Quantcast
Channel: Nyheter – HSMAI Norway
Viewing all 1998 articles
Browse latest View live

easyJet har ankommet Avinor Oslo lufthavn

$
0
0

Onsdag 1. august markerte easyJets første flyvning til Norges hovedflyplass.

Selskapet er det siste tilskuddet på rutekartet til Avinor Oslo lufthavn (OSL), med sin direkterute mellom Berlin, Tegel (TXL) og Norges hovedflyplass. Med det økes kapasiteten mellom de to hovedstedene med over 131.000 seter i året, skriver Avinor Oslo lufthavn i en pressemelding.

– Vi er veldig glade for å ønske easyJet velkommen til Oslo lufthavn. Denne ruten vil bidra til verdiskaping, og gi reisende gode alternativer til Mellom-Europa og ut i easyJets store rutenettverk, sier direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit.

– Ruten vil også bidra til flere reisende til Norge, som vil gi positive effekter, både for turisme og næringsliv.

– En spennende mulighet

Thomas Haagensen, markedsdirektør i easyJet, er godt fornøyd med å få på plass den nye ruten.

– Denne dagen markerer vår første flyvning fra Berlin, Tegel til Oslo lufthavn, og er en spennende mulighet for easyJet. Det er flott å legge til en ny skandinavisk destinasjon til vårt rutenett, og vi er trygge på at Oslo vil være en populær rute, for både turister og næringsdrivende fra Berlin denne sommeren, sier han.

easyJet flyr mellom Berlin, Tegel og Oslo lufthavn én gang om dagen, alle dager i uken.

Rutetider

Mandag – torsdag

TXL – OSL 0730 – 0915 *
OSL – TXL 0950 – 1135

Fredag

TXL – OSL 0755 – 0930
OSL – TXL 1010 – 1155

Lørdag

TXL – OSL 0715 – 0855
OSL – TXL 0930 – 1110

Søndag

TXL – OSL 1125 – 1310
OSL – TXL 1345 – 1530

Billetter bestilles på easyJet.com

Foto: easyJet på Oslo lufthavn. Foto fra Avinor.


Norwegian med passasjerrekord og høy fyllingsgrad i juli

$
0
0

Norwegian satte ny passasjerrekord i juli. Totalt valgte nesten 3,8 millioner passasjer å reise med selskapet denne måneden, en økning på 13 prosent, fra samme periode i fjor. Dette er det høyeste antall passasjerer i én enkeltmåned. Fyllingsgraden var på solide 93 prosent.

Totalt 3.796.283 passasjerer reiste med Norwegian i juli, 437.718 (13 prosent) flere enn samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 33 prosent, og kapasitetsveksten (ASK) med 35 prosent. Fyllingsgraden i juli var på 93 prosent, heter det i en pressemelding fra flyselskapet.

– Vi er godt fornøyd med at stadig flere passasjerer i Europa, USA, Midtøsten, Sør-Amerika og Asia velger Norwegian når de skal ut og reise. Det er også positivt at selv med stor kapasitetsøkning fyller vi flyene godt i hele rutenettet. Kapasitetsveksten er fortsatt høy, men i tråd med strategien er den nå i ferd med å avta noe, sammenlignet med tidligere måneder. Etter en lang periode med sterk vekst, vil vi fremover kunne høste av det vi har sådd, noe som vil komme kunder, ansatte og aksjonærer til gode, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,2 prosent av de planlagte flyvningene i juli. Punktligheten var på 67,9 prosent, og ble kraftig påvirket av omfattende flyvelederstreiker i Europa.

Norwegian ble i juli for fjerde året på rad kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, og til Europas beste lavprisselskap sjette året på rad, av anerkjente SkyTrax.

Foto: Kabinbesetningen på en Norwegian-maskin. Foto fra Norwegian.

Norwegian utvider samarbeidet med Amadeus

$
0
0

Norwegian vant nylig Skytrax’ utmerkelse, «Verdens beste lavprisflyselskap for langflyvninger», for fjerde året på rad. Flyselskapet har høytsvevende planer og stort fokus på å gi de reisende lave priser på langflyvninger. Reiseselgere har spilt en viktig rolle i denne veksten, og Norwegians langdistanse-bestillinger via Amadeus har økt med 110 prosent siden 2015.

For å bygge videre på denne fremgangen, melder Norwegian og Amadeus i dag at de fornyer samarbeidet sitt. Flyselskapet har signert en distribusjonsavtale som gir Amadeus-reiseselgere tilgang til flyselskapets priser. Denne avtalen inkluderer også nye Norwegian Air Argentina, som skal operere i en region der flyselskapet nylig fikk godkjent mer enn 150 ruter. Flyselskapet kommer også til å begynne å bruke Amadeus Customer Experience Management for å få mer relevant informasjon om de reisende, noe som gjør det mulig å drive mer individualiserende lojalitetsprogram, skriver Amadeus i en pressemelding.

Det nære samarbeidet mellom de to selskapene, og bruken av ny teknologi, var avgjørende for veksten i Norwegian. Verdifull kunnskap om de reisendes preferanser fra Amadeus’ reisebyrånettverk, har gjort det mulig for flyselskapet å tilpasse strategien sin, og øke antallet bestillinger. Faktum er at over 25 prosent av Norwegians bestillinger utføres utenfor Skandinavia. Flyselskapet har også kunnet tilknytte reiseselgere på en enklere og mer effektiv måte, med Amadeus’ eTicketing-løsning.

– Som et globalt flyselskap i vekst er det viktig for oss å holde kostnadene nede og tilby attraktive priser, sier Lars Sande, salgs- og distribusjonssjef i Norwegian.

– På denne måten kan vi øke antallet passasjerer, og legge til direkteflyvningene som de reisende vil ha. Det er alltid vanskelig å komme inn på et nytt marked der du ikke er kjent, og samarbeidet vårt med Amadeus har gitt oss den teknologien, de kontaktene og den innsikten som vi trenger, for å kunne øke virksomheten vår. Reiseselgere, som representerer 20 prosent av alle bestillingene våre, er en viktig kanal for oss. Vi er glade for å ha fornyet og utvidet samarbeidet vårt med Amadeus.

Den nye avtalen innebærer at reisende får tilgang til målrettede pakkepriser. Disse kombinerte tilbudene inkluderer premiumtjenester, og gir en bedre bestillingsopplevelse for de reisende og for reisebyråpersonalet, noe som bidrar til å støtte flyselskapets vekst.

– Vi er svært fornøyde med å kunne støtte Norwegians langsiktige strategi for vekst, og den utvidede avtalen viser også viktigheten av forskjellige salgskanaler, sier Manuel Midon, ansvarlig for flyselskaper i Nord- og Vest-Europa hos Amadeus, og fortsetter:

– Vi har jobbet nært sammen med Norwegian for å hjelpe dem med å vokse gjennom innovativ distribusjon og nye IT-løsninger. Vi har også gitt dem unik innsikt fra det omfattende reisebyrå-nettverket vårt, noe som har gjort det mulig for dem å tilpasse strategien sin, basert på lokale markedsforhold.

Norwegian har også benyttet Amadeus Altéa Passager Service System (PSS) siden 2010. Dette har hjulpet virksomheten med å fungere smidig og enhetlig på alle markeder, samtidig som det gir fleksibilitet og effektivitet for reisebyråene som selger flyselskapets reiser. Agentene kan se flyinformasjonen i sanntid, med en felles PNR, få umiddelbart overblikk over tilgjengelighet og endringer av sete, samt spore og gi service til kunder under hele reisen.

Amadeus samarbeider med mer enn 110 lavpris- og hybridflyselskaper over hele verden, signerte avtaler med tolv nye flyselskaper i løpet av 2017, og hadde en gjennomsnittlig økning av reisebyråbestillinger for lavpris- og hybridflyselskaper på elleve prosent i løpet av første kvartal 2018.

Foto: Norwegian-maskin på bakken. Foto fra Norwegian.

God sommertrafikk på Avinors lufthavner

$
0
0

Over 5,1 millioner passasjerer reiste til, fra eller via Avinors lufthavner i juli. Det er en oppgang på 4,1 prosent, sammenlignet med juli i 2017.

