Quantcast
Viewing all 1998 articles
Browse latest View live

Ukens navn: Nina Brandanger

Nina Brandanger
Hotelldirektør
Hotel Continental

Nina Brandanger tiltrådte som ny hotelldirektør ved Hotel Continental i Oslo 1. september. Hun har erfaring fra nasjonalt og internasjonalt reiseliv, og har en «Swiss Higher Diploma» i Hotel and Tourism Management fra hotellskole i Sveits, og har vært HSMAI-medlem i syv år.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Nå som jeg er ny i stillingen her på Hotel Continental, består hverdagen av å sette meg inn i alle sider av driften. Jeg må ta meg tid til å bli kjent med medarbeiderne, sette meg inn i deres arbeidshverdag, og samtidig følge opp alle fortløpende oppgaver. Jeg kjenner allerede flere sider av bedriften, da jeg har jobbet her tidligere, men samtidig har mye naturlig nok endret seg på syv år.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Det beste med denne stillingen er at den er så allsidig. Jeg arbeider med kommunikasjon med gjester og samarbeidspartnere, HR, salg- og markedsføring, merkevarebygging, teknologi og utvikling, revenue management, er involvert i bygg og tekniske anlegg, og så videre. Og så liker jeg veldig godt å kunne bidra til at både gjesteopplevelsen og arbeidsdagen til medarbeiderne blir bedre. Stoltheten over å representere et så flott produkt, løfter også hverdagen litt ekstra.

Q: Har du noen du har sett opp til? Ja, mange, og spesielt foreldrene mine, som på hver sin måte har medvirket mye til å forme den personen jeg er blitt. I tillegg ser jeg opp til mine søsken, som har suksess i egne bedrifter. Jeg har også lærere og ledere som har påvirket meg sterkt, men skal jeg nevne ett navn som jeg ser mest opp til, så er det vel Oprah Winfrey.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Ja, helt sikkert, jeg har bare ikke rukket å sette meg inn i disse ennå! Men jeg har fått en veldig god mottagelse, og det er en av de viktigste tradisjonene en bedrift kan ha, å ivareta nye medarbeidere på en god måte.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Siden 2009, tror jeg.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: Det jeg har satt mest pris på, er de årlige revenue-konferansene, som hittil har vært avholdt i London. Der samles revenue-nerder som meg fra hele Europa, og diskuterer nåtid og fremtid.

Q: Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Gjerne bli en større bidragsyter til å fremme teknologisk utvikling i bransjen på flere områder, synes ofte det går litt tregt.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: En perfekt helg er når jeg ikke har noen planer, utenom å være med datteren min på åtte år, Sarah. Vi liker å ha god tid til hverandre, og å gjøre akkurat det vi har lyst til den helgen, helt stressfritt. Hverdagen blir ofte hektisk, og da er det godt å ha slike «tids-oaser» å se frem til.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Hm, nå har jeg stor respekt for politikere som i det hele tatt orker å holde ut i byråkratiet, men jeg ville nok ha forsøkt å korte ned tidsbruken i alle prosesser. Måte på hvor lang tid ting skal ta … Det har jeg ikke tålmodighet til.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Tja, jeg har fått høre at jeg er blid, positiv og rettferdig, og det syntes jeg var veldig hyggelig å høre!

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Privat reiser vi til Mallorca i høstferien, jeg har vært der én gang før, og det ga mersmak. Gjennom hotellet skal jeg på en konferanse i regi av Leading Hotels of the World, som vi, som eneste hotell i Norge, er medlem av, og da går turen til Buenos Aires i november. Det blir stas.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Nei, ikke hvis ikke å stelle hjemme er en hobby?

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Swiss Army Knife. Jeg er jo optimist, så jeg tror jo at jeg skal overleve …

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Bare det å takke for oppmerksomheten, og å ønske velkommen til hotell- og restauranthuset Continental!

 

Foto: CF Wesenberg, Kolonihaven.no


Flere drar til fjells i høst

Syv av ti nordmenn planlegger en kortere eller lengre fritidsreise denne høsten. Fjellferie lokker flere enn i fjor, viser fersk reiseundersøkelse, ifølge en pressemelding fra NHO Reiseliv.

TNS Gallup har, på oppdrag for arbeidsgiverorganisasjonen, spurt 1114 nordmenn over 18 år om deres reiseplaner denne høsten.

72 prosent svarer at de skal reise bort, enten i høstferien eller i en eller flere helger i høst. Det er en svak økning fra tidligere år. 21 prosent drar på tur i selve høstferien, og det er på nivå med 2014 og 2015.

Norgesferie for fire av ti

Av dem som tenker seg på tur i høst, skal 44 prosent feriere i Norge. Ni prosent skal til Sverige og 55 prosent skal besøke et annet land i Europa. Åtte prosent skal besøke land utenfor Europa i høst.

Grunnen til at summen av ferierende i inn- og utland til sammen blir mer enn 100 prosent, er at noen drar på flere feriereiser.

– Den generelle trenden, om at vi tar flere og kortere ferier, gjelder også om høsten. Da tar man for eksempel en helg i København, mens neste tur går til hytta på fjellet. Mye tyder på at disse to ferieformene ikke konkurrerer direkte med hverandre. De fleste rekker både en storbyhelg i Europa og feriedager i norske fjell, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Besøker venner og familie

Den norske fjellheimen er i vinden som aldri før, viser NHO Reiselivs undersøkelse. Av dem som skal feriere i Norge i høst, svarer hele 44 prosent at de skal på fjellet. I en lignende undersøkelse i fjor høst, svarte 35 prosent det samme. Å besøke venner og familie er den viktigste høstaktiviteten i år, som i fjor.

– Høsten er en utrolig fin tid for fjellferie med familie og venner. Vi ser at høstreiser ikke lenger er bare for dem med barn i skolen, men at et bredt tverrsnitt av befolkningen skal reise. Mange hoteller og destinasjoner satser sterkere på denne årstiden, sier NHO Reiseliv-direktøren.

