranter, en eksklusiv Suite Class og en eksklusiv AquaClass-restaurant, og syv helt nye spesialitet-restauranter.

Skipet bygges hos Chantier de l’Atlantique-skipsverftet i Saint Nazaire, Frankrike.

«Celebrity Apex» vil være i salg fra 29. november 2018. For å få mer informasjon om «Celebrity Apex» og Celebrity Cruises kan du besøke celebritycruises.no.

Foto: «Celebrity Apex». Foto fra Celebrity Cruises.


Vil du lede an utviklingen av din bedrifts serviceløfte?

$
0
0

Vi sertifiserer flere executive coaches i HSMAI Winning for Customers – The Service Pledge Program på Scandic Fornebu i Oslo 28. og 29. november.

Morgendagens vinnere er de som investerer i sin bedriftskultur, og tar kundeopplevelsen inn i styrerommet.

HSMAI har utviklet et program og en metodikk som hjelper bedrifter å gjøre nettopp dette, gjennom Winning for Customers – The Service Pledge-program.

For å hjelpe bedrifter å vurdere sine styrker, og sette i gang godt dokumenterte tiltak for å tette eventuelle gap i kundeopplevelsene, har HSMAI utviklet en egen sertifisering, for å fasilitere Service Pledge-programmet innenfor egen eller eksterne organisasjoner.

Sertifiseringen gir deg verktøyene for å gjøre en betydelig forskjell i hvordan kundeopplevelsen oppfattes, med metoder som hjelper bedriften å kvalitetssikre tjenesten de leverer til kundene, og til å gjøre noen hopp på eksterne kundemålinger og i antall gode kundeanmeldelser. Hver organisasjon har sin stil og måte å gjøre ting på. Service Pledge-programmet er designet for å løfte frem det som er spesielt i den enkelte organisasjon, og sikre at hele teamet står bak.

Hvem er sertifiseringen for?

Daglige ledere, GM, ledere, HR, interne coacher/rådgivere/individuelle konsulenter og seniorer som:

– ivrer etter å skape høy kundetilfredshet og en god bedriftskultur

– bringer kundeopplevelsen inn i styrerommet

– tror på «Winning for customers»-filosofien

– kommuniserer godt på alle nivåer

For mange selskaper er det aktuelt å sertifisere sin egen, interne coach, for å utøve Service Pledge-programmet og vinnende kundeservice internt. En intern coach vil:

– gi mulighet for organisasjonens egen lederutvikling

– enklere og kontinuerlig kunne tilpasse programmet til egen strategi og interne bedriftsprogrammer

– kunne gi større fleksibilitet og kontroll

– lettere kunne ta vare på egne kundedata, omdømme, referanser og påvirke kundens beslutningsgrunnlag

Serviceløftet handler om å forstå hvordan fremragende service virkelig gir seg uttrykk i bedriften, og å hjelpe hvert medlem av teamet til å forplikte seg til å gjøre en forskjell, sier Eric O’Halleran, Executive Coach, HSMAI Service Pledge.

Varighet

HSMAI Service Pledge Executive Coach-sertifisering består av fire moduler, som er komprimert til to dager (og én kveld).

For mer informasjon om innhold i de ulike modulene, se her.

Materiell

Sertifiseringen inkluderer veiledning og gruppearbeid innenfor temaene kundeopplevelse, bedriftskultur, kommunikasjon, serviceløfte, service recovery, målinger, feed backloops og kvalitetskontroll. Det inkluderer også undervisningsmateriell og full tilgang til kunnskapsbanken, digitalt tilgjengelig, for ideer, eksempler og metoder, samt tilgang til online gamification, som brukes som del av programmet.

Pris

Sertifiseringen koster EUR 1950,- (NOK 19.500,-). NHO er tilskuddsgiver til programmet. Gjennom NHO Reiselivs Utviklingsfond får norske deltagere som er medlemmer i HSMAI og/eller NHO Reiseliv halv pris på sertifiseringen, og betaler kun EUR 975,- (NOK 9750).

Hvor og når

Sertifiseringen finner sted på Scandic Hotel Fornebu kl 09.00–17.00 28. november, med arbeidsmiddag på kvelden, og 09.00–16.00 29. november.

Hvem

Sertifiseringen ledes av HSMAI Region Europes faglige rådgiver Mia Touzin Leffler, og HSMAI Executive Coach Kari-Anne Røisland.