– Juli er en måned med mange feriereisende, både til og fra Norge, og vi ser at nye feriedestinasjoner vokser frem, sier direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit i en pressemelding.

Selv om trafikken til noen av de tradisjonelle feriedestinasjonene går noe ned, øker det på andre og nye destinasjoner. Trafikken til Tyrkia steg med 33 prosent, Montenegro med 25 prosent, og Portugal økte med ni prosent. Albania er en helt ny destinasjon fra Norge, og bidro også til økningen. Trafikken til Kypros sank med ti prosent, mens de tradisjonelle ferielandene Spania og Hellas sank med henholdsvis seks prosent og én prosent.

– Norske reisevaner endrer seg noe med tiden, og det er gledelig at nye markeder vokser frem og gir de feriereisende flere alternativer når sommerferien planlegges, sier Spruit.

God vekst på de største lufthavnene

Oppgangen i juli skyldes i stor grad vekst ved de store lufthavnene. Oslo lufthavn hadde 2,8 millioner passasjerer i juli, en oppgang på 5,4 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor. Bergen lufthavn økte med 3,4 prosent, og hadde 591.011 passasjerer i juli. Det er også noe vekst ved Stavanger lufthavn (1,7 prosent) og Trondheim lufthavn (1,2 prosent). De regionale lufthavnene hadde totalt en vekst på tre prosent.

– Flere besøkende til Norge og flere nordmenn som reiser, bidrar til økt verdiskaping. Samtidig ser vi at antallet flybevegelser så langt i 2018 er like mange som i 2017, selv om antallet passasjerer så langt i år har økt med 2,6 prosent. Flere store fly og flere solgte seter per fly er grunnen til dette. Samtidig setter flere flyselskaper inn nye og moderne flytyper, som bidrar til mindre utslipp og støy, avslutter Spruit.

Fraktvekst i juni

Etter et par måneder med relativt flat utvikling, var det en vekst på flyfrakt ved Oslo lufthavn i juni. Sammenlignet med juni i 2017 ble det flydd elleve prosent mer frakt fra Norges hovedflyplass i år.

– Vi ser at det kommer til å komme en kraftigere vekst i sjømateksporten etter sommeren og frem mot jul. Det er gledelig at vi har fått på plass et nytt fraktselskap i Ethiopian Cargo, som kan være med å ta den forventede veksten, sier direktør for frakt i Avinor, Martin Langaas.

Foto: Pir nord på nye Oslo lufthavn. Fotograf: Espen Solli/Avinor Oslo lufthavn.

HSMAI Region Europe and the Ecole Hôtelière de Lausanne enter partnership

$
0
0

Senior lecturer at Ecole Hôtelière de Lausanne in Switzerland, Scott Dahl, with a long and impressive career in hospitality, now joining HSMAI Region Europe’s Revenue Management Advisory Board, expresses optimism on behalf of the hospitality students soon to enter our profession, as the world-renowned Swiss school enters full HSMAI membership.

‘We are extremely pleased to welcome Scott Dahl on the Revenue Management Adisory Board,’ HSMAI Region Europe President and CEO Ingunn Hofseth (below) says. ‘His impressive career, work capacity and refreshing views make up a very useful asset for us, as we continue our efforts to improve the industry’s revenue optimization,’ she adds, and has a point.

Ingunn Hofseth, President and CEO of HSMAI Region Europe. Photographer: Diderik van der Laan.
Ingunn Hofseth, President and CEO of HSMAI Region Europe. Photographer: Diderik van der Laan.

Prior to relocating to Switzerland to teach, Scott Dahl served as the Corporate Director of Revenue Management at Apple Leisure Group, located in Newtown Square, PA. A veteran of over 30 years in the hospitality industry, he has held various senior level Revenue Management leadership positions, including Vice President of Revenue Management at Hersha Hospitality Management in Philadelphia, PA and Senior Vice President of Revenue Management at Sunstone Hotel Properties in Southern California, where he was instrumental in guiding the top line revenue efforts that resulted in Sunstone’s successful IPO in 2004. He also held above-property positions at Lodgian and Interstate Hotels.

A Top Extraordinary Mind

Scott Dahl was recognized in 2006 as one of The HSMAI Top 25 Extraordinary Minds in Hospitality Sales, Marketing, Revenue Optimization. From 2006 to 2011 he founded and managed Hotel Revenue Resources, Inc., and the company continues to successfully provide Revenue Management technology and services to a number of hospitality management companies throughout the United States.

Mr. Dahl is a graduate of The University of Massachusetts with a degree in Hospitality and Tourism Management. Prior to specializing in Revenue Management he held a total of twelve hotel operations and sales positions at ten different hotels throughout the United States. He has direct experience with all segments of the US lodging market, plus deep experience both managing and traveling throughout Mexico and The Caribbean.

Happy to give back

‘After 30 years in commercial enterprises it’s been amazing to return to academia, for several reasons, both personally and professionally. Personally, because the energy of being on a university campus, surrounded by high achieving and highly motivated young adults is amazing. Their enthusiasm, naïveté, and even sometimes their hubris, makes every day interesting,’ he says, continuing: ‘Professionally I love the hotel business. It has been very good to me, and I am really proud to have an opportunity to give back. Clearly, I had to do some stuff beforehand to justify being here, but no doubt, this has turned out to be my dream job.’

‘Have you noticed a significant development of the hospitality students’ curricullum, compared to your days?’

‘That’s a little hard, because I studied in the US, at the University of Massachusetts, and now I’m teaching in Europe, but I would say that the hospitality curriculum has evolved as the industry has evolved. For example, when I graduated in 1986, no one had even heard of revenue management. Now, it’s taught to some extent in every program. At EHL, we have one revenue management course that is a core requirement, plus a separate required distribution course, and a couple of more intense subsequent electives as well. I also think that while I was exposed to a number of early industry-academia partnerships as a student, time has allowed those relationships to become more direct and better defined.’

Big data really not all that new

‘Overall I think our biggest challenge is unchanged from when I entered the industry over 30 years ago. That is finding and retaining the best talent. For revenue management, the biggest challenge is also the greatest opportunity, in the form of continually evolving information, and how to apply this information to run our hotel is better. I’m not a big fan of the term big data, because I think it portrays this as a recent event, when in fact revenue managers have been asked to continually understand and utilize new data ever since it became a discipline in the industry. For example, I remember receiving my first STR report. It was a single page, yet we had no idea initially how to use that information to run our business better, so I would say big data has been going on for over 30 years,’ Dahl declares.

‘I think by far the best way that we can help the industry is by ensuring that its future leaders are best prepared for the task. The fragmentation of the industry makes it very difficult to sift through all of the different strategies and opinions, in order to have a single, clear, mandate. To me, a body like HSMAI is in a unique situation to perform that role very effectively.’

But how does EHL play a part in the further education of professsionals already actively practicing the trade?

‘I think there are several ways for EHL to play a part in the further education of professionals already actively practicing the trade. The first is that we offer a number of MBA programs, including our online MBA, which has been developed to allow industry professionals to pursue an advanced education, while not discontinuing their careers. Next, I would say our alumni network plays an enormous role in connecting professionals with new opportunities. They are also one of the largest audiences for hospitality insights,’ Scott Dahl explains, ‘and monthly online publication that EHL produces, including articles and research summaries on many of the current hot topics. Finally, I would say EHL’s commitment to HSMAI will provide another similar platform to more closely connect those who do research in the hospitality industry with those who are in the trenches, doing the job every day.’

‘HSMAI’s CRME program absolutely fantastic’

‘I think HSMAI Global’s CRME (Certified Revenue Management Executive) program is absolutely fantastic. Clearly, there is a benefit to having consistency in the industry, at a minimum with the terminology we utilize, as well as the basic best practices. Keep in mind that in many countries two different companies discussing things like pricing strategy can even be against the law,’ he says.

‘This is where an industry organization, such as HSMAI, that understands how to navigate through these conversations without creating liability can serve a very specific role. For professionals, it’s hard for me to see that there’s any greater potential benefit than the networking opportunities that HSMAI presents. Where else would a relatively new manager, or even someone working on a degree in hospitality, have the opportunity to interact with the senior leaders that are so kind to make their time available in our organization. Additionally, on top of the direct benefits that each receives for their annual membership, they need to understand the funding and organization that is dedicated to preserving the long-term health of the industry that they have chosen to use to put food on the table and a roof over their head.’