Flere velger hytte

Reiseundersøkelsen viser at norske hyttetradisjoner lever i beste velgående. 42 prosent av de norgesferierende skal på hytta i høst. Det er en økning på seks prosentpoeng fra i fjor høst. Samtidig oppgir tre av ti at de planlegger friluftsaktiviteter.

– Jeg tror vi vil se at et økende behov for å røre på seg vil føre til at flere velger ferieopplevelser som inneholder fysisk aktivitet. Faktum er at det er et vell av frilufts- og opplevelsestilbud over hele landet om høsten, fra downhillsykling i Hafjell og kajakkpadling langs Helgelandskysten, til toppturer i vest og skjærgårdsopplevelser i sør, sier Krohn Devold.

Høstens mest reiselystne finner vi i Oslo og Akershus og det indre østlandsområdet. Av dem som skal feriere i Norge i høst, er det også klart flest som skal til Østlandet.

I nord og sør, og blant 18-29-åringer, skal flest være hjemme.

Foto: Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv. Foto fra NHO Reiseliv.

Verdens største Lego-skip kommer til Oslo

DFDS Seaways fyller 150 år i år, og har i den anledning bygget verdens største skip – av Lego. På tross av sine noe klossete egenskaper og mangel på sjødyktighet, skal skipet nå legge ut på europaturné. Rekordbåten kan, ifølge en pressemelding fra VisitDenmark, besøkes i Oslo fra 3. til 9. oktober.

Det er ikke lett som en lek å sette verdensrekord i bygging av Lego-skip. Konstruksjonen krevde 900 arbeidstimer, mer enn én million legoklosser, måler over tolv lengdemeter, og veier 2,86 tonn. Det er DFDS’ ansatte som har bygget skipet.

– Alle medarbeidere, på tvers av landegrensene i Europa, har vært med på å bygge Lego, og sette denne rekorden i anledning vårt 150-årsjubileum, sier Roar Funderud, administrerende direktør i DFDS Seaways Norge.

Skipet er målt og veid, og dommere fra Guiness rekordbok kunne bekrefte verdensrekorden, da de overrakte diplomet på navneseremonien ved DFDS-terminalen i København. Skipet fikk navnet «Jubilee Seaways», og er en hyldest til selskapets 150-årsfeiring.

I Oslo kan du beundre verdens største Lego-skip i høstferien (uke 40). Skipet vil stå utstilt utenfor Østbanehallen fra Mandag 3/10 til og med onsdag 5/10 fra 10 til 18, og ved Teknisk Museum fra torsdag 6/10 til og med søndag 9/10 fra 11 til 18 (på søndag fra 11 til 14).

Fakta om skipet

Navn: Jubilee Seaways
Lengde: 12,035 m
Bredde: 1,67 m
Høyde: 2,36 m til toppen av broen (2,72 m til toppen av masten)
Vekt: 2860 kg
Antall Lego-klosser: 1.015.000

Les mer om skipet og rekorden her, eller ta en tjuvtitt på byggeprosessen i denne filmen:

Foto: Lego-skipet «Jubilee Seaways», bygget i anledning DFDS’ 150-årsjubileum. Foto fra DFDS.

Berg-Hansen satser i Haugesund

Fra og med 1. oktober 2016 blir reisebyrået Haugesund Travel AS en del av Berg-Hansen. Reisebyrået er et frittstående byrå som markedsfører seg under navnet goTO, skeiver Berg-Hansen i en pressemelding.

– Avtalen med Berg-Hansen åpner for nye og spennende muligheter, sier daglig leder, Odd Erik Salvesen.

Reisebyrået har i dag kontorer i sentrum av Haugesund, på Oasen kjøpesenter og på Haugesund flyplass. Selskapet har tolv ansatte, som i hovedsak jobber med gruppe- og feriereiser. De har hatt suksess med blant annet egenproduserte turer. I tillegg ønsker de nå å satse på jobbreisemarkedet. Det er et stort potensial for nye kunder i denne regionen.

– goTO skal fortsette å gjøre det vi er gode til, nemlig å utvikle og selge reiseprodukter fra Haugesund Lufthavn til ulike destinasjoner. Som franchisetager hos Berg-Hansen vil vi få tilgang til enda flere avtalepriser og reisemål. Eksempelvis vil vi endelig kunne tilby charter-destinasjonene til våre kunder, direkte fra Helganes. Vi vil også få tilgang til hotell- og flyavtalene til Berg-Hansen, noe som vil styrke vår konkurransedyktighet, fortsetter Salvesen.

– Vi er i en bransje hvor det skjer en enorm utvikling fra dag til dag. Derfor må vi følge med, både faglig og på teknologisiden. Det er kombinasjonen av dette som gir de beste reiseproduktene til våre kunder. Samarbeidet med Berg-Hansen gir oss tilgang til teknologi og verktøy vi ellers ikke ville hatt, sier han.

Ønsker vekst og lokal tilstedeværelse

Berg-Hansen har investert mye i både reiserådgiver-kompetanse og utvikling av digitale tjenester gjennom årene.

– Vi har en onlinetjeneste i verdensklasse, som gjør det effektivt å være på jobbreise. Haugesund Travel AS har på sin side høy kunnskap innen feriemarkedet. Dette samarbeidet vil derfor tilføre oss en stor verdi, og deling av kompetanse begge veier vil bli en viktig del av samarbeidet, sier Key Account Manager for kjeden i Berg-Hansen, Astrid Henriksen.

Foto: Astrid Henriksen, Key Account Manager for kjeden i Berg-Hansen og Odd Erik Salvesen, daglig leder i goTO. Foto fra Berg-Hansen.

