Quantcast
Channel: Nyheter – HSMAI Norway
Viewing all 1998 articles
Browse latest View live

Ny milepæl for Norwegian: Starter billettsalget i Argentina i dag

$
0
0

Fra tirsdag 4. september starter Norwegian salg av flybilletter på innenriksruter i Argentina. De første rutene vil gå mellom Buenos Aires og de populære turistdestinasjonene Córdoba, Mendoza, Iguazú, Bariloche, Neuquén og Salta. Den første flyvningen i Argentina tar av den 16. oktober 2018.

– Dette er en stor milepæl for oss i Norwegian. Vårt mål er å gi alle muligheten til å fly, og disse rutene gjør det nå mulig for argentinere, så vel som europeere og andre, å reise innenriks i Argentina til en rimelig penge. Rutene vil bidra til økt turisme, flere arbeidsplasser og verdiskaping i Argentina, et land der flytilbudet tradisjonelt har vært begrenset. Argentina har et enormt potensial, og disse rutene er bare begynnelsen på våre planer i Sør-Amerika. Nå ser vi frem til å ønske både argentinere og andre reisende velkommen om bord i våre nye, komfortable, mer miljøvennlige fly, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Lokale og internasjonale reisende vil kunne nyte alt fra vindistrikter (Mendoza og Salta), aktive ferier, med ski og andre vinteraktiviteter (Mendoza, Neuquén og Bariloche), vakker natur, med imponerende fosser (Iguazú), storbyliv (Buenos Aires og Córdoba) – eller en kombinasjon av disse.

Norwegian har også gode forbindelser mellom London Gatwick og Buenos Aires.

Om Norwegian Air Argentina:

I januar fikk Norwegians heleide datterselskap Norwegian Air Argentina (NAA) en?driftstillatelse (AOC) fra argentinske myndigheter. Innenriksrutene vil betjenes av Norwegians Boeing 737-800-fly.

Foto: Dronning Sonja er med på markeringen av Norwegians etablering i Argentina. Foto fra Norwegian.


Thon Hotels åpner ny restaurantkjede

$
0
0

Thon Hotels satser på å lansere sin egen restaurantkjede, kalt Brasserie Ferda. De nye spisestedene blir folkelige restauranter, som fremmer norsk matkultur, med fokus på bærekraft og sesongbaserte råvarer.

– Brasserie Ferda serverer god norsk mat, som er rustikk og lokal. Vi ønsker å gjøre bærekraftige og gode matopplevelser tilgjengelig for flere. Dette er ujålete og folkelige restauranter for alle. Det er dette som er hovedingrediensene i Ferda-konseptet. De nye Ferda-restaurantene våre serverer spennende matretter, laget av kvalitetsråvarer, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen i en pressemelding.

Menyen kombinerer norske mattradisjoner med et moderne kjøkken.

Brasserie Ferda introduserer «nevamat»

– Våre helter er de lokale bøndene, fiskerne og ysteriene. Fra dem får vi de aller beste råvarene sesongen har å by på. På menyen har vi blant annet nevamat – retter som gjerne deles over bordet. Vi lager rause porsjoner av ærlig, rustikk og håndlaget mat, sier F&B Manager Arne Marius Berg.

Fire nye Ferda-restauranter åpner her:

Thon Hotel Storo
Thon Hotel Alta
Thon Hotel Kirkenes
Thon Hotel Bergen Airport

Eksempler på nevamat er varmrøkt røye med pepperrotkrem, ørretrogn og fritert grønnkål, svineribbe med rødkålsalat og syltet eple, akevittgravet brosme med syltede grønnsaker, brokkolikrem og fritert løk, eller fritert krabbekake med tomatdipp og råkostsalat.

Brasserie Ferda åpner på Thon Hotel Storo 6. september, og de tre andre restaurantene åpner fortløpende gjennom høsten.

Les mer om Brasserie Ferda her.

Menyen finner du på denne siden.

Foto: Brasserie Ferda dyrker de lokale heltene – bønder, fiskere og ysterier som strekker seg lenger for å tilby råvarer på sitt beste. Foto fra brasserieferda.no.

Ibis Styles Stockholm Järva går til Best Western Hotels & Resorts

$
0
0

Best Western Hotels & Resorts ekspanderer ytterligere, når Ibis Styles Stockholm Järva blir med i kjeden.

I oktober 2018 blir hotellet medlem, og bytter samtidig navn til Best Western Stockholm Järva. Med dette tilskuddet passerer kjeden 150 hoteller i Skandinavia, skriver Best Western Hotels & Resorts i en pressemelding.

Hotellet har 183 moderne rom, og konferansefasiliteter for opptil 77 personer, samt egen bar og Restaurant Terrassen, som har et skandinavisk preg på menyen sin. Hotellets strategiske beliggenhet ved E4, og nærheten til Mall of Scandinavia og Friends Arena, gjør det til et perfekt alternativ for både privat- og jobbreiser.

– Vi tror at Best Western vil være en viktig partner, som vil hjelpe oss på vår fremtidige reise, sier driftssjef Lars Ålund, og fortsetter:

– Kombinasjonen av en internasjonal kjede, med sterk lokal tilstedeværelse, føles perfekt for oss.

– Vi er veldig glade for tilliten. Hotellet er det perfekte valget for gjester som ønsker valuta for pengene og god kvalitet i et av Stockholms raskest voksende områder, sier Johan Michelson, Sverigesjef for Best Western Hotels & Resorts.

Foto: Et utsnitt fra et av rommene på det som snart blir Best Western Stockholm Järva. Foto fra Best Western Hotels & Resorts.

Anant Vithlani fra Nordic Choice Hotels ny styreleder i HSMAI Region Europes Sales Executive Advisory Board

$
0
0

Anant Vithlani, Vice President Sales hos Nordic Choice Hotels, er ny styreleder i HSMAI Region Europes Sales Executive Advisory Board. I sin nye rolle ønsker han å øke utveksling av kunnskap i reiselivsbransjen ytterligere, og er overbevist om at HSMAI har mye å bidra med, i en tid hvor utviklingen i bransjen går raskt.

– Samtlige medlemmer i vårt Advisory Board sitter på mye verdifull kunnskap. Jeg vil gjøre det enklere å dele denne kunnskapen mellom deltagerne, slik at den spres videre i bransjen. Det vinner alle på. Som en bit i et stort selskap, er dette også en måte for Nordic Choice Hotels å være med og diskutere de utfordringer som finnes, samt bidra til bransjens utvikling gjennom meg, sier Anant Vithlani, Vice President Sales Nordic Choice Hotels, og ny styreleder for HSMAI Region Europes Sales Executive Advisory Board i en pressemelding.

Anant Vithlani har en formidabel bakgrunn fra salg innen flere ulike bransjer, men det siste tiåret i hotellbransjen. De siste to årene har han vært Vice President Sales i Nordic Choice Hotels. I fjor ble han med i HSMAI Region Europes Sales Executive Advisory Board. Som ny styreleder planlegger han å øke gruppen i advisory boardet fra elleve til 20 personer, for å tilføre mer kompetanse og erfaringsutveksling i gruppen.

– Vi befinner oss i en tid der utviklingen går raskt, og det er ekstremt viktig å ha oversikt over trender og utvikling i bransjen. Nettopp det å holde meg oppdatert om bransjeutviklingen, var et av de fremste argumentene for at jeg ble med i HSMAI i utgangspunktet. Det inngår også i mitt ansvarsområde som Vice President Sales i Nordic Choice Hotels å ha det holistiske perspektivet fra utsiden og inn, sier Vithlani.

– Vi er svært glade for å ha fått Anant Vithlani som styreleder i vårt Sales Executive Advisory Board, og gleder oss over å få arbeide med ham. Anant er interessert i hele tiden å utvikle seg selv, sine kolleger og bransjen, og har en evne til å gjøre mennesker rundt seg bedre. Han er en god ambassadør for bransjen som helhet, og Nordic Choice Hotels spesielt, og at han nå tar over som styreleder, er bra for ham, for oss og for Nordic Choice Hotels, sier Ingunn Hofseth, President og CEO i HSMAI Region Europe.