‘I think a major role HSMAI Region Europe’s Revenue Management Advisory Board is that of an impartial body that is dedicated to making the industry stronger, overall. This takes place simultaneously to every company working to strengthen itself, but I think the central role can only be achieved by an impartial organization with strong connections to the industry’s leaders.’

‘The travel and hospitality industry is among the world’s fastest growing. Any thoughts on how to develop and maintain the momentum?’

‘You’re absolutely right. Just like everything else in the world, the speed of change in the hospitality industry has increased greatly in the last few years. For me it seems like the right thing to do is get out of its way. Of course I’m kidding, but not entirely. For example, on a weekly basis I’m approached by students with innovative ideas for startups in the hospitality industry. Some of them are great, some of them are absolutely nuts, and some of them are little bit nuts with the potential for greatness. For me, as the next generation of hoteliers enters the business, they will continue to drive change. Often I feel like my role is to help them do so without having to make the same mistakes that I did.’

‘What do you consider to be your personal strengths?’

‘First, I would say I have an unusually high capacity for work. At times it probably made bosses crazy being a little too last-minute, but I would say if the task was possible, I would always find a way to get done. Next, being willing to be a little different. That hasn’t always been a benefit, since sometimes fitting in is clearly the smarter play, but definitely that has helped me far more than it hurt. Finally, I believe that work should be enjoyable and rewarding, and as a leader, I always made it a priority. That has allowed me to both attract and retain great talent, many of whom worked for me at multiple stops in my career, and now many of them have gone on to lead revenue management departments of their own,’ he says.

Intense and competitive, but fair

‘If friends and colleagues were to describe me, first and foremost they would either say that I am passionate or very intense, based on how you asked the question. They would also say that I’m fair and highly competitive. They would also tell you that, even going all the way back to my days of running housekeeping departments, there is not a single task that I would ask someone to do that I would not be willing to do myself.’

‘If I were to ask you to give a brief description of EHL, its student body, faculty, history and academic standards, how would you respond?’

‘I would say that we’ve struck a very effective balance between tradition and innovation. We’re very fortunate to attract an extremely high caliber of students from a variety of backgrounds. My most recent marketing class of 120 students had representatives from almost 30 countries. Academically, being able to attract this caliber of student allows us to teach at a very high level. In my final year revenue management elective course my students evaluate a portfolio of real hotels, using the information Revenue Managers rely on, like segmentation and STR reports, then develop corrective action plans. The quality of the work that they produce still amazes me,’ he says, adding:

‘As far as faculty I think we have a great balance between researchers and practitioners. On the last day of school before this summer’s break, I had lunch with three PhDs and three others with a combined excess of 80 years of hotel industry experience. Finally, history sets us apart a little. This year EHL turned 125 years old.’

An amazing dining experience

‘I understand that EHL’s very own restaurant, manned by EHL students, supervised by your teachers, Le Berceau de Sens, boasts a star in the Guide Michelin, citing the restaurant as ‘Top of the class’. Is that emblematic to the school’s approach to education?’

‘Actually, the star would be better described as an asterisk. It is a teaching environment, which makes it quite unique. For example, my last dinner there we were offered wine by a student who pronounced the ‘t’ in Pinot Noir, then she was subtly corrected by the Master Sommelier looking over her shoulder. Not exactly Michelin service, but still an amazing dining experience.’

‘The food, also being prepared by students under expert watchful eyes, rivals any Michelin experience I have ever had by the time it leaves the kitchen. And yes, it is a perfect example of EHLs approach to education. Personally I think by combining some of the great minds from our industry with a very hands-on opportunity to experience it, strikes a perfect balance. It’s a lot more like the continuing education that anyone going into hospitality is signing onto for the rest of their lives.’

Scott Dahl is very content with the EHL-HSMAI Region Europe partnership currently in the making. We wanted to know what that would imply, in terms of student and faculty involvement, and also other HSMAI advisory boards.

A partnership with a potential

‘In addition to my participation in the revenue management advisory board, I think there are a number of meaningful outcomes that we can expect. There are a lot of really smart people at EHL. For example Dr. Carlos Martin Rios, a respected professor and researcher on innovation in the hospitality industry and Dr. Elisa Chan, who is doing some amazing research in the field of service marketing, have both expressed interest in contributing to the respective advisory boards. I am sure there will be more as we continue understanding the needs and opportunities,’ he explains.

‘When it comes to students, based on their enthusiasm for all things connected closely with the industry, we can’t wait to begin heavily promoting the student memberships this fall. If you think about it, no one needs these networking opportunities more than someone who is in the first stage of starting a career in our business. I think it is super visionary for HSMAI to be focusing this much effort on the future manpower needs of our business. Every day a couple thousand of what I would consider to be the cream of the crop of these future stars put on business attire and make their way to our campus. For this reason alone, this partnership seems really obvious,’ Scott Dahl concludes, and Ingunn Hofseth concurs:

‘We are very hopeful that EHL’s involvement will contribute to a stronger student involvement in various HSMAI bodies, for the benefit of themselves, as well as the travel and hospitality industry,’ she says.

Top photo: Scott Dahl, senior lecturer at the Ecole Hôtelière de Lausanne in Switzerland – and member of HSMAI Region Europe’s Revenue Management Advisory Board.

Ny direktør på «nye» Radisson Blu Park Hotel, Fornebu

$
0
0

Frank Ove Wennevik er ansatt som ny hotelldirektør ved Radisson Blu Park Hotel, Fornebu – som nylig avsluttet en omfattende oppussing.

– Frank Ove er svært dyktig, og har gjesten i fokus, så vi er glade for at han skal lede teamet på Fornebu. Hotellet har mange stamgjester, som kommer tilbake for de gode opplevelsene. Vi er trygge på at Frank Ove kommer til å videreføre dette arbeidet på best mulig vis, sammen med teamet på hotellet, sier Ronald Smithjes, norgessjef for Radisson Hotel Group.

Wennevik har arbeidet i reiselivsbransjen i mer enn ti år, og kommer sist fra stillingen som assisterende hotelldirektør ved Norges største hotell, Radisson Blu Oslo Plaza. Der har han i en årrekke hatt Tarje Hellebust som mentor, og selv ledet flere avdelinger innen både mat og drikke, og møte og event. Han har også vært både resepsjonist og guide, og tar med seg viktig lærdom fra tiden hos Norges største hotell.

– Jeg gleder meg veldig til å lede hotellet, sammen med det svært erfarne teamet. Etter flere år i hotellbransjen, og med erfaring fra driften, kjenner jeg viktigheten av å ta seg god til å lytte til gjester og medarbeidere, for å få de aller beste resultatene, sier Frank Ove Wennevik selv.

Naturskjønne omgivelser

Radisson Blu Park Hotel, med sine 251 gjesterom, ligger i landlige omgivelser ved Oslofjorden, en kort kjøretur fra Oslo sentrum. Hotellet har siden starten av året fremstått som nytt, etter en omfattende renovering av gjesterommene og treningsrommet. Fra tidligere er også alle møterom, lobbyen, restauranten og fellesområdene modernisert av DOOS Architects. Gjestene kan glede seg over flere designelementer, blant annet den ikoniske EGG-stolen, designet for Radisson Collection Royal Hotel i København i 1960, av Arne Jacobsen.

– Oppussingen har virkelig bidratt til å sette hotellet på kartet igjen, og gjestene forteller om supre opplevelser når de bor hos oss. Det er hyggelig å få slike gode tilbakemeldinger, og mitt mål er å ytterligere forsterke dette fremover, sier Wennevik.

Hotellet ligger i nærheten av Fornebus yrende forretningsområde. Fra hotellrommene kan gjestene nyte utsikt over landlige og naturskjønne Fornebuparken.

Radisson Hotel Group er den eneste internasjonale hotellkjeden med en betydelig portefølje i Norge. Selskapet har nær 60 hoteller i hele Norden. I Norge er selskapet representert med Radisson Blu og Park Inn by Radisson-hoteller over hele landet.