Juryering for HSMAI Eventprisene i dag

I dag er juryen for HSMAI Eventprisene samlet for å gå igjennom alle bidragene og juryere.

Juryleder Rune Bjerke, Førsteamanuensis og Fagansvarlig for Event Management på Høyskolen Kristiania, sier følgende om bidragene vi har mottatt i år: «En signifikant stigning i søknader og kvalitet. Bra.» Dette er vi veldig glad for Image may be NSFW.
Clik here to view.
🙂

Her er juryen for HSMAI Eventprisene

Image may be NSFW.
Clik here to view.
Rune Bjerke, Juryleder, Førsteamanuensis og Fagansvarlig for Event Management på Høyskolen Kristiania
Image may be NSFW.
Clik here to view.
Espen Hilton, Casting director, author, personal trainer & award winning blogger
Image may be NSFW.
Clik here to view.
Siri Løining, Owner, Story Days
Image may be NSFW.
Clik here to view.
Carl Tengberg, Managing Director at foodora Norway
Image may be NSFW.
Clik here to view.
Frode Aasheim, Managing Director i Norway Convention Bureau.
Image may be NSFW.
Clik here to view.
Nina Gade Tenvik, Kommersiell Sjef og Forretningsutvikler i Kampanje

 

Husk å melde dere på festen her

First HSMAI Region Europe mentor-mentee teams meeting in France

This week amongst our other events in Southern France we had the meetings of our first mentor-mentee teams.

The programme started off with two mentor-mentee teams meeting and planning their collaboration, with many more teams to meet and start their programme soon this autumn. Text continues below photo.

Image may be NSFW.
Clik here to view.
asamentor

The HSMAI Region Europe Mentor Programme is a pan-European 12 month programme. Click here to read more

If you would like to have a mentor, please contact postbox@hsmai.eu for more details.

Top photo: Hillary Meyer, Revenue Manager at Clarion Hotels, and Janel Clark, Head of Consultancy & Education at SnapShot.

Other photo: Åsa Murphy, Owner & CEO at BizStrat, and Thomas Amann, Director of Operations at Nor1.

Ingunn Weekly: En produktiv uke i Frankrike

Det har vært noen fantastiske, hektiske og begivenhetsrike dager i forbindelse med HSMAI Region Europes Leadership Day i Sør-Frankrike denne uken.

Mandagen begynte med møter i tre av de europeiske Advisory Boards, etterfulgt av en sesjon med mingling, god mat og drikke. På tirsdag gikk selve Leadership-dagen av stabelen.

Det er i år andre gang HSMAI Region Europe Leadership Day arrangeres, som er en årlig aktivitet, hvor vi inviterer mange av de frivillige som hjelper oss gjennom året. Det eneste gjestene betaler for, er reise og opphold, mens HSMAI dekker resten, takket være gode sponsorer.

På programmet denne gangen, hadde vi oppdateringer fra de ulike Advisory Board-ene, så vel som presentasjoner, deriblant av HSMAI-initiativet Service Pledge, som mange her hjemme kjenner som HSMAI Serviceløftet, der formålet er å øke næringens bevissthet rundt service, i tillegg til å identifisere og formidle Serviceløftet i den enkelte bedrift, kommune eller andre enheter. Skal en dømme etter mottagelsen initiativet fikk, er tiltaket modent for pan-europeisk lansering, og hvem vet, kanskje det også blir verdensomspennende en gang i fremtiden!

Vi hadde også vår aller første deltagerdrevne sesjon, helt uten program, som ble moderert av visjonære Michael Levie, grunnleger og COO i citizenM Hotels. Debatten var livlig og produktiv, rundt emner som kundeorientert service, merkantile roller i utvikling, og millenials og lojalitet.

Onsdagen ble hovedsakelig satt av til HSMAI Region Europes mentorprogram, der mentorene og mentee-ene møttes ansikt til ansikt, som innledning på det ettårige programmet, mens resten av gruppen satt i møter om globale sertifiseringer. Den ettermiddagen ble det avholdt noen hyggelige sosiale arrangementer, som inkluderte en vinsmakings-tur til Abbaye de Lérins på den nærliggende øya Ile St Honorer.

Du kan lese mer om mentor-mentee-møtene her.

I løpet av disse dagene mottok vi mengder av gode tanker og ideer, som ble viderebrakt i HSMAI-systemet, blant annet gjennom det interne heldagsmøtet på torsdag, som varte nesten frem til midnatt, mellom Bob Gilbert, som er president i HSMAI Global og HSMAI Americas, Jackie Douglas, President i HSMAI APAC, og meg selv, som representant for HSMAI Region Europe. Og jeg lover, vi har mange spennende tiltak på gang, både på kort og lang sikt – i Europa, så vel som globalt!

Image may be NSFW.
Clik here to view.
ingunnfrance
Image may be NSFW.
Clik here to view.
franceaudience
Image may be NSFW.
Clik here to view.
plgpool
Image may be NSFW.
Clik here to view.
plgpool2
Image may be NSFW.
Clik here to view.
winetasting
Image may be NSFW.
Clik here to view.
winetastinggroup
Image may be NSFW.
Clik here to view.
Hillary Meyer, Revenue Manager at Clarion Hotels, and Janel Clark, Head of Consultancy & Education at SnapShot.
Image may be NSFW.
Clik here to view.
franceevening2
Image may be NSFW.
Clik here to view.
franceevening
Image may be NSFW.
Clik here to view.
brigitte
Image may be NSFW.
Clik here to view.
francedinner
Image may be NSFW.
Clik here to view.
franceglobal
Image may be NSFW.
Clik here to view.
pergriwell-e1475249742910
Image may be NSFW.
Clik here to view.
lennert
Image may be NSFW.
Clik here to view.
terriniklas
Image may be NSFW.
Clik here to view.
plg-1
Image may be NSFW.
Clik here to view.
franceaudience
Image may be NSFW.
Clik here to view.
jackie
Image may be NSFW.
Clik here to view.
carl
Image may be NSFW.
Clik here to view.
nor12
Image may be NSFW.
Clik here to view.
per-griwell
Image may be NSFW.
Clik here to view.
duetto
Image may be NSFW.
Clik here to view.
rategain
Image may be NSFW.
Clik here to view.
michael
Image may be NSFW.
Clik here to view.
audience
Image may be NSFW.
Clik here to view.
stefane
Image may be NSFW.
Clik here to view.
hilde
Image may be NSFW.
Clik here to view.
nina
Image may be NSFW.
Clik here to view.
massimiliano
Image may be NSFW.
Clik here to view.
bob
Image may be NSFW.
Clik here to view.
linda

Ha en strålende helg!

