Quantcast
Channel: Nyheter – HSMAI Norway
Viewing all 1998 articles
Browse latest View live

Frogner House Apartments satser i Stavanger

$
0
0

Frogner House Apartments ekspanderer fra Oslo, og lanseres nå i Stavanger. Fra 1. august har de vært klare til å huse kort- og langtidsgjester, og fra november tilbyr virksomheten 200 leiligheter på to sentrale adresser.

– Etter å ha gitt våre gjester gode opplevelser gjennom flere år i Oslo, er tiden nå inne for å tilby sentrale og hjemmekoselige leiligheter, også i Stavanger, en by hvor mange av våre bedriftskunder har etterspurt vårt konsept. Etter mye arbeid har vi nå tatt steget videre ut fra Oslo. Byen er mye besøkt av både turister og forretningsreisende, og passer derfor utmerket for oss, forteller administrerende direktør i Frogner House Apartments, Pierre Jansson.

Sea Story by Frogner House Apartments befinner seg i Verksgaten 12 i Stavanger.

Adressen har i alt 13 eksklusive leiligheter, med sofistikert interiør og forseggjorte detaljer. Bygget ligger svært sentralt plassert i byen, med kort vei til alt, men likevel i et ganske rolig område. Gode shoppingmuligheter kun et par minutter unna, og dersom du ønsker å oppleve Prekestolen, går Tauferjen 200 meter fra bygården. Ønsker du deg en kulinarisk opplevelse, finner du A. Idsøe, kanskje Norges beste kjøtt- og pølseforretning, rett over gaten.

Alle leilighetene har fullt utstyrt kjøkken, og i tillegg er det felles vaskerom i bygget.

Av 13 leiligheter i bygget har åtte av leilighetene sjøutsikt, og to av leilighetene er handikapvennlige. De fleste leilighetene er store, med ett soverom og sovesofa i stuen, og tre av leilighetene har to eller tre soverom, skriver Frognet House Apartments i en pressemelding.

Foto: Utsnitt fra en av leilighetene i Sea Story by Frogner House Apartments i Stavanger. Foto fra Frogner House Apartments.


American Express Global Business Travel knytter seg til Amadeus’ NDC-X program

$
0
0

Tidligere i år startet Amadeus sitt NDC-X Program, som har som formål å industrialisere NDC (New Distribution Capability). Nå melder Amadeus at American Express Global Business Travel (GBT) knytter seg til programmet, for å prøve ut Amadeus’ nye NDC-baserte løsning.

Mer spesifikt kommer American Express til å teste ut den nye NDC-prosessen Shop-Order-Pay. Dette hjelper American Express GBT med å forberede seg før implementeringen av den industrialiserte versjonen av NDC-løsningen, heter det i en pressemelding fra Amadeus.

– Ved å jobbe sammen med Amadeus har vi allerede fått tilgang til et bredt spekter av reiseinnhold, sier Michael Qualantone, Executive Vice President of Global Supplier Relations hos American Express Global Business Travel.

– Med NDC kommer vi nå til å kunne tilby enda mer til kundene våre. Dette innholdet blir tilgjengelig i alle salgskanaler, uansett om det handler om digitale selvbookingsløsninger eller verktøy for byråer, fortsetter han.

Amadeus’ NDC-X-program knytter sammen alle NDC-initiativene innenfor organisasjonen, både som IT-leverandør og aggregator, og selskapet jobber sammen med flere flyselskaper og reisebyråer, for å drive implementeringen av NDC i bransjen videre.

Foto: Kredittkort. Foto fra Amadeus.

Suksessen fortsetter for 26 North Restaurant & Social Club

$
0
0

Nå åpner den fjerde 26 North-restauranten i Norge – hos Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen.

Med dobbelt så mange sitteplasser i restauranten, suksesskonsept fra Stavanger, og nyoppusset førsteetasje, er Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen klar til å gi de reisende enda bedre opplevelser, heter det i en pressemelding fra Radisson Hotel Group.

– Det er veldig gøy å kunne ønske våre gjester velkommen til et så fresht og innbydende hotell. I oppussingen har vi valgt løsninger, farger og materialer som gir en behagelig atmosfære, forteller hotelldirektør Jörgen Ljunggren ved Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen.

Hotellets førsteetasje er nå nyrenovert, med ny 26 North restaurant og 26 North Express Coffee Lounge, større barareal og flere sitteplasser. Lobbyen og resepsjonen er også oppdatert.

– Vi ser allerede nå at den nye loungen er veldig populær. Her slapper gjestene av, tar seg en kaffe, jobber, prater og ler. Det skaper en hyggelig atmosfære i hele hotellet, sier hotelldirektøren.

Fjerde restaurant for suksesskonseptet

26 North Restaurant & Social Club er et nordisk restaurantkonsept, som først åpnet i Stavanger i 2016. De to siste årene har konseptet også åpnet i Bergen og Oslo. Alle restaurantene er blitt veldig godt mottatt av gjestene. I Stavanger har gjestene helt siden starten gitt restauranten topp-plassering på TripAdvisor.

Joakim Olandersson, Food & Drinks Manager ved 26 North hos Radisson Blu Airport Hotel på Gardermoen, var selv med å starte 26 North i Stavanger. Sammen med kolleger fra suksessen i Stavanger har han utviklet menyen for restauranten på Gardermoen.

– Vi har beholdt mange av de mest populære rettene, som «Brett fra fjordene», vafler og skalldyrsuppe, men tilbyr også noen helt nye spesialiteter som Elgsliders, forteller han.

Han gleder seg spent til å ta imot de nye gjestene på Gardermoen. Med over 100 sitteplasser i restauranten, 70 sitteplasser i baren, og det nye konseptet 26 North Express Coffee Lounge, er han sikker på at matopplevelsene for flyplassgjestene får et betydelig løft.

– Vi serverer kortreist mat som trigger smaksløkene. Konseptet har vist seg å være et vinnerkonsept flere andre steder i Norge. Nå gleder vi oss til å gi både lokale og internasjonale gjester en smak av Norden her hos oss, tilføyer Olandersson.

Om Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen

Direkte tilknyttet Oslo lufthavn, Gardermoen med en innendørs gangbro

500 moderne rom og suiter, hvorav de fleste med fantastisk utsikt over lufthavnen

Hotellrestauranten serverer frokostbuffet hver dag fra kl. 05.00

Ny 26 North Restaurant & Social Club, inkludert egen kaffebar

Nyoppusset velværesenter, utstyrt med moderne treningsapparater og badstue

Moderne, nyoppussede møtelokaler, som består av 35 rom for opp til 1000 gjester

26 North Restaurant & Social Club er inspirert av de nordiske landene, den spektakulære naturen, de kulinariske skattene og designen. 26 North Restaurant & Social Club åpnet hos Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen i august 2018. Restauranten er den fjerde i rekken av det populære konseptet. Se mer informasjon på www.26north.no

Les mer om hotellet her.

Foto: Parti fra 26 North Express Coffee Lounge i Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen. Foto fra Radisson Hotel Group.

Først ut i Nord-Norge med lokal utdanning for stisykkel-guider

$
0
0

Nå er utdanningen for stisykkel-guider i full gang i Skibotn. Gruppen med guider er den første som får lokal opplæring i Nord-Norge. – Viktig for den lokale verdiskapingen, sier reiselivssjef i Visit Lyngenfjord, Georg Sichelschmidt.

Han er veldig fornøyd med stisykkel-prosjektet, og utviklingen mot at Lyngenfjord skal bli en bærekraftig destinasjon for stisykling, skriver destinasjonsselskapet i en pressemelding.

– Sertifiseringen for stiguider er helt ny i landet, og i løpet av våren 2019 vil våre guider være ferdig med nivå 2. Lyngenfjord er den første destinasjonen som kan tilby utdanningen i Nord-Norge, og den femte gruppen totalt som blir utdannet i Norge. Nå deltar hele elleve personer på det lokale MTB instruktør- og guidekurset nivå 1 i Skibotn. Dette er vi veldig stolte av, forteller reiselivssjefen.

Kurset går over fire dager, og består av teori og praksis. Man får blant annet innføring i sykkelinstruktør- og guiderollen, gruppedynamikk, førstehjelp, risikovurdering og bærekraft. Innovasjon Norge planlegger å tilby trinn 2 av sertifiseringen i Alta i juni 2019.

Viktig for lokal verdiskaping

Utdanningen skjer i samarbeid med Innovasjon Norge, som har støttet både Visit Lyngenfjords stisykkel-prosjekt og det lokale MTB instruktør- og guidekurset økonomisk.

– Det er svært avgjørende for Lyngenfjord at Innovasjon Norge er med på å gjøre det mulig å utdanne egne lokale guider. Dette gjør at utenlandske gjester som kommer kan bruke de lokale guidene vi har her, i stedet for å ha med egne guider fra utlandet. Dette er dessverre ofte tilfellet i topptur-sesongen, da vi har for få lokale skiguider. Ved å utdanne lokale stisykkel-guider, unngår vi at markedet overtas av utenlandske operatører, og styrker dermed den lokale verdiskapingen, forklarer Sichelschmidt.