Les også det fyldige intervjuet med Anant Vithlani på hsmai.eu.

Foto: Anant Vithlani, Vice President Sales hos Nordic Choice Hotels, og styreleder i HSMAI Region Europes Sales Executive Advisory Board. Foto fra Nordic Choice Hotels.

«Det spiselige Solaløftet» er servert!

$
0
0

Stavanger lufthavn Sola er det viktigste knutepunktet i matfylket Rogaland. Som en del av Solaløftet, den langsiktige planen for utvikling av flyplassen, vil nå de over fire millioner passasjerene som årlig reiser via lufthavnen, merke dette på en positiv måte.

Det er de to verdenskjente mesterkokkene Geir Skeie og Sven Erik Renaa som er først ut, som en del av «Det spiselige Solaløftet», heter det i en pressemelding fra Avinor.

– Nå lanserer vi «Det spiselige Solaløftet» på Stavanger lufthavn. Det er både et kulinarisk løft for alle spise- og serveringsstedene på flyplassen vår, og et løfte til alle våre passasjerer, om hva de kan vente seg av kvaliteten på råvarene, matrettene og menyene de finner hos oss, forteller lufthavndirektør Leif Anker Lorentzen.

Ønsket å starte med Stavanger lufthavn

Frem mot vinteren 2020 bygges det en helt ny innlandsterminal på nærmere 3000 kvadratmeter på Sola, og flere nye butikker, serveringssteder og kokker er på vei. Blant annet Geir Skeie, med superdigge fastfood-retter fra havet hos Pink Fish, og Sven Erik Renaa, med Pronto by Renaa. Begge to har valgt Stavanger lufthavn som den første lufthavnen i Norge hvor de ønsker å etablere seg.

– Allerede i anbudsinnbydelsen merket vi at flyplassen ser en stor verdi i lokal matproduksjon, bærekraftig drift og bevissthet omkring matkultur. Ved å implementere det regionale matmanifestet for Rogaland som en del av innbydelsen, viste flyplassen hvor viktig dette er for dem, sier den stavangerbaserte Michelin-kokken Sven Erik Renaa

– Det er noe som jo passer hånd i hanske med vår matfilosofi, og måten vi begge driver våre restauranter på, legger den tidligere verdensmester og Bocuse d’Or-vinneren Geir Skeie til.

– For mange reisende representerer Stavanger lufthavn det første møtet med regionen vår. For andre starter reisen ut i verden her. Da sier det seg selv at vi har et ekstra stort ansvar for å vise frem og ta i bruk lokale råvarer og matvarer som er fra regionen vår. Dessuten er miljø og bærekraftig innovasjon en viktig del av Solaløftet, og nå tar vi konsekvensen av dette på serveringsstedene også, sier Lorentzen, og fortsetter:

– I Stavanger lufthavns masterplan/strategiplan er det besluttet at lufthavnen skal bli mer bærekraftig og energieffektiv i årene framover, og det er allerede nå satt av arealer på flyplassen som kan brukes til testområde og laboratorium til ulike formål innen landbruk og energiproduksjon.

Innovasjon innen landbruk

– I flere år har vi laget vår egen honning, nå har vi akkurat plantet ut de første epletrærne, og hyllebærtrær er på vei – og kan knapt vente på saften de skal levere. I tillegg skal vi teste ut hvordan mat kan dyrkes i folketette områder, når vi starter opp tomatproduksjon i terminalen allerede i høst, sier Leif Anker Lorentzen på Avinor Stavanger lufthavn.

– Hamburgerrestauranten Max vil få sine bifftomater fra plantene rett utenfor restauranten – og piccolo-tomatene går rett i salatene til Ureist. Mer kortreist enn det, det får du ikke!

– Smaken av det Det spiselige Solaløftet vil sitte i lenge; alle våre passasjerer skal få en smakebit av det, lover lufthavndirektør Leif Anker Lorentzen.

Foto: Slik blir Pronto by Renaa på Stavanger lufthavn Sola. Foto fra Avinor.

Norwegian med god passasjervekst og høy fyllingsgrad i august

$
0
0

Passasjerveksten fortsatte for Norwegian i august. Totalt valgte over 3,6 millioner passasjerer å reise med selskapet denne måneden, en økning på ti prosent fra samme periode i fjor. Fyllingsgraden var nær 90 prosent for hele rutenettet, og 94 prosent på langrutene som betjenes av selskapets Dreamlinere.

Totalt 3.615.319 passasjerer reiste med Norwegian i august, 335.794 (ti prosent) flere enn samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 31 prosent, og kapasitetsveksten (ASK) med 33 prosent. Fyllingsgraden var 89,6 prosent for hele rutenettet, og 94 prosent på langrutene som betjenes av selskapets Dreamlinere, skriver flyselskapet i en pressemelding.

– Vi er godt fornøyd med at stadig flere passasjerer velger oss når de skal ut og reise. Jeg vil særlig trekke frem langrutene våre, der etterspørselen er svært god, og fortsetter å øke, ikke minst mellom London og USA, og Paris og USA. Vi ser også at reisende fra andre kontinenter i økende grad flyr videre til andre destinasjoner i selskapets europeiske rutenett, noe som understreker viktigheten av en sterk og sømløs operasjon, på tvers av den europeiske og internasjonale virksomheten, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

– Det er også positivt at selv med en betydelig økning i antall tilgjengelige seter, fyller vi flyene godt. Kapasitetsveksten er fortsatt høy, men i tråd med strategien, avtar den nå noe, sammenlignet med tidligere måneder. Etter en lang periode med sterk vekst, vil vi fremover kunne høste av det vi har sådd, noe som vil komme kunder, ansatte og aksjonærer til gode, fortsetter han.

Norwegian gjennomførte 99,4 prosent av de planlagte flyvningene i august. Punktligheten var på 75,6 prosent.

Flyselskapets flåtefornyelse fortsetter i 2018. Selskapet fikk levert én fabrikkny Boeing 737 MAX 8 denne måneden, av totalt tolv i år. I tillegg får selskapet levert elleve Boeing 787-9 Dreamlinere, og har allerede mottatt selskapets to siste Boeing 737-800. Med en gjennomsnittsalder på 3,7 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøbesparende i verden. Det aller viktigste et flyselskap kan gjøre for å redusere utslippene, er å investere i ny teknologi og nye fly.

Foto: Kabinbesetningen på en Norwegian-maskin. Foto fra Norwegian.

Quality Hotel trapper, sammen med gjestene, opp kampen mot menneskehandel

$
0
0

Etter et år hvor gjestene kan velge bort daglig rengjøring, til fordel for et bidrag til Unicefs arbeid mot menneskehandel, går Quality Hotel nå ett skritt lenger.

For ett år siden innførte hotellkjeden muligheten for gjestene til å velge en donasjon til Unicef, i stedet for daglig renhold. Prosjektet, som kalles Sweet Dreams Stay, har vært en dundrende suksess, og for å øke støtten til Unicefs arbeid i kampen mot menneskehandel, innføres det nå som standard, forteller Quality Hotel i en presemelding.

– Vi har opplevd et enormt engasjement og vilje fra våre gjester til å bidra. Et av de vanligste spørsmålene vi fikk før vi innførte Sweet Dreams Stay, var «Hvorfor må hotellrommet mitt rengjøres hver dag, når det nesten ikke brukes?». For å gjøre det enda enklere for gjestene, innfører vi derfor Sweet Dreams Stay som standard i Quality Hotel, men alle som ønsker det vil fortsatt få daglig rengjøring, forteller Senior Vice President Fredrik Ekelund.

Før måtte gjestene henge ut et skilt for å avstå fra rengjøringen, mens det nå blir omvendt: ønsker man daglig rengjøring, henger man ut et skilt kvelden før. For hver natt hvor gjesten står over rengjøring, gir Quality Hotel et bidrag til Unicef.