Mia Touzin Leffler har hatt det faglige ansvaret for Winning for Customers – The HSMAI Service Pledge program. Hun er en internasjonal akademiker, med en lidenskap for utvikling av hotell- og reiselivsnæringen. Mia er blant annet External Examiner ved Ulster University i Belfast, og har hatt ansvar for hotell- og event-utdanningen ved University of West London, for hotellutdanningen på bachelor-nivå ved Glion Hotel School i Sveits, og har vært lærer ved Cornell University, da de hadde en avdeling i Paris.

Før den akademiske karrieren arbeidet hun på utdanningssiden i servicenæringen, sist for Sheraton Europe, Afrika, Miidtøsten og Sør-Asia, og før det som personalsjef for Holiday Inns, Europe. Hun har hatt store prosjektarbeider innen omstillingsprosesser, servicekonsepter og salgsopplæring hos Disney Paris, Europcar, Perot systems og Air Miles, før hun landet i akademia. Mia er oppvokst i Göteborg, gift med en franskmann, og har tilbrakt store deler av sitt voksne liv i England, Frankrike, Sveits, Tyskland og Australia.

Kari-Anne Røisland, Sertifisert HSMAI Executive Coach i Winning for Customer – The Service Pledge Program.

Karianne har jobbet for Nordic Choice Hotels i 18 år, og var med fra starten, da de hadde fem hoteller, og under veksten, til da 170 hoteller. Hun har erfaring fra både salg, drift og HR, både på hoteller og hovedkontor. Hun har gått gradene fra salgssjef på lokalt hotell, til hotelldirektør. Videre til hovedkontoret, som salgsdirektør for region øst, Norge, og senere for Norden. Hun har også i flere år jobbet i HR, med rekruttering, klima-analyse, fadderprogram, trainee-program og oppbyggingen av kompetanseplattformen til selskapet Choice Academy, som var en totalleverandør innen kompetanseutvikling.  Hun har også vært kommersiell direktør i Hafjell/ Kvitfjell by Alpinco. Siden hun sluttet i Nordic Choice Hotels i 2011, har hun hatt sitt eget konsulentselskap, og er nå selvstendig næringsdrivende.

Ta gjerne kontakt med oss på postbox@hsmai.no  eller 916 52873

 

Lyngenfjord er nykommer på Sustainable Destinations Top 100

$
0
0

Da de 60 første destinasjonene blant Sustainable Destinations Top 100 torsdag ble presentert i Nederland, var Lyngenfjord eneste norske nykommer på den prestisjetunge listen.

Sustainable Destinations Top 100 er en liste som er ment å feire innsatsen og arbeidet turistdestinasjoner verden over gjør for å ta initiativ og ansvar for et bærekraftig reiseliv. Årets liste er et resultat av åpne nominasjoner i både sosiale og tradisjonelle medier, forteller Visit Lyngenfjord i en pressemelding.

Omfattende prosess

Som nominert har destinasjonsselskapet måttet levere svært omfattende informasjon om destinasjonen, og bevise at man har oppfylt de 30 hovedkriteriene, som går ut på å gjøre seg selv og medlemsbedriftene mer bærekraftige, til fordel for besøkende, lokalsamfunnet og verden.

– Vi er utrolig stolte over at Lyngenfjord nå er blant de 100 mest bærekraftige destinasjonene i verden. For oss betyr det mye! Vi vet at besøkende i dag bryr seg om at reiselivsaktører opererer bærekraftig, og tar ansvar for miljøet, og dette er nok et bevis på at det lokale reiselivet i regionen vår gjør nettopp det, sier Georg Sichelschmidt, reiselivssjef i Visit Lyngenfjord.

I tillegg er Lyngenfjord blitt evaluert av teamet bak Top 100 og av internasjonale eksperter på bærekraftig reiseliv.

En inspirasjon

Lyngenfjord er nå i celebert selskap med Geilo, Lærdal og Svalbard, som er de eneste andre norske destinasjonene blant Sustainable Destinations Top 100. Prisen denne uken betyr ikke at man anser målet nådd, snarere tvert imot.

– Nyheten inspirerer oss ekstra til å fortsette arbeidet med bærekraft og miljøvennlige løsninger for reiselivet ved Lyngenfjorden sammen med medlemsbedriftene, kommunene og samarbeidspartnere, avslutter Sichelschmidt.