Som en del av stisykkel-prosjektet har man kartlagt totalt 550 kilometer med stier i regionene, fordelt 19.000 høydemeter. Av dette har man valgt ut de stiene som er mest bærekraftige, og som med litt utvikling vil kunne å få større og bedre kapasitet. Disse skal presenteres i en egen stiguide-brosjyre, som lanserer i høst.

Studieturer til Finland og Italia

Neste uke arrangeres den første av to studieturer i prosjektet. I Ylläs i finsk Lappland vil man se hvordan destinasjonen, som tidligere kun hadde vinterturisme, nå har et godt utviklet stisyklings-tilbud. I oktober går turen til Massa Vecchia i Toscana i Italia, som har etablert seg som en ettertraktet og bærekraftig stisykkel-destinasjon.

– På studieturene i høst møter vi lokale aktører for lære av deres erfaringer, både hva de har lykkes med og ikke, og hvordan bygget opp destinasjonene og produktkonsepter, Kunnskapen fra studieturene vil være med på å utvikle Lyngenfjord på en bærekraftig måte – og ikke minst vil det bidra til inspirasjon og nye ideer, avslutter reiselivssjefen.

Foto: MTB guide- og instruktørkurs for stisykkel-guider i Skibotn. Foto fra Visit Lyngenfjord.

Storslått innvielse av nye Quality Airport Hotel Gardermoen

$
0
0

Torsdag 23. august feiret over 1000 inviterte gjester innvielsen av nye Quality Airport Hotel Gardermoen. Nå har hotellet ambisjoner om å doble omsetningen på det kokende konferansemarkedet.

Etter ett år med utbygging og totalrenovering, kunne Quality Airport Hotel Gardermoen ønske gjestene velkommen til den offisielle åpningen av hotellet. Totalt er det investert 350 millioner kroner i konferansehotellet, som både er oppgradert med ny nordisk drakt, og utvidet med en rekke fasiliteter. Nå satser hotellet på å vinne konferansekampen på et av Norges mest ekspansive områder, skriver Quality Hotel i en pressemelding.

– Hotellmarkedet rundt Oslo lufthavn er et viktig satsingsområde for Nordic Choice Hotels. Med utbyggingen av Quality Airport Hotel Gardermoen kan vi tilby gjestene et konferansehotell i verdensklasse, med 455 fantastiske hotellrom, 500 m² utstillingsområde og 700 m² kongress-sal. I tillegg kan gjestene nyte norsk natur rett utenfor hotelltrappa. Her kan man ta seg en løpetur i marka før frokost, og det er det ikke mange flyplass-hoteller som kan skilte, sier eier og styreleder i Nordic Choice Hotels Petter A. Stordalen.

Pensjonsselskapet KLP eier eiendommen, og har investert over 300 millioner kroner til totalrenovering og utvidelse av hotellet.

– Vi er, sammen med Nordic Choice Hotels, veldig godt fornøyd med det ferdige resultatet. Hotellet er nå et av Norges beste konferansehoteller, sier Christopher Raanaas, direktør for hotellforvaltning i KLP Eiendom.

Storslått åpning

Quality Airport Hotel Gardermoen sparte ikke på kruttet under torsdagens innvielsesfest. I kjent stil underholdt Stordalen de feststemte gjestene, som både fikk servert konsert med den verdenskjente DJ-en Matoma, og underholdning av kveldens konferansier, Herman Flesvig.

– Gårsdagens åpningsfest var en hyllest til alle de fantastiske medarbeiderne og gjestene våre. Vi er utrolig stolte av at Quality Airport Hotel Gardermoen nå befester sin posisjon som et av flaggskiphotellene til en av Nordens største kjeder, Quality Hotel. Med alle fasiliteter på ett og samme plan, kan vi tilby en helt rå logistikk og effektivt kvalitetsprodukt til gjestene våre, sier Anne Margrethe Tveit, hotelldirektør for Quality Airport Hotel Gardermoen.

Hotellet holdt åpent gjennom renoveringen, som startet i februar 2017, men åpnet for fullt i midten av mars 2018. Allerede nå har hotellet solgt mer enn 50 prosent av prognosen for 2019, og med den etterspørselen man nå erfarer, vil omsetningen trolig dobles i 2020, kontra 2016, som var siste fulle driftsår før renoveringen.

– Bedre plassering som konferanse- og eventhotell finnes knapt. Flyplassene er de nye knutepunktene, og de neste årene vil markedet på Gardermoen bli desto større. Ved siden av hotellet bygges det en 5000 dekar stor næringspark, som vil bety opp mot 40.000 arbeidsplasser. I tillegg er det få minutters kjøring til Oslo lufthavn, E6 er rett utenfor døren, og natur og turområder i umiddelbar nærhet. Det siste skal man merke i hele hotellet. Målet er at utenlandske gjester skal føle at de har opplevd Norge, selv om de ikke beveger seg utenfor hotellet, sier hotelldirektør Anne Margrethe Tveit.

Quality Airport Hotel Gardermoen er det første konferansehotellet som ble bygget i Gardermoen-området, tilbake i 1986, og har vært gjennom ytterligere tre utvidelser siden den gang. Etter totalrenoveringen er bygget utvidet med ytterligere 7000 m². Dette inkluderer topp moderne konferansefasiliteter, med store utstillingsarealer og en kongress-sal på 700 m². Inspirasjonen til hotellet er hentet fra naturen og det nordiske, hvor rolige, mørke flater brytes opp med detaljer i naturlig tre og grønne soner. Samtidig har man passet på å innlemme elementer som trekker mot det internasjonale når man har innredet de 455 rommene, samt hotellets restaurant og bar, Brasserie X og «Granbar», med shuffleboard.

Fakta:

455 fantastiske hotellrom
25 møterom
500 m² utstillingsområde
700 m² kongress-sal
À la carte-restaurant med Brasserie X
GranBar med shuffleboard, flipperspill og foosball-bord
Innendørs treningsstudio

Foto: Fra nyåpningen av Quality Airport Hotel Gardermoen torsdag 23. august 2018. Fotograf: Jonas Berglund.

Nå blir det åker på Jernbanetorget

$
0
0

Clarion Hotel The Hub vil gi gjestene smaken av Oslo. Na?r hotellet a?pner va?ren 2019, vil to store taka?kre servere gjestene ureiste ra?varer og grønne opplevelser. Menyen skal komponeres i samarbeid med den svenske stjernekokken Marcus Samuelsson, og Andreas Capjon, kjent som bybonden pa? Losæter, skal sta?r for dyrkingen.

Takbonden har testet produksjonsmetoden i sommer, sa? alt ligger til rette for en a?pning av GrowHub 1. mars neste a?r, forteller Clarion Hotel i en pressemelding.

Clarion Hotel The Hub vil bli det grønne hotellet midt i byen. Her skal de dyrke ureist mat pa? taket. Takhagen har fa?tt navnet GrowHub, og vil besta? av to niva?er pa? til sammen flere hundre kvadratmeter. Her skal det produseres salater, grønnsaker og urter til restauranten i 13. etasje, et samarbeid med den internasjonale toppkokken Marcus Samuelsson.

– Jeg vil spre matglede, og elsker a? kombinere lokale ra?varer med internasjonale smaker. Det er ekstra spennende a? være med og flytte grenser for bærekraftig restaurantdrift, sier Marcus Samuelsson, som ogsa? er medlem av det ra?dgivende organet for EAT.

For Clarion Hotel er GrowHub et skritt videre i satsingen pa? sunn, miljøvennlig og smakfull mat. Den første piloten vil produsere 10.000 enheter i a?ret, men hotellkjeden har ambisjoner om flere og større takprosjekter i fremtiden.

– Vi vil gi gjestene va?re unike opplevelser, samtidig som vi tar vare pa? verden og miljøet rundt oss. Med GrowHub tester vi en helt ny ma?te a? dyrke mat i byen pa?, som er bærekraftig, ogsa? økonomisk. Med det ha?per vi flere vil gjøre det samme fremover. Fremtidens tak ma? være grønne. Hos oss blir det til a? spise opp, sier Andre? Schreiner, administrerende direktør pa? Clarion Hotel The Hub.

Urbant nybrottsarbeid

Andreas Capjon er en av Oslos pionerer innen urbant landbruk, kjent som bybonden pa? Losæter. Capjon skal drifte hagen i samarbeid med Ureist og Bokashi Norge. Det skal skapes lokale kretsløp, og det baseres pa? a? bruke regnvann og gjødsle med kompostert matavfall fra hotellets restauranter. Ma?let er a? gjøre takdyrking ba?de enkelt og attraktivt for andre med store tak i byen.

– Det er utrolig spennende at vi na? kan dyrke mat som gjestene kan se gro fra restauranten der de spiser den. Bybønder redder nok ikke verden alene, men gir folk mulighet til a? komme nærmere den. Det blir ekstra gøy na?r flere ikke bare kan se, smake og plukke, og til og med bidra, sier Andreas Capjon, the Hubs nye takbonde.