Image may be NSFW.
Clik here to view.
Ingunn Hofseth. Thumbnail

Med vennlig hilsen
Ingunn Hofseth
Administrende direktør
HSMAI

HSMAI.no i midlertidige farger

Observante lesere vil ha registrert at nettstedet var stengt for vedlikehold fra torsdag morgen til fredag ettermiddag, mens vi arbeidet med gjenopprettelse av gamle funksjoner, i forbindelse med nødvendige oppdateringer.

Disse oppdateringene har imidlertid innebåret at visse designelementer er kommet utenfor vår kontroll, som fordrer ekstern bistand vi først har tilgang på om noen dager.

For deg som leser har det likevel bare én konsekvens; at de sedvanlige HSMAI-fargene, lilla og grønt, uteblir fra enkelte elementer i de nærmeste dagene, noe vi håper ergrer deg langt mindre enn det ergrer oss.

Om ikke så altfor lenge skulle alt sammen være ved det gamle igjen. I mellomtiden beklager HSMAI.no-redaksjonen uleiligheten.


Bruker spillteknologi for å lære opp ansatte på Oslo Lufthavn

Som en del av opplæringen frem mot åpningen av nye Oslo Lufthavn, skal alle med ID-kort bli kjent i de nye områdene, ved hjelp av spillteknologi og simulering. Snaut 23.000 personer skal bli kjent, ved hjelp av et 3D-spill, som tar de ansatte med inn i ulike situasjoner i flyplassområdene, skriver lufthavnen i en pressemelding.

– Simuleringsbasert opplæring er en veldig effektiv måte å lære og tilpasse ny adferd på, ved at man får øvet i et tilnærmet autentisk miljø. I tillegg er det gøy, og det gjør opplæringen mer lystbetont, sier direktør for terminaldrift ledelse og utbygging, Thorgeir Landevaag.

Utfordre en kollega

Hensikten med spillet er at ansatte skal bli godt kjent med de nye områdene i terminalen, gjennom forskjellige historier og problemstillinger som løses underveis. Man blir tildelt poeng når man løser oppgaver, og man kan utfordre kolleger.

– Erfaringer fra andre som har valgt å bruke spillteknologi i opplæring, viser at mange går gjennom opplæringen flere ganger, nettopp fordi spilldelen trigger at man ønsker å gjøre det bedre neste gang, forklarer Landevaag. Teksten fortsetter under videoklippet.


Skal gi bedre service til reisende

Spillteknologi, som pedagogisk virkemiddel, er valgt fordi det gir en virkelighetsnær følelse av at man løser arbeidsoppgaver i et autentisk miljø. Man får trent på nøkkelkunnskap, som er helt nødvendig for at man skal kunne få bestått, og dermed bli autorisert bruker av ID-kortet som benyttes på flyplassen. God kundeservice, økt fokus på sikkerhet, og en felles lagfølelse for alle som jobber på flyplassen, er viktige elementer i selve spillet.

– Med så mange som 23.000 ansatte i 1200 selskaper, er det viktig for oss at opplæringen blir så lystbetont og effektiv som mulig, og at vi får engasjert så mange som mulig. Vi tror opplæring, ved bruk av dette 3D-spillet, er bedre enn vanlig, nettbasert e-læring, og forhåpentligvis får vi ansatte med svært god kunnskap om flyplassen. Det setter oss i stand til å yte bedre service til alle kundene våre, mener Landevaag.

Kurset er obligatorisk for alle med ID-kort på Oslo Lufthavn, og ble lansert 15. september. Det er tilgjengelig på iPad- og Android-nettbrett, i tillegg til web.

– Ved siden av den obligatoriske gjennomføringen av de forskjellige nivåene i spillet, vil det også avholdes mer tradisjonelle kurs, der autorisert personell står for gjennomføringen. I sum er vi sikre på at de ansatte får et opplæringsprogram som gjør oss i stand til å tilby en flyplass i europatoppen i fremtiden, avslutter Landevaag.

Det er det norske selskapet Attensi som, sammen med Oslo Lufthavn, har utviklet 3D-spillet.

Foto: Skjermdump fra Avinor Oslo Lufthavns tredimensjonale Bli kjent-spill.

Thomas Cook-piloter flyr rosa i oktober

I hele oktober byttes gullstripene på pilotuniformene i Thomas Cook Airlines, Vings eget flyselskap, ut med rosa skulderstriper. Det skjer i forbindelse med FlyPink-kampanjen, som skal bidra til mer oppmerksomhet rundt Kreftforeningen og Brystkreftforeningens årlige Rosa sløyfe-aksjon, heter det i en pressemelding fra Ving.

De rosa skulderstripene kjøper pilotene selv, og overskuddet går til brystkreftsaken.

Bak FlyPink-ideen står pilotene i de australske flyselskapeneQuantas og Cathay Pacific. Thomas Cook Airlines, med sine cirka 230 piloter, er det første flyselskapet i Europa som deltar i kampanjen.

Også søsterselskapene Condor i Tyskland og Thomas Cook Airlines i England og Belgia deltar, og til sammen vil omtrent 2000 pilotskuldre prydes av rosa striper denne måneden.