– Mange har gitt tilbakemelding på at de har glemt å henge ut skiltene om at de ønsker å donere til Unicef, i stedet for oppredd seng. Vi ønsker å bidra så mye som mulig til det viktige arbeidet, noe vi tror denne reformen vil sørge for. Ideen er enkel, men kraftfull. Våre gjester er opptatt av å kunne bidra til en bedre verden, og vi ønsker å tilrettelegge for det. Sweet Dreams Stay krever minimal innsats, men utgjør en utrolig forskjell for barn som er utsatt for menneskehandel, sier Ekelund.

Quality Hotel inngår i Nordic Choice Hotels, og siden lanseringen av Sweet Dreams Stay har hotellkonsernet donert mer enn tre millioner kroner til Unicefs arbeid, takket være gjester som har takket nei til romrengjøring. Pengene sikrer at organisasjonen kan drifte fire krisesentre i Kambodsja, som arbeider for å redde barn som er utsatt for menneskehandel.

– Vi har energi, mot og begeistring som kjerneverdier. Her sparer vi faktisk energi, i form av vann og strøm. Samtidig viser vi mot ved å gå foran i noe vi tror blir standard i bransjen i løpet av få år. Den begeistringen vi ser hos både gjester og ansatte for dette arbeidet, gjør det lett å gjennomføre, avslutter Ekelund.

Foto: Quality Hotel trapper, sammen med gjestene, opp kampen mot menneskehandel. Foto fra Quality Hotel.

Bergen lufthavn Flesland sertifisert som klimanøytral

$
0
0

Bergen lufthavn har vært sertifisert i Airport Carbon Accreditation ( ACA), på nivå 2 Reduction, siden 2014. Sertifiseringen ACA 3+ Neutrality, som lufthavnen nå er kvalifisert for, er det høyeste nivået i ACA, og er resultat av flere års systematisk arbeid, med kartlegging av klimagassutslipp og kommunikasjon av nødvendige tiltak for reduksjon.

Lufthavnen har hatt kontinuerlig reduksjon av utslipp helt siden 2011. Reduksjonen er et resultat av lavere drivstofforbruk, innføring av biodiesel, lavere oljeforbruk til oppvarming, og utskifting av gamle kjøleanlegg, skriver Avinor Bergen lufthavn i en pressemelding.

– Avinor har som målsetting å være en drivkraft i arbeidet med luftfartens klima- og miljøutfordringer. Det betyr mye at Norges nest største lufthavn tar bærekraft på alvor. Jeg er stolt over alle som bidrar til at vi har oppnådd ACAs nivå 3+, sier lufthavndirektør Aslak Sverdrup.

Men det stopper ikke her. Med sertifisering på høyeste nivå, kommer også flere nye krav, som lufthavnen selv skriver:

  1. Totalt klimagassregnskap: Klimagassregnskapet skal nå også synliggjøre utslipp fra eksterne partnere, tilbringertjeneste og flytrafikk opp til 3000 fot. Disse er beregnet ut fra salgstall fra dieselforbruk og trafikkdata.
  2. Inkluderer hele lufthavnen: Avinor inviterer alle samarbeidspartnerne til «dugnad» for en utslippsfri drift. Avinor har et viktig samfunnsansvar, og ACA-akkrediteringen er med på å bidra til bærekraftig vekst for landet og vår region. Vi ønsker å vise at klima og miljø er viktig for bærekraftig utvikling av flytrafikken, og håper alle i vår bransje vil bidra.
  3. Klimakompensering: For å oppnå tittelen klimanøytral kreves det at lufthavnen kompenserer for de utslippene som driften av lufthavnen skaper. Avinor kjøper årlig klimakvoter for hele konsernet. For 2017 kjøpte Avinor kvoter i et prosjekt for fangst av gass fra et avfallsdeponi som gir elproduksjon.

– Vi er kommet langt og har jobbet godt i mange år, og ønsker fortsette å redusere klimagassutslippene, ved målrettet arbeid sammen med partnerne våre, avslutter Sverdrup.

I tillegg fortsetter Avinors satsing på fortsatt tilgang på biobasert Jet A1 til Bergen lufthavn. Avinor har mål om 30 prosent biofuel i 2030, og jobber for elektrifisering av luftfarten mot 2040.

Klimagassutslipp fra flyplassdrift vil variere noe fra år til år, avhengig av været. Her er tall fra 2011 og 2017 for hele perioden:

Egne utslipp, tonn CO2 2011 2017
Egne kjøretøy 402 365
Brannøvingsfelt 24 34
Baneavising 145 157
Termisk energi * 150 63
Kjøleanlegg 202 6

Foto: Bergen lufthavn Flesland sertifisert som klimanøytral. Foto fra Avinor Bergen lufthavn.


Sommervekst for de «fire store» hotellbyene

$
0
0

Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim fikk alle bokført vekst i antall solgte hotellrom i årets tre sommermåneder samlet. Stavanger ble sommerens hotellvinner.

Vestlandsbyen hadde den høyeste veksten i antall solgte rom denne sommeren, sammenlignet med sommeren i fjor: 11 prosent. Deretter følger Bergen med en vekst på 6,2 prosent, Oslo med 2 prosent og Trondheim med 0,5 prosent.

Det viser tall fra Benchmarking Alliance, som Wiederstrøm Hotel Consulting har bearbeidet for NHO Reiseliv.

Sikrer arbeidsplasser

– De store lokomotivene viste vei sommer, og det er like viktig som det er gledelig. I Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim sysselsetter reiselivet 45.000 årsverk. Hvert ekstra solgte rom i disse byene øker lønnsomheten for det enkelte hotell, er med på å sikre eksisterende arbeidsplasser i reiselivet, og skape grunnlag for nye, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Hun presiserer at også andre storbyer enn de fire største hotellbyene hadde vekst i etterspørselen i sommer.

Hotellsommeren (juni, juli og august) 2018 kort oppsummert

Selv om etterspørselen utviklet seg positivt i mange av de største byene, førte kapasitetsvekst til svakere beleggutvikling noen steder. Dette gjelder både i Bergen og i Stavanger. Hotellene i Stavanger klarte riktignok å få økt rombelegg, til tross for stor tilbudsvekst.

Hotellromprisene økte generelt meget godt i sommer, men det er geografiske forskjeller. Bodø, Bergen og Tromsø hadde små prisfall, mens Stavanger og Oslo økte mest.

Kristiansand oppnådde de høyeste hotellromprisene i sommer, 1179 kroner, etterfulgt av Oslo, med 1156 kroner.

August 2018

Stavanger kan vise til en rompris-vekst på 42,5 prosent fra august 2017 til august 2018, godt hjulpet av oljemessen ONS. Oslo hadde den nest høyeste romprisveksten, 11,3 prosent, etterfulgt av Haugesund, med 6,5 prosent vekst.

– Oljemessen ONS gjorde helt klart noe med prisbildet, men det er flere faktorer som spiller inn her, ettersom ONS i all hovedsak varer i én uke. Etter den kraftige reduksjonen i oljerelatert aktivitet, og at vi parallelt åpnet fire nye hoteller, har vi god kapasitet til å ta imot turister hele året. Det har vært jobbet veldig målrettet med å skape vekst i ferie- og fritidsmarkedet gjennom hele året, og det begynner vi nå å se resultatene av. Vi har en blanding av turister og tilreisende til ulike arrangementer, som fyller regionen godt. Regionen har fått flere nye årlige store arrangementer innen idrett og kultur, og dette er en særdeles viktig satsing for oss. Sesongen varer lenger, og vi har turister hele året, sier reiselivsdirektør Elisabeth Saupstad i Region Stavanger.