Etterlyser avleggere av gamle Oslo-planter

Testproduksjonen er allerede startet pa? Losæter i Oslo. Samuelsson og Capjon samarbeider om valg av planter, men vil gjerne ha innslag av urter og matplanter fra eldre kjøkkenhager rundt i Oslo. Kokken er opptatt av lokale smaker, og bonden brenner for a? bevare gamle arter. Na? oppfordrer de hageeiere i hele byen til a? bidra med stiklinger fra sine egne, lokale, kulinariske skatter.

Kort om Clarion Hotel The Hub

Hotellet a?pner midt i Oslo 1. mars 2019. Med 810 rom og konferansekapasitet til 1850 gjester, blir det et av Skandinavias største. Hotellet fa?r to restaurantkonsepter og ulike scener for kulturarrangementer. Det blir Oslos nye møtepunkt for mennesker, kunst, design, musikk og lokale smaker. Offisiell partner til Oslo Europeisk miljøhovedstad 2019.

Kort om Marcus Samuelsson

Svensk kokk, kjent fra Red Rooster i New York, med restauranter i New York, London, Bermuda, Stockholm og Oslo (fra 2019). Født i Etiopia, oppvokst i Göteborg, og for tiden bosatt i Harlem, New York. Vinner av Top Chef Masters og James Beard Award. Medlem av Gunhild Stordalens Advisory Board i EAT Foundation. Kreativ og kulinarisk samarbeidspartner med Clarion Hotel siden 2008, med 24 signaturrestauranter og -barer i Norden.

Kort om GrowHub

En taka?ker pa? flere hundre kvadratmeter pa? taket av Clarion The Hub. Vil produsere cirka 10.000 grøntenheter pr a?r til hotellets restauranter og gjester. Driftes av bybonde Andreas Capjon, i samarbeid med Ureist og Bokashi Norge. Ønsker a? ogsa? fokusere pa? gamle sorter, for a? øke mangfoldet. Gjødsles med bokashi-kompostert matavfall fra hotellets restauranter, og vannes med regnvann.

Kort om Bybonden og Ureist

Bybonden Andreas Capjon dyrker ureist mat midt i byen. Drifter til daglig Losæter, pa? oppdrag fra Foreningen Losæter, og støttet av Bondelaget. Jobber for a? gi folk nærhet til hvor maten va?r kommer fra. Bybonden har nettopp gitt ut boka Balkongbønder. Ureist er del av Bokashi Norge, som ogsa? jobber for kompostering av matavfall.

Kort om Losæter

Losæter i Bjørvika er stedet der ingen skulle tro at noe kunne gro, som na? er en grønn lunge, full av grønnsaker, folk og læring. Losæter er initiert av kunsterkollektivet Futurefarmers, pa? oppdrag fra Bjørvika Utvikling. Foreningen Losæter har det overdordnede ansvaret, og bybonden den daglige ledelsen; støttet av Statens vegvesen Region øst, Norges Bondelag og Norgesgruppen, med prosjektmidler fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus, Sparebankstiftelsen og Oslo Kommune.

Losæter er et offentlig rom hvor alle er velkomne, som fylles av formidling av kunnskap om hvor maten va?r kommer fra. Den første testdyrkingen pa? GrowHub gjøres i disse dager pa? Losæter.

Foto: GrowHub på taket av Clarion Hotel The Hub i Oslo. Illustrasjon fra Clarion Hotel.

Prestisjebygg i ny form

$
0
0

Etter at Scandic Hotels overtok driften av Hotel Norge i Bergen, er hotellet blitt totalrenovert for nærmere trekvart milliard kroner. Byens nye storstue åpner offisielt i slutten av september.

Hotel Norge åpnet første gang i 1885, og har siden da vært et ikon og et av Bergens mest ærverdige hoteller. For tre år siden startet Multiconsult forprosjektet for totalrenovering, og har senere vært rådgiver i alle fag, skriver selskapet i en pressemelding.

– Modernisering av et prominent bygg er aldri enkelt. Dette prosjektet har hatt en del utfordringer forbundet med etasjehøyde, bærevegger som må stå, ja, de fysiske begrensningene på bygget. Det er motiverende å jobbe med prosjekter som ikke bare er plankekjøring, men som gir krevende utfordringer, sier oppdragsleder Torstein Bigset Riise.

Inkluderende møteplass

Hotellet, på om lag 28.000 kvadratmeter, inneholder 417 rom, bankett-/konferansesal og elleve møterom samt en stor café i de to første etasjene, restaurant og garasje i kjelleren, så vel som noen kontorer. Hotellet har også en spa-avdeling, som skal pusses opp neste år.

– Hotel Norge by Scandic har en helt unik beliggenhet, og er for institusjon å regne i Bergen. Vi ønsker derfor at dette skal bli noe mer enn bare et hotell. Det skal bli en moderne og pulserende møteplass – og vi skal gi storstuen tilbake til bergenserne, sier hotelldirektør Lise Solheim Haukedal.

Omfattende oppdrag

I forprosjektet jobbet Multiconsult direkte med byggherren, Hotel Norge Holding. For detaljprosjekteringen har kontaktpunktet vært totalentreprenøren Constructa.

– Nær 60 medarbeidere fra Multiconsult har hatt befatning med oppdraget. Jevnt over har det vært 25–30 personer knyttet til prosjektet de siste to årene. Disse fordeler seg på fagene akustikk, brann, miljøteknikk, bygningsfysikk og spesialrådgiving, bygg, VVS, elektro, automasjon og sikringsanlegg, samt prosjektstyring. Også lysdesign i Oslo og en teknisk tegner i Stavanger har bidratt i prosjektet, forteller Bigset Riise.

Datoen for offisiell åpning er foreløpig satt til 27. september, men det nye hotellet har vært i drift siden i sommer.

Her er en video som forteller litt om arbeidet med det omfattende prosjektet.

Hele Bergen, halve Sandviken og hele HSMAI gleder seg!

Foto: Fasaden til Hotel Norge by Scandic i Bergen. Fotograf: Francisco Munoz/Hotel Norge by Scandic.

Oslo får et nytt konferansehotell: Thon Hotel Storo

$
0
0

5. september åpner Thon Hotels det nye konferansehotellet Thon Hotel Storo – på Storo i Oslo.

– Vi gleder oss til å vise frem vårt nye toppmoderne konferansehotell i Oslo. Hotellet ligger i et spennende område på Storo, som tilbyr mange forskjellige aktiviteter og opplevelser for konferansegjester. I samme kompleks ligger Norges største kinosenter, med 14 kinosaler. Ved siden av ligger Oslos største kjøpesenter, Storo Storsenter. Det er mange nye spisesteder. Jeg vil også nevne at det er kort vei til Oslo-marka og Akerselva, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen, i en pressemelding.

Naturlig møteplass

Thon Hotel Storo har 322 rom og suiter, flott treningsrom, restaurant, bar og uteservering. I kurs- og konferansesenteret er det plass til 400 deltagere i den største salen. Der er installert toppmoderne teknisk utstyr. Hotellet har flere møterom og konferansesaler, i tillegg til mindre grupperom og styrerom.

Hotelldirektør Tamas Csorba ønsker velkommen til Thon Hotel Storo som en naturlig møteplass.

– På vårt nye hotell kan gjester nyte god mat og førsteklasses service i et inspirerende interiør. Vi har et flott konferansesenter, som skaper grunnlag for en sosial og kreativ møteplass. Våre gjester tilbys hotellrom som er designet og skapt for komfort. Vi har forskjellige romtyper. En av suitene har en fantastisk takterrasse, med 360 graders utsikt over Oslo, forteller han.

Adressen til Thon Hotel Storo er Vitaminveien 23 i Oslo.

Les mer om hotellet her.

Les mer om konferanseavdelingen her.

Les mer om Storo-området her.

Foto: Utsnitt fra et av rommene på Thon Hotel Storo. Foto fra Thon Hotels.


Norsk stjerneskudd til Amerikalinjen

$
0
0

Ønsket om å dele gleden over arganoljens fantastiske egenskaper ble starten på en velduftende reise. Åtte år senere er hud- og hårpleieserien Sprekenhus på full fart ut i verden – og inn på Amerikalinjen.

De rene, naturlige kvalitetsproduktene, med røtter i Lofoten, ingredienser fra Marokko og en gründer fra Oslo, blir å finne på alle rom når boutique-hotellet Amerikalinjen åpner 15. mars neste år. Det er det mange gode grunner til, ifølge hotelldirektør Wilhelm Hartwig.

– Vi vil være et raust vertskap, som deler det beste Oslo har å by på. I Sprekenhus fant vi et lokalt brand som lager estetiske produkter av høy kvalitet. Historien, den stilrene designen og menneskene bak merket, er alt vi har sett etter i en slik samarbeidspartner, sier han.

Startet i det små

Alexander Eggum, mannen bak merket Sprekenhus, var kun 21 år og studerte økonomi i London da han oppdaget arganolje for pleie av hud og hår. Det ble begynnelsen på noe så sjeldent som en skjønnhetsserie fra Oslo.