Fra tidligere kan Lyngenfjord skilte med Merket for bærekraftig reisemål, Miljøfyrtårnsertifisering og flere Green Key-sertifiserte medlemsbedrifter.

Foto: Den storslagne naturen i Lyngenfjorden. Fotograf: Georg Sichelschmidt.

Scandic ruster for videre vekst

$
0
0

Scandic Hotels har opplevd en voldsom vekst de siste årene. Bare siden 2017 har hotellkjeden åpnet eller inngått avtaler om å overta 15 nye hoteller i Norge. For å ivareta kunder og ansatte, og utnytte mulighetene som ligger i fremtidig vekst, styrker konsernet sitt norske lederteam med to nye stillinger og utvider samtidig fra fire til fem distrikter.

– Det er en glede å kunngjøre at Scandic Norge utvider fra fire til fem distrikter fra 1. januar 2019. Etter flere år med sterk vekst, ser vi behov for å opprette et eget distrikt i Midt-Norge samt Oslo sentrum. Det vil rigge oss for videre vekst i årene som kommer, sier Svein Arild Steen-Mevold (under), administrerende direktør i Scandic Hotels Norge i en pressemelding.

Svein Arild Sten-Mevold, administrerende direktør i Scandic Norge. Foto fra Scandic Hotels.
Svein Arild Sten-Mevold, administrerende direktør i Scandic Norge. Foto fra Scandic Hotels.

Store muligheter i Midt-Norge

Gry Eriksen går fra stillingen som distriktsdirektør, til et toårs-engasjement som prosjektdirektør, og vil blant annet ha ansvar for å bygge opp destinasjonsdesker i hele Norge, der blant annet salg og booking fra flere hoteller samles under ett tak. Eriksen har allerede bygget opp tilsvarende desker i Trondheim og Innlandet med stor suksess. Denne satsingen fortsetter nå i resten av Norge.

Line Vikrem-Rosmæl trer inn som distriktsdirektør for distrikt midt, som vil strekke seg fra Namsos i nord til Ålesund i sør, med Trondheim som et naturlig episenter. Vikrem-Rosmæl er i dag hotelldirektør ved Scandic Lerkendal, og har vært reiselivsdirektør i Trondheim. Hun ser et stort potensial i den nye regionen.

– Vi må bli bedre til å fremme Trondheim, både som en destinasjon i seg selv, og som et perfekt utgangspunkt for å oppleve resten av Trøndelag og Nord-Vestlandet. I tillegg ser vi, som markedsleder på kurs og konferanse, store muligheter, særlig i forskningsmiljøene og blant offentlige kunder. Vi må stimulere kundene, og hjelpe dem til å se muligheter for å arrangere konferanser som setter Trondheim på kartet internasjonalt, sier Vikrem-Rosmæl.

Merete Imbsen tar over som hotelldirektør ved Scandic Lerkendal. Hun kommer fra stillingen som hotelldirektør på Scandic Bakklandet og Scandic Solsiden. For innsatsen sin der ble hun tildelt prisen årets hotelldirektør i 2017. Espen Teigseth og Hanne Marthe Holan vil midlertidig ta over som fungerende hotelldirektører på henholdsvis Scandic Bakklandet og Scandic Solsiden. Samtidig starter rekrutteringen av ny hotelldirektør til disse hotellene.

Oslo-hotellene styrker satsingen på mat og drikke

Morten Malting går fra rollen som direktør for mat og drikke, til distriktsdirektør for nye distrikt Oslo.

– Morten er en kjemperessurs, som vil bidra til å løfte satsingen vår på mat og drikke i Oslo. Han har lang og bred erfaring fra bransjen, og kjenner Scandic ut og inn. Han har bidratt sterkt til at Scandic i dag er en av de største i landet på mat og drikke, og jeg vet at han blir en veldig verdifull ressurs for oss, også fremover, nå med fokus på våre Oslo-hoteller, sier Steen-Mevold.

Niklas Mikael Lindström går fra distriktsdirektør for Oslo, til distriktsdirektør for region øst, som dekker hele Østlandet, foruten Oslo sentrum. Lindström har lang erfaring fra drift av store kurs- og konferansehoteller, blant annet som ansvarlig for åpningen av Scandic Fornebu i 2012, og som hotelldirektør for Scandic Oslo Airport. Denne erfaringen vil komme godt med når han nå får ansvaret for noen av Scandics største møtehoteller.