Foto: Frank Ove Wennevik, direktør på Radisson Blu Park Hotel, Fornebu. Foto fra Radisson Hotel Group.

Fersk rapport fastslår at reiselivet bidrar stort til kommunekassen

$
0
0

Reiselivet gir 4,3 milliarder i skatteinntekter til landets kommuner. Skatteinntektene fra reiseliv er større enn fra hele prosessindustrien, og nær tre ganger så høye som skatten fra sjømatnæringen. Det viser en fersk rapport fra NHO Reiseliv.

Norsk reiseliv gir store kommunale skatteinntekter. Ifølge den ferske rapporten Reiselivsnæringens verdi, bidrar reiselivet med 4,3 milliarder i direkte skatteinntekter til norske kommuner. Rapporten, som Menon Economics har laget for NHO Reiseliv, lanseres i Arendal tirsdag 14. august, der hele det politiske Norge er samlet for å diskutere viktige samfunnsspørsmål, skriver NHO Reiseliv i en pressemelding.

Større skattebidrag til kommunene enn prosessindustri og sjømat

Rapporten viser at skatteinntektene fra reiseliv er større enn fra hele prosessindustrien, som kraftkrevende foredling av tre, metall, mineraler og ulik typer kjemisk industri (3,5 milliarder). Inntektene fra reiseliv er nesten tre ganger så høye som skatten fra sjømatnæringen (1,6 milliarder), som også inkluderer oppdrett, fiskeri og industriforedling.

– Det som kjennetegner mange industribedrifter, er at de har store overskudd, høy grad av automatisering, men gjerne få ansatte. Kommunene får ikke overskuddsskatten fra disse bedriftene, den går rett til staten. Det kommunene får, er skatten fra dem som arbeider i bedriftene. Det betyr at hvis kommunene vil ha flere og bedre skoler, eldreomsorg og barnehager, må ordføreren satse på de næringene som har mange ansatte, som reiselivet, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Eksempler på kommuner der reiselivet bidrar stort til kommunekassen:

Bergen: Reiseliv (273 millioner), Sjømat (66 millioner), Prosessindustri (64 millioner)

Oslo: Reiseliv (1 109 millioner), Sjømat (31 millioner), Prosessindustri (260 millioner)

Kristiansand: Reiseliv (91 millioner), Sjømat (9 millioner), Prosessindustri (82 millioner)

Stavanger: Reiseliv (161 millioner), Sjømat (15 millioner), Prosessindustri (25 millioner)

Bodø: Reiseliv (80 millioner), Sjømat (14 millioner), Prosessindustri (7 millioner)

Tromsø: Reiseliv (127 millioner), Sjømat (43 millioner), Prosessindustri (13 millioner)

Trondheim: Reiseliv (214 millioner), Sjømat (30 millioner), Prosessindustri (62 millioner)

Oppfordrer lokalpolitikere til å engasjere seg

Clas Delp, forbundssekretær i Fellesforbundet, som holdt et innlegg under lanseringen, legger vekt på at reiselivet og politikere må jobbe sammen for flere helårs arbeidsplasser:

– Vi mener det er viktig at lokalpolitikere engasjerer seg i utviklingen av reiselivet lokalt og regionalt. Dette gjelder både reiselivets form, omfang og hvilken type arbeidsplasser reiselivet utvikler og tilbyr. Reiselivet og lokalpolitikere må gå sammen om tiltak som kan gi vekst og stabilitet i reiselivet hele året. Dette er viktig for at arbeidsplassene reiselivet tilbyr, i større grad gir helårs arbeidsplasser, fulle stillinger og mindre sesongarbeid, sier Clas Delp.

– Skal reiselivet vokse i kommunene, er det behov for gode og forutsigbare rammebetingelser, både lokalt og nasjonalt. NHO reiselivs håp er at kommunene i større grad vil søke dialog med næringen om hvordan vi best kan tilrettelegge for vekst i sin region. Vi står klare til møter og dialog med nåværende og fremtidige ordførere over hele landet. Arendalsuka markerer startskuddet mot kommunevalget, avslutter Krohn Devold.

Foto: Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv. Foto fra NHO Reiseliv.

Royal Caribbean lanserer SoundSeeker – et AI-verktøy som setter musikk til gjestenes private bilder

$
0
0

Nå introduserer Royal Caribbean SoundSeeker – et AI-verktøy som setter musikk til bildene dine, og lager egne soundtrack, basert på stemningen og bildenes innehold.

Det påstås at bilder sier mer enn tusen ord, men hva skjer dersom vi i tillegg kan «høre» stemningen i bildet. Denne satsingen kommer til å endre hvordan vi ser på det klassiske fotoalbumet. Royal Caribbean International har utviklet et verktøy som forvandler kundenes mest minnerike bilder til en film med eget soundtrack, heter det i en pressemelding fra cruise-rederiet.

Brukere besøker helt enkelt SoundSeeker.com for å laste opp bilder. AI-verktøyet analyserer bildene, og basert på farger, landskap, bakgrunn, følelser, kroppsspråk og ansiktsuttykk, setter SoundSeeker sammen bilder og musikk, som deretter enkelt kan deles med venner og familie – nesten som å ha en egen DJ.

– SoundSeeker er det siste beviset på at Royal Caribbean alltid fokuserer på å levere minnerike opplevelser. Folk i alle aldre lengter etter nye måter å dele sine beste opplevelser i sosiale medier, forteller markedssjef Jim Berra, og fortsetter:

– SoundSeeker benytter AI-teknologi som gjør det mulig for datamaskiner å simulere menneskelig intelligens, og kunne ta beslutninger på egenhånd, uten å få instruksjoner.

SoundSeeker er det seneste i en lang rekke med tekniske gjennombrudd fra Royal Caribbean. Det globale cruiserederiet har nesten 50 års erfaring med innovasjoner, og har et stort antall tekniske innovasjoner på rullebladet, blant annet SeaSeeker, en spesialprodusert dykkemaske for Snapchat; VOOM, det raskeste Internett til sjøs; virtuelle balkonger og benyttelse av RFID-teknikk, som innebærer at cocktails serveres av robotbartendere på Bionic Bar.

Rederiet fortsetter å utvikle sine skip og sine erfaringer, både ombord og på land, for å påkalle oppmerksomhet fra gjester som er vanskelig å imponere.

Foto: Royal Caribbeans SoundSeeker-app. Foto fra rederiet.


TUI ansetter sin første humanoide robot

$
0
0

Den humanoid roboten kjent som «Pepper» er den siste i rekken av nyansettelser hos TUI Nordic. Pepper, døpt Pepper 2E , har fått tittelen Robot Assistant, og blir en del av TUIs nye Data Analytics & Machine Learning-team. TUI er det første reiseselskapet som utnytter robotteknologi på denne måten.

– Automasjon, AI og Robotteknologi er viktige elementer I TUIs fremtid. Vi har allerede noen av de beste spesialistene innen feltet, og jeg gleder meg til å se hvordan Pepper 2E kommer til å bidra til dette teamet. Og viktigst av alt er at jeg håper Pepper 2E vekker nysgjerrighet og inspirasjon hos alle våre TUI Nordic-ansatte, sier Alexander Huber, CEO i TUI Nordic.

Stillingsbeskrivelse og mål

Pepper 2E har første sin arbeidsdag 14. august 2018, og roboten vil ha base på TUIs stockholmskontor. Den humanoide roboten har en detaljert stillingsbeskrivelse og egne «personlige» mål, på linje med alle TUI-ansatte. Robotens hovedoppgave er å inspirere til innovasjon, nysgjerrighet og teknologiskutvikling. Pepper 2E skal også hjelpe selskapets ansatte og kunder med ulike spørsmål.

– TUI er et spennende selskap å jobbe for når det kommer til modernisering, teknologisk potensial og digitalisering. Utviklingen vi har sett de siste fire årene, er bemerkelsesverdig. Jeg har for eksempel aldri hatt «personalansvar» for en robot før. Jeg ser frem til å bli bedre kjent med Pepper 2E, og jeg er sikker på «han» vil bli et verdifullt medlem av teamet vårt. Det finnes jo egentlig ingen grenser for hva som er mulig, sier Christopher Riddersäter, Data Analytics and Machine Learning Lead TUI Nordic.