– Da jeg kom hjem fra studiene, la folk merke til håret mitt, og spurte hva slags produkter jeg brukte. Jeg fikk lyst til å dele opplevelsen og «looken» med flere, og bestemte meg for å utvikle et eget brand, forteller han.

Inspirert av Lofoten

Nå er kvalitetsmerket å finne hos utvalgte forretninger i Oslo, som Høyer, Gathering Objects og Yme, og nylig tegnet Sprekenhus avtale med den tyske nettgiganten Zalando. Men alle har startet et sted.

Parallelt med at den driftige gründer-spiren innledet et samarbeid med avanserte forsknings -og utviklingsmiljøer, for å finne de rette formlene, jobbet han frem konseptet Sprekenhus. Og her var en av de viktigste inspirasjonskildene bestefarens enkle og sunne livsstil med masse frisk luft, fysisk aktivitet og nok søvn, på gården Sprekenhus i Lofoten.

– En fantastisk mulighet

Den eksklusive arganoljen, som alle Sprekenhus’ produkter inneholder, kommer fra Argan-trær i Marokko.

– Arganfrukten høstes og kaldpresses i Marokko. Berberkvinnene har brukt oljen til å beskytte hår og hud i røffe omgivelser gjennom generasjoner. Nå er produksjonen også blitt en viktig næring lokalt, forteller Eggum.

Han gleder seg til å dele opplevelsen av Sprekenhus med Amerikalinjens gjester.

– Det har vært en fornøyelse å møte en partner som legger så mye tanker og tid inn i konseptet sitt som Amerikalinjen. Samarbeidet gir oss en plattform vi ikke har hatt før, og en fantastisk mulighet til å la folk fra hele verden ikke bare se, men prøve produktene våre, sier han forventningsfullt.

Se filmen om produktene her.

Fakta om Amerikalinjen

Amerikalinjen åpner i mars 2019

Hotellet får 122 delikate rom og suiter

Hotelldirektør Wilhelm Hartwig

Arkitentene for det opprinnelige bygget, som sto ferdig i 1919, var Andreas Bjercke og Georg Eliassen

Arkitekt for ombyggingen av huset til hotell er Kritt Arkitekter

Finske Puroplan står for interiøret

Gårdeier: Sparebank 1 Forsikring

Operatør: Nordic Hotels & Resorts

Foto: Direktør Wilhelm Hartwig og Alexander Eggum, mannen bak Sprekenhus, har bestemt utvalget. Fotograf: Magne Risnes.

Nyoppusset og klar for Nordlys-turistene

$
0
0

Hos Radisson Blu i Tromsø er sommeren blitt brukt til å renovere alle gjesterommene. Fra tidligere er møte- og konferanselokalene, resepsjonen og fasaden nyoppusset. Hotelldirektøren gleder seg over sitt «nye» hotell, og ser frem til en travel høst- og vintersesong, med mange Nordlys-turister.

– Resultatet er blitt så fint. Nå er vi klare til å gi både lokale og internasjonale gjester de beste hotellopplevelsene i Tromsø, sier hotelldirektør Aart Niemans hos Radisson Blu Hotel i Tromsø i en pressemelding.

Sommermånedene er gått med til å pusse opp alle 269 gjesterom. Resultatet er lyse og innbydende rom i nordisk design, hvor komfort og utsikten står i sentrum.

– Vi har jo den vakreste utsikten. Den vil vi at våre gjester skal kunne nyte fra rommene sine. Med store vinduer og uslåelig utsikt over byen og den fantastiske naturen, samt myke sittegrupper og sofaer, kan gjestene få oppleve det aller beste av byen – rett fra sitt eget rom, forklarer hotelldirektøren.

Populært for utenlandske turister

De siste årene har vinterturismen i Norge fått et betydelig løft. Tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at antallet utenlandske turister som overnatter ved hotellene i Nord-Norge, har økt kraftig.

– Her kan vi takke naturen for hjelpen. Nordlyset er veldig populært blant turistene. Et massivt promoteringsarbeid, fra mange ulike aktører, har virkelig bidratt til å sette destinasjonen på kartet, også i utlandet, sier Niemans, som tidligere har vært hotellsjef i Brussel, og jobbet både i Amsterdam, Nederland og Los Angeles.

– Vi gleder oss til å vise frem Nordlyset og vår uslåelige natur. Vi står klare med åpne armer for å ta imot gjestene til vårt «nye» hotell, tilføyer hotelldirektøren begeistret.

Minneverdige opplevelser

Radisson Blu er det eneste internasjonale hotellet i Tromsø. Hotellet ligger kun fem minutter fra Langnes flyplass, og er det perfekte utgangspunktet for gjester som vil på arktiske eventyr. Det er gangavstand til byens attraksjoner, og om vinteren kan Nordlyset oppleves fra hotellets glassbro.

Alle de 269 rommene og suitene er innredet med lyse, innbydende farger i lys grå, beige og hvitt. Moderne løsninger og trendy lamper gir rommene det lille ekstra, både av komfort og estetikk. Bordplatene er i marmor, og på veggene henger lokal kunst.

De myke lenestolene fra Ekornes inviterer gjestene til å slappe av og nyte utsikten. Med godt om lagringsplass, er rommene ideelle for gjester som reiser langt.

Rommene har mange strømuttak, og hotellet tilbyr gratis trådløst Internett, slik at gjestene kan se på film, høre på musikk og surfe på nettet. Det er også flere restauranter på hotellet, deriblant populære Yonas Pizzeria & Catering, Charly’s Restaurant & Bar, og Rorbua Pub, som er en favoritt blant lokalbefolkningen. Hotellet har også et treningssenter med badstue i 10. etasje, med spektakulær utsikt over fjorden og Ishavskatedralen i byen.

Nylig renoverte også hotellet hele møte- og konferanseavdelingen, og valgte miljøvennlige løsninger. Hotellet huser Tromsøhallen, som er den største bankettsalen i Tromsø, med plass til opptil 650 i teaterstil, 440 i klasseromstil og 450 for banketter.

Ved å velge energismarte løsninger i oppussingen, sikret Radisson Blu Hotel i Tromsø en energisparing på hele 25 prosent da de pusset opp møte- og konferanseavdelingen. Av energisparende tiltak slås blant annet lyset automatisk av, når møterommene ikke brukes. 400 vinduer i hotellet er skiftet ut til trelags, lydtette vinduer, og flertallet av de mer enn 10.000 lyspærene er byttet ut med led-pærer.

Foto: Hotellrommene hos Radisson Blu Hotel Tromsø er nyoppusset. Foto fra Radisson Hotel Group.

Fjols til fjells endelig i gang!

$
0
0

Fjols til fjells har fått grønt lys, og nå er planleggingen frem mot innspilling av nye Fjols til fjells i Trysil i full gang. Innspillingen er satt til mars 2019.

Onsdag var Stig Hjerkinn Haug, produsent av Fjols til fjells og daglig leder i produksjonsselskapet Stig og Stein Studio, tilbake i Trysil, sammen med regissør Petter Holmsen og medprodusent Kjetil Omberg. Denne gang med glade nyheter om at nyinnspillingen av Fjols til fjells har fått grønt lyst, og at finanseringen, på 25 millioner kroner, er på plass. Det betyr at filminnspillingen begynner i Trysil 15. mars 2019.

– Det har aldri vært noe tvil om vi skulle få til dette, men det er veldig greit å ha alt i orden, slik at vi nå kan begynne på alvor. Nå er også regissør på plass, og vi er ekstremt stolte av å ha fått med oss Petter Holmsen inn på regi. Petter jobbet sist sammen med Harald Zwart på Den 12. Mann, og i vår har han hatt regi på TV Norges nye komiserie, Oljefondet, som kommer til høsten, forteller Stig Hjerkinn Haug.

Når virkeligheten overgår fantasien

Nyinnspillingen av den gamle klassikeren Fjols til fjells skal fortsatt dreie seg om Poppe, men han er nå Front Desk Manager på et høyfjellshotell i Trysil. Manus er under utvikling, men etter flere studieturer til Trysil begynner historien å forme seg.

– Nå har vi sittet en hel formiddag og mesket oss i historier fra reiselivet i Trysil, forteller Hjerkinn Haug.

– Vi har hatt en liten workshop med åtte personer fra driftsavdelingen i Skistar, det var til sammen 270 års erfaring i det rommet. De har fortalt historier hvor virkeligheten overgår fantasien. Det er akkurat det vi trenger for å få et så godt manus som mulig, ler han.

– I løpet av kort tid vil manuset bli ferdigstilt, og så leter vi parallelt etter de beste skuespillerne fra Norge og Sverige. Disse vil blir presentert mot vinteren.

Mye jobb i vente

Markedsrådet i Trysil fungerer som styringsgruppe mot filmprosjektet, som i veldig stor grad skal handle om Trysil og den moderne påskeferien på fjellet.

– Nå gleder vi oss veldig. Det blir en spennende vinter, med mange forberedelser og en intens periode, når filmen skal filmes hos oss i tre uker. Vi håper og tror at dette blir noe både gjester og lokalbefolkningen kan ta del i, sier Turid Backe-Viken, salgs- og markedssjef i Skistar Trysil.