Om statistikken

Tallene er rapportert inn fra hotellene til Benchmarking Alliance, og bearbeidet av Wiederstrøm Hotel Consulting for NHO Reiseliv. Det er varierende «dekning» i de ulike byene, typisk er 80-95 prosent av romkapasiteten representert. I Oslo (Fornebu inkludert) er det for eksempel hoteller med til sammen over 12.000 rom som er med i tallene. Trondheim er inkludert flyplasshoteller i Stjørdal, mens Stavanger er inkludert Sola, Sandnes og Jæren.

Om begreper

Hotellrompris er losjiinntekt eks. mva per solgte rom. «Moms» og frokost kommer altså i tillegg. Rombelegg er antall solgte rom i prosent av antall tilgjengelige rom.

Foto: Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv. Foto fra NHO Reiseliv.

Scandic åpner sitt tredje hotell i Lofoten

$
0
0

Scandic satser videre i Lofoten. Nå inngår hotellkjeden en avtale med Eiendomsspar, om å overta driften av Vestfjord Hotell i Svolvær, med åpning i februar 2019.

– Vestfjord Hotell blir det andre nye Scandic-hotellet i Lofoten i løpet av det siste året, og det blir vårt tredje hotell i Lofoten totalt. Det sier noe om hvor viktig Lofoten er som satsingsområde for oss. Det nye hotellet styrker vår posisjon som hotellkjeden med det største og beste tilbudet til reisende i Nord-Norge, sier Svein Arild Steen-Mevold (under), administrerende direktør i Scandic Norge, i en pressemelding.

Administrerende direktør Svein Arild Steen-Mevold i Scandic Hotels Norge. Foto fra NHO Reiseliv.
Administrerende direktør Svein Arild Steen-Mevold i Scandic Hotels Norge. Foto fra NHO Reiseliv.

Fantastisk beliggenhet

Vestfjord Hotell ligger på kaia i sentrum av Svolvær, kun 100 meter fra Hurtigrute-terminalen. Fjell og hav er hotellets nærmeste nabo. Som Lofotens største by, besøkes Svolvær av rundt 200.000 turister årlig, og antallet øker. Med blant annet direkteruter mellom Oslo og Svolvær, er Lofot-byen enda lettere tilgjengelig enn noen gang.

– Vestfjord Hotell har en fantastisk beliggenhet, omringet av vanvittig natur, midt i hjertet av Svolvær. Vi har allerede ett hotell i byen, Scandic Svolvær, og nå er vi glade for at kan tilby enda flere reisende en varm seng, god service og vår prisbelønte frokost, når de skal utforske Lofoten, sier Steen-Mevold.

Åpner i ny drakt

Vestfjord Hotell har 63 rom, og de fleste av badene ble pusset opp i 2016. Hotellet har også et stort møterom, som kan ta opptil 100 personer. Sammen med gårdeier Eiendomsspar planlegger Scandic å oppgradere hotellet for flere millioner kroner. Blant annet skal rommene og fellesarealer moderniseres, i tillegg til at resterende bad oppgraderes. Scandic overtar driften av hotellet allerede 1. oktober 2018, men grunnet oppgraderingene, er det ikke ventet at hotellet åpner for ordinær drift før 15. februar 2019.

Vestfjord Hotell eies av Eiendomsspar, og Scandic skal drifte hotellet. Eiendomsspar ser frem til å løfte hotelltilbudet i Svolvær, sammen med Scandic.

– Eiendomsspar er veldig glad for å ha skrevet en ny leiekontrakt for Vestfjord Hotell med Scandic Hotels. De har meget god kjennskap til Svolvær som destinasjon, og er et av Norges ledende hotellselskaper. Sammen skal vi jobbe for å lage et enda bedre hotelltilbud til alle gjester som kommer til Svolvær, sier utviklingsdirektør i Eiendomsspar, Jon Kaasa.

Toppfoto: Vestfjord Hotell i Svolvær. Foto fra Scandic Hotels.

Victoria Roos-Olsson joins Culture & People Advisory Board

$
0
0

Victoria Roos-Olsson is a senior leadership consultant working with FranklinCovey. She is an expert in leadership development and has trained, developed and coached leaders across the world for the past 20 years. She has also lead Learning & Development organizations for large corporations across Europe and in the Middle East. In fact, learning is one of her key interests and she loves to learn new things, as well as passing on knowledge to see others grow. She is currently writing a book on leadership together with two of her American colleagues from FranklinCovey.

Her background is from the hotel industry and her first summer job was as a room attendant at her family’s hotel in Stockholm, Welcome Hotel. Since then she has worked for Hilton across Europe, with Jumeirah in the Middle East and Scandic Hotels in the Nordic Region.

Victoria is an experienced facilitator and public speaker who engages her audience, no matter if 20 or 2000 people are in the room. She is a popular facilitator in all the major FranklinCovey workshops and content, such as The 7 Habits of Highly Effective People and 4 Roles of Leadership and has worked with many leadership teams from different industries to help them grow.

She believes in a holistic leadership, taking all aspects of body, mind and brain into consideration to achieve your full potential. Passionate about movement, she is a running coach for teenagers and is also planning on starting up ‘teenage yoga’ once she has completed her yoga teacher training.

An additional “passion project” she is developing with her sister is the ‘Roos&Shine‘ community for global, professional women, in combination with the podcast ‘Roos&Shine’ that is being launched this very month.

‘Collaborating is the future, so we are very pleased that Victoria with her international background in developing leaders will be joining our new Advisory Board for Culture & People. One of the future challenges will be how to attract enough talent in the hospitality and travel related organizations, so this new Advisory Board will be very important for all of us moving forward,’ says HSMAI Region Europe’s President & CEO Ingunn Hofseth, adding:

‘Victorias experience will also be important for us in connection with the development of HSMAI Europe Commercial SummerCamp.’

See the different Advisory Boards here.

Q: You have a demanding job. What made you accept a seat on the Culture & People Advisory Board?

A: I am what you might call a natural connector. I believe the world will be a better place if we create better networks and as a result get more synergies. Culture & People is something that I feel extremely passionately about. Too many leaders don’t see the power of intentionally shaping the Culture of their organization and that’s an extreme loss in opportunity. With the new generation entering the workforce the importance of creating an appealing, passionate and attractive culture is more important than ever. And People are of course the ones that are making the culture. Culture is what people do in your organization. It’s not what you write about. So, to get a chance to be part of this new Advisory Board is a way to contribute and share my passion with others.

Q: You also have a background from another industry. How do you see the travel and hospitality industry can benefit from that?

A: It has been extremely good for me and my own development to take a break from the hospitality world, the industry that has shaped me since childhood. I have learnt a lot from the consultancy industry and also worked with a wide variety of clients, such as banks, construction companies, high tech and IT organizations, and other consultancy companies, etc. We do a lot of things really well in our industry. At times we have a passion and an energy that can be hard to find to the same extent in other places. At the same time, we can learn a great deal from others. In my new role I hope to be able to share these insights.

Q: What do you consider to be your personal strengths?

A: I often get to hear that I’m a very enthusiastic and passionate person, but that I manage to combine this with focus and drive. This helps me to create engagement and support others to achieve their desired results.

Q: What does it take to become a successful executive in today’s travel and hospitality sector?

A: Our industry is all about people. If you want to be a successful executive in today’s travel and hospitality sector you must be an excellent leader. If you do not have the skills to create engagement in your teams you will not succeed. There is a common misunderstanding that you are born a leader (or not), but leadership is made up of skills that you can learn, grow and develop. As the world changes around us we also need to develop our leadership skills. If anyone did Revenue Management today in exactly the same way they did 20 years ago they’d be the laughing stock. We should have the same approach to leadership. There are certain principles that are basic and constant, but we need to continue to grow and develop as leaders. Especially in our sector , as we are ultimately all about people.

Q: As member of this Advisory Board you will also be helping out with the Mike Leven Mentor program and the Service Pledge. Please share your experiences in mentorship.

A: Mentorship, formal or not, is the simplest form of sharing and learning, yet so effective. I’m excited to learn more about the new program and believe it’s a brilliant way for us to continue to grow and develop.