Som alle andre nyansatte vil også Pepper 2E gå gjennom vanlig onboarding. Han rapporterer direkte til Christopher Riddersäter, og har et team han skal jobbe med daglig. De første månedene skal Pepper 2E bruke på å bli kjent med selskapet og sine nye, menneskelige kolleger.

Om Pepper 2E:

Pepper 2E er en semi-humanoid robot, utviklet av selskapet SoftBank Robotics. Han forstår og kan snake ulike språk, og kan lese menneskelige følelser.

Les mer om Pepper 2E her.

Foto: TUI Nordic ansetter sin første humanoide robot, Pepper 2E. Foto fra TUI Nordic.

Radisson Blu støtter Prosjekt Pupp og Aftenpuppen

$
0
0

– Lørdag 25. august skal livet feires på Radisson Blu Atlantic Hotel i Stavanger, sier Silje Opofte, gründer og leder av Prosjekt Pupp og Aftenpuppen.

Hun var 25 år og småbarnsmor da hun fikk vite at hun hadde en genfeil som gjorde at hun mest sannsynlig kom til å få bryst- eller eggstokkreft i fremtiden. Hun valgte å snu situasjonen til noe positivt, og startet Prosjekt Pupp. I dag, flere år senere, har veldedighetseventet Aftenpuppen blitt så stort at hele Atlantic Hall hos Radisson Blu Atlantic Hotel fylles av gjester som skal feire livet, og delta i auksjon til inntekt for Kreftomsorg Rogaland.

– Det er en unik organisasjon, med et tilbud for kreftrammede, pårørende og etterlatte i Rogaland, forteller Opofte.

Bygget opp av ildsjeler

Aftenpuppen er bygd opp av ildsjeler, frivillige og mennesker som ønsker å gjøre noe der de kan. Aftenpuppen ble arrangert for første gang i 2012, og fra 2014 er det blitt holdt hos Radisson Blu Royal Hotel i Stavanger. Arrangementet er nå blitt så populært at alt av billetter ble utsolgt for mer enn et halvt år siden. Nær 400 gjester kommer til å delta på arrangementet, sammen med blant andre helseministeren, som også i år åpner festen.

Konferansier er komiker Hans Morten Hansen, som i likhet med alle de andre artistene stiller opp gratis for den viktige saken.

– Med Prosjekt Pupp vil vi hjelpe andre i samme situasjon, og dem som absolutt ikke har vært like heldige. Sammen kan vi samle inn penger som gjør en viktig forskjell for kreftrammede familier i Rogaland, forteller Silje Opofte, og legger til:

– I salen vil blant annet mine foreldre og mine søsken sitte. Prosjekt Pupp har nok blitt et viktig symbol for vår familie. Et symbol på at noe så dystert som et kreftgen kan ende opp som en fantastisk fest.

Fest i byens storstue

Veldedighetsarrangementet Aftenpuppen arrangeres hos Radisson Blu Atlantic Hotel lørdag 25. august, og alle inntekter går til Kreftomsorg Rogaland.

Det ærverdige hotellet hadde nyåpning i fjor, etter over ett år med totalrenovering. Hotellet har nå fått en helt ny resepsjon, og alle de nydesignede hotellrommene, inkludert en spektakulær duplex-suite i øverste etasje, de 15 møterommene, med en totalkapasitet på mer enn 2000 gjester, og fellesområdene er nyoppusset. Hotellet huser også den populære internasjonale restauranten FireLake.

– Dette er et viktig prosjekt, og vi er stolte over at de velger byens storstue som møtested for dette viktige arrangementet, sier Jens Brandin, hotelldirektør ved Radisson Blu Atlantic Hotel.

– Det at vi i år skal være i ærverdige og nyoppussede Radisson Blu Atlantic føles stort, og som en anerkjennelse av jobben vi gjør. Vi er så takknemlige for den gode hjelpen fra de Radisson Blu Atlantic-ansatte og for at vi blir tatt så godt vare på, sier Opofte.

Foto: Dag Terje Solvang, Bent Høie, Ruben Myrseth og Silje Opofte under Aftenpuppen 2017. Fotograf: Felix Andre? Skulstad.

Trysil med rekordbesøk for fjerde år på rad

$
0
0

For fjerde året på rad slår Trysil sine egne sykkel-besøkstall. Det er hittil i år syklet over 100.000 runder på tilrettelagte og bygde stier i Trysil, en økning på 20 prosent fra i fjor. Nå står enda flere sykkelnyheter på planen.

Varmebølgene har slått mot Norge i sommer, men det har ikke stoppet turister fra å velge Trysil og sykling. Det er nå syklet 102.405 runder i sykkelanlegget i Trysil, mot 85.590 til samme tid i fjor, skriver Destinasjon Trysil i en pressemelding.

– Det har vært en fantastisk sommer i Trysil, med godt vær og mange glade gjester på besøk. Vi er svært godt fornøyd med den økningen vi har hatt i sykkelanlegget vårt så langt i sommer. Det gode sommerværet har ikke nødvendigvis vært helt optimalt for oss, men at så mange velger fjellet fremfor stranda, viser at vi har gjort noe riktig i forbindelse med sykkelsatsingen, sier Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef i Trysil.

Sykkelhotellet øker

Det er ikke bare sykkelanlegget i Trysil som opplever en økning i sommer. Flere overnattingssteder, aktivitetsbedrifter og butikker melder om mye besøk i sommer. Sykkelhotellet Radisson Blu Resort Trysil har en økning i antall gjestedøgn på ti prosent i juni og juli.

– Vi har hatt en veldig bra sommer så langt i år. Gjestene våre er hovedsakelig familier som skal sykle. Men vi ser at mange også gir seg i kast med flere aktiviteter når de her, som vandring, golf, klatrepark og fisking. I år har vi i tillegg fått veldig mange forespørsler om hvor man kan bade i Trysil, sier Maria Åhgren, General Manager på Radisson Blu Resort Trysil.

– Nå gleder vi oss veldig til resten av sensommeren og høsten. Vi har fått bygget ut Radisson Blu Bike Park, og sykkelgjestene våre får dermed et enda bedre sykkeltilbud, rett utenfor døra, fortsetter hun.

Investerer tre millioner i 2018

Trysil har hittil investert 16 millioner kroner i sykkelprosjektet sitt. Totalt vil de ha investert 19 millioner kroner i prosjektet når 2018 er ferdig.

– Vi er bare litt over halvveis i vårt utviklingsprosjekt, og vi fortsetter å lansere sykkelnyheter i Trysil. I høst skal vi blant annet åpne enda to nye stier i Gullia, som begge får helt nye og spektakulære sykkelelementer. Vi kommer også til å starte utviklingen av et nytt sykkelområde i Fageråsen. Det blir høyfjellssykling på sitt beste. I høst åpner vi en blå sykkelsti her, som vi tror mange hytteeiere i dette området vil sette stor pris på, forteller Sanaker Lohne.

En god høst i sikte

Høsten er tradisjonelt sett en periode med veldig mange gjester i Trysil. Fjellet er på sitt vakreste, det er perfekte temperaturer for aktiviteter, og er det er flere arrangementer som står på trappene i Trysil.

– Nå gjør vi oss klare til å ta i mot høstgjestene. Hvis vi ser på statistikken fra i fjor, er vi bare halvveis i sykkelsesongen. Vi forventer mange aktive familier til Trysil i tiden fremover, forteller turistsjefen.

Foto: Sykling i Trysil er blitt stort, og det er sykling for hele familien som gjelder. Her fra Fjellrunden, en 13 kilometer lang tilrettelagt grusvei rundt Trysilfjellet. Fotograf: Hans Martin Nysæter/Destinasjon Trysil.

Henrik Berghult skal lede Stockholms største hotell

$
0
0

Etter fire år som Senior Vice President for Clarion Hotel, venter nye utfordringer for Henrik Berghult. I midten av september tiltrer han som hotelldirektør for Stockholms største hotell, Clarion Hotel Sign.