Foto: Markedsrådet i Trysil, som fungerer som styringsgruppe inn mot filmprosjektet. Fra venstre regissør Petter Holmsen, produsent Kjetil Omberg, Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil, Gro Kveldro Bruksås, PR- og markedsansvarlig i Destinasjon Trysil, Maria Belin, salgs- og markedsdirektør i Radisson Blu Resort Trysil, Turid Backe-Viken, salgs- og markedssjef i Skistar Trysil og Stig Hjerkinn Haug, produsent og daglig leder i produksjonsselskapet Stig og Stein Studio. Foto fra Destinasjon Trysil.

God utvikling for Avinor i første halvdel av 2018

$
0
0

Flere passasjerer og økte kommersielle inntekter bidro til en økning på 3,4 prosent i Avinors driftsinntekter i andre kvartal. Resultat etter skatt for første halvår utgjorde 183 millioner kroner.

– Avinor har i første halvår levert sikker og god drift, samtidig som vi fortsetter å redusere våre kostnader og øke driftsinntektene. Det legger grunnlaget for et fortsatt velfungerende luftfartssystem i Norge, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen.

Driftsinntektene i andre halvår utgjorde 5560 millioner kroner, sammenlignet med 5595 millioner kroner i tilsvarende periode i 2017. Konsernet hadde i første halvår et resultat etter skatt på 183 millioner, kroner sammenlignet med minus 230 millioner kroner for tilsvarende periode i 2017. Endringen skyldtes i hovedsak høye engangskostnader i andre kvartal 2017.

På generalforsamlingen i Avinor AS i sommer, ble Anne Carine Tanum valgt som ny styreleder.

I rute med kostnadsbesparelser

Konsernets moderniseringsprogram har en innsparingsprognose bedre enn målsetting. Programmets målsatte kostnadsbesparelse er på 600 millioner kroner per år fra 2018, i forhold til konsernets tidligere finansielle langtidsplan fra 2013 (baseline). Selv om programmets mål forventes å bli oppnådd med god margin, videreføres arbeidet med kostnadsreduserende tiltak og effektiv drift.

Høy punktlighet, men under mål

Tolvmåneders gjennomsnittlig regularitet og punktlighet var henholdsvis 98 prosent og 83 prosent per 30.06.2018. Dette er gode tall i internasjonal sammenheng, men Avinor har som mål å oppnå en høyere punktlighet enn 83 prosent. Sammen med flyselskapene og øvrige aktører på lufthavnene gjennomgås tiltak for ytterligere å bedre punktligheten.

Setter bort driften av Haugesund lufthavn

Samferdselsdepartementet besluttet i november 2016 å starte arbeidet med å sette bort driften av Haugesund lufthavn på tjenestekonsesjons-kontrakt. Etter forhandlinger er kontrakten tildelt Lufthavnutbygging AS og Widerøe Ground handling AS, som gjennom et nystiftet selskap skal stå ansvarlig for driften av lufthavnen i 20 år fra mars 2019. ?

Ingen drift av Fagernes lufthavn

Drift av Fagernes lufthavn opphørte 01.07.2018. Det har ikke kommet på plass lokale aktører som ønsker å overta driften. Avinor vil etter oppdrag fra Samferdselsdepartementet sikre at lufthavnen kan tas i kommersiell bruk av eventuelle aktører de nærmeste tre årene. Det vil også legges til rette for luftsport og eventuell annen aktivitet på området.

Økt kapasitet på Oslo lufthavn

Som følge av økt trafikkvolum til og fra non-Schengen destinasjoner, er det vedtatt en utvidelse av terminalkapasiteten ved Oslo lufthavn. Prosjektet innebærer en utvidelse av pir øst, med cirka 28.000 kvadratmeter og nye flyoppstillingsplasser. Målsatt ferdigstillelse er første halvår 2022.

Avinor og Worldwide Flight Services inngikk 14.08.2018 intensjonsavtale om drift av et nytt sjømatsenter for flyfrakt ved Oslo lufthavn.

Foto: Sikkerhetskontroll på flyplass. Foto fra Avinor.

Her er finalistene til HSMAI and Customer Alliance Guest Experience Award Norway

$
0
0

Under HSMAI-dagen i Oslo 24. september, og HSMAI-dagene i andre land gjennom høsten, kommer HSMAI Region Europe og det tyske selskapet Customer Alliance til å dele ut nasjonale priser.

Prisene er basert på data om kundetilfredshet og anmeldelser i forskjellige portaler, som TripAdvisor, booking.com, Hotels.com, Google, Facebook og så videre, inndelt i tre kategorier; hoteller, restauranter samt attraksjoner og opplevelser. Customer Alliance har laget en oversikt over det norske hotell- og restaurant markedet, som er så komplett som overhodet mulig.

Vinnerne kommer til å bli kunngjort på HSMAI-dagen på Hotel Continental i Oslo 24. september.

Her er listen over de norske finalistene:

Hotels:

Clarion Hotel Energy
Clarion Hotel The Edge
Hotel Bristol
Radisson Blu Resort, Trysil
Radisson Blu Royal Hotel, Stavanger
Scandic Flesland Airport
Scandic Nidelven
Strand Hotel Fevik
THE THIEF
Thon Hotel Stavanger

Restaurants:

Fagn
Hos Thea
Marlene Bistro AS
Restaurant Curtisen
Restaurant EDDA
Restaurant Fangst
Restaurant Smak AS
Røst Teaterbistro
Stortorvet Gjestgiveri Hamar
Umami Harstad

Attractions and experiences

BarBarista
Cardinal
Foldvik Family Park
Grieghallen
Norsk Oljemuseum/Norwegian Petroleum Museum
Supreme Roastworks AS
The Fram Museum
The Norwegian Museum of Cultural History
The Well
Troldhaugen

Kriterier

Customer Alliance har brukt et bredt spekter av kriterier for å bedømme kandidatene og komme frem til en innstilling på ti kandidater i hver av kategoriene. Det omfattet vurdering, ikke bare av forekomsten av anmeldelser og gjennomsnitts-score gjennom de siste tolv månedene, men også av ledelsens respons på gjestenes tilbakemeldinger, så vel som en intern og proprietær, semantisk analyse for å forstå gjestenes tilbakemeldinger.

Customer Alliance har samlet et overblikk over den norske reiselivsbransjen, som er så komplett som overhodet mulig, og det samme vil være tilfellet i de øvrige landene hvor HSMAI-dagen blir avholdt, hvilket vil si England, Tyskland, Nederland, Spania og Sverige i første omgang (se programmet nedenfor).

Prisene kommer til å deles ut årlig, med utgangspunkt i året som er gått, så kandidatene vil ikke ha anledning til å flyte på foregående års prestasjoner.

Se programmet for den norske HSMAI-dagen 24. september og meld deg på her.

Vennligst kontakt prosjektleder Linda M. Ramberg for ytterligere informasjon.

E-post: lmr@hsmai.eu, mobil: +47 928 03 694

HSMAI-dagen og de nasjonale prisene vil finne sted i en rekke europeiske byer. Se her:

The HSMAI Day Dates:
The HSMAI Day UK, London Fredag 14. september
The HSMAI Day Norway, Oslo Mandag 24. september
The HSMAI Day Holland, Amsterdam Torsdag 4. oktober
The HSMAI Day Sweden, Stockholm Torsdag 11. oktober
The HSMAI Day Germany, Berlin Tirsdag 16. oktober
The HSMAI Day Spain, Madrid Tirsdag 23. oktober

About HSMAI Region Europe

HSMAI – Hospitality Sales and Marketing Association International (HSMAI) – is a global organization founded in the US in 1927. HSMAI Region Europe is the European arm of the organization.

The mission is committed to growing business for the hotel, event and travel industry and their partners, and is the industry’s leading advocate for intelligent, sustainable revenue growth on a local, national and European level. The association provides practical tools, insights, and cutting edge expertise to enable knowledge sharing and enhance professional development as well as fuel sales, inspire marketing, transform businesses digitally and optimise revenue.

Our Service Pledge

We pledge to provide transparent and neutral environments
We pledge to drive personal and professional growth
We pledge to be your industry point of reference
We pledge to provide you with cutting edge tools to grow your business
We pledge to go above and beyond to engage you

About Customer Alliance

By collecting, distributing and analyzing guest reviews, Customer Alliance helps independent and chain hotels take control of their reputation and increase revenue.

Customer Alliance was founded in 2009 in Berlin, thousands of independent and chain hotels worldwide work with Customer Alliance’s 90+ employees to manage and improve their online reputations and increase revenue. Within one industry-leading solution hotels collect, distribute, and analyze their guest reviews from across the web, giving them a competitive insight into their hotel’s performance. Hotels can now better understand their guests and boost their revenue.