Q: How may HSMAI members benefit from the Advisory Board’s work?

A: As an industry we are being challenged with a new approach to work, especially from the millennials. The generation that is now entering the workforce sees the flexible lifestyle all around them with successful influencers working on their Mac in their yoga pants from their local coffee shop. They are grown up with always having their phone at hand. Now we tell them to leave their phone in their locker and show up at precise hours, work long shifts and serve others. This can, to say the least, create a conflict of interest. And this is a challenge for our entire industry. We might not be able to compete at all levels of today’s work-life-blend structure, but we need to become more innovative. And attractive. While all individual organizations can come up with great ideas for themselves I do believe in the power of synergies and I do believe the challenge is so grand that we need to work together to solve it!

Q: Could you tell us what a day at work looks like?

A: Ha, ha, I really don’t have a ‘typical’ day. During a week in my life I can spend a few days delivering a Leadership workshop with an international client, spend hours on zoom with the project team in the FranklinCovey U.S. office writing on our new leadership book, lunching and having Skype meetings with different clients, meeting with my colleagues from the Swedish FranklinCovey office, coaching a senior leader and having a lovely afternoon break from my home office when my teenage daughters come home from school. Almost daily I have a phone meeting with my sister when she is on her way to work at the UN head office in New York in the morning. We are launching the new community Roos&Shine. Once a week we record our podcasts and as a result of a 100-day new learning challenge I have just completed, I’m also editing the podcasts. So, a Saturday morning before the family wakes up you can find me with my headset absorbed in Audicity (a podcast editing program). One evening per week I’m coaching a running club for teenagers. I’m also training to become a yoga teacher and would love to incorporate that into my leadership trainings. So, as you can tell, I have taken to heart the new work-life-blend lifestyle and am really enjoying it.

Q: What is the best part of your job?

A: I really love most aspects of what I do. I love developing leaders and seeing people grow. It excites me to create connections, to travel and meet people. I also truly enjoy the combination of extremely extroverted and the moments of absolute introversion, reflection and studies.

Q: Is there anyone you’ve been looking up to?

A: My parents have been amazing role models to me. My father the born and self-made entrepreneur, my mother the inspiring leader and female role-model. They gave me the love and the courage to go out and create my own dream career!

HSMAI Eventprisene flyttes til Møte- og Eventbørsen i januar

$
0
0

Vi hadde planlagt å legge Møte- og Eventbørsen igjen til Scandic Fornebu, da vi var veldig fornøyd der i fjor. Så, i et møte med NHO Reiseliv, orienterte de oss om at NHO-konferansen og NHO-middagen også var satt til onsdag 9. januar, og at det er svært uheldig at dette er på samme dag. Det er vi enig i, siden det er mange av våre medlemmer som gjerne vil delta hos NHO også. Spesielt gjelder dette prisfesten.

Vi har i den anledning sjekket mange alternativer, og ett av dem har vært å ha prisfesten dagen før og så videre, men det har ikke lykkes oss å finne en bra løsning for det. Samtidig er det trolig ikke bra og kjøre Møte- og Eventbørsen dagen etter en stor fest. Det beste er å ha alt på en dag.

Disse utfordringene fikk oss til tenke utenfor boksen, som det heter. Vår bransje blir mer og mer opptatt av de store inntektene som kommer fra events.  Vi har mange eventbyråer som medlemmer. Vi har lykkes godt med HSMAI Eventprisene, og har fått svært gode evalueringer på det, og events og opplevelser vil få enda større fokus fra oss i HSMAI.

Samtidig må vi, som alle andre, tenke stordriftsfordeler og hvordan vi kan utnytte våre ressurser på en optimal måte.

Etter å ha diskutert dette inngående, kom det opp en idé som vi nå har testet ut hos mange, både kjøpere, utstillere og eventbransjen spesielt.

Vi har besluttet å slå sammen HSMAI Møte- og Eventbørsen med HSMAI Eventprisene, og samle dette til et storslagent arrangementet i januar.

Det vil vi gjøre ved å slå sammen høstens aktivitet, som var  planlagt for 29. oktober, og januar-arrangementet. Altså det som er planlagt skulle skje 29. oktober, med HSMAI Eventprisene, skjer i januar i stedet.

Vi har sett på ulike måter å gjøre det på, og flere av prisene vil deles ut på dagtid. Målet er at prisutdelingen på kvelden uansett skal ta kortere tid enn sist, slik at vi får godt med tid til mingling. Kort oppsummert er tilbakemeldingen følgende:

  1. Det fremstår riktig overfor bransjen og kundene som ønsker å delta
  2. Vi kan lage et knallbra faglig program, som kundene tiltrekkes, av ved å samle ressursene
  3. Det vil gi enda større pondus og volum, som er viktig for kundene
  4. Det lønner seg  godt økonomisk

MERK: Endring av tid og sted

Dette vil finne sted tirsdag 8. januar, på MEET Ullevål, i samarbeid med Fursetgruppen og Thon Hotels.

Konseptet HSMAI Møte- og Eventbørsen videreføres. Det blir fortsatt forhåndsbookede møter, gode foredrag fra scenen, og plenty av tid til mingling og networking.

Den største forskjellen er at arrangementet blir større. Det blir flere utstillere, flere kunder og ikke minst enda flere fra eventbransjen!

Eventbransjen ønsker det nye konseptet velkommen

– Jeg mener at HSMAI nå tar et innovativt og fremtidsrettet grep, når man slår sammen HSMAI Møte- og Eventbørsen , HSMAI Eventprisene og den store festaften for reiselivsbransjen. Awards-show kommer til å måtte forandre og fornye seg i fremtiden, og det er dette nå HSMAI gjør, sier 6.Sans’ CEO Per Morten Bergh (bildet), og fortsetter:

– Det å slå sammen den vellykkede eventbransje-aftenen og reiselivsarrangementet, er et spennende, fremtidsrettet og modig grep av HSMAI.

HSMAI skal, sammen med eventbyrået 6. Sans, skape et arrangement som er like bra, eller enda bedre enn det vi hadde på Scandic Fornebu i januar. Evalueringen viste da at 98 prosent av utstillerne ønsket å være med igjen neste år!  Vi skal få med oss enda flere gode kunder, og fortsatt ha fokus på å gjenskape den intime atmosfæren som vi hadde på Scandic. Vi har stor tro på at dette blir veldig bra!

Foto: Per Morten Bergh, CEO i 6.Sans. Foto fra 6.Sans.

Over fem millioner reisende i august

$
0
0

Trafikken på Avinors lufthavner steg med fire prosent i august, sammenlignet med samme måned i fjor, og over fem millioner passasjerer reiste i årets siste sommermåned.

Det er spesielt Oslo lufthavn, Bergen lufthavn og Stavanger lufthavn som bidrar til veksten i flytrafikken i august. Disse lufthavnene opplevde alle en vekst på fem prosent i antallet passasjerer. Lufthavnene i Tromsø (fem prosent), Ålesund og Alta (begge åtte prosent) leverte også oppgang.

– Vi ser at trenden fortsetter med vekst til andre destinasjoner enn de mer tradisjonelle sydendestinasjonene. Til Tyrkia var det 33 prosent flere reisende enn samme måned i fjor, og til Kroatia var oppgangen på fem prosent, sier Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

Spania har fortsatt noe nedgang, med syv prosent, mens trafikken til Frankrike har økt med hele 17 prosent.

– Veksten til Frankrike drives omtrent utelukkende av trafikk til Paris fra Bergen og Oslo, som har en total vekst på 46 prosent, forklarer Spruit.

– Norwegian har flyttet sin Paris-rute fra Orly til Charles de Gaulle, og doblet kapasiteten. Air Frances satsing på JOON-konseptet har også slått veldig godt an på rutene til Oslo og Bergen. Vi ser en økende andel franskmenn på rutene fra Paris, spesielt innen det unge segmentet som JOON retter seg mot.