– Sammen har vi skapt resultater få våget drømme om. Blant høydepunktene er etableringen av Clarion Hotel & Congress Malmö Live og Clarion Hotel Air i Stavanger, overtagelsen av Clarion Hotel Copenhagen Airport, og ikke minst Clarions inntog på det finske markedet, med åpningen av Clarion Hotel Helsinki og Clarion Hotel Helsinki Airport. I tillegg har vi lansert åtte nye og spektakulære hotellprosjekter i Göteborg, Oslo, Umeå, Luleå, Sundsvall og Helsingborg, som vil stå ferdig i 2019-2022. At jeg nå trer inn i rollen som hotelldirektør for et av kjedens flaggskip-hoteller, gjør at jeg kan være del av Clarion, og samtidig kombinere det med en hverdag i Stockholm, med venner og familie. Det ser jeg veldig frem tid, sier Berghult i en pressemelding.

Henrik Berghult begynte sin karriere i Nordic Choice Hotels i august 2013, i rollen som hotelldirektør for Clarion Hotel Arlanda Airport. Når hotellkjeden Clarion Hotel skulle rekruttere ny kjededirektør for hele porteføljen i Norden, falt valget på Berghult, som i løpet av kort tid hadde markert seg som en svært dyktig leder. Det var COO i Nordic Choice Hotels, Katalin Paldeak, som rekrutterte ham til hotellkonsernet.

– Henrik er en resultatdrevet leder med stor gjennomføringsevne og drivkraft. Når han nå velger å gå videre, er vi utrolig glad for at han velger å bli værende i selskapet. Han har et svært godt ord på seg, både internt og i bransjen generelt, og derfor er vi ekstra fornøyd med at han ønsker å fortsette sin karriere i Clarion og Nordic Choice Hotels, sier Paldeak.

Clarion Hotel Sign feirer i år sitt tiårs-jubileum. Hotellet har det siste året gjennomgått både renovering og ombygging, og står nå klart til å befeste sin posisjon på hotellmarkedet, gjennom å tilby fantastiske gjesteopplevelser i den svenske hovedstaden.

– Clarion Hotel Sign er et av Stockholms viktigste hoteller, og behøver en leder med stor gjennomføringskraft, som, sammen med sitt team, kan gå i bresjen for å utvikle og utfordre bransjen. Henrik er som skapt for rollen, og jeg gleder meg til å følge ham videre, sier Katalin Paldeak.

Rekutteringen av Henrik Berghults etterfølger starter umiddelbart.

Foto: Henrik Berghult, hotelldirektør for Stockholms største hotell, Clarion Hotel Sign. Foto fra Clarion Hotel.

Scandic åpner Trondheims største hotell

$
0
0

Scandic Hotels befester sin sterke posisjon i Trondheim, og åpner det som vil bli det største konferansehotellet utenfor Oslo-området, med 425 rom og konferansefasiliteter på 3500-4000 m². Hotellkjeden har inngått en langsiktig leieavtale med Bane NOR Eiendom og Utstillingsplassen Eiendom, om å drifte et nytt hotell, som bygges i bydelen Nyhavna. Scandic åpner etter planen dørene til det nye hotellet i 2022.

– Det er en glede å kunne bekjentgjøre at vi skal åpne det som blir Trondheims største hotell. Vi ser frem til å styrke vår posisjon i Trondheim ytterligere, og ikke minst å bidra til å skape et nytt og spennende miljø i bydelen Nyhavna, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, i en pressemelding.

Scandic er allerede godt representert i Trondheim, med Scandic Nidelven, som nylig er utvidet og kan skilte med Norges beste frokost; Scandic Lerkendal, som åpnet for fire år siden; Scandic Solsiden; Scandic Bakklandet og Scandic Hell ved Værnes, som pusses opp i disse dager, for nesten 100 millioner kroner. Scandic har utviklet seg sterkt i Norge de siste årene, og er en av landets største leverandører av konferanse- og møtetjenester. Med det nye konferansehotellet befester hotellkjeden sin posisjon ytterligere.

Ruster Trondheim for de store konferansene

Trøndelag er en viktig region for Scandic. Når det nye konferansehotellet åpner, blir det Scandics sjette hotell i Trondheim, med Værnes. Det nye hotellet får 425 rom, gode treningsfasiliteter, flere restauranter og barer, i tillegg til byens største møte- og konferansearealer, på inntil 4000 m², med største sal på over 1500 m².

– Det innebærer at Trondheim blir rustet til å ta imot flere virkelig store konferanser og kongresser, som i dag gjerne legges til Oslo eller Gardermoen, sier Steen-Mevold.

Hotellmarkedet i Trondheim er i vekst, og hotellovernattingene har økt med nesten 115 prosent de siste ti årene. Scandic-sjefen er imidlertid skråsikker på at hotellet vil bidra til å trekke enda flere reisende til Trondheim og Nyhavna, og skape positive ringvirkninger for det lokale næringslivet.

Nyhavna en ny bydel under utvikling

– Ved å etablere et stort og flott hotell, er vi sikker på å gi byutviklingen i den nye bydelen et løft, ved å skape en attraktiv møteplass for byens befolkning samt for tilreisende. Vi ser dessuten en klar tendens på markedet, til at flere konferansegjester trekker inn til de store byene. Trondheim er en by med stort potensial som konferansedestinasjon, blant annet på grunn av byens beliggenhet «midt» i landet, og de gode flyforbindelsene til øvrige landsdeler.

Med en sentral beliggenhet i nærheten av Trondheims havn, og som byens største konferansehotell, blir det nye Scandic-hotellet en sentral møteplass for både fritidsreisende og konferansegjester. Hotellet vil ligge rett ved både tog- og busstasjon, med kun fem minutters gangavstand fra Nedre Elvehavn, også kjent som «Trondheims Aker Brygge», hvor man finner både kjøpesenter, butikker, restauranter og kafeer.

Nyhavna er et område i Trondheim i stor endring. Havneområdet har vært preget av industri, men nå skal mye gjøres om til boliger og næringsvirksomhet. Den nye bydelen, med unike kulturminner og nærhet til vannet, blir en perle, både for byens befolkning og for turister.

Bane NOR Eiendom og Scandic har funnet tonen

Det er Bane NOR Eiendom som utvikler hotellet, sammen med Utstillingsplassen Eiendom. Arkitekt er Narud Stokke Wiig. Det er kun tre måneder siden Scandic kunngjorde et annet nytt hotellprosjekt sammen med Bane NOR Eiendom, Scandic Voss.

– Dette er et veldig spennende prosjekt for oss. Nyhavna har potensial for å bli en levende og attraktiv bydel i Trondheim, og et flott, nytt hotell her vil gi byutviklingen en flying start. Vi er meget fornøyd med at det er Scandic som skal drive det nye hotellet. Scandic er en av de ledende aktørene på hotellmarkedet, og har lang erfaring med å drive store, sentralt beliggende hotell, sier Petter Eiken, administrerende direktør i Bane NOR Eiendom.

Scandic og Utstillingsplassen har tidligere jobbet sammen om utvikling av flere nye hoteller, og gründer av Utstillingsplassen, Terje Haugan, er svært tilfreds med å delta i utviklingen av et nytt storhotell i Trondheim.

– Hele Nyhavna-området er det neste store transformasjonsområdet sentralt i Trondheim, og Utstillingsplassen deltar også i utviklingen av nærmere 1000 nye boliger i bydelen, sier han.

Foto: Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Hotels Norge AS. Foto fra Scandic Hotels.

Stor etterspørsel etter Boston: SAS øker til én daglig avgang

$
0
0

Fra sommerprogrammet 2019 flyr SAS hver dag fra København til Boston. SAS går dermed fra fire ukentlige avganger til én daglig avgang.

SAS øker antall avganger til Boston. Etterspørselen fra både forretningsreisende og feriereisende øker, og derfor begynner selskapet med daglige flyvninger fra sommerprogrammet 2019, heter det i en pressemelding.

– Boston er en etterspurt destinasjon i sommerprogrammet, og derfor er vi glade for at vi nå kan tilby én daglig avgang fra København. Ruteplanen er veldig gunstig, noe som også gir kundene våre i Sverige og Norge mulighet til å fly via København , sier Knut Morten Johansen, pressesjef i SAS Norge.