For flere detaljer, kontakt:

Ingunn Hofseth
President & CEO, HSMAI Region Europe

E-post: ih@hsmai.no
Web: hsmai.eu

Torsten Sabel
Co- founder og COO, Customer Alliance
´
E-post: ts@customer-alliance.com
Web: customer-alliance.com/en

Thon Hotels bygger nytt hotell i Lofoten

$
0
0

På tomten til det gamle kjølelageret på kaia i Svolvær skal Thon Hotels bygge et nytt hotell med cirka 200 hotellrom og konferansefasiliteter.

– Lofoten er en viktig destinasjon for Thon Hotels, og det nye hotellet vil gjøre det mulig for flere gjester å oppleve Nord-Norge, nordlyset og naturen i øyriket. Hotellet vil skape nye arbeidsplasser, og styrke samarbeidet med lokale aktører, så dette syns vi er et veldig spennende prosjekt, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen i en pressemelding.

– Det blir en flott havnepromenade rundt det nye hotellet, og vi gleder oss til å vise frem det nye bygget, som vil ligge i kort gåavstand fra Thon Hotel Lofoten. Mange turister og tilreisende finner i dag veien til Lofoten. Med en samlet kapasitet på cirka 400 rom, vil hotellene også bli svært attraktive for konferanse- og kongresskunder fra inn- og utland, noe som også er svært viktig for utvikling av vintersesongen i Lofoten, fortsetter han.

Åpner nytt salgskontor

I forbindelse med kapasitetsøkningen i Lofoten, øker Thon Hotels også satsingen på salg i nord. Det nye hotellet vil derfor inneholde et nytt salgskontor, med fire nye selgere, som skal spesialisere seg på opplevelses- og arrangementssalg til alle Thon-hotellene i Nord-Norge.

– Lofoten er kanskje Norges fremste på kombinasjonen overnatting og naturbaserte opplevelser, så det er helt naturlig at denne satsingen legges til vårt nye hotell i Lofoten, forteller Morten Thorvaldsen.

Fra før har kjeden Thon Hotel Lofoten i Svolvær, som åpnet i 2009.

– Hotellet er direkte tilknyttet Lofoten Kulturhus i Svolvær, og har, med priser som Twinings Best Breakfast, Nordnorsk Markedsføringspris, Årets Matgledebedrift og Årets Eventarena, markert seg som et av landets beste hoteller, sier Thorvaldsen.

Les mer om Svolvær og Thon Hotel Lofoten her.

Foto: Morten Thorvaldsen, konserndirektør for Thon Hotels. Fotograf: Gry Traaen.

SAS med milliardoverskudd

$
0
0

Tross sommerkaos og høye drivstoffpriser, kan SAS vise til et resultat på 1,98 milliarder etter siste kvartal, som er en oppgang fra 1,86 milliarder – før skatt og engangsposter.

Det er næringslivsavisen E24 som i dag bringer den gledelige nyheten.

Før skatt fikk konsernet et resultat på to milliarder kroner, opp fra 1,97 milliarder i samme periode i fjor. Resultatet etter skatt var 1,55 milliarder kroner, en liten bedring fra fjorårets 1,54 milliarder.

– Dette er et av de sterkeste resultatene i SAS’ historie, til tross for økte kostnader til flydrivstoff og operasjonelle utfordringer, skriver SAS-sjef Rickard Gustafson i en kommentar til kvartalsrapporten.

Bilde: Haleror på SAS-maskin. Malt av Jarle Petterson.


IHG’s Gil Mulders joins HSMAI Region Europe People & Culture Advisory Board

$
0
0

With a degree in international politics, InterContinental Hotel Group’s Gil Mulders, now taking a seat on the new HSMAI Region Europe’s Advisory Board for People & Culture, was on the fast track to a career in diplomacy. Luckily for the hospitality industry his plans took a different direction during a trip to America, ending in international hotel learning and development – and in the service of HSMAI’s membership.

IHG’s Head of Learning in Europe, Gil Mulders sports a long and varied career in hospitality, as Front Desk Manager, then Training Manager at Crowne Plaza Brussels, Reception Manager at QMH UK Limited, Guest Relations Executive at Hilton Worldwide, and Assistant Night Manager at Europe InterContinental Brussels, as well as eco tourism in America – but more on that further down the road.

He holds a Master in International Politics from l’Université libre de Bruxelles, and contributed to IHG’s best in class HR team which won several awards, such as Aon – Best Employer Global in 2017, the same year that his team was appointed IHG’s Chief Learning Officer – Learning Elite Organization. Add the JobCrowd Awards – Best Company in Training / Best Graduate Programme in Hospitality & Leisure to that, as well as the UK Top Employer 2018 award, and you get the idea.

‘Collaborating is the future, so we are very pleased that Gil, with his extensive background from HR, learning and development is now joining our new Advisory Board for Culture & People. One of the future challenges will be how to attract enough talent in the hospitality and travel related organizations, so this new Advisory Board will be very important for all of us moving forward,’  says HSMAI Region Europe’s CEO and President Ingunn Hofseth, adding:

‘In addition The Culture and People Advisory Board will be set up in relation with the two new initiatives that are now finalized for Europe: Winning for Customers – The Service Pledge program and the Mike Leven Mentor program.’

A global presence

Fully aware that we needn’t inform experienced hoteliers of the InterContinental Hotel Group’s standing in international hospitality, with its 5341 hotels and 809,889 hotel rooms worldwide, employing a whopping 375,000 people across almost 100 countries. Among the group’s brands we find hotels and chains such as Regent Hotels & Resorts, InterContinental Hotels & Resorts, Kimpton Hotels & Restaurants, Hotel Indigo, Even Hotels, Hualuxe Hotels and Resorts, Crowne Plaza, Voco, Holiday Inn, Holiday Inn Express, Holiday Inn Club Vacations, Holiday Inn Resort, Avid, Staybridge Suites and Candlewood Suites.

Among these you will find 1003 hotels in EMEAA (Europe, the Middle East, Africa and Asia), which is where Gil Mulders comes into the picture, heading the hotel group’s European learning and development operations.

‘So without further ado, Gil Mulders, if I were to ask you what you consider the current and future challenges in the travel and hospitality industry’s field of culture and people, how would you respond?’

Need to attract millennials

‘The greatest challenge, in terms of the hospitality industry’s work with culture and people, lies in resourcing the right people, as the industry suffers under an image labelling it a transient industry, people look up for a couple of years’ employment and then move on to something perceived as a little more ‘exciting’ or better paid. Changing the industry’s image into that of young candidates’ industry of choice is an obvious challenge and if we don’t solve this we will soon experience problems finding the right people. Spending a great deal of my time in hotel schools, I meet a lot of hospitality students; although quite a few millennials harbor expectations that they’ll be able to kick off a start-up of their own,  at least half of them are very keen on launching a career in a large and stable company. And then there are those who originally planned to work in, say, the finance sector, and for one reason or the other end up studying hospitality. For the most part, however, they simply have a passion for such a lovely industry as our own, an industry dead set on making people happy when they’re away from home, which in itself is quite an attractive trait,’ he replies.

‘I’ve noticed that you label yourself more of an architect than an implementer or a problem solver. Would you care to expand a little on that?’

‘Well, it hasn’t always been like that. During the first half of my career I actually liked to be a problem solver, to put everything in its right place, right through to the execution itself, which is absolutely wonderful and most necessary, but now that I have a team of people, including great learning and development experts, my role is a different one. I just want to make sure that I make their lives as easy as possible, break any barriers and build processes and structures than enable them to add maximum value in the field of L&D in hospitality as such and in IHG. In turn, ensuring I have the right people at the right place and focusing on the right things helps me making sure that working with L&D in IHG is easy, straight forward and enjoyable.’

IHG Head of Learning Europe, Gil Mulders, member of HSMAI Region Europe's People and Culture Advisory Board. Photographer: Joanthan Abensur.
IHG Head of Learning Europe, Gil Mulders, member of HSMAI Region Europe’s People and Culture Advisory Board. Photographer: Joanthan Abensur.

‘It’s all a question of making sure the company has all the required tools readily available, as well as the right delivery channels for learning and the right people, of course. With all these evolving and adaptable factors in place, my job is actually done,’ Mr Mulders adds.

‘You have created early career programs to accelerate the development of an ever growing millennial generation of Future and Aspiring Leaders within IHG. Firstly, could you elaborate a little on the industry’s need for recruitment and secondly, what did you learn from making these programs available to the up and coming generation of hospitality professionals?’

An exclusive career program

‘First of all, over the years I have noticed that there are a lot of young and aspiring leaders in the hotel schools as well as in our own hotels, who haven’t been given the opportunity to grow professionally, and I’m not playing the blame game here, the problem was that the structure simply wasn’t there,’ Gil Mulders says, reaffirming his architectural disposition. ‘So what we needed was to put mechanisms in place that enabled us to help accelerating their development in a way that leverage their strengths, not only focusing on their development areas. So ten years ago we created a graduate program. At the time I was responsible for the BeNeLux countries only, so the program was restricted to them, and I took an immense joy in watching the candidates grow, but before long the program expanded to Europe, at which point we renamed the program IHG Future Leaders, in the wake of much internal lobbying, ensuring that the program provided added value for the partaking hotels. Admittedly the program is very elitist, in the sense that out of over 1000 applicants only around 15 qualify every year. We’re talking la crème de la crème here, of candidates churned through a series of assessments and development centers that help us create a foundation for these 15 prospects as the general managers and functional leaders of tomorrow. They need to be internationally mobile, fluent in English and other languages and, of course experienced hospitality practitioners. We invest a lot of money and resources in these people, but the upside is that they’re staying with us for long run.’