Sikrer økonomisk vekst i Norge

Det er også flere mindre destinasjoner som har god utvikling i trafikktallene i august. Dette gjelder spesielt Litauen, med en økning på hele 75 prosent, Estland, med 31 prosent, og Ungarn, med 13 prosent.

– At flere destinasjoner vokser frem, bidrar til økt verdiskaping for Norge. Det kommer flere utlendinger til landet som turister og for å drive næringsvirksomhet, og flere nordmenn reiser ut av landet på ferie. Dette sikrer arbeidsplasser i Norge og økonomisk vekst, sier Spruit.

For de to største flyselskapene i Norge er også tallene gode. Både Norwegian og SAS kan vise til fire prosent flere reisende i august, sammenlignet med samme måned i fjor.

– Her er det spesielt gledelig å se at trafikken mellom Oslo og Stavanger øker med 15 prosent, sier Spruit.

– Oppgangen på ruten mellom Oslo og Stavanger henger sammen med oppsvinget i oljebransjen. I august økte offshore helikoptertrafikk med 18 prosent. Den store ONS-messen i Stavanger, med 68.000 gjester fra 98 land, bidro også sterkt til veksten. På utland vokser en sterk forretningsrute som Oslo- Stockholm hele elleve prosent.

Positive frakttall i juli

Juli var en god måned for flyfrakt, med en vekst på syv prosent. Med det er juli årets tredje beste måned, kun slått av juni (11,2 prosent) og februar (10,1 prosent)

– Det er innslaget av rene fraktfly som bidrar mest til veksten på frakt, og den drives i stor grad av nye selskaper som Atlas Air og West Atlantic UK, sier Martin Langaas, direktør for frakt i Avinor.

Viktig for norsk sjømatindustri

I volum er det utlandstrafikken som øker mest, men innlandstrafikken har høyest økning i prosent. DHL, Ampola Flyg og Norwegian bidrar sterkt til veksten innlands.

– Det er gledelig å se at satsingen vår på flyfrakt får resultater, og Oslo lufthavn er Nord-Europas største flyplass for flyfrakt.

– At Avinor legger til rette for god logistikk og attraktive fraktruter, betyr mye for norsk sjømatindustri, som får eksportert varene sine raskt og effektivt ut til verdensmarkedene, noe som sikrer kvaliteten på produktene, og en stabil og sikker drift, avslutter Langaas.

Foto: easyJet på Oslo lufthavn. Foto fra Avinor.

Åpner enda et Radisson-hotell på Oslo Lufthavn

$
0
0

Radisson Hospitality AB, del av Radisson Hotel Group, kunngjør i dag nyheten om at de har signert avtale om å åpne Park Inn by Radisson Oslo Airport Hotel West senere i år. Hotellet blir Radisson Hotel Groups tredje hotell på Norges største lufthavn.

Park Inn by Radisson Oslo Airport Hotel West skal gi gjestene komfortable og behagelige opplevelser, midt i et sentralt knutepunkt for både forretningsreisende og fritidsgjester, forteller Radisson Hotel Group i en pressemelding.

– Det gleder oss å fortsette veksten i Norden, med signeringen av Park Inn by Radisson Oslo Airport Hotel West. Dette blir vårt tredje hotell på Oslo Lufthavn, og porteføljen vår vokser til 60 hoteller over hele Norden. Som den ledende og største internasjonale hotellkjeden i Norden, gleder vi oss over å fortsette å gi gjestene førsteklasses opplevelser på sentrale knutepunkter og destinasjoner, sier Elie Younes, Executive Vice President & Chief Development Officer i hotellkonsernet.

Hotellet, med 233 gjesterom, er planlagt å åpne mot slutten av året. I tillegg til tolv møte- og konferanselokaler, har Park Inn by Radisson Oslo Airport Hotel West restaurant, bar og eget fitnessrom.

Med sentral beliggenhet kun tre kilometer fra Oslo Lufthavn, er hotellet det perfekte utgangspunkt for internasjonale og lokale reisende. Hotellet ligger bare 20 minutter med tog fra Oslo sentrum.

– Vi er glade for å samarbeide med Radisson Hotel Group, og drive hotellet under et av hotellkjedens mest anerkjente globale varemerker. Vi gleder oss til å ønske de første gjestene velkommen til hotellet, og levere den fremragende serviceopplevelsen som Radisson Hotel Groups gjester forventer, sier Morten A. Kahrs, CEO i Norlandia Hotel Group, representant for Airport Hotelldrift AS og hotelleierne.

Fra tidligere har Radisson Hotel Group to hoteller på Oslo Lufthavn. Det allerede eksisterende Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen har 500 rom, og Park Inn by Radisson Oslo Airport, Gardermoen Hotel har 300 gjesterom.

Park Inn by Radisson Oslo Airport Hotel West vil bli drevet av Radisson Hospitality AB, under en internasjonal lisensavtale.

Foto: Fra lobbyen i Radisson Oslo Airport Hotel West. Foto fra Radisson Hotel Group.

Ny konserndirektør i Haut Nordic

$
0
0

Olav Langli (42) er ansatt som konserndirektør i Haut Nordic AS samt administrerende direktør og partner i Haut Nordic Facility Services AS. Haut Nordic er et konsern i vekst, som i dag drifter hoteller og restauranter i Kongsberg og Gjøvik, og etablerer seg nå i Facility Management-bransjen, gjennom datterselskapet Haut Nordic Facility Services AS. Langli tiltrådte stillingen 1. september 2018.

– Vi har nå en konsernledergruppe som er godt rustet til å ta konsernet inn i fremtiden. Kombinasjonen av kompetanse er helt unik og vi skal sammen skape historie, sier HAut Nordics CEO og eier, Sondre Prestegard, i en pressemelding.

Konsernet leder an med effektive hoteller for reisende som ønsker å møtes og bo i moderne og spennende omgivelser. Haut Nordics hoteller i Kongsberg og Gjøvik er en del av Nordic Choice Hotels franchise partneravtale, og inngår dermed i et av Nordens ledende hotellselskaper, med 188 hoteller på mer en 100 destinasjoner i Skandinavia og Baltikum.

I tillegg til hoteller og svært populære Magazinet Møtesenter i Kongsberg, driver konsernet også en rekke restauranter i og utenfor hotellene. Restauranthuset Glade Kongsberg er konsernets største enkeltstående restaurantprosjekt.

– Ekspansjonsplaner avgjørende

Olav Langli har 20 års fartstid innen servicebransjen, og har hatt ulike direktørstillinger i Radisson Blu. Etter sin tid som hotelldirektør, overtok han rollen som driftsdirektør i Norge, for merkevaren Comfort Hotels i Nordic Choice Hotels. De siste to årene har han ledet og utviklet Facility Services, som segmentdirektør i ISS Norge.

– Jeg valgte Haut Nordic, blant annet på bakgrunn av menneskene i konsernet, de energiske ambisjoner til eier Sondre Prestegard, samt konsernets ekspansive vekst- og etableringsplaner innen både Hotell- og Facility Management, forteller han.

– Jeg ser virkelig frem til å etablere Haut Nordic Facility Services AS. Vi har satt en ambisiøs og forpliktende visjon innen bærekraft, og gjennom innovative matkonsepter og personlig servicenivå skal vi flytte grenser for hva som er mulig innen dette segmentet.

Jetski over Grønland

– Jeg sier til mine medarbeidere at om vårt nye Facility-selskap ikke klarer å bidra som en bransjeinnovatør og bærekraft-ambassadør på en positiv måte, skal jeg personlig gå over Grønland på jetski som straff. Det er vår egen interne ambisjon og forventning som er den aller tøffeste utfordringen, sier den nytilsatte konserndirektøren.

Vokser i rekordfart

– Ansettelsen av Olav Langli er en del av konsernets nye strategi. For med satsingen innen Facility Management-bransjen gir dette Haut Nordic spennende synergier, som både eiere, partnere, kunder og kolleger vil kunne dra nytte av.