Foto: Thomas Cook-pilotene flyr med rosa striper på skuldrene i oktober. Foto fra Ving.

Ny lufthavnsjef på Harstad/Narvik lufthavn, Evenes

Anne Britt Bekken har takket ja til jobben som lufthavnsjef på Harstad/Narvik lufthavn, Evenes, skriver Avinor i en pressemelding.

Bekken har hatt en rekke lederroller i TINE, sist som senior utvikler i logistikk, og før det som logistikksjef for Nord-Norge. I tillegg har hun også hatt en rekke styreverv i ulike næringsorganisasjoner i Nord-Norge.

Det var rundt 20 søkere på stillingen.

– Etter en grundig prosess, valgte vi å tilby Anne Britt Bekken jobben. Hun var klart den beste kandidaten, og det er en stor styrke at hun har lokal forankring i området hun skal representere. Videre er det gledelig at Avinor får flere kvinnelige lufthavnsjefer, selv om ikke det ble vektlagt spesielt i denne prosessen. Anne Britt Bekken er en erfaren kandidat med relevant bakgrunn, og vi ser frem til å få henne på plass på Evenes, sier Margrethe Snekkerbakken, divisjonsdirektør i Avinor.

Bekken er i ferd med å sluttføre en mastergrad fra Cranfield University i England, og er også utdannet meierist og agronom.

Foto: Anne Britt Bekken, lufthavnsjef på Harstad/Narvik lufthavn, Evenes. Foto fra Avinor.

Best Western vokser i Stockholm med Best Western Plus Grow Hotel

Best Western Plus Grow Hotel åpner høsten 2018 i Solna Strand utenfor Stockholm. Hotellet kommer til å ha en attraktiv beliggenhet, mellom Solna og Sundbyberg, rett utenfor Stockholm, heter det i en pressemelding fra Best Western Hotels & Resorts.

Sundbyberg har de siste årene blitt en trendy forstad, og et knutepunkt med mange bedrifter, restauranter, butikker og god offentlig transport til Stockholm. Best Western Plus Grow Hotel vil tilføre bydelen flere overnattingsmuligheter, noe det er behov for.

Det åtte etasjer høye hotellet vil få 176 rom, restaurant, bar, lounge, gym og badstue. Hotellet blir firestjerners, moderne og bærekraftig. Rommene blir attraktive, og det legges stor vekt på design, utforming og smarte digitale løsninger. Ambisjonen er å skape en møteplass med innbydende lounge og restaurant/bar. Hotellets spennende mat– og drikkeutvalg kommer til å bli tatt hånd om av Aveqia-gruppen, med David Berggren.

Det er enkelt å komme seg til hotellet. Stoppested for T-bane og buss ligger rett ved hotellet, det samme gjelder for flybuss fra Bromma og Arlanda flyplasser. For gjester som ankommer med bil, fins det parkering i overvåket garasje.

– Området rundt Solna Strand har hatt en veldig positiv utvikling de siste årene. Vi ser frem til å kunne tilby et nytt og spennende Best Western Plus hotell, for både forretningsreisende og privatreisende, sier Johan Michelson, som er sverigesjef for Best Western Hotels & Resorts.

– Med sin moderne design og smarte digitale løsninger, er hotellet et veldig positivt tilskudd for Best Western Plus, avslutter han.

Foto: Best Western Plus Grow Hotel i Solna Strand, utenfor Stockholm. Foto fra Best Western Hotels & Resorts.

Sterkt NSB-resultat

Flere reiser med tog og buss, og NSB-konsernet leverer nok et solid økonomisk resultat, skriver transportselskapet i en pressemelding.

NSB-konsernet hadde i årets åtte første måneder 10,2 milliarder kroner i driftsinntekter, mot 9,8 milliarder kroner i samme periode i fjor. Det ga et driftsresultat på 1,5 milliarder kroner, mot 1,7 milliarder kroner i 2015.

Flere reiser med buss og tog

– Det er gledelig å se at den kraftige reiseveksten fortsetter, både for buss og tog. Det er også hyggelig å se at kundetilfredsheten er høy, både blant våre buss- og togpassasjerer, sier konsernsjef Geir Isaksen.

NSB persontog solgte totalt 45,7 millioner reiser i Norge i årets åtte første måneder, mot 44,1 millioner reiser i samme periode i fjor. Nettbuss solgte 76 millioner reiser i Norge og Sverige, mot 68 millioner reiser i 2015.

– Det er spesielt hyggelig å se at bussvirksomheten vår nok en gang leverer et styrket økonomisk resultat, på et marked preget av hard konkurranse, legger Isaksen til.

Lave pensjonskostnader i 2015 gjør at resultatene i persontog, gods og togvedlikehold er noe lavere i årets åtte første måneder, sammenlignet med samme periode i 2015. Eiendomsvirksomheten leverer fortsatt svært gode resultater, men noe redusert salg av eiendom, sammenlignet med samme periode i 2015, gjør at resultatet er noe redusert.

Rendyrket transportselskap

Som følge av jernbanereformen, overtar Staten flere virksomheter som i dag eies av NSB-konsernet. ROM Eiendom AS og Mantena AS vil bli overført til nye, statlige eiere i 2017.

NSB-konsernet har, som forberedelse til å utskille ytterligere virksomhet, etablert to nye selskaper. Materiellselskapet AS vil fra 15. oktober eie NSBs togmateriell. Entur AS vil fra 15. oktober 2016 eie og drive salgs- og billettløsninger. De nyetablerte selskapene vil bli overført til Samferdselsdepartementet som ny eier i 2017.

– NSB blir nå et rendyrket nordisk transportselskap, med fire forretningsområder; persontog, buss, godstransport på bane og reiseliv. Vi møter en krevende omstilling for NSB-konsernet med ambisjoner om fortsatt vekst og utvikling, sier Isaksen.