Flyselskapet begynner med daglige avganger i perioden 6. mai 2019 til og med 27. september 2019. Etter at ruten stenger en kort periode i vinterprogrammet, starter den  igjen i sommerprogrammet, med stor etterspørsel.

– Det er interessant at mange av kundene våre har oppdaget Boston, og at Boston ikke lenger bare er en destinasjon for forretningskunder. Også våre feriereisende er interessert i de kulinariske opplevelsene og kulturen området har å by på, forteller Johansen.

Foto: En datagenerert modell av SAS’ nye Airbus A320neo. Foto fra SAS

Best Western Hotels & Resorts får nytt hotell i Linköping

$
0
0

I desember 2019 åpner et nytt hotell i sentrale Linköping, ikke ulikt suksesshotellet «and hotel» i Stockholm, som gjennom sitt innovative konsept, med høyt designnivå, levende publikumsområder og smarte rom, har hatt stor suksess siden åpningen i 2016.

Hotellet vil ha en attraktiv beliggenhet ved Slottsparken i Linköping sentrum. Akkurat som på søsterhotellet «and hotel» i Stockholm, legges det stor vekt på spennende design og fellesområder. Ambisjonen er å lage et hotell som er innbydende for både gjester og innbyggere i Linköping, som vil omgås, jobbe, spise og drikke. Hotellet får 150 rom, og har planlagt åpning i desember 2019. Hotellet blir en del av Best Western Hotels & Resorts, skriver kjeden i en pressemelding.

– Vi er utrolig glade for å kunne åpne et nytt hotell i Linköping, sier Lars Jerker Molin, deleier og adm. direktør for Sleeping Fox, som vil eie og drive hotellet, og fortsetter:

– Vi tror og håper at hotellkonseptet blir like godt mottatt i Linköping som det har blitt i Stockholm. Linköping er en veldig interessant destinasjon, og gjennom vårt nye konsept får hotelltilbudet enda en ny dimensjon fremover.

– Det føles veldig bra å kunne tilby gjestene våre ytterligere et hotell i Linköping. Vi ønsker å tilby gjestene våre et bredt utvalg av hoteller, som alle preges av at hotellene er privateide, og der eierne setter sitt personlige preg på oppholdet, sier Johan Michelson, Sverigesjef for Best Western Hotels & Resorts.

Foto: Et av dobbeltrommene på and hotel i Stockholm. Foto fra Best Western Hotels & Resorts.


Loganair presenterer strikkeinstallasjon på Bergen lufthavn, til støtte for strikkefestival

$
0
0

Flypassasjerer som reiser fra Bergen lufthavn i tiden som kommer, vil få seg en hyggelig overraskelse når de sjekker inn med Loganair. Et team av strikkespesialister har dekket innsjekkingsskranken med et spesiallaget, dekorativt ullmønster, såkalt «yarnstorming».

En lignende strikkeinstallasjon er også montert på Inverness flyplass i Skottland, skriver Avinor Bergen Lufthavn Flesland i en pressemelding.

Dette er for å markere flyselskapets støtte til Bergen Strikkefestival og Inverness Knit Festival, og samtidig anerkjenne de kulturelle forbindelsene mellom de to regionene – hvor Loganair har en ny helårsrute.

Tredagers-arrangementet vil ta imot over 1500 strikkefans i et omfattende program med aktiviteter, inkludert workshops, underholdning og markedsplass. I sitt tredje år er festivalen blitt et av høydepunktene på timeplanen til norske strikkeforeninger.

Flyselskapet gir rabatter til festivalgjester som flyr mellom Bergen og Inverness for å delta i Loch Ness Knit Fest, og til beboere i Highlands-området som ønsker å besøke Bergen Strikkefestival 28.-30. september.

«Yarnstorming» stammer fra Texas i 2005, da lokale strikkere utviklet denne kreative måten å bruke restegarn på. Fenomenet har nå avleggere på offentlige steder verden over. I Norge har vi eksempler på trestammer, både i Eidfjord og i Bergen.

– Yarnstorming er blitt et globalt fenomen, og vi bestemte oss for å bruke denne kunstformen for å vise talentet som bor i de respektive byene, samtidig som vi markerer de kulturelle forbindelsene mellom det skotske høylandet og det norske Vestlandet for kundene våre, forklarer Kay Ryan, kommersiell direktør i Loganair.

– Vi tilbyr tre flyvninger per uke mellom Inverness og Bergen. Det var slik ideen til å støtte begge strikkefestivalene oppsto, og vi håper engasjementet kan bidra til at begge begivenhetene fortsetter å blomstre. Vi gleder oss til festivalene, og håper strikketøyene gir litt ekstra moro på reisen for passasjerene våre.

– Vi er svært glade for å ha inngått dette samarbeidet med Loch Ness Knit Festival og Loganair. Vi vet at det er strikkere som er interessert i å reise til Bergen for å oppleve fjordene, fjellene og strikkemiljøet. Strikking er stort i Norge, og du finner mange butikker i Bergen som spesialiserer seg på garn og strikking. Vårt festivalmarked vil også bli fullt av både lokale fargere og norsk ull. Vi gleder oss også til å møte strikkerne i Inverness, og lære mer om strikketradisjonene i utlandet, sier Ellen Marie Risbruna, arrangør av Bergen Strikkefestival.

Les mer om å ta med strikkepinner på flyreisen.

Foto: Aslak Sverdrup, lufthavndirektør for Bergen lufthavn og Ellen Marie Risbruna, arrangør av Bergen strikkefestival er fornøyd med strikkearbeidet. Trine Ø. Hauge fra Aviator gleder seg til å ta i mot passasjerer på innsjekk. Foto fra Avinor Bergen Lufthavn Flesland.

Thonhotels.no lanserer chatbot

$
0
0

Nå kan hotellgjester få svar via en chatbot på nettstedet thonhotels.no.

– Vi ønsker å være tilgjengelige og gi rask online kundestøtte til våre gjester. Henvendelser som tidligere ble tatt over telefon eller e-post, kan nå tas direkte med vår nye chatbot. Vi har fortsatt medarbeidere som jobber med kundeservice, men nå kan man få øyeblikkelig svar, dersom man stiller spørsmål til chatbotten på hjemmesiden vår. Servicesenteret mottar færre e-poster nå, og vi ser at det er mange gjester som bruker chatbotten via mobil, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

Chatbotten vil ikke kunne svare på alle spørsmål, men videreutvikles fortløpende, etter hvert som den får flere spørsmål og lærer seg svar på disse. Chatbotten er utviklet i samarbeid med Convertelligence, et produktselskap som utvikler løsninger og tilbyr rådgivning for digitalisering av kundedialog.

– Det har vært spennende å få jobbe sammen med Thon Hotels, som har vist seg som en viktig støttespiller for ny teknologi. Dette har resultert i den mest omfattende chatbotten vi har laget hittil, sier John Antonio Nilsen, medgrunnlegger og daglig leder i Convertelligence.

Convertelligence har utviklet en plattform som heter Kindly, og det er denne plattformen Thon Hotelshar tatt i bruk under arbeidet med chatbotten. Kindly gjør det mulig for alle og enhver å lage sin egen chatbot, og plattformen er kjent for å være svært brukervennlig. Ved hjelp av Kindly kan hvem som helst lære opp chatbotten til å gi riktige svar, og man er derfor ikke avhengig av å leie inn utviklere til å gjøre dette.

Chatbotten til hotellkjeden er tilgjengelig på thonhotels.no.

Om Convertelligence:

Convertelligence ble stiftet i 2016, og vil etter sommeren telle rundt 30 ansatte. I februar 2018 fikk selskapet inn Erik Must som investor, og har i dag selskaper som DNB, SiO, Visma, OBOS, Komplett og finn.no på kundelisten.

Foto: Gjester kan stille spørsmål direkte på thonhotels.no, hvor en chatbot svarer på ofte stilte spørsmål. Foto fra Thon Hotels.

Scandic huser 300 VM-utøvere i rullestolbasket

$
0
0

Akkurat nå pågår VM i rullestolbasket i Hamburg. Scandic Hamburg Emporio er offisielt gjestehotell, takket være Scandics ledende arbeid med tilgjengelighet. Nå er hotellet fylt opp av 300 gjester i rullestol.