– Langli skal jobbe mest med konsernets satsing på Facility Services, men også bidra på strategisk nivå, inn i hotelldivisjonen, forklarer Sondre Prestegard, og avslutter med:

– Etableringen av vårt nye hovedkontor i Fornebuporten er en liten, men viktig strategisk beslutning i de mange spennende nyhetene som vil komme fra Haut Nordic-familien i nær fremtid.

Foto: Olav Langli, konserndirektør Haut Nordic AS. Fotograf: Per Heimly.


Best Western Hotels & Resorts på plass i Tromsø

$
0
0

Hyggelige Amalie Hotel ønskes velkommen som nytt medlem i Best Western Hotels & Resorts. Hotellet, som ligger i Sjøgata midt i Tromsø sentrum, blir et Sure Hotel by Best Western. Dette er varemerket for mellomklassehotellene med bra standard og service, til en riktig pris.

Amalie Hotel er et lite, hyggelig hotell midt i Tromsø sentrum, med 48 rom og nyrenovert frokostrestaurant. Hotellet eies og drives av Idar K. Gabrielsen, som en del av Enter Tromsø, med totalt fem overnattingsbedrifter og leiligheter, heter det i en pressemelding fra Best Western Hotels & Resorts.

Tromsø er Nord-Norges hovedstad, og et populært reisemål for alle som vil se nordlys fra september til mars. Fra 20. mai til 20. juli er det midnattssol, og da er det aktivitet døgnet rundt, i byen som også kalles Nordens Paris.

– Vi har jobbet lenge med å få et medlemshotell på plass på denne viktige destinasjonen. Tromsø tiltrekker seg turister, så vel som forretningsreisende, og byen har også et yrende kulturliv, i tillegg til Norges arktiske universitet, som er verdens nordligste, sier Hege Ramm, Country Manager Norway.

– Vi har stor etterspørsel etter hotell i Tromsø, og Amalie Hotel, med sin sentrale beliggenhet og personlige service, passer ypperlig, både for våre corporate-gjester og de feriereisende, fortsetter hun.

– Det er viktig for oss å beholde hotellet som en del av Enter Tromsø, med våre andre overnattingsbedrifter, og samtidig bli del av en internasjonal virksomhet, forteller Enter Tromsø-eier og daglig leder Idar K. Gabrielsen.

– Det har vi mulighet til i Best Western Hotels & Resorts. Samtidig får vi et nettverk med profesjonelle ansatte i Best Western, og distribusjonen, lojalitetsprogrammet og salgsaktivitetene, spesielt innen corporate-segmentet, vil bidra til at hotellet får tilgang på en helt ny kundegruppe, avslutter han.

Foto: Parti fra lobbyen i Amalie Hotel i Tromsø. Foto fra Best Western Hotels & Resorts.

Ørjan Lundmark blir Director of Food & Beverage på Amerikalinjen

$
0
0

Med over 20 års erfaring i bransjen, trer Ørjan Lundmark inn i stillingen som Director of Food & Beverage på Amerikalinjen.

Han har de siste tolv årene vært en del av teamet på Bølgen & Moi Briskeby og Tjuvholmen, og kommer fra stillingen som daglig leder på Bølgen & Moi Tjuvholmen. Lundmark er meget engasjert i mat og drikke, og kan skilte med førsteplass i NM Sommelier, samt topplassering i Nores Nordisk Gullkork. Han var delaktig i åpningen av restauranten Svendgård’s i Bodø, og har vært vinansvarlig på Statholdergaarden, som har en stjerne i velkjente Guide Michelin.

– Ørjan er en sterk fagmann, som bringer med seg verdifull erfaring inn i prosjektet vårt. Han har utmerket kunnskap om restaurantbransjen i Oslo, i tillegg til en brennende interesse for mat og drikke. Vi er svært glade for at Ørjan blir en del av teamet på Amerikalinjen som åpner i mars 2019, sier hotelldirektør Wilhelm Hartwig (under).

Wilhelm Hartwig blir Amerikalinjens hotelldirektør. Fotograf: Marcin Ptak.
Wilhelm Hartwig blir Amerikalinjens hotelldirektør. Fotograf: Marcin Ptak.

Ørjan Lundmark får ansvaret for konseptutviklingen av de fem mat- og drikkestedene på Amerikalinjen, i tillegg til å være del av den daglige hotelldriften. Atlas Brasserie & Café, Pier 42 bar, og klubben Gustav er blant avdelingene som blir sentrale i hotellets drift. Hovedoppgaven for Lundmark blir å skape et godt mat- og drikketilbud, som skal bidra til å revitalisere det ikoniske bygget på Jernbanetorget i Oslo.

– Det er med et stort engasjement jeg trer inn i stillingen som Director of Food & Beverage på Amerikalinjen. Etter mange år hos Bølgen & Moi, er jeg klar for nye utfordringer, og ser frem til en travel høst, med fokus på konseptutvikling og rekruttering av mange nye fantastiske kolleger. Vi skal skape en ny sosial møteplass midt i Oslo, for både hotellgjester og lokalmarkedet, sier Ørjan Lundmark selv.

Lundmark blir en del av Amerikalinjens ledergruppe, og vil tiltre stillingen i begynnelsen av september.

Fakta om Amerikalinjen:

Amerikalinjen blir et urbant boutiquehotell for lokale og tilreisende som åpner i første kvartal 2019.

Et varmt, eklektisk og inspirerende hus, med 122 rom, en unik historie, og en fantastisk beliggenhet, som gir gjestene enkel tilgang til alt Oslo har å tilby. Det perfekte utgangspunktet for å utforske byen.

Amerikalinjen åpner 15. mars 2019, og får 122 rom og suiter.

Bygget sto ferdig i 1919, og var tegnet av Andreas Bjercke og Georg Eliassen. Arkitekt for ombyggingen til hotell er Kritt Arkitekter, og Puroplan står for interiøret

Gårdeier: Sparebank 1 Forsikring
Operatør: Nordic Hotels & Resorts

Toppfoto: Ørjan Lundmark, Director of Food & Beverage på Amerikalinjen. Foto fra Amerikalinjen.

Norwegian kåret til grønneste flyselskap på transatlantiske ruter i ny rapport

$
0
0

Det internasjonale miljøinstituttet The International Council on Clean Transportation (ICCT) har utnevnt Norwegian til verdens mest drivstoffeffektive flyselskap på transatlantiske ruter, i en rapport som ble offentliggjort i dag.

ICCT har analysert drivstoffbruket til de 20 største flyselskapene som flyr mellom Europa og USA. Resultatet viser at Norwegian har et drivstoffbruk på 44 passasjerkilometer per liter, noe som er 33 prosent mer drivstoffeffektivt enn bransjegjennomsnittet.

– Det viktigste et flyselskap kan bidra med for å redusere miljøutslippene, er å investere i nye fly. Nye fly er vinn-vinn for miljøet, passasjerenes komfort om bord, billettprisene, og bidrar til lavere kostnader for flyselskapet. Anerkjennelsen fra ICCT er viktig for oss, fordi det bekrefter at vår investering i de nyeste flyene på markedet er det viktigste miljøtiltaket i luftfarten, sier konsernsjef Bjørn Kjos (under) i en pressemelding.

Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos. Foto fra Norwegian.
Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos. Foto fra Norwegian.

Selskapet har en av verdens yngste og mest moderne flyflåter, med en gjennomsnittsalder på 3,7 år. Takket være den unge flåten, har flyselskapet redusert utslippene per passasjer med 30 prosent siden 2008.

– De siste årene har det vært en fremvekst av lavprisselskaper med unge flyflåter på transatlantiske ruter, men Norwegian er fortsatt det mest drivstoffeffektive flyselskapet, sier Brandon Graver, ansvarlig for ICCT-studien.

ICCT har gjennomført denne analysen to ganger, i 2014 og 2017. Begge gangene ble Norwegian utnevnt til verdens mest drivstoffeffektive flyselskap på transatlantiske ruter.