Foto: NSBs lokaltog, type 75. Foto: Christian Niclas Nordmark.

Fylkeskommunene tilbake hos Berg-Hansen Trondheim

Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag Fylkeskommune er tilbake hos Berg-Hansen i Trondheim, etter to års fravær, skriver reisebyrå-kjeden i en pressemelding.

Onlineløsningen, som blant annet er tilrettelagt for tog og flytaxi, og Reiseappen, med sine mange tjenester og funksjonaliteter, er noen av punktene Berg-Hansen kom best ut av, i anbudsprosessen. Avtalen gjelder fra 1. november 2016, og frem til oktober 2018, med opsjon på to år.

– Fylkeskommunene er en spennende kunde for oss. De har mange ulike reisebehov som skal dekkes, og vi ser frem til bistå de reisende med en enklest mulig reisehverdag, sier salgs- og markedssjef i Berg-Hansen Trondheim, Bjørn Fremstad.

Berg-Hansen har investert mye i både reiserådgiver-kompetanse, utvikling av teknologi og digitale tjenester. Det å ha en stor utviklingsavdeling, gir klare fortrinn når det gjelder å utvikle tjenester som er skreddersydd norske brukerbehov. Disse løsningene gjør det effektivt å være på jobbreise.

Foto: Salgs- og markedssjef Bjørn Fremstad og daglig leder Line Merethe Viggen i Berg-Hansen Trondheim. Foto fra Berg-Hansen.

Nordmenn opplever Norge som tryggere reisemål enn andre europeiske land

Nesten 7 av 10 nordmenn anser terrorfaren som mindre i Norge enn i andre europeiske land. Det viser en gallupundersøkelse som TNS Gallup har gjennomført blant 1114 nordmenn over 18 år, på oppdrag for NHO Reiseliv. Undersøkelsen er laget i forbindelse med årets høstferie, forteller NHO Reiseliv i en pressemelding.

På spørsmålet «Anser du terrorfaren i Norge som større eller mindre enn i andre europeiske land?», svarer 21 prosent at de anser terrorfaren i Norge som mye mindre, mens 45 prosent ser på terrorfaren som litt mindre. 28 prosent tror det er like stor sjanse for å oppleve terror i Norge som i andre europeiske land.

Høy tillit

NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold tror det er særlig to årsaker til at flertallet opplever Norge som tryggere enn andre europeiske land.

– Vi har heldigvis ikke hatt samme terrorsituasjon som flere andre land i Europa. Og så har vi høy tillit i Norge, både til samfunnsinstitusjoner og til hverandre. Det er et konkurransefortrinn for norsk reiseliv, som i hovedsak lever av norske kunder. Samtidig tror jeg også tillit og trygghet er faktorer som utlendinger legger vekt på, i valget av Norge som reisemål, sier hun.

At nordmenn har høy tillit til hverandre, bekreftes av en undersøkelse World Values Survey gjennomførte for noen år siden. I den internasjonale undersøkelsen sier 74 prosent av nordmenn seg enige i utsagnet «Folk flest er til å stole på», og det er ingen andre land som kan vise til et like høyt nivå.
(Kilder: World Values Survey, Sunnmørsposten, Aftenposten)

Sikkerhet sentralt i valg av reisemål

NHO Reiselivs undersøkelse viser også at et stort flertall, 75 prosent, vil vurdere reisemål ut fra hvor de opplever det som trygt å reise. 29 prosent oppgir at de i svært stor grad vil vurdere reisemål ut fra hvor de opplever det som trygt å reise, mens 46 prosent svarer «i noen grad».

– Jeg tror flere og flere kommer til å velge reisemål der de kan føle seg trygge. Digital infrastruktur, som for eksempel godt utbygd 4G-nett, bidrar til at Norge oppleves som et trygt land. Det letter tilgang til informasjon, og gjør det enklere å ha kontakt med dem som er hjemme, sier Krohn Devold.

Foto: Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv. Foto fra NHO Reiseliv.


HSMAI Eventprisene mandag 10. oktober på Grand Hotel kl. 18.00

Mandag kveld, 10. oktober, arrangerer vi HSMAI Eventprisene for tredje gang. Vi har sett en stor økning fra i fjor, med hele 40 forskjellige caser.

Juryleder Rune Bjerke, Førsteamanuensis og Fagansvarlig for Event Management på Høyskolen Kristiania, sier følgende om bidragene vi har mottatt i år:

– En signifikant stigning i søknader og kvalitet. Bra.

– Jeg har vært med på utviklingen fra starten av, og i år har vi fått inn rekordmange bidrag. Det er utrolig gøy og spennende å se hvor viktig denne kåringen nå er blitt for eventbransjen, sier prosjektleder for HSMAI Eventprisene, Benedicte Gilroy Bøgh.

HSMAI Bransjeprisene

I tillegg til de ovenfornevnte bidragene, har vi Bransjeprisene.

HSMAI Bransjeprisene nomineres frem av eventbyråene, hvor hvert eventbyrå har én stemme, ved daglig leder eller den han/hun utnevner. HSMAI har sendt ut undersøkelse til eventbyråene, og bedt dem stemme frem de de mener er best i de forskjellige kategoriene. Vi har fått inn mange nominasjoner, og under kan du se de nominerte.