Line Vikrem-Rosmæl og Merete Imbsen trer inn i sine nye roller 1. oktober, mens øvrige endringer trer i kraft fra 1. januar 2019. Prosessen med å finne Maltings etterfølger, i rollen som direktør for mat og drikke, er allerede i gang.

Toppfoto: Takskiltet på et Scandic-hotell. Foto fra Scandic Hotels.

Nordic Choice Hotel åpner nytt Comfort-hotell i Bodø

$
0
0

Petter A. Stordalen og Comfort Hotel bringer sitt suksesskonsept til Bodø. Nye Comfort Hotel Bodø skal etter planen stå ferdig i 2020.

Bodøværinger og besøkende kan glede seg over et splitter nytt hotell, med 160 trendy rom over åtte etasjer, og en «Barception». I tråd med Comfort Hotels moderne og uformelle hotellkonsept, vil gjester få en lobby hvor de kan arbeide, spise og ha møter, i en avslappende atmosfære, skriver hotellkjeden i en pressemelding.

– Et nytt Comfort-hotell i Bodø er fantastisk, fordi det bringer noe helt nytt til markedet, og fordi kjeden tør å tenke utradisjonelt. Comfort Hotel Bodø vil uten tvil øke attraktiviteten til byen, og bli et sprekt supplement til Clarion Collection Hotel Grand Bodø, sier eier og styreleder for Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalen.

Høy kvalitet, lav pris, sentral beliggenhet og innovative gjesteløsninger er noe av det som kjennetegner Comfort Hotel. Kjeden har etablert seg som en favoritt hos moderne og bevisste hotellgjester i hele Skandinavia. Nå står Bodø for tur, og hotellet får sentral beliggenhet i Sandgata.

– Vi har utviklet et hotellkonsept tilpasset den moderne hotellgjest. I alle byer vi har rullet ut dette konseptet har vi lykkes godt, og gleder oss nå til å tilby det samme i Bodø. Med dette hotellet skal vi gi både fritidsreisende og forretningsreisende et hotell med førsteklasses beliggenhet, urban design, uformell atmosfære og attraktive priser. Vi gleder oss til å åpne dørene, sier Anna Spjuth, kjededirektør Comfort Hotel.

Avtalen om en nytt Comfort-hotell i Bodø er inngått med franchisetager Norlandia Hotel Group.

– Vi er veldig glade for nok en franschiseavtale med Comfort Hotel. Vi samarbeider allerede med tre Comfort-hoteller i Sverige, og vi vet dette konseptet passer perfekt for vårt nye hotell i Bodø, sier Morten A. Kahrs, som er administrerende direktør for Norlandia Hotel Group.

Fakta Comfort Hotel Bodø

Antall rom: 160

Barception: Kombinasjonen av en bar, en resepsjon, en café, et sted du kan sjekke inn, og en deli med deilig økologisk snacks og drikke. Åpen 24/7 – grab & go eller grab & sit.

Gym: Treningsrommet på Comfort er en miks av treningsmuligheter for hele kroppen, inspirert av crossfit.

Laundrette: Vaskemuligheter på hotellet. Book, betal, vask klær

Utbygger: Consto.

Foto: Comfort Hotel Bodø. Foto fra Comfort Hotel.

Norges Kokkemesteres Landsforening møter morgendagen med nytt navn og profil

$
0
0

Norges Kokkemesteres Landsforening er en nasjonal organisasjon, som har til formål å fremme kokkefaget. Foreningen har på Stort styremøte onsdag denne uken vedtatt å endre navn til Norske Kokkers Landsforening.

Endringen er viktig for å vise at Norske Kokkers Landsforening er en fremoverlent organisasjon, som satser på rekruttering til bransjen, og faglærte kokker over hele landet. Med navnendringen ønsker foreningen å presisere at alle faglærte kokker er velkommen til å bli medlemmer i Norske Kokkers Landsforening, skriver foreningen i en pressemelding.

Vedtak om navneskifte er et resultat av en lang og grundig prosess i hele organisasjonen.

Foto: Daglig leder i NKL, Espen Wasenius. Fotograf: Morten Holt.

Viewing all 1998 articles
Browse latest View live