OM ICCT

ICCT er en miljøorganisasjon som driver vitenskapelige analyser og undersøkelser av miljøpåvirkning i forskjellige bransjer. Det var ICCT som sto bak undersøkelsen som avslørte Volkswagens utslippsskandale i 2015.

Illustrasjon: ICCTs liste over de mest drivstoffeffektive flyselskapene på transatlantiske ruter. Diagram fra Norwegian.

Nordic Choice feirer ti års Unicef-samarbeid med feltreise til Kambodsja

$
0
0

17. september reiser et team medarbeidere fra Nordic Choice Hotels til Kambodsja, for å besøke Unicefs lokale sentre for barn utsatt for menneskehandel. Feltbesøket er en del av samarbeidsprosjektet Sweet Dreams, som bidrar til at barn utsatt for menneskehandel får en trygg natts søvn.

Årets delegasjon skal blant annet besøke flere sentre hvor barn utsatt for menneskehandel til nabolandene, får beskyttelse og hjelp. Målet er at de utsatte barna blir gjenforent med familiene sine, og reintegrert i samfunnet. Dette er ett av flere betydningsfulle tiltak som er avhengig av den økonomiske støtten fra Nordic Choice Hotels. Som en del av samarbeidet, arrangeres det en årlig feltreise med en utvalgt gruppe Nordic Choice-ansatte, som får muligheten til å oppleve prosjektet på nært hold, og lære mer om hvordan man som selskap kan bidra. I år er turen ekstra spesiell, ettersom Nordic Choice i 2018 markerer ti års samarbeid med Unicef, og kampen mot menneskehandel.

– Siden oppstarten av samarbeidet med Unicef har Nordic Choice Hotels donert til sammen NOK 28 millioner. For ti år siden spurte vi våre medarbeidere om hvilke partnere og hjertesaker de ønsket at selskapet engasjerte seg i. De svarte entydig Unicef, og kampen mot menneskehandel av barn. Hvert år ser vi hvordan engasjementet øker, blant både gjester og ansatte. Ved å gi noen av våre hotellansatte muligheten til å reise til Kambodsja, vil vi forhåpentligvis øke den interne kunnskapen om problematikken, og bidra til å gi enda flere barn en trygg natts søvn, sier Nordic Choice Hotels’ CEO Torgeir Silseth.

Unicef-sentrene i Kambodsja hjelper mennesker som på ulike måter har lidd, som følge av menneskehandel, og gir de berørte hjelp til å forsørge seg selv, utdanning og en trygg natts søvn. Under årets tur vil deltagerne få møte representanter for Unicef og de lokale myndighetene som er involvert i prosjektet.

– Turene til Kambodsja er både viktig for det interne engasjementet i Nordic Choice Hotels, men også fordi det er verdifullt å vise vår lokale tilstedeværelse og engasjement for prosjektet, sier Hedda Skaug, som er ansvarlig for prosjektet, og leder delegasjonen.

– Unicef beskytter barn som har vært utsatt for menneskehandel, ved å gi dem et trygt miljø, tilgang til helsetjenester, psykososial støtte, utdanning og gjenforening med familie og samfunn. Vi jobber også tett med myndighetene, ved å støtte opplæring av fagfolk som arbeider med barn, og for å effektivt bekjempe menneskehandel. Takket være samarbeidet med Nordic Choice kan vi hjelpe flere barn i Kambodsja, gi dem et tryggere liv og skape varige endringer, sier Camilla Viken, generalsekretær i Unicef Norge.

Mer informasjon om Nordic Choice Hotels sitt samarbeid med Unicef finnes her.

Foto: Fire kambodsjanske barn på en benk. Foto fra Nordic Choice Hotels.

Avinor Oslo lufthavns betydning som knutepunkt øker

$
0
0

Utlendinger på feriereise til og i Norge står for den største økningen i flytrafikken de siste årene, og Oslo lufthavns andel av utlandstrafikken har økt fra 61 til 68 prosent fra 2015 til 2017. Dette går frem av Avinors reisevaneundersøkelse 2017.

Andelen som går til eller fra Oslo lufthavn har også økt, fra 73 prosent i 2015, til 75 prosent i 2017. Andelen reisende fra regionale lufthavner som benyttet Oslo lufthavn som knutepunkt på vei til utlandet, økte fra 51 til 58 prosent i samme periode, skriver Avinor i en pressemelding.

– Avinors reisevaneundersøkelse 2017 viser at det særlig er den økte turismen som driver veksten i flytrafikken, noe turistnæringen også selv har bekreftet gjennom de siste sesongene. Avinors samfunnsoppdrag er å tilrettelegge for de behovene dette skaper – både for besøkende som kommer til Norge, og for nordmenn som skal ut på reise, enten innenlands eller utenlands, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Innovasjon Norge: – Gode flytilbud er viktig

Passasjerer bosatt utenfor Norge sto for 73 prosent av veksten i rutetrafikken fra 2015 til 2017. Andelen rutepassasjerer som oppgir at de er bosatt i utlandet, har økt fra 44 prosent i 2015, til 47 prosent i 2017. De fleste besøkende kom fra Storbritannia, USA og Tyskland, med henholdsvis 15, elleve og ni prosent markedsandel. Sverige, Danmark og Frankrike følger deretter.

– Det er gledelig at veksten fortsetter på viktige markeder, som Storbritannia, Tyskland og USA. Disse reisende blir lenge, og legger til sammen igjen store summer. Gode flytilbud er viktig for å fortsette å tiltrekke reisende til hele Norge, og gjennom hele året, sier Bente Bratland Holm (under), reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Bente Bratland Holm
Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Antall utlendinger på innlandsrutene har også økt kraftig

Fra 2015 til 2017 økte antallet utlendinger på innlandsflyvningene med totalt 53 prosent, fra 1,3 millioner til 2to millioner reiser. Andelen utlendinger på innlandsflyvningene økte fra ni prosent i 2015, til 13 prosent i 2017. Høyest andel utlendinger i 2017 hadde Oslo-rutene til Svalbard (53 prosent), Kirkenes (32 prosent) og Tromsø (30 prosent). På ruten Oslo-Tromsø, som hadde størst vekst, økte antallet utenlandske passasjerer fra 150.000 til 350.000 i toårs-perioden.

Nordmenn reiser mindre innenlands, mer til utlandet

Antall flyreiser per innbygger innenlands har falt, og ligger nå på 2,3 reiser per innbygger. Reisefrekvensen har falt spesielt mye i Nord-Norge. Antallet forretningsreiser innenlands gikk totalt ned med to prosent fra 2015 til 2017, mens det var en vekst på åtte prosent i antall ferie- og fritidsreiser.

Nær all vekst i flytrafikken mellom Norge og utlandet skyldes økt ferie- og fritidstrafikk. Trafikken av nordmenn på ferie- og fritidsreise med rutefly til utlandet, økte med åtte prosent fra 2015 til 2017. London, København og Stockholm er de største utenlandsreisemålene for rutetrafikken.

USA størst interkontinentalt

Interkontinentale destinasjoner sto for femten prosent av utenlands rutetrafikk til og fra Avinors lufthavner i 2017, samme andel som i 2015. I løpet av de siste ti årene, fra 2007 til 2017, økte antallet interkontinentale passasjerer fra 1,7 til 2,9 millioner, en årlig vekst på fem prosent.

Det viktigste destinasjonslandet i den interkontinentale trafikken er USA, med 1,2 millioner passasjerer i 2017. Thailand er nest størst, og Canada har tatt over for Dubai/UAE som tredje største destinasjon. Avinors reisevaneundersøkelse 2017 omfatter 147.000 passasjerer på ti flyplasser.

Transportøkonomisk Institutt har analysert tallene. Rapporten kan lastes ned i sin helhet her.

Foto: Turister på Avinor Oslo lufthavn. Foto fra Avinor.

Viewing all 1998 articles
Browse latest View live