According to Gil Mulders IHG also provides a less ambitious program, called IHG Aspire which is an extremely flexible program not requiring international mobility. ‘It is accommodated for the just as great people among our employees who for different reasons, including some independent of their own choice, are less internationally mobile,  but still want to advance to general manager, for instance. It is less intensive and includes a lot of coaching and on-the-job development,’ he explains.

Informality unheard of 25 years ago

‘Subjects such as culture, people and HR have changed drastically since I graduated from university myself, especially over the last decade. When I first entered the hospitality industry it felt a bit like arriving at a military boot camp, in terms of how hotels were run on the ground, on which the general manager was quite the god, truth be told, as opposed to today, where we have a so much more democratic approach to employee management. Our co-workers are much more involved in operational management of the hotel, so we’ve moved away from the instructing, towards a more collaborative take on these things. Most employees – and managers – have survived this transition brilliantly, but you have to remember that not all of our co-workers are millennials. We have both Gen Y and X employees, and baby boomers, even, still active in the business, so we have to make sure that they all carry out their leadership in accordance with company lines, and there are ways to ensure that,’ says Mr Mulders, adding:

‘Our industry has moved in a much more democratic direction, even in the way we treat our guests. We are closer to them than we were when I first started out, and they really appreciate that. In some of our brands, for instance, we would address our guests by their first name, which is something that would have been unheard of only 25 years ago.’

‘What does it take to become a successful executive in today’s travel and hospitality sector?’

‘Well, there’s no magical recipe, no secret, but I’d say that staying focused, stubborn, in terms of what you want to achieve, and you have to show a good degree of flexibility in order to get there. Be inflexible when it comes to where you want to go, but flexible with respect to how to reach that goal,’ he says.

‘From what I understand your workdays must be choc-a-bloc with responsibilities, so what made you accept as seat on the Advisory Board?’

Happy for the opportunity to give back

‘You’re right insofar that my days are very busy and time is indeed very precious, so of course I had to give the offer some serious thought, I already spend my time exactly where I want to be, and I am, after all, very passionate about people development and love meeting colleagues in different functions throughout the industry. Certainly I am an HR, learning and development specialist, but first and foremost I am a hotelier, curious about all goings on within the industry, eager to develop myself in that respect. And granted that is a highly selfish motivation, but I also love to give back. After all, I am 47 years old, with a 25-year-long experience in various positions, and I think this is a good time in my career to share the modest amount of experience that I’ve acquired, to feed the conversation and also to coach and be coached, which constitutes the proverbial win-win situation, if ever I saw one.’

When asked what a typical day at work looks like, Gil Mulders starts to laugh:

‘Fortunately there is no such thing,’ he replies, still laughing. ‘I consider myself very lucky in that respect. If it did, my work would have been a lot more boring than what is the case. Had you asked about a week, on the other hand, I probably spend two to three days traveling, which I love, by the way – either between Paris, where I am based, and our corporate office in Denham or to our hotels. Most of the time it is either to deliver training or to support my team’s delivery and meet with general managers and other colleagues throughout Europe. Occasionally in other parts of the world, too. And then, of course, there’s the emails, like for everyone else, but I try to make a habit out of sending as few as possible, which results in few replies, obviously. Also I try to make some time to be creative and contemplate the future. Being a conceptualizer and architect by nature I always try to take a closer look at where we can improve. Finally I have 14 colleagues in my team, which clearly takes a lot of my time, which includes coaching, but again: also being coached.’

Hospitality over diplomacy

As already mentioned Gil Mulders holds a degree in international politics, which normally wouldn’t end in hospitality, but there’s an explanation for that:

‘In younger days I harbored a strong desire to work in the field of international relations and imagined myself working in an embassy, which would offer lots of opportunities to travel, meeting people and experience other cultures. The international lifestyle, if you can call it that, appealed to me at the time and still does. So my first ever position was as a trainee in the European Commission in Belgium, and being born in Brussels that made a lot of sense. The work consisted of a lot of research relating to various directives and so forth, but I soon came to realize that it wasn’t really for me. So after six months I flew to California to visit a friend about to establish a start-up called Eco Travel Services, which I found immensely interesting, so I accepted a position there, which involved going from hotel to hotel, assessing their eco-friendliness by way of number of leaves in stead of stars. Before long I realized that working in the hotel industry was exactly what I had had in mind all along, and the rest, as they say, is history. But I still devour news on international politics,’ he says.

‘What do you consider to be your personal strengths?’

‘That’s an interesting question. I fancy myself a good listener, more than most, actually, which helps me understanding people and reading situations fairly well. Considering that I’m in the line of training, one would typically think that I’m an extrovert, but in fact I am quite the opposite, which is to say an introvert, which is something I consider to be a strength, because it enables me to relate to a person at a much more personal and deeper level. I prefer to think everything through, so a spontaneous interview, like the situation we’re in now, is actually quite a challenge for me. But also I generally relate well to people, which is reflected in the feedback I get from people I coach, who tell me that they love being coached by me.’

No fan of the cult of personality

‘Mr Mulders, if I may be so bold as to ask, is there anyone in particular you’ve been looking up to?’

‘I admire the Dalai Lama very much,’ is the immediate response, which is very interesting, as the chair of HSMAI Region Europe’s Sales Executive Advisory Board, Nordic Choice Hotels’ Anant Vithlani offered exactly that reply, no more than a week ago. ‘Well, what can I say,’ Gil Mulders responds, ‘Dalai Lama is such a strong personality, whose level of wisdom I can only dream of achieving. Of course there are a few people in the industry that I admire, too, but truth be told I’m no big fan of the cult of personality phenomenon, and I wouldn’t automatically say Steve Jobs or Richard Branson. While they have indeed achieved a lot, we have to remember the teamwork behind their achievements, which is directly linked to what I try to instill in everyone I coach.’

‘I have only one last question for you before we wrap this up. Neuro-Linguistic Programming is a bit of a spare-time pet project, as I understand it. Could you tell us what it’s all about?’

‘It is hard to define, but firstly NLP is a science based on empirical data on the impact that your neurology, i.e. your nervous system, has on your behavior and, ultimately, on your surroundings. So the principles of NLP are that you’re very much in control of your mind and, therefore, in control of your results. The linguistic side of it is all to do with utilizing people’s verbal and non-verbal language as a means to access their neurology and thereby assisting them in reprogramming themselves,’ Gil Mulders explains, which in turn explains his successes in personnel training. Needless to say, HSMAI Region Europe CEO and President Ingunn Hofseth is thrilled to be seeing him at the upcoming Advisory Board meeting:

‘In fact we will already assemble in London in less than two weeks, including a cross-disciplinary Advisory Boards gathering during the HSMAI Region Europe Leadership Day on September the 12th,’ she says, with expectations held high.

More on IGH here.

Top photo: IHG Head of Learning Europe, Gil Mulders, member of HSMAI Region Europe’s People and Culture Advisory Board. Photographer: Joanthan Abensur.

Viktig milepæl i prosjektet Ny lufthavn Bodø nådd: rådgivergruppe er valgt

$
0
0

Avinor mottok tilbud fra flere velrenommerte aktører i forbindelse med prosjekteringen av Ny lufthavn Bodø, og etter å ha gjennomført grundig evaluering og forhandlingsrunder, er det besluttet å tildele kontrakten til Norconsult.

På oppdrag fra Samferdselsdepartementet skal det bygges ny lufthavn i Bodø, for å få mer plass til byutvikling. Den nye lufthavnen har et anslag på mellom 6,5-7 milliarder kroner, og skal stå klar mellom 2024-2026, heter det i en pressemelding fra Avinor.

Det har vært gjennomført en konkurranse knyttet til anskaffelse av rådgivergruppe i forbindelse med byggingen. Avtalen vil i første omgang gjelde prosjektering i forbindelse med gjennomføring og utarbeidelse av skisseprosjekt.  Avinor har opsjoner på å bestille prosjektering også ved gjennomføring av forprosjekt, detaljprosjektering og oppfølging i byggetiden.

Gode tilbud fra flere solide aktører

Avinor mottok tilbud fra flere velrenommerte aktører, og etter grundig evaluering og forhandlingsrunder, er det besluttet å tildele kontrakten til Norconsult.

– Vi er glad for å ha nådd denne viktige milepælen i prosjektet. Kompetanse og erfaring hos nøkkelpersoner, en fornuftig organisering og gjennomføringsmodell, samt konkurransedyktig pris, var avgjørende for beslutningen om å tildele denne viktige kontrakten til Norconsult, sier konserndirektør Stine Ramstad Westby.