– Scandic er en av få hotellaktører i Europa som kan ta imot så mange rullestolbrukere samtidig, noe som er mulig på grunn av vårt omfattende tilgjengelighetsarbeid. Det er en stor tillitserklæring for oss å få ta hånd om alle spillerne, sier Magnus Berglund, tilgjengelighetsdirektør i Scandic Hotels.

VM i rullestolbasket er det nest største arrangementet for personer med nedsatt funksjonsevne, etter Paralympics. Det arrangeres hvert fjerde år, og i år ventes hele 50.000 besøkende til konkurransen i Hamburg.

Samuel Koch er skuespiller, forfatter og tidligere toppidrettsutøver. Han er en ekspert på å reise med rullestol, og er svært positiv til Scandics tilgjengelighetsarbeid.

– Jeg bor på hotell mer enn 100 netter i året, og har opplevd mye. Scandics tilgjengelighetstilbud er helt enestående. Hotellkjeden har tenkt på hver eneste detalj, fra ankomst til hotellet, veien gjennom lobbyen og restauranten, og opp til rommet. Jeg har merket meg at ansatte har god opplæring, og ser alle som gjester, uavhengig av funksjonshemming. Det gjør meg ekstremt glad, sier Koch.

Å huse 300 rullestolbrukere krever en hel del forberedelser. Hotellet har allerede mye på plass gjennom Scandics kontinuerlige arbeid med tilgjengelighet. Det finnes derimot en rekke tiltak som må igangsettes for å kunne håndtere så mange rullestolbrukere samtidig. For eksempel har hotellet satt inn 142 dusjstoler. I de rommene som har badekar, plasseres en benk på badekaret, for lettere inn- og utstigning, og stoler i restauranten og baren pakkes bort. På bufféen er det bord som kan heves og senkes.

Utover dette har organisasjonen uttrykt at de ikke ønsker en rampe for de tre trappetrinnene ned til restauranten, fordi deltakerne gjerne vil trene gjennom å hoppe opp og ned.

– Vi er imponert over Scandics seriøse satsing på tilgjengelighet, og ser frem til et fremgangsrikt partnerskap, sier Anthony Kahlfeldt, direktør for Wheelchair Basketball World Cup 2018.

Hotellkjedens tilgjengelighetsarbeid er prisbelønt og kjent over hele verden. I 2015 ble Scandic kåret til verdens beste hotellkjede innenfor tilgjengelighet, i World Responsible Tourism Awards.

Foto: Scandic Hamburg Emporio. Foto fra Scandic Hotels.

Welcome to HSMAI Europe’s Digital Expert LAB, an eLearning program, available now

$
0
0

Currently working in a management role within hotel distribution and/or marketing? Taught by leading industry figureheads, HSMAI Europe’s Digital Expert LAB courses will help upskill and develop your digital knowledge, enabling you to draw out new digital insights and make strategy driven decisions that benefit your company.

A big investment

HSMAI Region Europe has taken a big investment for the program and the new website (www.hsmai.eu) and has also over a lengthy period been working with a passionate group of industry experts amongst our members, on our latest educational initiative: The Digital Expert LAB. Together we successfully created a series of videos in which hoteliers and technology providers share their experience, ideas and tips – all centered around a topic relating to “digital”.

HSMAI Region Europe’s aim is to provide the industry with a source of information on Digital Distribution and Marketing, that will help to decrease the gap between inhouse knowledge and the fast changing developments in the digital world around us.

Free for HSMAI members

Following the many positive reactions on the LAB initiative from our Advisory Board members given prior access to it, HSMAI Region Europe now decided to offer the content to its corporate members for free. We encourage you to learn, stay curious and share with each other internally. Maybe let the HSMAI members in your management team use it to prepare your business and marketing plan? We are sure that it will create great discussions.

Why should you complete HSMAI Europe’s Digital Expert LAB?

Inspiration: Digital is big business, and it’s only going to get bigger! We need the right skills to maximise all of the opportunities that digital offers today

Together: HSMAI Region Europe wants to help bridge the gap between rapid digital developments and a need for in-house digital knowledge

Learn, Share & Create: Industry leaders and experts share their experience and provide hands-on advice to help you to identify and create new digital opportunities

Thank you!

A special thank you to two of our Advisory Boards for their guidance; the HSMAI Region Europe Distribution Advisory Board and HSMAI Region Europe Marketing Advisory Board. Press here to see the Advisory Board members.

We all know how to greet the guest warmly, provide a great experience and serve wonderful food. Unfortunately, for the modern Hotelier this is not enough. HSMAI Europe’s Digital Expert LAB teaches how to professionally run, sell and market your hotel in the age of iPhones, Netflix and Uber

– Nils Korsvoll, VP Distribution, Eberry by Nordic Choice Hotels

Suzie Thompson, Vice President of Marketing, Red Carnation Hotels.HSMAI Europe’s Digital Expert LAB is a unique initiative that provides a one stop shop for our industry to access a wealth of knowledge, delivered by industry experts and thought leaders, with a multi-channel, customer focused and commercially minded approach

– Suzie Thompson, VP – Marketing, Distribution & Revenue Management, Red Carnation Hotels

A big thank you to our members and partners for their contributions:

– AccorHotels
– Avvio
– Cendyn
– eHotelier
– Google
– Moevenpick Hotels & Resorts
– Sokos Hotels
– TripAdvisor
– 80 Days

Take advantage of your HSMAI Region Europe membership and download the Digital Expert LAB today: hsmai.eu/digital-expert-lab/

eHotelier.com are hosting our courses.

Not an HSMAI corporate member yet? Become a member today: hsmai.eu/about/

Tre konsepter har vunnet konkurransen Powered by Culture

$
0
0

Av de 44 innsendte søknadene er det Kaffekoppen, Rendezvous Norway og Øya + Munch som er plukket ut for å bidra til å fortelle historien om Norge som kulturdestinasjon.

– Det er gledelig å se den store interessen for prosjektet. Vi er gode på å profilere Norge som naturdestinasjon, men må bli enda flinkere til å profilere Norge som kulturnasjon. Gjennom oppdraget Powered by Culture ønsker vi å mobilisere sektoren selv til å fortelle denne historien. Sammen skal vi gjøre Norge til et enda mer attraktivt reisemål, sier kulturminister Trine Skei Grande i en pressemelding fra Innovasjon Norge.

Powered by Culture ble utlyst som en åpen konkurranse 20. april 2018, på oppdrag fra Kulturdepartementet. Prosjektet skal bidra til å løfte frem kunst og kultur i det internasjonale profileringsarbeidet av Norge som reisemål, og har en ramme på tre millioner kroner. Konseptene skal være klare i løpet av 2019.

– Vi vil takke alle de dyktige aktørene som deltok i konkurransen. De tre prosjektene som vant frem har tydelige konsepter, gjennomføringsevne og et stort potensial til å fortelle historier om Norge, sier leder for kreativ næring i Innovasjon Norge, Margit Klingen Daams.

De tre vinnerkonseptene er:

Kaffekoppen, Aniara

Med utgangspunkt i det norske folks unike forhold til kaffe, skal Aniara utvikle et konsept der kaffekoppen og kaffepraten blir et utgangspunkt for å bli bedre kjent med lokalbefolkningen.

Rendezvous Norway, DNX

DNX vil med Rendezvous Norway formidle opplevelsen av Norge gjennom dokumenterte stevnemøter mellom internasjonale kulturprofiler og norske kunstikon.

Øya + Munch, Anorak

Anorak skal i dette konseptet utforske paralleller og krysningspunkter mellom dagens musikkartister og Edvard Munch sitt liv og kunstnerskap.

Foto: – Vi har jobbet med Øyafestivalen i noen år og med denne ideen så vi potensial til å lage noe veldig fint, som kan leve både digitalt og fysisk. Vi søkte oss inn i prosjektet fordi, vi ved å jobbe tett med Innovasjon Norge, kan få en større attraksjonskraft og nå ut til flere, sier partner og rådgiver Rune Roalsvig i Anorak NoA, som står bak konseptet Øya + Munch. Fotograf: Ihne Pedersen.

Viewing all 1998 articles
Browse latest View live