De nominerte til Beste storarena

For hoteller, restauranter, museer, gjestehus, puber/barer, kongress-, konferanse- eller messesentre, og andre vertskap med kapasitet for mer enn 401 deltagere:

Grieghallen, Bergen
Operahuset, Oslo
Oslo Kongressenter
Oslo Spektrum
Posthallen, Oslo
The Qube, Clarion Hotel & Congress Oslo Airport

De nominerte til Beste intimarena

For hoteller, restauranter, museer, gjestehus, puber/barer, kongress-, konferanse- eller messesentre, og andre vertskap med kapasitet for inntil 400 deltagere:

Gamle Logen, Oslo
Hotel Continental, Oslo
Norefjell Ski & Spa
Rockefeller Music Hall, Oslo
Samfunnssalen arrangement- og møtesenter, Oslo
Scandic Nidelven Hotel, Trondheim
Vulkan Arena, Oslo
Sundvollen Hotel, Hole

De nominerte til Beste eventbyrå

6. SANS
Gyro
JCP
Medvind

Playroom
Off Piste
Z event

De nominerte til Beste eventleverandør

Ethvert selskap som fungerer som underleverandør til eventbransjen:

All onboard
Bary
Bright
Green Hat People
Konsertsystemer
Mediatec Group

De nominerte til Årets nykommer

Mediatec Content
Nine Yards
One Louder

Eventbyråene har nå fått i oppgave å finne en vinner blant disse nominerte, men hvem det blir som vinner i de ulike kategoriene, får vi ikke vite før på mandag kveld.

Vi har fortsatt plasser igjen på Grand Hotel, hvor prisutelingen skal være, og du kan melde deg på her.

Foto: Fra HSMAI Eventprisene på Radisson Blu Hotel Oslo Plaza 7. oktober 2015.

Norwegian med 14 prosent passasjervekst og høyere fyllingsgrad i september

Norwegians trafikktall for september viser at nærmere 2,8 millioner passasjerer valgte å fly med selskapet denne måneden, en økning på 14 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, heter det i en pressemelding fra flyselskapet.

Fyllingsgraden var nesten 90 prosent, opp 1,2 prosentpoeng. På langdistanserutene var fyllingsgraden 96 prosent og passasjerveksten 50 prosent.

Totalt 2.778.806 passasjerer valgte å fly med selskapet i september, 343.566 flere enn samme periode i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 21 prosent, og kapasitetsveksten (ASK) økte med 19 prosent.

– Vi er godt fornøyd med at den positive passasjerutviklingen fortsetter, med god fyllingsgrad på alle markeder. Ikke minst er vi svært godt fornøyd med at stadig flere reisende velger Norwegian mellom USA og Europa, og Europa og Asia, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,5 prosent av de planlagte flyvningene i september. Punktligheten var på 79,6 prosent.

Selskapets flåtefornyelse fortsetter, med leveranse av til sammen 21 fabrikknye fly i 2016. To fabrikknye Boeing 737-800 ble levert i september. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.

Foto: En av Norwegians Boeing 787 Dreamliners i hangar. Fotograf: Jørgen Syversen.

Kokebok fra Fursetgruppen

Hva er hemmeligheten bak god mat? Spør man kokkene, vil svaret være «gode råvarer», skriver Fursetgruppen i en pressemelding, i forbindelse med utgivelsen av kokeboken Rå vare, som selskapet lanserte på tirsdag.

– Har du først gode råvarer for hånden, kan du gjerne tillate deg å gjøre små feil, og fortsatt få et fantastisk resultat, forteller forfatterteamet bak den nye boka Rå vare, Årstidenes beste oppskrifter – kokkenes favoritter. I boka forteller noen av restaurantkjedens fremste kjøkkensjefer om sine favorittråvarer, og viser hvordan man best mulig setter dem sammen til et utsøkt måltid.

Bjørn Tore Furset, kokk og eier av Fursetgruppen, har, sammen med Fursetgruppens markeds- og kommunikasjonssjef Marianne Nygård-Hansen, stått for utvalget av kjøkkensjefer, og sydd bidragene sammen. Her har noen av Oslos beste kjøkkensjefer bidratt, og man får dessuten vite det man trenger om råvarer og valget av dem. Her er oppskrifter på retter man får servert av kokkene på Ekebergrestauranten, Argent Restaurant, Maaemo, Festningen Restaurant, Lofoten Fiskerestaurant, Sabaki, Grilleriet, Tjuvholmen Sjømagasin, Fursetgruppen Catering og nyåpnede Grand Café. Boken har også et eget kapittel hvor man få bli bedre kjent med hver av kokkene.

Lytt til Bokprat med Bjørn Tore Furset og Marianne Nygård-Hansen:

Rå vare er for matelskeren

Iden bak denne boken er å belyse viktigheten av gode råvarer, både for hobbykokken og for Fursetgruppen selv. I sin stadige jakt på de optimale ingrediensene, som grunnlag for den optimale restaurantopplevelsen, er gode råvarer selve grunnpilaren.

– Husk også at vi spiser mye med øynene. En god råvare skal se fin ut. Dessuten skal den lukte friskt, sier Bjørn Tore Furset. Han mener det har skjedd fantastisk mye bra de senere årene, når det gjelder råvarer og bærekraft.

Fingermerker etter hyppig bruk

De to bokansvarlige håper at boken blir liggende på kjøkkenbenken til de mange hjem, gjerne med fingermerker etter hyppig bruk, eller som et oppslagsverk hvor du kan nyte synet av de vakre bildene av råvarer og retter, tatt av den anerkjente matfotografen Stian Broch.

– Vi har laget boken for matelskeren som er litt over gjennomsnittet opptatt av å lage mat på eget kjøkken, og som ønsker å bli inspirert. Det finnes oppskrifter for den som ønsker å invitere på en storslagen middag, men også enkle retter, som alle kan få til, sier Marianne Nygård-Hansen.

Image may be NSFW.
Clik here to view.
Image may be NSFW.
Clik here to view.
Image may be NSFW.
Clik here to view.
Image may be NSFW.
Clik here to view.
Image may be NSFW.
Clik here to view.
Image may be NSFW.
Clik here to view.

Toppfoto: Bjørn Tore Furset og Marianne Nygård-Hansen med Fursetgruppens egen kokebok, «Rå vare. Årstidenes beste oppskrifter – kokkenes favoritter». Foto fra Fursetgruppen.