Kontraktens estimerte verdi for skisseprosjekt er NOK 10-15 millioner. Estimert verdi for gjennomføring av alle faser, forutsatt bestilling av samtlige opsjoner: NOK 300 – 600 millioner.

– Det er en enorm tillitserklæring å bli tildelt et av de største og viktigste samferdselsprosjektene i Norge. Norconsult, med underleverandører LPO arkitekter og Archus arkitekter,  har omfattende erfaring fra både store og små lufthavn-prosjekter, og ser frem til å bidra med vår samlede kompetanse til å skape verdier for Avinor og Bodø. Vi gleder oss til å ta fatt på det spennende og utfordrende oppdraget med Ny lufthavn Bodø, sier konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult.

Bilde: Planskisse for Ny lufthavn Bodø. Illustrasjon fra Avinor.

HSMAIs ressursgruppe for innkjøpere ser frem til HSMAI Møte- og Eventbørsen 2019

$
0
0

Tirsdag denne uken var det møte i HSMAIs ressursgruppe for innkjøpere. Målet med gruppen, som representeres av kundene selv, er å bidra til å utvikle og løfte bransjen, og skape møteplasser som legger til rette for verdiskaping.

– Vi skal gi leverandørene og næringen innsikt i hva kunden ønsker og forventer, forklarer HSMAIs Relationship Manager Monika Hove, og fortsetter:

– Temaet for møtet var blant annet hvordan bransjen kan bidra til å effektivisere innkjøpsprosesser innenfor kurs- og konferansemarkedet. På agendaen sto også HSMAI Møte- og Eventbørsen i januar 2019. Etter årets knallsuksess på Scandic Fornebu, forventer vi langt flere deltagere i 2019, både på utstiller- og innkjøpersiden.

Nina Dalen Skaara er Vice President DNB Procurement, og en av de mange engasjerte deltagerne i denne gruppen.

– Jeg deltar på HSMAI Møte- og Eventbørsen for effektivt å kunne møte alle de viktige leverandørene, samlet på ett sted. I tillegg er det mange gode og inspirerende innlegg fra scenen. Det er også viktig for meg å bygge relasjon med «kolleger» i andre bedrifter, og HSMAI Møte- og Eventbørsen er en ypperlig arena for dette, sier hun.

Har du ikke meldt på din bedrift ennå? Gjør det nå, ved å sende en e-post til mh@hsmai.eu, eller ring 99410022.

Foto: Atle Tangedal (Tekna, delvis utenfor bildet), John Aas (DLF), Gunda Djupvik (NAV), Marianne Smith Magelie, Nina Dalen Skaara (DnB), Lillian Moe Drotninghaug (Gjensidige), Sverre Haug (Evry), Siri Aarvold (Norsk Industri) og Anne Line Haugen (Telenor, delvis utenfor bildet). Fotograf: Monika Hove.

Reiselivskommuner skårer høyt i NHOs kommune-NM

$
0
0

Flere små og store reiselivskommuner er plassert på topp 20-listen til NHOs kommune-NM. – Reiselivsnæringen trekker kommuner framover, sier NHO Reiseliv-direktøren.

Denne uken presenterte NHO resultatene fra sitt årlige kommune-NM, der alle kommunene måles på områder som kompetanse, arbeidsmarked, næringsliv og kommuneøkonomi. Rogalandskommunen Sola rangeres høyest av kommunene, etterfulgt av Oslo, Bærum og Austevoll. Kommuner på Østlandet og byområdene langs hele kysten (Kristiansand, Stavanger, Bergen, Florø, Ålesund, Molde, Bodø, Harstad, Tromsø og Alta) er også blant de høyest rangerte. I tillegg kommer reiselivskommuner i indre Nordfjord og indre Sogn, samt kommuner tilknyttet vintersportområder på Østlandet, høyt opp på listen, skriver NHO Reiseliv i en pressemelding.

Reiselivssatsing gir uttelling

– Det er særlig bykommunene og kommunene rundt disse som kommer godt ut, og det er ikke overraskende, men rapporten viser også at mindre kommuner som satser spesielt på reiseliv, rangeres høyt. Det er også gøy å se at kommuner som har satset spesielt på reiseliv de siste årene, har gjort et solid hopp på målingen, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

– Reiselivet er i vekst, og bidrar til flere arbeidsplasser og økte inntekter til kommunen. En kommune uten reiseliv vil slite med å holde på sine innbyggere. Det viktigste for kommunene er å få unge familier til å bosette seg der, og bidra med skatt. Reiselivet skaper liv og sosiale møteplasser, som gjør at folk både vil bli boende og flytte dit, fortsetter reiselivsdirektøren.

Stort Bykle-byks

Kraft- og reiselivskommunen Bykle i Aust-Agder er den kommunen som har gått mest frem i NHOs kåring siden målingene startet i 2012 – hele 210 plasser. Kommunen har fått økt tilgang på sysselsatte med fagprøveutdanning, lavere ledighet og vekst i privat sysselsetting. Reiseliv er den viktigste vekstnæringen i kommunen. Bykle har en verdiskaping fra reiselivet per innbygger som er nær åtte ganger så stor som landsgjennomsnittet, viser beregninger som Menon Economics har gjort for NHO Reiseliv.

– Bykle er et godt eksempel på en liten kommune med få innbyggere, som har klart å skape aktivitet, næringsliv og arbeidsplasser. Det er den største skidestinasjonen på Sørlandet, og det gir store inntekter til kommunen og et stort tjenestetilbud til lokalbefolkningen, sier Krohn Devold.

I NHOs rapport om kommune-NM trekkes Aurland kommune i Sogn og Fjordane frem som en kommune der reiseliv har bidratt til et stort byks på målingen. I rapporten heter det at «Aurland har hatt en stor økning i reiseliv de senere årene», og har gått frem 152 plasser siden 2012.

– Aurland har tatt flere kreative grep for å skape mer reiseliv i sin region. Blant annet bidrar det nye utkikkspunktet Stegastein til flere turister og økt næringsvirksomhet i området, forteller Krohn Devold.

Milliard-bidrag til kommunene

Norsk reiseliv gir store kommunale skatteinntekter. Ifølge den ferske Menon-rapporten Reiselivsnæringens verdi bidrar reiselivet med 4,3 milliarder i direkte skatteinntekter til norske kommuner. Rapporten viser at skatteinntektene fra reiseliv er større enn fra hele prosessindustrien, altså kraftkrevende foredling av tre, metall, mineraler og ulike typer kjemisk industri (3,5 milliarder). Inntektene fra reiseliv er nesten tre ganger så høye som skatten fra sjømatnæringen (1,6 milliarder) – som også inkluderer oppdrett, fiskeri og industriforedling.

– Det som kjennetegner mange industribedrifter, er at de har store overskudd, høy grad av automatisering, men gjerne få ansatte. Kommunene får ikke overskuddsskatten fra disse bedriftene – den går rett til staten. Det kommunene får, er skatten fra dem som jobber i bedriftene. Det betyr at hvis kommunene vil ha flere og bedre skoler, eldreomsorg og barnehager, må ordføreren satse på de næringene som har mange ansatte, som reiselivet, sier NHO Reiseliv-sjefen.

Foto: Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv. Fotograf: Oda Hveem.

Quality Hotel Ålesund åpner dørene

$
0
0

Quality Hotel overtar nytt hotell i Ålesund, med mål om å løfte en av Norges mest populære destinasjoner ytterligere.

Lørdag 1. september gikk tidligere Radisson Blu Ålesund inn i Quality Hotel-kjeden, og ble til Quality Hotel Ålesund. Med søsterhotellet Quality Hotel Waterfront like ved, blir Quality Hotel-familien i Ålesund dermed enda større. I tillegg vil hotellene fremover samkjøre en del av sine aktiviteter. Blant annet vil både salg og marked jobbe på tvers av hotellene, for å løfte begge hoteller som en felles aktør inn i markedet, heter det i en pressemelding fra hotellkjeden.

Til sammen har hotellene over 700 sengeplasser, og 20 møterom i forskjellige størrelser.

– Vi syns det er fantastisk at vi nå kan tilby kundene våre et enda mer tilpasset og tilrettelagt produkt. Ved at vi nå har to hoteller i vår portefølje, vil vi nå kunne gjennomføre enda større arrangementer, og samtidig ha gode fasiliteter til de mindre møtene, forteller salgssjef May-Brith Valle.

Hos Quality Hotel skal møter, både private og i jobbsammenheng, være morsomme, og hele konferansekonseptet bygger på en tankegang om at det skal være gøy og avslappet. Derfor finnes det muligheter for å servere både softis og beger fylt med popcorn, i tillegg til den klassiske pausematen.

– Vil gjengen leke litt og spille shuffleboard i pausen? Kjør på. Vil dere ta en drink i baren før middag? Slå dere løs, sier hotelldirektørene på henholdsvis Quality Hotel Ålesund,  Aina Aalen Bjerkvik og Kristin Bjånes ved Quality Hotel Waterfront.

Foto: Quality Hotel Ålesund, med sjøen som nærmeste nabo. Foto fra Quality Hotel.

Viewing all 1998 articles
Browse latest View live