Statsbudsjettet 2017: – Flere positive elementer for reiselivet

– Statsbudsjettet for neste år inneholder flere positive grep som kommer norske reiselivsbedrifter til gode, sier NHO Reiseliv-direktøren i en pressemelding.

Regjeringen la i dag frem sitt forslag til statsbudsjett for 2017.

– Det er flere positive elementer for reiselivet i budsjettet. Vi kunne tenkt oss at mange av tiltakene gikk enda lenger, men i hovedsak går budsjettet i en positiv retning for vår bransje, sier NHO Reiseliv-sjef Kristin Krohn Devold.

Dette er de viktigste budsjettområdene for reiselivet:

Skatt

Selskapsskatten settes ned med ett prosentpoeng, til 24 prosent. Det er varslet at skattesatsen settes ytterligere ned til 23 prosent i 2018.

Formuesskatten blir på 0,85 prosent. Bunnfradraget for samme skatt heves fra 1,4 millioner kroner til 1,48 millioner kroner.

Regjeringen foreslår å innføre en midlertidig ordning med utsatt betaling av formuesskatt for eiere av virksomheter som går med regnskapsmessig underskudd. Ordningen foreslås å gjelde for inntektsårene 2016 og 2017.

Regjeringen foreslår en verdsettingsrabatt på 10 prosent på aksjer og driftsmidler, når formuesskatten skal beregnes. Næringseiendom vil være omfattet av den nye rabatten i 2017. Verdien av gjeld tilknyttet sekundærbolig og næringseiendom, reduseres med 20 prosent, i tråd med verdsettingen av disse objektene.

– Det kommer altså lettelser i formuesbeskatningen, ved at verdsettelsen av formuen reduseres for driftsmidler, og det inkluderer bygninger. Det er positivt for reiselivsbedrifter, sier NHO Reiseliv-sjefen. Teksten fortsetter under videoklippet.

Digitalisering

Regjeringen foreslår om lag 1,2 milliarder kroner til nye IKT- og digitaliseringstiltak i 2017.

Blant annet er det satt av 172 millioner kroner til et nytt IT-system som skal drive samtlige 18 registre som forvaltes av Brønnøysundregistrene. Prosjektet innebærer totalt en investering på én milliard kroner over seks år.

– Det er positivt at det settes av mye midler til digitalisering av det offentlige. Både Brønnøysundregistrene og saksbehandling i kommunene vil få hjelp av nye digitaliseringsmidler, som tar ned kostnader for bedriftene. Samtidig skulle vi svært gjerne sett en satsing på digitalisering av tilsyn. Dette er en viktig sak for reiselivsnæringen, og som vi vil spille inn på nytt i høringsrunden, sier Krohn Devold.

Markedsføring

Regjeringen foreslår å bruke 231,5 millioner kroner på reiselivsprofilering i 2017. Beløpet er en videreføring av rammen til samme formål i 2016.

– Det er gledelig at markedsføringsmidlene til reiselivet videreføres, men det er avgjørende at disse midlene brukes til nettopp markedsføring av Norge, og at midlene ikke spres utover til kurs og rådgivning, som vi mener må ivaretas av andre midler i Innovasjon Norge.

Filminsentivordning

Kulturdepartementet varsler en økning på nesten 11 millioner i midler til filminsentivordningen, fra 45 til totalt 55,8 millioner.

– Det betyr at også det å markedsføre landet vårt via film, får en økt satsing. Filminsentivordningen har vært vellykket, og da er det viktig at regjeringen øker potten, sier Krohn Devold.

Foto: Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv. Foto fra NHO Reiseliv.

Ukens navn: Harald Manner Kolsrud

Harald Manner Kolsrud
Boutique Manager
Nespresso Norway

Under HSMAI sin sommerturné, Fans of Good Service, sponset Nespresso oss med en splitter ny kaffemaskin og kaffe hele veien. 

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Min arbeidsdag er variert, med stort fokus på teamet, som består av cirka 30 personer. Dagene starter hos oss med servicetrening og oppdatering av aktuelle driftssaker. Jeg jobber som kaffespesialist, men har faste administrasjonsdager også.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Det beste ved jobben min er stoltheten jeg føler overfor brandet Nespresso. Hver kopp er kvalitet, kopp etter kopp. Jeg gleder meg, hver dag, til å treffe det fantastiske teamet også.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Jeg har sett opp til ledere på veien, som tilfører energi og inspirasjon. «Karismatisk» kan beskrive dem med ett ord. I Nespresso kommer vi jo ikke utenom en jeg ikke har truffet, George Clooney.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Det arrangeres månedlige sosiale treff for teamet, uten min regi. Det er herlig å kunne stille på en «casual» måte, de gangene det passer.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: Serviceinspirasjon med serviceløft er helt klart det som engasjerer og inspirerer.

Q: Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Jeg kunne ønske meg et tverrfaglig samarbeid fra flere bransjer, i forhold til service. Samle alle servicebransjer til en idétank, for å heve det norske servicenivået.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: En perfekt helg for meg vil være å kose meg med kone og barn. Gjerne på en hytte et sted i landet, etter vær og årstid.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Jeg ville sørget for økt fokus på forebyggende arbeid overfor barn og unge. Når det gjelder handel og kultur, ville jeg jobbet for å lage gågate fra Vigelandsparken ned til Operaen.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg, beskrive deg?

A: Engasjert, diplomatisk, men sta og konservativ, men elsker innovasjon.

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Det blir en fjellhytte på neste reise.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Jeg elsker å spille kort, men ikke typiske pengespill. Dessverre for min kone er jeg også fotballidiot.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Har diskutert dette spørsmålet ved hver sesong av Robinson. Må bli tennstål.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Gleder meg til å åpne ny butikk i løpet av november. Håper alle som leser dette finner veien innom Eger.

Viewing all 1998 articles
Browse latest View live